Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az biza flash.
Ám Windows Media Player viszi.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Ezt most lehet, hogy nem ide kellene irni: :S

Tudtok valamilyen lejátszót, ami meg tudja nyitni ezt a stream-et?:
http://streamer.carnation.hu/mtvonline1

Vlc media player néha megnyitja, néha nem.

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Ez a weboldal mivel készülhetett, hogy amikor megnyitjátok, akkor beúsznak egyes képek?, frissitsétek, hogy lássátok, hogy hogyan uszik be minden:

http://www.cpanel.hu/weblap.html

Meg jogvédett tartalmat se ajánlott felrakni.
Ingyenes szolgáltatónál meg meg kell nézni h mit enged és mit nem.
De az a jogvédett cucc is olyan h kutyát se érdekli.

passatgt
nincs ilyen törvény, azt raksz rá amit akarsz, esetleg a tárhelyszolgáltató tilthatja le a sjaát szabályzata alapján

de publikus pedofil/terrorista/bûnözõi weblapot nem érdemes készíteni

értem, köszi

egyébként vannak valamilyen törvények a honlaptervezéshez?, hogy mit lehet rájuk pakolni, egyes országokban, stb...

van valamilyen ilyesmi oldal, ami ezeket leírja?

köszönöm

passatgt
simán kirakhatod, csak ha tartalmat is veszel át róluk, akkor érdemes a forrást megjelölni, amúgy senkit nem érdekel😊

Sziasztok!

Lassan megtanulom a honlapkészítést.
Több nyelvet tanulok, html, php, mysql, css. Jól haladok, még pár hét, és rendes honlapokat készíthetek.

Lenne egy kérdésem, légyszives segítsetek:
A honlapomra szeretnék linkeket kihelyezni. Linkeket, amelyek több oldalakra hivatkoznak. Sport oldalakra, pl. formula1.com, vagy más szemlyes emberek honlapjaira.

Azt nem tudom, hogy jogilag ezt megtehetem-e, kirakhatom, a hivatalos honlapokat, vagy más személyes emberek honlapjai linkjeit? Van-e valamilyen honlap, amely hivatalosan összefoglalhatja azt, hogy miket helyezhetek ki a honlapra?

elõre is köszönöm

Rincewind
Na ez mar valami! Funkcioiban en is valami hasonlot keresek. Ra is fogok nezni az altalad emlitett motorokra.
Igazából mindenbõl meglehet mindent csinálni, csak sok idõ, keresgélés.
Ez az oldal pl Joomla, de e107 is tud ilyet.

Rincewind
Majd utananezek ezeknek is.
Rincewind
Ti mit ajalnatok egy olyan portal site elkeszitesehez, ami tobbe-kevesbe hasonlo funkciokkal rendelkezne mint ez?

Tehat:
Hirek / cikkek (archivummal, etc).
Top stories igenyesen megoldva flash-el (mint a linkelt oldalon)
Egy normalis forum motor (avatarokkal, rangokkal, uzenetkuldesi lehetoseggel, etc.)
Reklam-blokkok manadgelese
Esetleg meg egy aprohirdetesi szekcio illetve masodlagos domain hosting

Persze mindez ugy, hogy eleg szabadsagot nyujtson ahhoz, hogy kedvemre testre tudjam szabni!

Letezik ilyen vagy csupan almodozom es inkabb kezdjem sporolni a milliokat a professzionalis kivitelezesre...? 😛
Én mindig e107-et használtam, ahhoz rengetek téma is van. Vagy Joomla is eléggé híres, de az pl nekem nem jön be =\

Rincewind
Sikerult beuzemelni a Nuke-ot egy ideiglenes tarhelyen.

Ami elsore feltunt, hogy borzasztoan fapados az egesz. Nem ad megfeleloen szabad kezet (legalabbis latszolag) arra, hogy tenyleg izlesem szerint atszabhassam a kinezetet. Arra jo, hogy teljesen atlagos egy kaptafara keszult tucat-oldalakat lehessen vele kesziteni, de ha az embernek komolyabb igenyei vannak, azt (ismet csak latszolag) keptelen kiszolgalni.

