22786
Html-, css- és php-help
  • Japep
    Hello!
    Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e, de hogyan lehet (itt az SG-n) pl. banner alá linket beszúrni ???
    Előre is kössz!
  • passatgt
    Épp egy drag n droppos cuccot próbálgatok, sikerült is beépítenem a weblapomra, csak lenne egy kis gond:)A weblapomon a dobozok egy fejlécből, és a tartalom részből állnak.Azt szeretném, ha csak a fejléc "megfogásával" lehetne mozdítani a dobozokat.Hogy, s miként?

Ezt használom:
    http://cyberdummy.co.uk/test/dd.php (alsót)
  • passatgt
    esetleg egy példaoldalt mutassál privibe is jöhet link
  • CattiBrie
    úgy értettem hogy mit állíthat el a clear both, vagy ilyesmi :S
  • CattiBrie
    igen, ez ok, azért használom, de valamiért akkor sem müxik ie alatt a te-féle háttér és baromira nem értem, hogy miért ezért gynaakodtam a clear both-ra :S
  • passatgt
    ez azt hogy ott a float rész vége, ha ezután beraksz egy float:leftet nem rakja a többi mellé
  • CattiBrie
    a két doboz alá, mivel mind a kettő float left be van téve egy clear: both;

ez mit változtat? :S

<div class="ittvan_hatter">
    . <div class="kekdoboz"></div>
    . <div class="pirosdoboz"></div>
    . <div class="clearboth"></div>
    </div>
  • CattiBrie
    passzolom, nem a kikommentezett rész miatt csinálja :S

• CattiBrie
    ja, van egy ötletem... :)
  • CattiBrie
    tudtommal alapértezettként IE-ben is transparent a background
    semminek nicns megadva még csak háttér sem, nemhogy fehér

amúgy ha beteszem, hogy background-color: transparent; akkor sem működik

de mondom ff alatt jó
  • CattiBrie
    ehh... minden jó... ff alatt :D

ie-ben a piros doboz a saját magasságában "felülírja" a hátteret

mutatom:

ilyen:

helyett ilyen:

elég rossz kép, sry :)
  • CattiBrie
    jó ötlet, valóban.. :)

köszönöm-ök :)
  • Dj Faustus #5084
    Ha a két divnek egyforma magasnak kell lennie (és mind a kettő div dinamikus méretű), akkor az alábbi, vagy az alábbiak a megoldások.
    Szóval egy közös háttér kell amit egy közös dobozba raksz.
  • passatgt
    esetleg berakod egészet egy dívbe, és az egésznek adsz hátteret, tehát amit a képek linkeltél abból egy csíkot kivgasz, és berakod háttérnek
  • CattiBrie
    ja, azért a kérdés, mert a piros dobozak adtam egy háttérképet, amivel elválasztja a két dobozt, hát ilyen separator, és ugye az "nem ér le teljesen", ha a doboz tartalma rövidebb
    és ha a képet a kéknek adnám hátérnek, akkor pegint rossz lenne, ha a kék doboz lenne a rövidebb :)
  • CattiBrie
    Hiho!

Olyan létezik, hogy 2 div van floattal egymás mellett és ha az egyik heightje kisebb, mint a másiké, akkor a kisebb is akkora legyen mint a nagyobb? Ezt azt hiszem jól megmondtam. :)))

Szóval a piros doboz is akkora legyen mint a kék.
    (amúgy mindkét doboz magassága dinamikus)

Köszi!
    Catti
  • Agy Halott #5080
    ok, azert még nem adjuk fel! :)

koszi az eddigi infot!
  • Dj Faustus #5079
    "AJAX-os setRequestHeader()-t nem"
    Ugyanis nem lehet cross-domain hívásokra használni (ezt már írtam a [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=4937]#4937[/url]-es hozzászólásomban) - hacsak nem úgy, hogy lokális oldalt hívsz meg, ami kezeli (betölti) a streamet (de ez ingyenes tárhelyeken sajnos nem megoldható, mert az fopen és társai le vannak tiltva a külső domainekre való elérés tekintetében).

A médialejátszó vezérlése csak IE-only módon, ActiveX-szel oldható meg.

Szóval mint mondtam tökéletes megoldást nem kapsz rá. Ingyenes tárhelyen nagy valószínűséggel semmilyet.
  • Agy Halott #5078
    ertem, flashben azt a addRequestHeader()-t probaltuk, nem muxik, még az AJAX-os setRequestHeader()-t nem, de akkor az sem fog.

sztem ird le legy szives, hogy egyaltalan meg lehet hamisitani a fejlecet, mert ha nem, akkor feleslegesen szenvedek!
  • _Vegeta_
    Isten vagy, tenyleg perfektul mukodik ahogy kell. Koszi, koszi! Ugynezki van még boven potolnivalom CSSbol. :((
  • Dj Faustus #5076
    Én mindenképpen javasolbnám a Flash-hez való visszatérést. Platformfüggetlenebb, nem kér feltétlenül ActiveX-et,...
    [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=4955]#4955[/url]-ös hozzászólásomban már említettem: a megoldás a fejléc-hamisításban rejlik (a Windows Media Player valószínűleg saját fejlécét küldi el).
  • Dj Faustus #5075
    Íme az előbb említett probléma egyik megoldása.
    Vízszintesen van csak középre igazítva, de a tartalomtól függően változik a háttér.

