22786
Html-, css- és php-help
  • karajjj
    nincs külön css fájl, az optionsban van egy edit templates menü, na ott lehet beállítgatni az kinézetet, nekem pl ez az active news:

<table width="95%" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" >
    <tr>
    <td style="background-image:url('http://kbsc.net23.net/weboldal/hircim.png'); background-repeat:repeat; font-family: Verdana; padding: 6px; font-size: 12pt; color: black; margin:0 10 0 10; background-color:f7e821"> {title}</td>
    </tr>
    <tr>
    <td style="background-image:url('http://kbsc.net23.net/weboldal/hirhatter.png'); background-repeat:repeat; font-family: Verdana; padding-left:10px; padding-top:10px; padding-right:10px; padding-bottom:10px; margin-left:10; background-color:4574cc; margin-right:10; font-size: 10pt">
    <span style="float:left; margin:0 10 0 0; border:solid 1px black">{avatar}</span>{short-story}
    [full-link]<br/><br/>Tovább > [/full-link]
    </tr>
    <tr>
    <td style="font-family: Verdana; font-size: 8pt; color: #ADADAD">Beküldte: [mail]{author}[/mail] {date}<br /><br />
    </td>
    </tr>
    </table>
  • Cat 02 #9661
    Azt meg tudod mondani h hol van v mi a neve a css-nek, illetve az a fájl amiben maga a hír szerkezete van ?
  • karajjj
    bármilyenre alakíthatod a kinézetét, az enyém így néz ki
    csak egy kis html meg css tudás kell hozzá... :D
  • ldavid
    ja igaz, nem árt néha readme-t olvasni :)
  • Cat 02 #9658
    Pedig nem nehéz, optionbse van olyan h integrate news, és ad egy kódot amit kell.
  • ldavid
    ezt én is próbáltam nem rég, de nekem csak a login panel jelent meg állandóan
  • Cat 02 #9656
    Ó, hát ebbe van beépítve ilyen funkció, meg se szóltaltam.
  • Cat 02 #9655
    Jó ez a CuteNews, de lenne 1 kérdésem.
    http://silkroad.extra.hu/news/show_news.php ezt a cuccot, be tudom valahogy mondjuk ennek a közepére másolni ?
    iFrame elvileg nem támogatja az átlátszóságot szal az nem lenne jó, de pl az include vagy mi nem valami hasonlót csinál?
  • karajjj
    én ezt használom és mindent tud, amire szükségem van...
  • rooney8
    :)
  • passatgt
    tutorial.hu-n van egy sima hírkezelő php tutorial, az kell neked:)
  • rooney8
    Üdv!

Lehet kicsit buta kérdés, de azért megpróbálom :) Szval van egy wordpress blogom és én kiszeretném venni a blogból azt a részt, amivel új bejegyzést hozok létre... Megnéztem és amikor új bejegyzést hozok létre, akkor a post-new.php fájlt tölti be. Én megnéztem, hogy miből áll ez a fájl:

<?php
    /**
    * New Post Administration Panel.
    *
    * @package WordPress
    * @subpackage Administration
    */

/** Load WordPress Administration Bootstrap */
    require_once('admin.php');
    $title = __('Add New Post');
    $parent_file = 'edit.php';
    $editing = true;
    wp_enqueue_script('autosave');
    wp_enqueue_script('post');
    if ( user_can_richedit() )
    wp_enqueue_script('editor');
    add_thickbox();
    wp_enqueue_script('media-upload');
    wp_enqueue_script('word-count');

if ( ! current_user_can('edit_posts') ) {
    require_once ('./admin-header.php'); ?>
    <div class="wrap">
    <p><?php printf(__('Since you’re a newcomer, you’ll have to wait for an admin to add the <code>edit_posts</code> capability to your user, in order to be authorized to post.<br />
    You can also <a href="mailto:%s?subject=Promotion?">e-mail the admin</a> to ask for a promotion.<br />
    When you’re promoted, just reload this page and you’ll be able to blog. :)'), get_option('admin_email')); ?>
    </p>
    </div>
    <?php
    include('admin-footer.php');
    exit();
    }

// Show post form.
    $post = get_default_post_to_edit();
    include('edit-form-advanced.php');

include('admin-footer.php');
    ?>

Na szóval innen mit kéne kiszednem, hogy tudjam használni egy sima oldalon? Vagy ez nem ilyen egyszerű? :)
  • Dj Faustus #9650
    Komodo Edit
  • Cat 02 #9649
    Notepad++ színezi.
  • Max7
    Up: természetesen szövegszerkesztőn kívül, ami szinezi is a kodokat
  • Max7
    B.U.É.K. Mindenkinek!

Debian linuxra keresek PHP Editor programot!
  • bracsek #9646
    nm B.U.É.K.
  • karajjj
    átírtam a többi asc-ot is desc-re és jólett
    köszönöm szépen
  • karajjj
    megpróbálom
  • bracsek #9643
    esetleg a 8. sorban lévő "id num asc" ot írd át "id num desc" re de én nem értek az egészből semmit :))
  • karajjj
    sziasztok
    egy egyszerű fórummotort telepítettem az oldalamra (ezt)
    és azt szeretném, ha hozzászólások fordított sorrendben jelennének meg, mint pl itt az sg-n, hogy a legújabb van legfelül
    gyanítom, hogy a topik megjelenítésénél kell valamit kezdeni,viszont php tudásom egyenlő a nullával, mert még csak most fogunk belekezdeni suliban...
    itt lenne a fálj, amiben valszeg át kell írni valamit, de ha szükséges, akkor felteszem az egész fórummotort, megköszönném ha segítenétek
  • hispan2
    OFF: Ez a kép ez beb@x :)
  • bracsek #9640
    :), nembaj, jövőre hátha :)
  • rooney8
    Aztak*rvaélet, egyre hülyébb vagyok :D
    Hogy lehetek ekkora láma? :D
  • passatgt