236
Ha van kedved nosztalgiázni, régi progikról itt a helyed! Geforce FX vs 9700pro barmok kíméljenek!
  • Werido
    #236
    Hello! Én egy régi tv játékot keresek de sehol nem találom. A neve: Adventure Island. Van több része is mindegy, hogy melyik.A lényeg az volt benne,hogy egy csávó szigeteket mászkált meg dínók segítettek neki volt egy csomó pálya és a végén mindig egy főszörny. Azt hiszem a csaját rabolták el és azt kereste.
    Ha valaki tudja hol találom mondja meg lécci!Köszi!
  • Voltan
    #235
    Hú, olyan macim, meg Flintstone-os kirakóm nekem is volt! A maci még meg is van.
  • Voltan
    #234
    A GTA 1 már elvileg freeware. A rockstar oldaláról is le tudod rántani, asszem.
  • SD456
    #233
    Sziasztok!

    Nagyszerű, h valaki végre nyitott egy ilyen topic-ot! Köszönöm Csudri! Én kát játékot szeretnék megszerezni:
    1.GTA 1-et honnan lehet letölteni?
    2.Ennek sajnos nem tudom a nevét de annyit tudok, h Forma-1 es kocsikat kell benne szabotálni. Az egyik haveromnak volt meg csak az a cd sajnos tönkre ment Ha nem nagy baj akkor linket kérnék.

    Előre is köszönöm!
  • Serpa
    #232
    egy játék címet keresek.

    a marsot kellett terraformálni benne.
    ~10-15 éves játék.

    sok mindenre oda kellett figyelni, pl: meg lehetet határozni, h milyen spórával terítem be a levegőt; üvegházhatásra kellett figyelni.
    szép lassan megjelent a fű, víz ...

    végül egy komplett ökoszisztéma alakult ki.
  • Szeszmester
    #231
    Vki? Lécciléccilécci!
  • Szeszmester
    #230
    Hi srácok!
    Letöltöttem vhonnan a bermuda syndrome c. játékot.
    Van vele egy kis gond, az elején kéne beszélni egy csajjal, de talán hiányzik egy file vagy nemtom, amikor azt kéne mondania, h segít nekem, akkor kicsit megáll a prog és nem történik semmi. Így nem lehet továbbmenni.
    Valakinek megvan a játék? Tudnátok küldeni egy mentett állást, rögtön a játék elejéről, de miuáűtn beszéltetek a csajjal?
  • lilgame
    #229
    helló sziasztok!
    nem tudjátok honnan lehetne letölteni a fifa 96 ot?és hogy kell majd XP alatt elindítani?
    előre is köszi!
  • rorr
    #228
    mindegyik tökéletes!!!
    Én most már megvárom a magyar verziókat!
  • fr3ddy14
    #227
    én a duke nukemel a simával gammoltam, a 3dvel, a bloodal
    a fifa 96, a nascar 96, hexen 2 vagy hex, és a többi régebbi game
    .komodor64-en volt egy csomó jó játék, pl a focis amiről beszéltek
  • Aquli
    #226
    de igen. elírtam :/.
    Amúgy tegnap meg tegnapelőtt nyomtam végig a monkey island 1-et. Most meg a 2-t kezdtem el
  • rorr
    #225
    Az nem a hétben volt?
  • lac coo
    #224
    további képek a galériámban :-DDDDDD
  • lac coo
    #223
  • lac coo
    #222
  • lac coo
    #221
  • Aquli
    #220
    PSX, Master of Monsters. Játszott ezzel valaki? táblás stratégia volt. Meg kéne szerezni.
  • Aquli
    #219
    Final Fantasy VIII. Midgar. Arielék háza mellett a virágoskert...
    a midi zene...
    ehh
  • rorr
    #218
    cadaver,gods,chaos engine,lionheart,bc kid (bonk)
    Turrican 1 2 amigára
    Megaturrican,super turrican1 ,2 konzolokra szuper volt!!!
  • IlluminatoR
    #217
    Annyira nem régi, de Jazz Jackrabbit rulz.
  • Fox44
    #216
    Lehet meg kapni valahol Kvartzjátékot vagy tetrist 2in1-t?Ha tudjatok hol legyszi irjatok meg! Thx
  • ZsZso
    #215
    thx
  • BBird
    #214
  • BBird
    #213
    Kvartzjátékot akartok? Nesztek: Régi orosz masinák emulátora és játékai egyben
    köztük van pár, ami nekem is megvolt és van még ma is. :-)

