16455
  • xxxpaulxxx
    Nah akkor máshogy kérdezek:
    Szóval notebook vásárlásnál mire kell figyelni? Meddig bírja egy notebook, ha csak netezek-gépelek rajta? Intel vagy Amd? Fontos a dual proci? Mik számítanak jó márkáknak? Melyek azok, amik nem igazán tudnak meghibásodni? Bocsi, csak abszolút nem vagyok notebookokban jártas...
  • Solten
    Hi, Franko lesz. 1.5 eve van egy 6530G-m, nem volt meg problemam vele. Napi tobb orat megy, eros "3D-terhelest" is kap.
  • daemonervosa
    Köszi a válaszokat #10284 #10285
  • Egerwin
    Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni maximum 170000 forint értékben.
    Amire használnám:
    Elsődleges szempontok
    -programozás (visual studio 2010 és hasonlók is gond nélkül fussanak)
    -photoshop
    -full hd-t tudja, ha mondjuk olyan monitorra,tv-re kötöm
    Másodlagos szempontok
    -játékra nem nagyon, illetve ha a 2006-nál frisseb játékok mennek az már jó.
    -videószerkesztés (ez csak olyan hobby szinten, szóval nem elsődleges szempont)

Én ezt néztem ki magamnak és az lenne a kérdésem, hogy ez tudja-e szerintetek az imént felsoroltakat, vagy, ha nem akkor mit ajánlotok?
    http://ipon.hu/webshop/product/acer_travelmate_5740g_353g32mn_lx.tvk0c.016/155976

Illetve további kérdéseim is lennének, mégpedig: az acer mennyire megbízható? Van-e valakinek hasonló gépe, és ha igen milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban?
  • zoliapu
    attol függ mire van szükséged az ASUS -nak gyengébb a supportja mo -on, és gyengébb a VGA is benne.
  • CharrDen
    Megérni megér, mert jobb, de itt az a kérdés, hogy van e rá pénzed.
  • xxxpaulxxx
    senki?
  • daemonervosa
    Toshiba Satellite L650-146

-Intel® Core™ i3 2.13 GHz
    -2*2GB 1066mhz ram
    -320 hdd
    -ATI Mobility Radeon™ HD 5145 512es

VS.

Asus K52JC-EX182D

-intel® Core™ i5 2.4GHz
    -4GB/1066MHz DDR3
    -320GB hdd
    -NVIDIA® GeForce® 310M, 1GB DDR3

A toshiba 25k val olcsobb, mint az asus, szoval a kérdés ,hogy megér-e 25k val többet az i5 meg az nvidia.

Előre is köszi a válaszokat.
  • Nardon
    mondjuk 101? :DD
    nem a mem számít annyira, hanem a pipeline.
  • mrzoltan
    érdekes igen ,de hiv. a DG 3D-s.
  • XERT
    Ezt én is néztem... de mind a 2 DG re végződik és ugyan azt tudják akkor mégis miért kerül 39 el többe?
  • tenorx
    Sziasztok!
    Egy laptopra lenne szükségem, az MSI GX740et néztem ki de az a gond, hogy körülbelül 30 boltban kérdeztem meg, és mindenhonnan kifogyott. Tudnátok esetleg hasonlót ajánlani? Szeretnék vele játszani, viszont nem lesz asztali gépem, hisz az itthon marad tesómnak, így ennek minden tudnia kellene. Ha esetleg a laptop + még egy asztali PC kombót ajánljátok oda is várok javaslatokat :)
    Üdvözlettel
    tenorx
  • Solten
    Hi.: link1, link2, link3
  • mrzoltan
    igen , belinkelted azt a kettőt amit kinéztem.
    A DG annyiban különbözik a sima G-től hogy 3D-s, viszont a 245 már kicsit sok,de majd meglátjuk.
  • cantu
    hali,
    az ATI mobility Radeon HD 5470-ből van 2-féle 512MB-s és 1 Gb-os, szóval a notebookcheckben csak 1 féle van és az melyik az 512-es csak mert 102. helyen van szóval az 1 GB-os változata hanyadik helyen lehet???:S
  • norbi56
    Sziasztok.Koliba szeretnék venni egy laptopot még a nyáron.Mivel állandóan hordoznám szerintem a 17" már nagy lenne.Elég fontos hogy játszani is lehessen majd rajta emellett még ps, office, böngészés, filmnézésre használnám.200-220 de nagyon maximum 240ezer forintom lenne rá.
  • Axsys
    Mivel már a linkelt VAIO-t sem igen lehet kapni 2 notit tudnék ajánlani.

