16455
  • kem001
    Na meg van a kiválasztott: Ebben minden benne van amire szükségem lehet, és a videokártya is jó benne
  • mrzoltan
    Én is most leszek először "tulajdonos"
    Acer teljesítménye ugyanakkor mint amekkora hardver van benne :P
    Mire figyelj, hát vegyesen használd hálózatról és akkuról is és ne merítsd le soha teljesen, nem tesz jót neki.
    Az új aksikat már nem kell "kisütni"
  • somdav95
    akksit full merítsd le, majd töltsd fel úgy hogy nem használod közbe, és megint fullra merítsd le, elvileg tovább bírja, vagyis sokan ezt mondják

(gyakorlatba meg van egy 4-5 éves fujitsu laptop itthon újonnan se bírt többet 90 percnél, meg mostse, de netezésre még jó anyáméknak meg ha itthon dolgozik akkor azt használja.. )
  • kem001
    ASUS lesz inkább szerintem. ACER-ről rosszakat hallottam teljesítményükről. Mivel először leszek laptop tulajdonos, mire érdemes oda figyelnem amúgy a vásárlásnál?
  • mrzoltan
    Asus szervize se álom, elég köcsögök,de alapjába véve jó minőségű,így nem valószínű hogy találkozol vele.
    Acer, szerintem korrekt, mind szerviz terén mind a gép terén.
    Samsungról nem tudok nyilatkozni, viszonylag új a piacon.
    A HP-k állítólag eléggé hibásodnak,amúgy vele sincs gond, alapjába véve.
  • kem001
    Akkor ASUS és ACER? Meg itt van még mellette Samsung, HP is pl
  • mrzoltan
    MSI-t felejtsd el...
    Szar szerviz, vacak minőség, trehány összeszerelés.
  • kem001
    Értem és köszönöm. És mi a véleményed a MSI CX620-016XHU laptopról? ASUS és MSI márka között vacillálok most leginkább
  • somdav95
    Amit mutattam (link2) az már elég jó :)
  • kem001
    Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mit lehet tudni az NVidia laptop videokártyákról? pl.: 320M, 330M stb. Mennyire jók ezek?
  • mrzoltan
  • somdav95
    link
    link2
  • kem001
    Sziasztok. Most akarok laptopot venni és véleményt szeretnék kérni erről a gépről: Laptop Az ár amire gondoltam olyan 200000-250000 ft. Ha tud valaki jó árú gépet azt megköszönném.
  • Axsys
    Ez a processor [LINK] mennyire lehet jó játékokhoz például Core i3 hoz képest.

Azért kérdezem, hogy inkább kicsit jobb cpu-s gépet vegyek-e mint VGA-sat.

Játékok pl: Crysis, GTA4.
  • M412305
    Sziasztok! Erősen gondolkodom egy laptop vásárlásán, és egy Packard Bell Easynote TJ75-JN-420HG laptopot néztem ki magamnak. Ez a laptop már alkalmas szimulátor játékok (esetleg) játszására a filmnézésen és szövegszerkesztésen kívül. Árban elég jó választásnak tűnik nekem, a témában teljesen laikusként.
  • mrzoltan
    Nem konkrétan az esetemre gondolok, de pl. a winfost nagyon szívesen becserélném egy 5650-esre...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És csak azért mert már lassan nyugdíjba mész, nem kéne itt osztani az észt ilyen stílusba...
  • hykao #10553
    Attól függ, mire?! Játékra nem jók, de alap dolgokra, netezésre, filmnézésre tökéletesek.
  • hykao #10552
    Alap angol bill van. Ez van. Ez is egy lehetőség. Legalább valami, ha valaki nagyon konfigurálni akarna. Hozzáteszem megint valaki olyan hisztizik, akinek korlátozottak az anyagi lehetőségei... :P:P:P Hiába na, mindig ugyanaz a nóta... :P
    Végülis mit akarnál konfigurálni a 200e-s keretből? Főleg a nagyobb és márkásabb gyártók esetén?