    Én a gameboyt sajnálom, hogy az kimaradt mindig. :-(
  • BBird
    #212
    Az nem számít annyira a "hivatalos" FPS kategóriába. Azt számítjuk bele tudtommal, ahol már szabad mozgást is kapunk. Mert Operation Wolf inkább az Arcade lövöldözős kategória (lsd mint még: Virtua Cop, House of the Dead,...)

    Nekem sosem sikerült végigvinni azt a játékot, azt hiszem 3-4 pálya után kápút. :-)
  • BBird
    #211
    http://abandonware.the-frenchkiss.biz
  • Gabe18
    #210
    Én máig emlékszem,2x a hollandok,2x a dánok ellen sikerült a VB döntőt megnyerni.
    Az esőben haláli volt ahogy becsuszásnál néha pörgött-forgott az emberke a csúszós talajon.
  • 3P
    #209
    Igen mi is cserélgettük egymás között a kuartz játékokat, s talán a baráti körben a legnayobb sztárnak a Western Bar számított a maga két képernyős rendszerével... :)

    Na igen, örülök, hogy neked is ennyire tetszett a Microprose Soccer (vagy ahogy felénk terjedt Foci European)... :)
    Tényleg irdatlan nehéz volt benne VB-t nyerni, de ez tette talán ennyire felejthetetlenné. Emlékszem, hogy játszottam egy döntőt Uruguay (Urugváj) ellen, aki bár a jók közé számított, de még is csak a simán verhető ellenfélnek számított. Na szóval nyomtam a döntőt (miután egy véres meccs után a brazilok ellen bekerültem a döntőbe), s szinte rögtön meg is szereztem a vezetést, gondoltam, hogy ez innen már sima meccs lesz, mert előtte szinte mindig simán gólokkal nyertem ellenük. Aztán az izgalom, vagy mi, de csak nem jött össze még egy gól és ahogy lenni szokott a vége előtt egy picivel ki is egyenlítettek, már ekkor elbrult az agyam :), s egy maratoni hosszabbítás után szakadó esőben miután a kapusa mindent fogott, végül ők lőték be a győztes gólt. Na ekkor elszakadt a cérna és dühömben széttéptem a füzetecskémet, amiben a kazettás játékok fordulatszám állásai voltak, azaz, hogy melyik játék milyen fordulatszámnál kezdödik 1-1 kazin (na már ez is milyen filinges volt). Persze amint széttéptem, rögtön elszált a dühöm és rájöttem, hogy mekkora marha is vagyok és 1 napos munkával írhattam az egész kis füzetet újra (talán orosz szótár volt? :), pasz). Se előtte se utánna nem voltam még így kikattanva egy játéktól sem... :)
    Mindent összegezve sok jó focis progi jelent meg azóta és sokat ki is próbáltam, de még mindig ez a Microprose féle C64-es focis játék közülük a kedvencem.

