Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ám Windows Media Player viszi.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Tudtok valamilyen lejátszót, ami meg tudja nyitni ezt a stream-et?:
http://streamer.carnation.hu/mtvonline1
Vlc media player néha megnyitja, néha nem.
köszi
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
http://www.cpanel.hu/weblap.html
Ingyenes szolgáltatónál meg meg kell nézni h mit enged és mit nem.
De az a jogvédett cucc is olyan h kutyát se érdekli.
de publikus pedofil/terrorista/bûnözõi weblapot nem érdemes készíteni
egyébként vannak valamilyen törvények a honlaptervezéshez?, hogy mit lehet rájuk pakolni, egyes országokban, stb...
van valamilyen ilyesmi oldal, ami ezeket leírja?
köszönöm
Lassan megtanulom a honlapkészítést.
Több nyelvet tanulok, html, php, mysql, css. Jól haladok, még pár hét, és rendes honlapokat készíthetek.
Lenne egy kérdésem, légyszives segítsetek:
A honlapomra szeretnék linkeket kihelyezni. Linkeket, amelyek több oldalakra hivatkoznak. Sport oldalakra, pl. formula1.com, vagy más szemlyes emberek honlapjaira.
Azt nem tudom, hogy jogilag ezt megtehetem-e, kirakhatom, a hivatalos honlapokat, vagy más személyes emberek honlapjai linkjeit? Van-e valamilyen honlap, amely hivatalosan összefoglalhatja azt, hogy miket helyezhetek ki a honlapra?
elõre is köszönöm
Ez az oldal pl Joomla, de e107 is tud ilyet.
Tehat:
Hirek / cikkek (archivummal, etc).
Top stories igenyesen megoldva flash-el (mint a linkelt oldalon)
Egy normalis forum motor (avatarokkal, rangokkal, uzenetkuldesi lehetoseggel, etc.)
Reklam-blokkok manadgelese
Esetleg meg egy aprohirdetesi szekcio illetve masodlagos domain hosting
Persze mindez ugy, hogy eleg szabadsagot nyujtson ahhoz, hogy kedvemre testre tudjam szabni!
Letezik ilyen vagy csupan almodozom es inkabb kezdjem sporolni a milliokat a professzionalis kivitelezesre...? 😛
Ami elsore feltunt, hogy borzasztoan fapados az egesz. Nem ad megfeleloen szabad kezet (legalabbis latszolag) arra, hogy tenyleg izlesem szerint atszabhassam a kinezetet. Arra jo, hogy teljesen atlagos egy kaptafara keszult tucat-oldalakat lehessen vele kesziteni, de ha az embernek komolyabb igenyei vannak, azt (ismet csak latszolag) keptelen kiszolgalni.
A kerdesem adott: tevedek ezzel kapcsolatban vagy a Nuke tenyleg ennyire fapados? Amennyiben az elobbi all fent, van valami tutorial a Nuke alapu weboldalak testreszabasarol?
Kb 1 hónapig használtam linuxot fejlesztésre. Akkor határoztam el, hogy soha többé, mikor olyan melóm volt, aminek a layoutja Smartyval volt megoldva. 2-3 óra alatt nem bírtam megoldani, valami (beszerezhetetlen) apróság mindig hiányzott. Le is gyalultam a 10.2-es Susét... Meg eldöntöttem: fejlesztésre Suse: sose.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Ám ha valamiért olyan elvetemült vagy, hogy Linuxod van akkor XAMPP-ot pakolj fel.
Amúgy errõl "Lenne egy "kicsit" lama kerdesem (megertem ha par embernel kiveri majd a biztositekot 😊." az a véleményem:
Hát mélységesen szégyelld magad, hogy nem tudsz php-ul, meg tök lámaság, hogy eddig csak a lúzer html-lel foglalkoztál, nincs itt igazi helyed... Ebben a topicban mindenkinél kimaradt a kezdõ-fázis, mi anyatejjel szíttuk magunkba a forráskódot anno, szóval tök ciki, meg minden <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
A helyzet az, hogy szeretnek csinalni egy PHP-re epulo oldalt (csak szepen lassan, eloszor tyuklepesekben). Azonban mivel eddig csak html alapu oldalakat csinaltam, igy nekem az egesz PHP dolog kicsit magas es addig nem is akarok belekezdeni a dologba, amig nem ertem meg az alapveto mukodeset a rendszernek.
Megneztem en mar kismillio tutorialt a neten (tobbek kozt itt is), de mind telepitessel es hasonlokkal kezd, tehat alapbol feltetelezi, hogy az ember ugy fog bele, hogy mar tudja mit csinal (ami az en esetemben nem igaz).
Tehat valami alapveto ovis(!) magyarazat kene nekem arrol, hogy pontosan mi is az a MySQL, PHP, szerver progi (Apache pl.), hol kell ezeknek lennie, pontosan mit csinalnak, hogyan dolgoznak ossze, minek mi a feladata, etc.
text-align: center;
}
div#kozepen {
margin: 0 auto;
}
(sokminden = margin 0px, margin auto =])
Akkor ezt "középre rendezés != pozícionálás" visszavonom...
amúgy már régen próbáltam, de szerintem ha pozíciónálni akarod (top:161px; left:0px😉 akkor position: relative; kell arra a divre, meg szabványos bottom és right paraméterekrõl nem tudok (szerintem csak a top és a left az). Megj: a középre rendezés != pozícionálás.
De majd jön egy pro, és ráerõsít. Vagy ellenkezõleg.
position:absolute; top:161px; bottom:130px; left:0px; right:0px;
a divet remekül berakja az oldal közepére, a tetejébõl és az aljából kihagyja a megadott hosszúságot. IE viszont teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy lehetne megcsinálni hogy mindkét böngészõben rendesen mûködjön?
Na jó, egyelõre lesz neki a nuke próbának, utána meg majd meglátjuk.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Ha a phpNuke-ben nem bízik, akkor nem sok maradt, amiben bízhat. Attól függ, mire kell neki. Blognak szerintem tökéletes a Wordpress. Szinte minden népszerû blog ezzel készül, és ha a motor törhetõ lenne, akkor pl. a napisz..r.com-osok sem lennének olyan vagányak...
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Felülre a css fájl, alulra az url-ek, és kiírja, mit nem hazsnál egyik oldal sem a css-bõl😊
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Ez szerintem eléggé korrekt.
továbbá 1 dolgot nem tudok, session élettartamát hogyan lehet megadni.
mit gondoltok a sütikrõl?
egy login rendszer állapotát hogy tárolnátok?
tehát hogy ne kelljen minden alkalommal belépkednie a csókának, hanem csak bizonyos idõközönként.
erre jó lenne a süti, de nem tudom, hogy az mennyire biztonságos. :|
de ha nem, van más program is ami tuti van, kis googleval megtalálod
ez a szoftver csak nokiára megy? vagy bármelyikre?
De nem értem hogy lehet errõl egy egész könyvet írni o_O Mit tud még ez az ajax hogy ennyire terjedelmes téma?
ezt rakd rá telóra, majd fotózd le vele a képet, amit berakott rejtvénynek😊
http://www.ibmprogramozobajnoksag.hu/verseny/regisztracio/