35
  • mrzool
    #35
    _joco: miért, kipróbáltad, és nem műxik a fotonhajtómű? Vagy mi alapján mondod, hogy lefutott dolog? Az 1997-es SH Űrtanban még egy lehetséges (távoli) jövőbeli alternatívaként szerepelt.
  • [HUN]PAStheLoD
    #32
    csak hogy tudd: az antianyaghajtómű is lehetsége sőt már vannak tervek is... persze nagy üzemi méretekben nem lehet egyelőre anti-anyagot előállítani DE majd.. és akkor COOL lesz!
  • mrzool
    #27
    Utánanéztem. Miért is kéne tanulni a vizsgaidőszakban?:)) Minden hivatalos információ szerint azok a transcriptek, amik a T+73 másodperc utáni beszélgetésről árulkodnak - hamisak. Természetesen el tudom képzelni, hogy magát a robbanást túlélték, itt most elvi dolgokról van szó, nem fogadom el azt, hogy egyesek szenzációhajhász módon semmi veszik a hét elhunytat, és hamisítványokkal villognak.

    Néhány érdekes link:

    http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/transcript.html
    http://www.fas.org/spp/51L.html

    A halál oka: http://science.ksc.nasa.gov/shuttle/missions/51-l/docs/kerwin.txt

    Fake infók pró és kontra:
    http://www.rickadams.org/chall/
  • fluga
    #22
    és a NASA 15-20 éves lemaradásban van ugye? szerintem jobban vágják a témát, mint Te, hogy mi az előrehaladott meg mi nem. állíts elő egy kis antianyagot, akkor majd lesz antigravitáció. addig azonban menj inkább Anti kocsmájába.
  • [NST]Cifu
    #17
    Már megbocsáss, de ismét feltődik a kérdés: mit tudsz a témáról? :))

    1.: Itt űrbéli használatról lenne szó, az atomhajtóművet kémiai rakéták vinnék fel. Vagyis a reaktor "hidegen" meg fel. Ha mondjuk fel is robbana a hordozórakéta, a fűtőanyag mitől szóródna szét - mivel nyilvánvalóan elég komoly tárolórekeszt kapna?

    2.: A sugárzástól mindenki beparázik, mert semmi konkrétumot nem tud róla, csak azt, hogy jujj de veszélyes, meg különben is, csernobil... JAJJ...
    Az már mellékes, hogy a tengerekbe évente több tízezer tonnányi erősen mérgező olajszármazék kerül, hogy a foszilis tüzelőanyagokból milliárd tonnányi káros anyag jut a légkörbe, és a többi...
    Dehát fő a tényszerűség, nemde...

    3.: A földön több száz atomreaktor üzemel ma is, és amelynél gond van, ott a túlzott felelőtlenség, vagy a pénztelenség okozza a problémát. Gondolod, hogy egy űrmisszió során a felelőtlenségnek még a gyanúja is felmerülhet?!

    4.: A napvitorla valóban elegáns, csak éppen roppant kis mértékű gyorsulás érhető el vele, és ráadásul csak a belső bolygó-övezetben használható reálisan.

    Imre: A fúzióval az a baj, hogy egyenlőre semmiféle formában nem sikerült hasznosítható formában létrehozni. Az ITER lesz az első ilyen próbálkozás, várhatóan 2010-ben...
  • Gabest
    #16
    "Van bennem annyi tisztelet, hogy nem bolygatom a halálukat - a bulvársajtóval és különféle összeesküvés-elmélet honlapokkal ellentétben."

    Valszeg rém rosszul fog esni a hozzátartozóiknak, ha majd itt a supergamezen magyarul olvassák a véleményedet.
  • mrzool
    #15
    "Ez közismert tény. "

    Vagy inkább urban legend? Tényleg érdekel... Elvégre mind a gimiben, mind az egyetemen tanultuk a témát, én is olvasgattam utána, de _hivatalos_ helyen még sohasem láttam erre vonatkozó utalást.

    Természetesen simán lehet, hogy elkerülte vmi a figyelmem. Ezért kérném, hogy támasszátok már alá vmivel... Van bennem annyi tisztelet, hogy nem bolygatom a halálukat - a bulvársajtóval és különféle összeesküvés-elmélet honlapokkal ellentétben.
  • Dömper Ármánd
    #13
    "Meg a foldon sem tudunk rendesen atomreaktort uzemeltetni, nemhogy az urben... "

    Nem kéne általánosítani, az, hogy te nem tudsz atomreaktort üzemeltetni, az nem jelenti azt, hogy más sem. ;) Csernobilt, meg hagyjuk már békén. Pénz nélkül nem csak az orosz atomreaktorok nem működnek.
  • mrzool
    #12
    "A Challenger esetében is bebizonyosodott, hogy a személyzet több tagja is túlélte magát a robbanást. "

    Nah mesélj, világosítsd fel az egyszerű halandókat...
  • MaDFoX
    #11
    Ps.: A project neve tetszik! Prometheus volt az aki az "egbol lehozta a tuzet a foldre"... =DD

    "Es nyugaton felkelt a nap"
  • MaDFoX
    #10
    A reaktor kevesebb sugarzast termel.. ...Mint pl Csernobil kb nemde? Az elet megtanithatna mar mindenkit arra hogy ami el tud romlani az el is fog (es minden el tud, meg egy tekegolyo is... :D) Egy atomreaktor az urben miert ne, vissza is johet mint a ruszki muhold, de eleghet a levegoben is es akkor mindenki elvezheti "jotekony" hatasat a foldon.. ...Na persze ennek kicsi az eselye, de hat ugye az elet...!
    Persze messze alljon tolem az ilyen technologia ellenes hozzaszolas (alapjabanveve szeretem a haladast), csak azert ne legyunk mar tul batrak.. :D
    Meg a foldon sem tudunk rendesen atomreaktort uzemeltetni, nemhogy az urben... :DD
    Speciel en inkabb a napvitorlas otletet elegansabbnak tartom... ;D
    De vegul is mindegy, max valamelyik kovetkezo generacionak 20cm vastag bore lesz harom szeme es negy karja... de kit erdekel ez?! =D
  • Devla
    #3
    Na es ha felrobban egy hiba folytan, mint a Challenger? Nem kell berobbannia a sugarzo anyagnak, eleg ha par kilometer magasban szetszorja a robbanas, majd visszahull a foldre negyzetkilometereket beteritve.