A kerdesem adott: tevedek ezzel kapcsolatban vagy a Nuke tenyleg ennyire fapados? Amennyiben az elobbi all fent, van valami tutorial a Nuke alapu weboldalak testreszabasarol?
Terensz
Vindózzal tolom :-)

Kb 1 hónapig használtam linuxot fejlesztésre. Akkor határoztam el, hogy soha többé, mikor olyan melóm volt, aminek a layoutja Smartyval volt megoldva. 2-3 óra alatt nem bírtam megoldani, valami (beszerezhetetlen) apróság mindig hiányzott. Le is gyalultam a 10.2-es Susét... Meg eldöntöttem: fejlesztésre Suse: sose.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Te hallod, visszalapoztam egyet és megkerestem Faustus hozz szólását, állati jó vok :p
Ám ha valamiért olyan elvetemült vagy, hogy Linuxod van akkor XAMPP-ot pakolj fel.

Terensz
Cat02 jól tolja, a pdf-hez annyit tennék, hogy én vindóz alá Appserv-et javaslok. Ez apache-ot, php5-öt, mysql szervert, phpmyadmint tartalmaz. A telepítés menete: next->next->next->user/pass beír->next->next->finish.

Amúgy errõl "Lenne egy "kicsit" lama kerdesem (megertem ha par embernel kiveri majd a biztositekot 😊." az a véleményem:
Hát mélységesen szégyelld magad, hogy nem tudsz php-ul, meg tök lámaság, hogy eddig csak a lúzer html-lel foglalkoztál, nincs itt igazi helyed... Ebben a topicban mindenkinél kimaradt a kezdõ-fázis, mi anyatejjel szíttuk magunkba a forráskódot anno, szóval tök ciki, meg minden <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Rincewind
Koszi!

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Rincewind
Lenne egy "kicsit" lama kerdesem (megertem ha par embernel kiveri majd a biztositekot 😊.

A helyzet az, hogy szeretnek csinalni egy PHP-re epulo oldalt (csak szepen lassan, eloszor tyuklepesekben). Azonban mivel eddig csak html alapu oldalakat csinaltam, igy nekem az egesz PHP dolog kicsit magas es addig nem is akarok belekezdeni a dologba, amig nem ertem meg az alapveto mukodeset a rendszernek.

Megneztem en mar kismillio tutorialt a neten (tobbek kozt itt is), de mind telepitessel es hasonlokkal kezd, tehat alapbol feltetelezi, hogy az ember ugy fog bele, hogy mar tudja mit csinal (ami az en esetemben nem igaz).

Tehat valami alapveto ovis(!) magyarazat kene nekem arrol, hogy pontosan mi is az a MySQL, PHP, szerver progi (Apache pl.), hol kell ezeknek lennie, pontosan mit csinalnak, hogyan dolgoznak ossze, minek mi a feladata, etc.
body {
text-align: center;
}
div#kozepen {
margin: 0 auto;
}

Terensz
Nekem IE6-ban középre rakja azzal, amit írtam. A 7-et meg 8-at meg nem szoktam tesztelni.

Hm, div-et mintha IE-ben nem lehetne középre rakni =/ Nekem legalábbis még nem sikerült, pedig sokmindent kipróbáltam.
(sokminden = margin 0px, margin auto =])

Terensz
Bocs, most látom a nickedet 😄

Akkor ezt "középre rendezés != pozícionálás" visszavonom...

Terensz
margin: -9px auto 0px auto; pl. a középrerendezés.

amúgy már régen próbáltam, de szerintem ha pozíciónálni akarod (top:161px; left:0px😉 akkor position: relative; kell arra a divre, meg szabványos bottom és right paraméterekrõl nem tudok (szerintem csak a top és a left az). Megj: a középre rendezés != pozícionálás.

