Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellosztok
Még régebben Solten ajánlotta ezt a laptopot. Most hogy már alig több mint 130K rászántam magam, de kicsit vacilálok. Páran azt mondták hogy az Asus garancia intézése nem éppen a legjobb. Szerintetek ebbõl mi lehet igaz? Esetlegesen hasonló teljesítményû és áru gépet tudtok ajánlani? Lényeg hogy a CMR DiRT elmenjen rajta még ha minimumon is. Ahogy néztem legalább egy 4570es ATi kell ehhez. Ha jól tudom akkor az 5145 is az cask emelt órajelekkel.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

MaSzKa
ATI/AMD HD3200 HD4200 HD4250 is bõven jobb, mint bármelyik Intel integrált VGA. Kicsit talán többet fogyaszt, de legalább már tud is valamit.

AMD M880G Chipset

NEW! The 2010 AMD Mainstream Platform

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
Nah, grat. hozza 😊 Nem tudom, nalam nem hagy ki betuket (most pl elindult a medialejatszo, mikozben gepelek <#idiota>), szerintem a laposabb billentyuk miatt egyszerubb melleutni ha ezerrel gepel az ember (pedig egeszseges meretuek).

Saor Alba

Max annyi hogy elsõ pár (3-4) alkalommal úgy töltöd fel hogy a gép kivan kapcsolva

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Friss notebook aksival van valami teendõm eleinte, hogy minél tovább bírja?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Mert nekem az kell...ez a fétisem 😛 szeretném ha nagy felbontása... szép képet akarok 😊 a pénzen egyenlõre nem gondolkodtam...USB 3.0-sat akarok, amelyiknek a legjobb az ár/teljesítmény aránya és megbízható
köszi a válaszokat a másik kérdésre, valószínûleg az integrált VGA-sat fogják megvenni, mert azt valami ismerõsüktõl meg tudják szerezni...
hykao
Lehet, de ha játszani nem akar, akkor még mindig úgy gondolom felesleges a 4330 - bár nem mintha nagyon alkalmas lenne játékra...a 4500MHD olcsóbb és vélhetõen kevesebbet is fogyaszt, ha meg nagyon ATI, akkor elég az integrált 4200 is a szebb képû filmezéshez.
MaSzKa
Filmnézésre és netezésre is inkább AMD ATI-t javaslom

A filmek driver-ben is meg vannak támogatva, amit sok program kihasznál
pl egy ilyen Splash TV tuner program, de sok száz ilyen program van még

ATI™ for GPU Hardware Acceleration
ATI Radeon™ 2xxx, 3xxx, 4xxx, 5xxx Series with ATI Avivo™ UVD support

Volt régebben egy 2D Teszt is az ATI volt a leggyorsabb, az még Nvidia-t is megverte több, mint 100%-al ebben. (ATI HD topicban linkeltem is kb 3éve) és szebb képet is tud adni.

Nah megvettem, nagyon fasza meg minden, köszi mégegyszer a segítséget, nagyon meg vagyok elégedve!😊
Egyedüli negatívumnak a billentyûzetet mondanám... nagyon csapkodni kell, hogy minden betût befogadjon, mert ha gépelek ezerrel, mint a pcm klaviatúráján, akkor kihagy 1-2 betût... normális ez, vagy esetleg hiba?

LeventeV
a ket 5650 kozott nincs kulonbseg, mindketto 450en muzsikal, viszont megneztem a gddr3 es a ddr3 kozti kulonbseget es egy HD5165 gddr3al mar hozza azt a teljesitmenyt mint az 5650 ddr3al. szoval ket 5650 kozott mar igen-igen lenne kulonbseg.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

hykao
Az órajelek között is lehet eltérés, majd járj utána annak is.
LeventeV
haver olyasmit mondott, hogy a sony-ba a vkarinak gddr3-ja van, a toshibanak meg csak sima ddr3. meg nem volt idom utananezni ennek, de majd most.

hykao
Miért fontos a FullHD? Amúgy ahogy néztem Envy 15 minimum 4GB rammal, 17 pedig minimum 6GB-tal kerül értékesítésre. Egyébként mennyi pénzt akarsz szánni erre az egészre?
hykao
Nem. Ráadásul a Sony-nak nem LED-es a kijelzõje.
hykao
Netezésre, filmnézésre bõven elég a 4500MHD (hardveresen játsza le a HD filmeket is)
MaSzKa
Hogy mennyivel?

nekem kb2730 pontot dob defaulton 2gb rammal 3Dmark06-al

2005-2006-os gamek szépen futnak mediumon

Intel GMA 4500MHD - ezzel max flash játékokat lehet játszani talán,
fogyasztása a teljesítményéhez képest sok.

