47
-
Tompi #47 En csak azon csodalkozom, hogy a fenykepezes nem illegalis! Hiszen ha pl lefenykepezem a parlamentet, es abbol konyvet csinalok(anyagi hasznot), akkor joggal perelhetne a tervezo, epitteto, hogy neki nem fizettem jogdijjat, mivel a tervezes az szellemi termek, es az epitessel hatalmas koltsegei voltak.
Elloptam a parlementet? Vagy csak digitalis masolatot keszitettem?
(tudom a pelda tobb helyen santit, de azert erdekes...) -
#44 1: ezeket a P2P dolgokat képtelenség felszámolni, mivel 1 hét alatt írok egyet és kész :) Nem kell mögé feltétlenül cég és ha az nincs, akkor nincs kit beperelni.
2: hamarabb szűnik meg ez a kiadós módszer, mint a zenemásolás... ;-) -
whitehawk #43 Az árpolitika problémáira csak akkor jönnek majd rá, hamár minden fájlcserélővel leszámoltak, és az eladások még mindig nem nőttek. Akkor majd azér mennek a bíróságra, hogy kötelezzék az embereket vásárlásra? -
#42 Pont attól más ez az egész, hogy úgy hozod el a kocsit a gyárból, hogy ott is marad és észre sem veszik, hogy elhoztad. Na ezért nem jó a példa, amit felhoztál, de ezt már annyiszor megvitatták... -
vax #41 Fénymásoltál már könyvből, ujságból egy két oldalt stb.? -
#37 Ja... nem is kell digitális rádió... sima rádióbol is lehet felvenni. Főleg ha rögzítésre kérnek zenéket. -
vax #36 Digitális rádióállomásokról felveszed audio cd-re, vagy midi disc-re esetleg kazira. Az ellen mit fognak tenni. Nem lehet majd zenét sugározni rádión keresztűl.
Egyébként az SG életében ez egy olyan cikk, amihez mindenki értelmesen szólt hozzá. -
#33 Ez megy már egy éve...
Mivel a RIAA Nem egy hatósági cég így nem feltétlenü hiszem hogy van joga, másrészről nincs törvény efajta cselekedetről csak cd-írásról de ott sem konkrét dolgokról...ez olyan mint a kaller kéri a személyimet és mire fel ??? nem hatósági személy sőt ha feltartoztat be is perelhetem innentől kezdve nincs értelme a dolognak. -
#32 Én ha megnyertem volna most az ötöst, akkor se vettem volna bolti audio cd-t... dvd-t valszeg, de audiot biztos hogy nem. -
Tompi #31 Basszus pont igy gondolom en is! Itt mar regen nem a vasarlok erdekei vannak szem elott, hanem a penz! (mondjuk mindig is az volt.)
Olyan vilagban elunk, ahol viselkedeskutatok, piackutatok es pszichologusok az nezik, hogyan lehet minel tobb penzt kisajtolni az emberekbol.
Olyan dolgokat eroltetnek rank, amire nincs is szuksegunk. De nagyon okosan osszerakott reklampolitikajuknak koszonhetoen az emberek megveszik az ujabb es ujabb sz@rokat. Lasdd:mobiltelefonok, iq mosoporok.
Hogy ontopic is legyek: A zeneipar (mint a neveben is benne van! IPAR!) csak a profitot nezi. A kultura mar regen csak sokadlagos szempont. Mestersegesen beadjak az embereknek, hogy nekik tetszik ez a zene. (pl MTV megmondjuk, hogy neked mi tetszik stilusa...) Igy az emberek megvesznek minden sz@rt.
Az a dobbenet, hogy mar koreografusok tanitjak, hogy hogyan kell a szinpadon tombolni, headbangelni, termeszetesen mozogni. Egyeni muveszi ertek = 0! Rakjunk ossze zenekart bevallt elemekbol, mert akkor kevesebb a kockazat! Halal a kreativitasra! -
tomcs #30 ez a fair use dolog szvsz bejonne.. persze vannak emberek akik igy se vennek meg de szvsz azert a tobbseg igen. 2 dolog miatt nem fog ez megvalosulni az egyik mert ez a rendszer feltetelezi hogy "elotte meghallgatod, ha tetszik megveszed" viszont igy - gondolom en - osszesen kevesebb -bar elegedettebb- vasarlot eredmenyezne. csak az a baj hogy a manapsag divatos uzletpolitikanak nem az a lenyege hogy a vasarlo elegedett legyen hanem hogy reklamokkal nem letezo igenyeket tamasszon aztan dragan eladott bovlikkal kiszedje a penzt a vasarlobol -
Tompi #28 Ugyanigy erzek...
De a p2p akkor is megmaradna nekem. 2 hete csak ugy leszedtem egy par ismeretlen egyuttest. Hogy meghallgassam oket. Es van ami tetszik! (ezeket tuti nem lehet boltban meghallgatni...)