    Amiga-m sajnos soha nem volt, de mégis sokat találkoztam vele, és sok jó játék átjött szerencsére Amiga-ról PC-re is, mint pl a Cannon Fodder, vagy a Chaos Engine is, és tényleg tuti játékok voltak... :)
  • Gabe18
    #208
    Hát igen a "nagy" qartzjátékos időkkel kezdtem én is.Kedvencem az volt amelyikben egy tengeralattjáróról kellett a vízfelszinen menő hajókat eltalálni.Aztán cserélgettük a kis masinákat a haverokkal,osztálytársakkal.
    Na meg a TV foci is megvolt,de hogy az magyar gyártmány volt,arra már nem is emlékszem.De jó volt a maga idejében az is.
    Na aztán c64-en a Microprose Soccer nekem is talán a legnagyobb kedvencem volt,összessen 4x tudtam a világbajnoki cimet megszerezni benne.De hányszor és hányszor próbáltam újra!
    Aztán c64 még valami felülnézetes autóst kedveltem nagyon,asszem Super Cars volt a neve.
    Én a C64 után az Amiga irányba mentem.Mit mondjak,döbbenetes volt a változás...
    Kedvenc témám a focis játékok terén máris ott volt a felejtehetetlen Sensible Soccer(a 95-ös és 96-os részei még jobbak lettek),de a GOAL néven futó játék is a jók közé tartozott.
    Akció téren pedig Cannon Fodder 1-2 volt és marad felejthetetlen,az a zene,a kis emberkék hősies menetelés,és vinnyogó elhalálozása.Na meg egyes pályák irdatlan nehézsége.Emlékszem Jools és Jops volt az első 2 katona,egyszer Jools a 6. vagy a 7. missoig húzta,ma sem tudom hogy csináltam... Ma már biztos nem lenne hozzá türelmem,de akkor végigszenvedtem mindkét részt.
    De pl. a Chaos Engine sem volt rosz,meg kis űrhajós témában a Diposable Hero (ha jól irom).
    Vagy az akkor döbbenetes grafikával rendelkező kalandjáték a Simon the Sorcerer,8 vagy 9 lemezen "terpeszkedett"...
    Aztán jött a Playstation számomra,de az már talán nem illik ebbe a topicba.
  • 3P
    #207
    Az előbb még kimaradt pl. talán az FPS-ek igazi ősének számító C64-es játék, mégpedig az Operation Wolf (nagy kedvenc volt). Talán van aki emlékszik még rá, egy oldalra scrollozó képernyőn egy célkeresztet irányítva lőtük halomra az ellenséges katonákat, helikoptereket, hajókat, vagy pánvélozott autókat, vagy épp ha kedvünk úgy tartotta akkor néhány kézi gránátot dobtunk közéjük... :D
    S feledékenységemnek köszönhatően kifelejtettem az Imperium Galactica-t is, ami talán a mai napig legjobb magyar fejlesztésű játék, s talán egy jobb marketinggel ma méltán világhírű lehetne. Persze sok mindent kihagytam, így kár lenne újra kismillió sort írnom :)
  • 3P
    #206
    Akkor ahogy topic címe is mondja nosztalgiázzunk! :)

    Az első "számítógépes" játékélmények még anno a '80-as évek elejéhez fűződnek. sokan talán nem is ismerték, használták a PSP elődjét a jó öreg quartz játékokat, de mi gyerek korunkban mégis imádtuk őket, bár mai szemmel megmosolyogni valók kis vacakok. Vagy annó ott volt a jó öreg Videoton gyártmányú TV foci a maga 4 beégetett játékával és a csavargatós kontrollerélevel.