Mellesleg bizonyos dolgokat még a nagy gyártók oldalain sem lehet ennyire részletesen konfigurálni, mint ezeknek a németeknek az oldalán!
  • somdav95
    köszi hogy közbeszóltál csak szemléltetni akartam hogy kicsit drágább gépeknél is jobb az ati :)
  • whiskeyman
    pont erre volt kíváncsi
  • somdav95
    gt330-nál jobb a hd5650 ha erre vagy kíváncsi..
  • bigbigle
    Az Intel beépített VGA-k mennyire jók?
  • bycqul
    Helló Srácok! Segítségetek szeretném kérni. Egyszer már segítettek egy gépet összerakni, örök hála mindenkinek, jó kis banda. Viszont most egy laptophoz kérnék tőletek véleményeket. Szóval max. 140 ezerből tudnátok ajánlani gépeket? Ha lehetőség van rá, akkor jó lenne ha lenne hozzá táska és egér is! Előre is köszönöm! Hy
  • mrzoltan
    Bill. nincs magyar a winfos a legkevesebb.
    AMúgy
  • hykao #10545
    Billentyűzet és a Win nyelve szintén konfigurálható a laptop összeállításnál...
  • somdav95
    759 euroért nem is rossz az a kezdő lapon :)
  • mrzoltan
    Szia!
    A RAM-ból vesz le magának min. 64 max. 256 MB memóriát.
    (A méretét a BIOS-ban te tudod beállítani)
    Ált. Ez INTEL IGP szokott lenni.
  • bigbigle
    Sziasztok!
    Ez mit takar szerintetek?:64-256MB megosztott video memória
    Az egyik laptop-hoz van írva.
  • mrzoltan
    Oké, nem rossz nincs natív még angol nyelv se a honlapon nem beszélve a supportról és bill. stb. :D
    ÉN a nagy nevektől várnám ezt a lehetőséget...
  • hykao #10540
    Na akik eddig rinyáltak, hogy nincs konfigurálási lehetőség és magyarországi szállítás, azoknak itt egy lehetőség: DevilTech

Német cég, alapból 2 év garit adnak a laptopjaikra, az oldalukon összeállítható a kívánt konfiguráció, és Magyarországra is szállítanak. Ahogy néztem az áraik egész jók, és kb. egy hét alatt elkészül a kívánt konfiguráció!

• mrzoltan
    Értem, amúgy a Platinát tervezem beszerezni majd kicsit később az ugye 90 napos, addigra össze jön rá a pénz, sajnos most nincs rá több, amúgy is egyetemre kell "csak" így ez is több mint jó. :)
  • Inquisitor
    Amikor én árultam őket, még 90 napos volt mind, meg kevertem valahol pl. Toshiba plusz garival is. Nekem az Acer gépekkel kb 140K ártól fölfelé semmi bajom, a "márkás" gépeket is csak a gari idő miatt hoztam fel.
  • M412305
    Sziasztok! A Packard Bell laptopokrol mi a velemenyetek? Erdemes ebben a markaban gondolkodni? Most eppen egy ilyen laptoprol irok, es eddig nem volt gond vele. Elnezest az ekezetek nelkuli irasert, de a billentyuzet nemet nyelvu. Udv
  • mrzoltan
    Van, pl IPON vagy a mysoft, amit kollégám intéz. :)
    Nem a garancia, miatt, csak szeretném azt kapni, amit rendeltem, számlával, meg mindennel.
  • Inquisitor
    "csak biztos háttérrel rendelkező cégnél"
    OFF: Van olyan? Az elmúlt 5 évben bedőlt a számtech boltok és nagykerek kb. 40%-a szép sorban. Köztük nagyok is.
  • mrzoltan
    Lehet, de nem szeretném beszopni, ergo csak biztos háttérrel rendelkező cégnél hagyok ott pénzt, ráadásul nem is keveset.
  • somdav95
    lehet jó ajánlatokat találni kis cégeknél is :)
  • mrzoltan
    Jóvan, akkor a jólehúzlakteköcsög Kft.-nél vegyél már légyszíves egy 200K HUF-os laptop-ot :D
  • somdav95
    meglehet azt noname boltba is :D
  • mrzoltan
    Dizájn-al össze függésbe van az anyagminőség, melegedés,zajszint,stb.
    Proci nem sokkal, az igaz,de mivel nincs benne turbo boost, ezért a MHz- elég sokat számít, a VGA tényleg jobb,de egy jobb felszereltséggel, már qva. drága és a GT 330 is megteszi amit kell, közepes grafika, erős 3D gyorsítás.
    A bolt meg csupán annyit számít, hogy valahol meg is kell venni. XD