No meg mellesleg finomítottam pár dolgot rajta:
    * Kijavítottam benne pár validitási hibát.
    * Többet mondó dobozneveket (és képneveket) adtam (egy topmenu jobban a felső menüre utal, egy sidemenu inkább egy oldalsó menüre,stb...)
    * A dupla &nbsp;-ket (törhetetlen szóköz) kiiktattam (feleslegesek).
    Helyette a CSS-ben az adott elemeknek adtam 2 karakteres margót.
    * És kicsit áttekinthetőbbé alakítottam a stíluslapot.
  • Agy Halott #5074
    hmmm, de akkor van vmi megoldas, hogy mukodjon ez a flash vezérelt cucc?
  • Dj Faustus #5073
    Közben rájöttem a probléma okára: a teljesen (függőlegesen is) középre igazítás, illetve a tartalomtól függő ismétlődő háttér nem jön össze; ugyanis az előbbi fix méretekre van szabva, az utóbbi pedig nem.

Szóval a hiba nem a Firefoxban van, hanem az alapkoncepcióban.
    Megoldás: vagy csak vízszintesen pozicionálsz középre, vagy overflow:auto;
  • passatgt
    esetleg egy példaoldal?html:)
  • DJviolin
    Sziasztok!
    Tegyük fel, hogy birtokomban van egy "egyéb" forrásból beszerzett Invision Power Board, ami persze nincs így, csak tegyük fel. Köztudott, hogy ez a fórummotor nem free. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy tudtok-e olyan jogi esetről, amikor valakiket azért kaptak el, mert "egyéb" forrásból beszerzett php motort működtettek az oldalukon? Egyébként is honnan tudnák ezt megállapítani?
  • Blasta
    Értem így már, de a #5012-ben ezért másoltam be a kód "style" részét, ott pedig ott van a padding, margin 0.

Vagy ebben a részben is írjamát ezeket?
    "#centerwrapper {text-align:left;width:1116px;margin-left:auto;margin-right:auto;}"
  • _Vegeta_
    Epp errol beszelek hogy ie megjelniti a ff meg nem. :S
  • passatgt
    "A kész lapnak 800*600-on és 1024*768-on meg ez fölött is jól kéne kinéznie, mindenféle böngészőkkel. Ha böngészőnek nevezünk minden programot amely weblapok megjelenítésére képes, akkor az Internet Explorer egyértelműen nem egy böngésző, merthogy sajnos nem képes weboldalak megjelenítésére. Ennek ellenére sokan használják böngészésre. A megoldás: 1 egység alatt összerakni a lapot, hogy bármely böngészőben jól jelenjen meg, ezután 5 egység idő alatt átgyúrni úgy, hogy az Internet Kexpóker is nagyjából úgy jelenítse meg ahogy azt mi szeretnénk..."

rrd-ről idézve:)
  • DJviolin
    Nagyon köszi.
  • _Vegeta_
    Jo helyre irtam, sajnos nem segitett a probleman. Ilyenkor forr fel az agyvizem mikor azzal a vacak ievel mukodik ahogy kell (majdnem), firefox meg itt vacakol. Grrr
  • Dj Faustus #5065
    És mellesleg nagyon tudom ajánlani a Firebug Firefox kiterjesztést. Segítségével könnyedén megtalálható a fejléc.
  • Dj Faustus #5064
    Nézd a logostrip id-jú <div> elemet (a stíluslapban #logostrip néven hivatkoznak rá). Abban van a fejléc.
    Annak a méretét kell megváltoztatni.
  • DJviolin
    Kérem tudna valaki segíteni a lenti kérdésemre, hogy melyik stíluslapban tudnám megnövelni az Invision Power Board 2.2.2-es fórummotorban a fejléc nagyságát?
  • Dj Faustus #5062
    "nekem is ez volt, és amit írtam az megoldotta a problémát.Biztos jó helyre raktad?"
    Jó helyre rakta. Ugyanis rrd/az Alistapart leírása nem teljesen azonos az általam említettel.
  • Dj Faustus #5061
    Mert az az elterjedt (sajnos).
    A nélkül Firefoxban csak egy ActiveX-mentes <object>tel működne az egész.
  • Dj Faustus #5060
    Úgy, hogy ez nem ActiveX vezérlés. Javascript-tel adod meg egy lejátszónak a lejátszandó stream elérési útvonalát.
    Másrészt ez nem fog minden böngészővel működni. Csak azokkal, amelyeknél fel van telepítve a Windows Media Player (vagy az azt helyettesíteni képes médialejátszó).
  • passatgt
    MIért embedet használsz?
  • Agy Halott #5058
    ha az AcitveX telleg IE only technologia, akkor azt mivel magyarázod, hogy ez minden böngészőben mukodik?
  • Agy Halott #5057
    ok mukodik, mert szol a radio, de a flash vezerles viszont nem! :)