    Azonban hogy rátérjek az igazi számítógépes játékokra, akkor rögtön váltani kell az első igazi home computernek kikiáltott C64-re. Jellemzően a '80-as évek közepén kezdtek beszivárogni ezek a kis gépek, s látszolag alacsony tudászintjük ellenére hihetetlen jó játékok készültek rá. A teljeség igénye nélkül, csak néhány nagyobb név. Az első kedvenc ugrabugrálos játékom a Giana Sisters hányszor, de hányszor végig tóltam, vagy épp elbuktam. Vagy ott van a Loade Runnar (más néven Small Loade), ahol létrákon mászkálva aknákat "ásva" gyűjtögethettük a kincseket az 1 képernyős pályákon, vagy épp ott van a Dizzy sorozat. Az első kedvenc repülős játékom a Falcon Patrol hangulatos zenéjével pörgős játékmenetével nagyon ütős volt. Autós játékokból sem volt hiány, ugye ott van a Pit Stop, vagy a második része, ahol már ketten tólhattuk osztott képernyős módban, mekkora bajnokságokat csináltunk anno a haverokkal. Autós játékok között ott volt az egyik első rendőrös üldőzős országúti verseny, s talán a jó öreg Ágyugolyó futam C64-es feldolgozásának tekinthető Road Race: American Racing (lehet nem jól írom), ahol az USA-t átszelő autóutakon kellett menni, s mi dönthettük el, hogy melyik vonalon akarunk eljutni mondjuk Los Angeles-ből New York-ba, s persze nem felejtve el tankolni... :). De ha már autós játék, akkor ugye ott van a vala szebb napokat megélt Test Drive sorozat hajnala, amire nem kicsit hajazott az UG előtti NFS játékok, vagy ha már NFS:UG, az meg ugye tagadhatatlanul talán minden idők egyik leghangulatosabb autós játékát nyúlta le, még pedig a Street Rod-ot. Ugye, ki ne akarta volna a király autóját elnyerni és ezzel a nőjének a kegyét? :)
    Azért még akadt sok más jó C64-es cucc, pl az egyik, (ha nem a leghangulatosabb) focis játék, mégpedig a Micro Prose féle Foci European-ként elterjedt játék komoly kihívással, s változó időjárással. Talán ez volt az egyetlen játék amin igazán felhúztam magam, de nem hiába ez az egyik kedvenc játékom. Vagy ott van a jó öreg ELITE, erről tényleg csak nagy betűvel írhatunk. Szinte programozó zseni aki megalkotta ezt az alap játékot és hányan, de hányan várják, hogy jöjjön egy új amolyan ELITE-s játék (bár az én szívemet megdobogtatta a közel múlt egyik hasonszőrű játéka a Free Lancer). ;). Vagy el ne felejtsük a hazai játék ipar nagyjait, mégpedig a jó öreg szöveges kalandjátékait, s talán a műfaj koronázatlan hazai királya Rátkai úr volt (új vadnyugat sorozat, Bosszú...). Vagy ha kaland játék, akkor ott a jó öreg első point and click-es játék a Maniac Mansion.. :D.
    Persze lehetne itt órákon át a C64-et dícsérni,de ideje évtizedet, s így platformot is válatani. A '90-es évek elején a C64 egyértelműen háttérbe szorúlt az új csodák, az Amiga és a PC mögött. Az én szívem valamiért akkor már a PC felé húzott és megvettem életem első PC-jét asszem 91-ben. Ma viccesnek ható paraméterekkel, de akkor mégis számomra döbbenetesnek tűnt. (proci 20 MHz-es AT 286, 1 MB RAM, 500 kbyte-os Trident 8900-as VGA, amely akkor káprázatos 256 színnel bírt, valamint a 40 MB-ow wincsivel és 5 1/4-es floppyval, valamint 640*480-as felbontásra képes színes VGA monitorommal). Az első játékok még sok esetben C64-es átiratok voltak (Test Drive, Street Rod, ELITE,...), de megérkeztek az első kimondottan PC-s és Amiga-s játékok, s amitől először leesett az állam az a Prince of Persia volt, s talán ez volt az első kezdetleges motion capture-os játék, aminek folyományaként nagyon tuti volt a mozgás kivitelezése. A PC szép lassan kezdte kiszorítani az Amiga-t, s a teljesítményénak növekedtével egyre jobb játékok jöttek ki minden területen. Autós játékok között anno ott volt a Stunts, vagy talán az első professzionális box utcai hangolásokkal bíró Indy 500-as EGA grafikájú csoda, s nem volt kis kihívás abban megnyerni a versenyt, majd megjött talán az első igazi szimulátornak nevezhető Micro Prose féle F1 játék, ami a 4. részig jutott ugye el néhány éve, de számomra mégis az 1. része marad az őrők kedvenc, ahol ACE fokozaton nyertem meg a VB-t. De nagyon jó játékok jöttek ki kaland játék fronton (Monkey Island sorozat, King Quest, Police Quuest, Space Quuest, DOT, Larry,...), vagy épp RPG fronton (Eye of the Beholder trilógia, Wizardry 6-7,...). És ugye nem lehet elfelejteni, hogy akkor élte a repülő szimulátorok is az aranykorukat. Nem egyszer fordult elő, hogy az akkori COV, vagy 576 kbyte-okban részenként 4-5 repülő szimulátorról írtak, vissza is sírom azokat az időket, mert most évek tellnek el 1-1 jobb repülős projekt között, akkor meg csak azt kellett eldönteni, hogy a sok ínyencség közül most épp melyiket válasszuk (ma meg az IL2 óta szinte semmi említésre méltó)..
    Valamikor a 90-es évek közepén jött el az arany betűvel bejegyezhető Heroes of Might and Magic ideje, már az első rész is tuti volt (vagy annak az előde még C64-en a King's Bounty), de a korona a fejére a 2., majd a 3. résszel került fel, s számomra a mai napig a legjobb játék a Heroes of Might and Magic 3 (várom is az 5. részt, hiszen a 3. rész újjáéledését ígérik a készítők).
    Hirtelen nagyot ugrottunk előre, hiszen a 486-os gépekkel indult el az igazi 3D shooter örület, az FPS őse talán a jó öreg Wolfeinstein, majd a felejthetelen (bár nemekem nem tetsző) Doom, s az azóta hirhedté vált Duke Nukem (számomra ezek voltak az utolsó FPS-ek, egyszerűen ez nem az én stílusom, de értékelem amit elértak a játék piacon).
    Az autós játékok piacán egyszer csak új csillag született, mégpedig Need for Speed keresztségben, az első része szinte minden szempontból messze a többi akkori autós játék fölé nőt a piacon s méltán tette őt egyeduralkodóvá. A need for speed sorozathoz fűződik a életem első 3D gyorsítójának megvétele is, még pedig a 3. részéhez, akkor vettem a jó öreg Elephant Voodoo 1-es kártyámat, szinte vizuális csoda volt az akkor.
    Nem akarom bántani a 3D-t, de amennyit segített a látványon sok esetben annyit rontott a hangulaton... :(. A fejlesztések egyre inkább csak a látvány fokozására helyezkedtek át és eltüntek az ötletes fantáziadús játékok, s szinte tucat piaccá vált a 3D.
    Na nem akarom azt mondani, hogy nincs azóta jó játék, dehogynem, mégpedi számos, csak az már nem fér bele a nosztalgia topikba... ;)

