Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hozzáértõ segítség kellene nekem
Ebbõl a 2 laptopból akarom v.melyiket megvenni, de nem tom melyik legyen
http://www.argep.hu/product_1199403.html SONY VAIO
http://www.elektroplaza.hu/?option=com_pvm&view=showproduct&id=130741&referer=argep.hu
Szóval hallotam már sok rosszat az acerrõl de gondolom csak az alsõ-és középkategóriás gépekre igazak ezek nem??
A sony-ról mindenki cask jót írt!!
NEM TUDOM SEGÍTSETEK!<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Ubuntu 10.04 már egész használható
miért nem telepíted fel ami rajta van linux ha van?
Recovery Modban
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Ebben az esetben pedig teljesen nem tudok csinálni semmit, csak bámulni a szövegeket (ilyen licensz szarságok gondolom). Igaz, nem volt még dolgom ezelõtt soha sem laptop-pal.
De épp most írok ki ubuntut, futtatom majd CD-rõl és szétnézek, hogy mégis mi a szar van a partíciókon.
Mert látok itt Linpus Linux-ozgatást néhol a papírokon, meg laptop is írja a szövegek között. Dobozon "boot-up linux" van írva, ipon-on, meg hogy nincs is OS a gépen (bár csak tényleg így lenne).
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
mert a mentholos linux ingyenes és az ubuntu is
Linuxok
pontosan milyen linux van a gépen?
Link:http://shop.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5957&category_id=363&option=com_virtuemart&Itemid=8&vmcchk=1&Itemid=8
or
http://www.argep.hu/product_1199403.html
Érdekes dolog ez tényleg, hogy ketté (bocsánat: 3 felé, 7 mb- os -> nagyon érdekes) van szedve a vinyó alapból. Most tényleg nagy szemétség lenne, ha ezt így lenne muszáj megszokni a garancia miatt.
Lehet mingyárt megunom és legyalulom az egészet és rárakom a Win7-et, legalább túl esnék talán a Wireless beállításokon is és nyugodtabban aludnék. 😄
Rakok majd teljesítmény tesztet, csak nemtom, félek hozzányúlni még. :/
Lehet várok holnapig, hátha valakinek van személyes tapasztalata.
Ezt a keszuleket elvileg preinstall Windows 7-el kellene arulniuk. Na most ezeken van egy recovery particio, gondolom ha ezt torlod akkor ugrik a gari blablabla. Mivel neked nem adtak hozza op.rendszert gyaluld es formazd az egesz vinyot. Azert erdekes hogy akkor a fene foglal 149 GB-t... Linux biztos nem.
Saor Alba
csak kíváncsiságból érdekel mennyit ad erre a gépre.
a linpus Linux az kb olyan nesze semmi fogd meg jól Op. semmire sem jó, csak bosszantani. Ugy particiónálod a HDD-t, ahogy azt akarod semmilyen garanciát nem vesztesz el vele.
Érdekes az egész, mert pl kézikönyvben sincs példaként semmi Linux-os kép sem, csak is Win7-es képek vannak.
Meg ha tényleg lenne rajta valami, akkor nem egybõl kellene indulnia, nem pedig mindenféle szarommal csessze az ember drága idejét?
utána kedved szerint csinál pl 2-öt
Hardware garancia megmarad
a partíciót akár egy vírus is elronthatja
ha pl OP rendszerrel veszed a gépet, akkor szerintem kizárt hogy a license is eltûnjön ilyen esetben
hívni kell vagy írni kell a Supportnak, oldják meg!
Írja ugye a leírás, hogy nincs rajta OP rendszer, aminek nagyon örültem, de a dobozán rajta van, hogy "Boot-up Linux".
Meg indításnál is kezdõdik az egész angol sorok sorban végigmenésével (egyik lassabban, másik gyorsabban 😛) közben olvasni valami Linpus Linux-ozást is, meg jelzi, hogy ha beírom, hogy "less /COPYRIGHT" (vagy valami másik parancsot), akkor gondolom megjelenít licensz cuccokat (pontosan nem néztem meg a kiírásokat, mert angol az egész meg picit lefáradtam a full angol nyelvû kézikönyv elolvasásától...meg idegességemben haladni akartam, átvergõdve ezen a szartengeren).
Meg is jelenít irdatlan mennyiségû szöveget, amiknek a legvégén nincsen semmi, valami "Elfogadom" vagy "Elutasítom" választási lehetõség sem, csak egy End szöveg, ami nem hivatkozás.
Tehát akkor valami csak van rajta, meg Win 7 telepítõ is ilyesmit jelez ki:
Már rég túl lennék Win 7 telepítésen, ha nem olvastam volna a garanciapapírt, hogy a gyári partíció törlése szoftveres gari és az oprendszer licence elvesztését jelenti.
Tehát ha legyalulom az összes létezõ partíciót, akkor attól még a laptop hardveres részére vonatkozó garancia megmarad vajon?