De majd jön egy pro, és ráerõsít. Vagy ellenkezõleg.

Lazarus
CSS-ben kéne egy kis segítség. Firefoxban az alábbi kód:

position:absolute; top:161px; bottom:130px; left:0px; right:0px;

a divet remekül berakja az oldal közepére, a tetejébõl és az aljából kihagyja a megadott hosszúságot. IE viszont teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy lehetne megcsinálni hogy mindkét böngészõben rendesen mûködjön?
Hmuda
Igazából ilyen mindenre jó cucc kellene neki, pont mint a php-nuke.

Na jó, egyelõre lesz neki a nuke próbának, utána meg majd meglátjuk.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Terensz
Hali!
Ha a phpNuke-ben nem bízik, akkor nem sok maradt, amiben bízhat. Attól függ, mire kell neki. Blognak szerintem tökéletes a Wordpress. Szinte minden népszerû blog ezzel készül, és ha a motor törhetõ lenne, akkor pl. a napisz..r.com-osok sem lennének olyan vagányak...

PHP motor most a legnormálisabb a PHP 5.2.10, ha cms rõl beszélsz, az már egész más kérdés.
Hmuda
Üdv. Mi most a legnormálisabb ingyen PHP motor? Az akinek kellene nem bízik a PHP-nukeban, mert úgy tudja vannak benne biztonsági rések.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Ez nagyon jó lessz. Köszi.

passatgt
http://services.immike.net/css-checker/

Felülre a css fájl, alulra az url-ek, és kiírja, mit nem hazsnál egyik oldal sem a css-bõl😊

Vaxi
süti esetén valami hasonlót találtam ki, nem tûnik rossznak

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

http://hu2.php.net/manual/en/function.md5.php#86762

Ez szerintem eléggé korrekt.

Vaxi
igen, én is így gondoltam, de most éppen uw-n szórakozok a lappal, és elég érdekesen mûködik, belépek, frissítés, nincs belépve, belépek, belépve marad és ezek kombinációja 😄D
továbbá 1 dolgot nem tudok, session élettartamát hogyan lehet megadni.

CattiBrie
inkább session

[/spam]&#8482;

Vaxi
hm.
mit gondoltok a sütikrõl?
egy login rendszer állapotát hogy tárolnátok?
tehát hogy ne kelljen minden alkalommal belépkednie a csókának, hanem csak bizonyos idõközönként.
erre jó lenne a süti, de nem tudom, hogy az mennyire biztonságos. :|

passatgt
javas verzió is van, szerintem megy mindenen

de ha nem, van más program is ami tuti van, kis googleval megtalálod

boyscout
igen az volt. arra értettem

nincsojanom

köszi

ez a szoftver csak nokiára megy? vagy bármelyikre?

passatgt
xml-el elég sok szart mindent lehet még csinálni vele, könyv meg azért hosszú, hogy minnél drágább legyen😊

Lazarus
Ajax #8830

De nem értem hogy lehet errõl egy egész könyvet írni o_O Mit tud még ez az ajax hogy ennyire terjedelmes téma?
passatgt
http://reader.kaywa.com/

ezt rakd rá telóra, majd fotózd le vele a képet, amit berakott rejtvénynek😊

Agy Halott
viszont!
Terensz
Oké, ment válasz.

Kínában órisáplakátokon van ilyen, mobillal lefotózod és linkké alakítja. Gondolom itt is valami ilyesmirõl van szó.

Van valakinek valami ötlete erre?:

http://www.ibmprogramozobajnoksag.hu/verseny/regisztracio/

Agy Halott
privi ment a forraskoddal! 😊
belinkelés alatt azt értette, hogy másold be ide az oldal címét (esetleg használd az URL beszúrása gombot)
hátha ajaxot akarsz mindenképp akkor nézd meg, hogy az ajaxRequest mikor teszi valamilyen változóba a response-t, és ott az után hívd meg abban a függvényben a pageLoad(); függvényt.