    Bocs hogy hosszú lettem de több mint 2 évtized ezt minimum megkívánta... :)
  • Methylisocloro
    #205
    Duke Nukem 3d, Blood : na ezek voltak az igazi fps-ek
  • rorr
    #204
    ezt még magyarok csinálták 1988-ban !
    Aster mester is részt vett benne!!!
    AZ EGYIK LEGJOBB JÁTÉK VOLT AMIVEL JÁTSZHATTAM!!!
  • ZsZso
    #203
    Full CDs Kalandjáték ISO-kat nem tudjátok merre lehet találni? Gondolok itt Lucas Arts játékokra, Sierrásokra. DOTT már megvan, és egy nap alatt végig is nyomom :)
  • Vlala #202
    Terep2, Duke Nukem 3d, Heretic, Blood, Heroes 2.
    Nekem ezek jelentiok a nosztalgiát, és persze az ALt-Tab kombináció, amikor a tanár feje feltűnt a padok fölött a suliban.
  • BBird
    #201
    Régi de jó játék. 2 éve jött ki egy remake belőle, németek csinálták, bár a régi hangulatot nem adta vissza annyira. Na azt nem tudom honnan szerezd be.

    Viszont a régi játék simán fut szerintem a Dosbox emulátorral.
    http://retrogames.intranet.hu
    Innen letöltheted a játékot is, meg a DOSBox-ról is találsz leírást a kezelésére. Egyébként ha egyéb gondod van, akkor az Old game hívek topicba gyere, ott vannak inkább aktívan old gamerek. :-)
  • akyyy
    #200
    http://agdb.net.ru/games/impossible_mission_2.php erről lenne szó...
  • akyyy
    #199
    Help!:
    Olvasgattam ithon egy kicsit ujságok közt, és említést tesznek egy bizonyos játékról, melynek Mission Impossible 2 a neve. Na de ez még az ősrégi játék, mely egy nagy 'labor'házban játszódik, és mindenfelé futurisztikus számítógépek és robotok vannak.

    Ezt a játékot keresem olyan formátumban, hogy bejöljön egy mai PC-n... tud vki segíteni?
  • gazdi
    #198
    Sok régi játékos játékos jelen. Kettő cd, bár a második felét elfoglalja egy 32x240-es vadászrepülő-szimulátor. Mondd mi kell, és előbányászom.
  • Tekergo
    #197
    A minap szereztem meg a Stupid Invaderst, egy warzen sem volt fenn. Esetleg valaki játszott vele mert szerintem nagyon állat, főleg a mikulás és a kémény kombinációja[#vigyor2