Szoval a p2p szamomra egy jo reklam.... -
tomcs #27 tenyleg ez lenne a megoldas, mert meg 1 erv a filecsereles mellett -> nem toplistak alapjan akarom a valogatasokat, hanem csak azokat a szamokat akarom hallgatni ami _nekem_ tetszik. ha mondjuk 80 percnyi zenet meg leh7ne igy venni ezres korul (ami afa utan 800 ft) es abbol mondjuk 600 ft menne az eloadonak akkor amiket tenyleg hallgatok azokat megvennem. havi 2-2500at nem is sajnalnek ertuk.. de nem fogom azert megvenni cd-n hogy meghallgassam es nem tetszik. es nem fogok 80 percet allni egy istenverte zsufolt cdshopban sem, inkabb letoltom. -
Tompi #26 Itt szerintem mindd a ket fel atesik a lo masik oldalara. A RIAA azt allitja, ha nem fizettel erte, es hasznalod, akkor lopas. (Igaza van.)
Az egyszeri user (en is) azt mondja, hogy amugy sem vennem meg, nem karositom a RIAA-t 1 fillerrel sem. Nem lopas. (igazunk van)
Akkor most hol itt a nagy igazsag? Talan a ketto kozott!
Attol, hogy olyan zeneket toltunk le, amit amugy nem vennenk meg tele leszunk zenevel. Lesz mit hallgatni, es nem vasarolunk annyit. Azt lassatok be, hogy p2p nelkul tobb CD-t vennenk. Ha nem pont ti, de sok mas ember.
Nekem van egy tuti otletem, csak el kene terjeszteni a net-en.
Manapsag szinte minden eloadonak van honlapja. Mi lenne, ha onnan legalisan meg lehetne venni (le lehetne tolteni) az egesz albumot? Fizetnenk erte mondjuk 62forint helyett 620-at. Igy a zenesz 10-szer annyit kapna 1 album utan. Mi meg lobogtatnank a kozepso ujjunkat a RIAA-nak.
Itt csak azzal van a gondd, hogy reklamra nem marad penz... De ezt gazdalkodja ki a zenekar. (pl elozo albumbol befolyt penz megy a reklamra...). A RIAA, meg dogoljon ehen, vagy eloskodjon mason... -
#19 Nem! Ennek az a neve, hogy extraprofit és más helyeken nem szívesen látott dolog... -
#14 Ezzel is az van, mint a game-ekkel, dvd-kkel... ha valami nagyon jó, és esetleg elfogadható áron van, akkor szerintem többen vennék. DVD-ért olyan 2000-et nem sajnálnék, Audio cd-ért 1000-et, valami game-ért meg úgy szintén 2000-et... Dehogy egy rohadt film 8000 ft, audio cd 5-6, game meg 10 fölött... akkor meg mi a toszt pofáznak ezek a lúzerek??? -
tomcs #12 de ha az lesz.. nem is akarjak szerintem bebizonyitani.. nezd meg a mahasz.hu-t elegge.. khm... es meg van pofajuk... a cdnel is fizeted a jogdijat akkor is ha mittudomen a sajat felveteleidet irod ra.. nem erdekel senkit, valaki fizessen. az meg nem baj hogy az fizet-e aki a "kart" okozta.. az meg a masik hogy milyen alapon gondoljak valamirol hogy kar.. ennyi erovel kirax 1 ferraris posztert (utcai autorol ofkoz) es a ferrari beperelhetne hogy ok egy csomot dolgoztak a formatervezesen es te meg ingyen bamulod, miutan a papirt is nezed eleget nem fogsz ferrarit venni vagyis kart okoztal nekik. es a zene"ipar" szerint ez meg logikus is....... -
tomcs #10 kobalt????????????????????
en eddig bakelitrol tudtam...
mp3nak altalaban 16bit 44,1khz-t szoktak hasznalni. audio cd 16bit 44,1khz. most nem akarok szamolgatni de a tomoritett formatumban mindig van valamilyen veszteseg, hogy azt a fuleddel hallod-e vagy nem attol az meg veszteseg. tehat ha az audio cd nincs elcseszve, agyoncactusozva stb akkor az jobb minosegu mint a mp3. legalabbis elvben. mert fix aranyu vesztesegmentes tomorites nem letezik ezt gondolom belathatja mindenki :] -
Frenzy #5 Hihetetlen, hogy meg mindig nem jutott eszukbe, hogy esetleg nem az emberekben van a hiba, amikor a sok illegalis zenet masoljak, hanem valahol ok meg a zeneipar b*sztak el valamit, de sulyosan. Es meg ebbe olnek penzt ... de minek? Hogy meg feljebb vihessek a sor sz*r audio cd arat, amit mar igy is egyre kevesebben vesznek meg? -
corleone #4 detto -
#2 Rohadjanak meg!!! Ha lecsuknak mp3 letöltésért, utolsó szabad megmozdulásom lesz, hogy tönkre vágom az RIAA és az IFPI weboldalát és bombát rakatok a vezetők autója alá! Ameddig a föld kerek, addig lesznek hackerek!!! Fogjunk össze warezkatonák!!! -
#1 Ezen a képen mindenki olyan okos, amilyen szép is? :)))