Sygate-client

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát persze, hogy megint gond van:-))
A legújabb kliens gép szokás, hogy válogat a honlapok között, mit jelenít meg, és mit nem, ugyanolyan domainnel a gazdagépen mûködõ honlapok közül kb. felét megjeleníti a kliens, a felét pedig dns error hibaüzenettel nem.
A probléma ott kezdõdött, hogy valami titokzatos módon a freemail.hu oldalról csak a keretet jeleníti meg, a belépési részt nem, az origo.hu-t pedig egyáltalán nem jeleníti meg (hibaüzenet nélkül)
ilyenkor mi van?
megszületett a megoldás,pár napi próbálkozás benne van:-)))
Az outlook expressben a levelezési fiók létrehozásánál a felhasználónév alatt nem adtam meg a jelszót (értelemszerûen a "jelszó mentése" ablak is kipipálatlanul maradt), így az outlook express indításánál elsõre szépen bekéri a fióknevekhez tartozó jelszavakat, és máris minden szépen megy, kûldés-fogadás egyaránt, persze a dolog pikantériája, hogy az egész nap bekacsolt kliens-szerver gépek esetében is néha elfelejti a jelszavat, és újra kéri, vagy egyszerûen nem hajlandó küldeni, ilyenkor pár próbálkozás és hirtelen mégis megtalálja a keresett szervert, vagy reboot.
próbáltam analogX proxy programot használni, ott lehetõség volt a szerveren beállítani a pop3, és smtp eléréseket, jelszavastól, csak azzal meg a megosztás volt pocsék, és az outook (pop3, smtp helyén a szervergép ip) csak küldeni tudott....

Szóval, vagy küldés, vagy fogadás, a ketõ egyszerrre nem akar összejönni.........

A sygate "user manual"-ja annyit ír mindössze, hogy ugynazok legyenek a levelezõprogram beállításai a kliens, és a szervergépen is, lévén, hogy a kliens az explorer beállítását használja a kliensen is, a külsõ kapcsolat eléréséhez, ott pedig a LAN beállíások automatikus észlelése van kipipálva, minden mûködik is, csak a fránya levélküldés nem:-(((
Mp3Pintyo
Amikor en osztottam meg egy progival ott a szerveren a megoszto progiban be kellett allitani az smtp szervert. Mig a kliens gepen a szerver IP cimet kellett beirni ha jol emlkeszem...

Az mp3 Legyen Veled!

Szakértõk javaslatát várom.
Itthon adott két gép, crosswired kábellel összekötve, Sygate Home network netmegosztó program mindkét gépen, belõve, automatikus észlelésre általában. Szervergépen ADSL netkapcsolat.
Netmegosztás tökéltesen mûködik, egy a probléma, a kliens gépen az outlook express csak fogadja a maileket, kûldeni nem tud, mondván, hogy az smtp szerver nem található. Beállítások ugyanazok, mint a szervergép outlookjában.
Próbáltam wingate, winroute progikkal is, de a sygate jött be eddig a legjobban, eltekintve az említett problémától.
Van valakinek valami ötlete?