LeventeV
adott 2 laptop:

SONY VAIO VPC-EB1M1E Intel Core i3 330M 2.13GHz, 15.5", 4GB, 500GB, ATI Mobility Radeon HD 5650

Toshiba Satellite L650-116, 15.6' LED 16:9 (1366x768) , Core i5-430M (2.27GHZ), 4 GB (2+2GB DDR3/1066Mhz), 500GB (5400 rpm), ATI HD 5650-1024MB VRAM

ugyanannyiba kerul a ket laptop. melyiket erdemesebb megvenni? a toshibaba jobb a proci. erdemes csak azert sony-t venni mert az sony?

ATI Mobility Radeon HD 4330 512 MB vs integrált Intel GMA 4500MHD
úgy sejtem, hogy erõsebb az ati...ha igen, mennyivel? ismerõsömnek kéne, szigorúan netezésre, filmnézésre, stb...semmi játék
Az i7-es proci azért kéne, mert ahhoz van csak USB 3.0-s port is! Az í-vel annyira nekem se lenne gondom inkább a garancia miatt nem akarom külföldrõl rendelni,az i7-es proci meg azért kéne, mert ahhoz van csak USB 3.0-s port is. Fontos még benne a Full HD is...igazéból ezek amik nekem számítanak: Full HD, USB 3.0, garancia, meg a teljesítmény is valamennyire...de jól ellenék egy gyengébb procival meg 2gb memóriával is...
hykao
Szerintem soha...mármint magyar bill. kiosztással. Mert a könnyûfém ház úgy van kialakítva a billentyûzettel, hogy a magyar hosszú í-hez (és az ebbõl adódó rövidebb bal-Shift-hez) újra kéne gyártani a könnyûfém ház-fedlapot, amit tuti nem fognak megtenni a piciny magyar piac miatt. 1500 dodóért ebay-en már Envy 17-et kapni, úgyhogy inkább érdemesebb lehet arra koncentrálni. Mellesleg az általad kinézett Envy 15 is legalább 1500 dodó körül lehet...

Nekem 1100 dodóért jött házhoz az Envy 15 ebay-rõl plusz egy kis ÁFA (összesen kb. 270e volt forintban) - igaz "csak" i5-ös procival és 320-as vinyóval, valamint 1366x768-as natív felbontással (mondjuk nekem tökéletesen elegek ezen paraméterek), de már teljesen megszoktam a bill.kiosztást, mint látod nem ékezetek nélkül írkálok. A hosszú í alt+ctrl+J-vel jön elõ, minden másnak adott a helye...
Itt a specifikáció is, ha valaki nem találná
Valaki nem tudja, hogy mennyibe kerülhet ez a HP Envy 15?? Egyszerûen semmit nem találok az i7es procis envy15ösökrõl...Magyarországon mikor lesz kapható?
Solten
<#eljen>

Saor Alba

Igen én is most olvastam róla 1-2 tesztet... kb az a hátránya, hogy rossz helyen van a kártyaolvasó meg ilyen irreleváns dolgok... szóval így kimondtam, hogy megvettem és beleszerettem😄

Köszönöm szépen a segítséget mégegyszer!😊

Solten
Kaja + az asszonyt kell abajgatni folyton... <#hehe>

Saor Alba

Solten
Igen. Ezt most mar vedd meg mert qrvajo ennyiert 😄 Win7 is benne az arban.