GX623, igaz, hogy ez a modell egy tavalyi kiadás, de ár/teljesítmény arányban kíváló, a mai játékokat is viszi rendesen.

[URL=http://www.argep.hu/trend/ACER/Acer-5740-dg.html]5740DG[/URL, majdnem ugyan az amit te linkeltél, ez egy kicsit drágább mint az MSI, viszont annyival jobb is. Minden korszerűbb benne így az összteljesítménye is jobb.
  • xxxpaulxxx
    Sziasztok!
    Notebookot szeretnék venni fősulira, nem kell egy erőmű, mert arra ott van az asztali gépem, lényeg, hogy sokáig bírja az aksija...
    olyan 100-150et szánnék rá kb.
    Miket ajánlanátok?
    Eddig ezt ajánlották
  • mrzoltan
    Igen ettől félek. :(
  • BlackWolf
    hat en ugytudom ezt mar nemforgalmazzak , meg a 7740g-t se .
  • mucsácsó
    Lejátsza az 1080p-t is, pont ma próbáltam... simán viszi. Bár mellette egy nvidia Geforce GT220M, az nemtudom mennyit számít.
  • mrzoltan
    Ilyet szeretnék venni és helyben lesz ,meglátjuk tudnak-e hozni.
  • Solten
    Vegye' ilyet: link (teszt)

Vagy: link

Vagy: link

A HP itt olcsobb: link
  • mrzoltan
    Vmit valamiért...
  • CharrDen
    értem, de kicsi a kép :(
  • mrzoltan
    pont a játék miatt előnyös kisebb felbontás több fps.
  • CharrDen
    Kár, bár laptopokhoz nem értek, viszont nekem 17es kéne legalább, mert azok alatti pici... Bár talán megbirkóznék vele, de mivel játszanék is rajta nem igazán előnyös a 15ös.
  • mrzoltan

Nem lehet, a procik integráltak. A memóriát és a HDD-t tudod cserélni garanciavesztés nélkül, illetve a VGA-t ha van,de az garivesztés már tudtommal és méregdrága a cucc.
    És nincs 250 körül jó 17"-os.
  • CharrDen
    Én csak másoknak válaszoltam, akik ugyanezt (#10256) kérdezték. Amúgy azt laptopnál meg lehet oldani, hogy veszek egy ilyet, és veszek hozzá egy i3 procit? Mert nézegettem, de nem találtam 17"os, 4gb ramos, jó videókártyás laptopot 250 alatt, de nekem annyit meg nem ér meg.
  • mrzoltan
    Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy sok a hülye.
    Amúgy egy kereszt kérdés, miért kérsz segítséget, ha ezzel foglalkozol?
  • CharrDen
    KB 15-20 postal lejjebb ugyanez volt a kérdés, kb ugyanezt a választ adtam (egészen a bár a mai aksik részig ugyanezt is írtam talán) és le lettem szólva :/ Pedig csak tudom, hisz ezzel foglalkozom..
  • BEE LEE
    köszi a segítséget.
  • mrzoltan
    Nem tesz jót neki,jobban használódik,bár a mai aksik jobban bírják,de erősen ajánlott ha csak hálózatról használod akkor az aksit kb. 40-50%-os töltöttségen rakd el pihenni.
  • BEE LEE
    Hello Mindenki!

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy laptopot állandóan hálózat alatt használok, akkor az tönkre teszi az aksit???

Köszi a segítséget!!
  • mrzoltan
    Hát 720p-t talán ha van mellette olyan VGA,IGP ami gyorsítja, de sztem az csak prociból hurka hozzá.
  • mrzoltan
    Hát tudod, ha már értek valamelyest hozzá,akkor szart nem szeretnék venni :D
  • cantu
    Mi a véleményetek errőla notebookról???
  • tazis
    üdv!
    Nekem olyan laptopra lenne szükségem ami az NI Vision Builder-t és a Labview-t
    elfogadható sebességgel képes kezelni.(Kamera képfeldolgozás Firewire vezetéken keresztül.) Firewire csatlakozás már csak külön kártyával oldható meg? Nem találtam újabb gépet amin közvetlenül rajta van.i.á.:100e-130e
    ha valaki ismeri ezeket a programokat, használja az iparban válaszában kérem jelezze, ha van kedve.
    köszi
  • setuh
    es meg vmi; egy atlagos laptop hany orat birja akurol?
  • setuh
    Pentium dual core t4400-as lejatsza a full hd filmeket?