7
Kinek érdemes fizetni
 • BártfaiB
  #7
  "A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tevékenységét - áll a PSZÁF honlapján. A Biztosító 2006. június 2-tól kezdődően 2006. szeptember 30. napjáig nem köthet új szerződést, kgfb szerződésre irányuló ügyfél ajánlatot akkor fogadhat el, ha azt 2006. június 1-jénél nem későbbi időpontban tették.

  A felfüggesztés célja, hogy az Egyesület a felfüggesztés időtartama alatt nyilvántartási rendszerét a megnövekedett kgfb állománya kezeléséhez szükséges szintre fejleszthesse, azaz a felügyeleti határozatokban előírt követelményeket teljesíthesse, anélkül, hogy további állománynövekedés újabb terheket róna rá.

  A felfüggesztés időtartama alatt az Egyesület meglévő szerződéseiből folyó kötelezettségeit teljesítenie kell, azaz a MÁV egyesületi tagok által okozott károkat folyamatosan rendezni köteles. Egyebekben az Egyesület egyéb termékeit értékesítheti, illetve a kgfb termékét nem érintő biztosítási tevékenységet változatlanul folytathat. Amennyiben az Egyesület nyilvántartási rendszerét 2006. szeptember 30-át megelőzően a megnövekedett állomány kezelésére alkalmassá teszi, a felfüggesztés korábban véget érhet. "


  Úgy látszik végre észrevették, hogy egyes biztosítók csak úgy nem fizenek. Jó lenne, ha a többinél (Pl. Grupama) is lépések születnének.
 • mikike
  #6
  na most aztán majdnem meggyőztél
 • Pheel
  #5
  Engem most az OVB AllFinanz nevű cég vett ostrom alá, de mindhiába :))))))
 • mikike
  #4
  mint például?
 • Pheel
  #3
  Vannak arra szakosodott cégek, akik ezt eldöntik helyetted és nem kell fizetned érte, mert a biztosító ad nekik jutalékot. Van olyan is, amelyik valamennyire független is :)
 • macilaci123
  #2
  Van egy tuti ötletem! Mindenhónapban adsz 10000ft-ot és én garantálom, hogy az ELÖZŐ hónapban nem történik veled halálos baleset!
 • mikike
  #1
  Anyám szerint érdemes lenne kötni hátha történik velem valami.
  Én viszont csak olyat kötnék ami egyben befektetés is, mert eddig semmi nem történt velem. Így egy idő után szeretném látni a befizetett pénzt meg némi kamatot is.

  Szerintetek melyik biztosítónál és mit éri meg kötni?