Saor Alba

mrzoltan
XD Solten imád válaszolni, meg eltûnni hirtelen....😄
Igen, ezt mondta haverom is... és ahogy látom Intel ULV procija van, amivel azt hallottam elég jól bírja az aksi... ez igaz?

Amúgy bocsi ha sok kérdéssel traktállak csak örülök, hogy válaszol valaki😊

Solten
Acer Timeline, mindig is jo volt... 😊 Tesztekben agyondicsertek oket.

#10321: mittomen' nem ismerem a boltot... 😊

Saor Alba

Szóval akkor erre te is rábólintanál?😊 Akkor jó, köszi😊
Már csak egy kérdés: ez a bolt mennyire megbízható? Mert itt a legolcsóbb ez a gép, árgép ezt adta ki elsõnek, de mondjuk 5 csillagot kapott, szóval csak megbízható😄

Solten
Na ez mar okesabb, nvidia optimus, 4-5 ora.

Saor Alba

De ez megint csak 6 cellás... vagy ez tovább bírná? És ebben sincs optikai meghajtó... pedig fontos lenne

Esetleg még néztem egy ilyet:link Ebben van optikai meghajtó, 8 cellás, meg ahogy hallottam ez az UL széria "legendás"
habár az ára itt húzós, de máshonnan meg lehet rendelni úgy 180ért ha jól láttam.

Solten
Inkabb: link. A CPU 2 magos.

Saor Alba

Haverom ezt ajánlotta... szerinted? Állítólag ezek az UL-ek minden szempontból pozitívak. Bár én hiányolom belõle az optikai meghajtót... és a 13colt meg így kevésnek gondolom... de tényleg csökkentenem kell a monitor méretet úgy látszik😄

Solten
Masodik mondatod helytallo... 😊) Figyelj, egyszeru fizika: egyreszt es fokent ha minel hosszabb akkuidot szeretnel, csokkentsd a kijelzo meretet. Tehat ne nagyon 15-16" -osben gondolkodj, hanem min. 14" vagy az alatt.

Saor Alba

és olyat tudnál ajánlani, ami 8 cellás akuval van, esetleg picit gyengébb, de benne van a 100-150 árkategban? Vagy ilyenre ne is számítsak?😄

Solten
Mert a modell erosebb CPU-val szerelt es tobb garanciaidovel rendelkezik mint a ket altalad belinkelt... De ha szamodra ez hatrany... 😊 Es Dell...

Valamint 6 cellas akkuval szerelt, egy teszt szerint 3 es fel orat bir atlagos hasznalattal.

Saor Alba

mrzoltan
yah,de MSI nem ép bizalomgerjesztõ és a 5470 se épp turbó...
És miért inkább?😊

Solten
Akkor inkabb mar: link

Saor Alba

Hát igazából annyira nem értek a témához, hogy nem tudom meddig bírják ezek átlagosan... de ahogy hallom olyan 3 óráig szokták.
Most eközött a kettõ között vacilálok:
ASUS
Acer

Solten
"nem akarok Nvidia-st venni"

good man... <#alien> <#alien2>

Ez a Misi 5470-el szerelt...

Saor Alba

mrzoltan
yaya, nem tudom van egy jó MISI elég tápos ,de félek tõle...
MSI
Az a baj, hogy úgy látom az Acer kifogyott 190-210 között és ez nagyon aggaszt, nem akarok Nvidia-st venni 😄. <#shakehead>
Solten
SU3500-el szerelt, 14"-es MSI-t ajanlottam neki (#10272 - 110/111 kredit). A SU3500 az atomot agyonveri, az 5.5W TDP-jevel meg nem igazan nagy etvagyu joszag. 3 MB L2 Cache, eleg kellemes. SU3500-os TimelineX elvan 8-10 orat akkurol.

Saor Alba

mrzoltan
Netbook, vagy Acer TimelineX ami nincs ilyen olcsón.
Solten
"Sokaig birja az akksija"

Konkretan?

Saor Alba

Solten
Veri nájsz.

Saor Alba

mrzoltan
ASUS és ez?
A procija legalább C2D nem celerocs.
Vagy inkább ez, mert ahogy látom szinte ugyan az és nincs csúnya színe sem😄