Mert eredeti oprendszer licensz elvesztésétõl ez esetben nem kell félni szerintem, mivel a Linux elvileg ingyenes, az a szoftveres gari végülis nem tudom mit jelent, remélem nem függ össze a hardveres gari-val (bár ilyen fajta gari-t nem nagyon olvastam.
Az is elég lehet, hogy ha a kép alapján valaki meg tudná nekem állapítani, hogy melyik 149 GB-os partíció-t lehet tovább bontani nyugodtan (melyik-re telepíthetek Win7-et), mert lehet az is elég lenne nekem, max nem használnám a 149 GB-osat (bár ha már egyszer kifizettem, tartanék rá azért igényt.
itt lehet válogatni bõven a a HP Renew gépekbõl
320gb-os nál kisebb hdd-et nem érdemes
minimum a 2GB ram 2 magos CPU
Intel videókártyákat kerülni kell mert semmire se jók, fõleg nem HD filmnézésre meg játékra
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Én minden nap magammal viszem a noteszt, szerintem a 15 colos nem erre való. 13-14 a frankó. Azért fontos mire kell, mert asztali mellett 100-ból is kijön egyetemre való gép, lásd 9871. hsz.
Amúgy amikor ilyen helyzetben voltam mint most te, vettem egy használt Mac-et 145-ért, és nem bántam meg.
Ez nem olyan mint a benzinkút, hogy bemegyek oszt' tankolok 😊
De tessék, ez például annyiba fáj és jó kis gép 😊
Laptop vásárlását tervezem és az a kérdésem, h milyeneket tudtok ajánlani 130-150e Ft-s tartományban? (videokártya nem számít, mert nem játékra használnám elsõdlegesen)
A választ elõre is köszi!
a processzor igényes mûveleteket nyilván nem fogja befolyásolni, de amihez a vid kari is kell, azt minden bizonnyal.
Alienware m14x
hogy hogy nem ér sokat a több ram ha szar videokrátya van egy laptopba? ugy tudtam hogy a gép sebességét nem rontja a vga.. vagy igen?:S
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G
ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G
Alienware m14x
ha vki gépet visz az vagy netezni órán, vagy játszani hoz...
Alienware m14x
és amúgy ezeken megy már jól a win7?
amúgy nekem is az szimpibb,meglátjuk mi lessz belõle
köszi😊
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Egy magos energiatakarekos ULV, celjaidra boven jo.
Saor Alba
ezek nagyon jól néznek ki
a kisseb az jó?mert bõven elég lenne az,fõsuliba kéne,ha felvesznek😄
órán írni.
melyiket ajánlanád amúgy?
ez milyen processzor ami ezekben van?2magos?
Saor Alba
Saor Alba
90ezer körül van már olyan laptop amin elmegy a Win7 normálisan,
szövegszerkesztésre kéne csak,nem játékra,esetleg film nameg internet
méret nemszámít(netbook is elmegy),csak valami jó márka legyen,ez a JW nem tetszik nekem sajnos😞
Az általad linkeltben (típusszám alapján) 5470-nek kéne lennie és 320-as vinyó 220 ropiért.
Na most ITT 225-ért megkapod a 434G50MN-est, amiben biztosan 5650 van + 500-as vinyó.
http://www.elektroplaza.hu/?option=com_pvm&view=showproduct&id=130741&referer=argep.hu
Elõre is köszi!
PS3 ID: Csabesz82
Alienware m14x
Egy kis segítségre lenne szükségem. Laptop vásárlás elõtt állok. Kinéztem már párat, csak nehezen tudnék dönteni. Ezek lennének azok:
Asus
MSI
Toshiba
Meg van még egy utolsó, ami kicsit már több mint a keret amit áldozni szeretnék rá, de ha megéri akkor spórolok rá egy kicsit, végülis az se sokkal drágább.
Ez (Acer) lenne az, csak azt nem értem hogy akkor ebben most milyen videó kártya van valójában, mert itt meg tök másfajta van a leírásban, vagy csak elírás?
Persze szívesen fogadok még bármely másfajta ajánlatot, tanácsot is, csak nekem ezeket sikerült találnom. 😊
Segítséget elõre is köszönöm.
Én a Samsungok közül választanék amúgy, de egyrészt azok drágábbak (fõleg ha 2 giga ramra bõvíted), másrészt meg nem veszek netbookot 😊
olvass vissza
minõségben egyértelmûen a HP Compaq ver mindent 130eFt alatt szerintem
egyedül a kevés akkumulátoros üzemidõ kb 2óra ami a gép nagy hátránya
de ne felejtsük el HD4330 512MB van benne
ramot lehet venni 23eFt-ért a régit meg el lehet adni
akkumulátorral ugyanez a helyzet veszel bele 12cellás eredeti EV12 HP akkumulátort 8800MaH 28eFt vagy utángyártótt ugyanilyet 9600Mah-sba 17eFt