51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • Jacek
    HWSW erdemes probalkozni
  • Jacek
    ugy emlekszem nem irnak! ATI driverben volt javitas azt hiszem a Cat 3.4-nel
  • Jacek
    a siman mennek AMD gepben is
  • petesilver
    Nah, jó! Atesz, előtte olvasd át ezt, hátha segít!! http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=004751

Ez egy ATI RADEON 9800 topic. Ha nem írnak benne a problémádról, még mindíg kérdezhetsz, hátha!
  • Mnemomic
    Azért köszi mindenkinek a segítséget.

Annyi kellen még hogy megvan még valakinek a patchben várható javítások listája? Hátha írnak vmit erről.
  • ShaiHulud
    nah vagy a p4 :D
  • ShaiHulud
    lehet hogy a 3.6 os cata a hibas:D
  • Jacek
    XP SP1 DX9a Cat-3.5 ennyi csak P4
  • Jacek
    mondom nekem nem fagyott:)
  • ShaiHulud
    stabilnak stabil...csak az a kurva nascar lefagy...erre biztos van valami megoldas...
  • Jacek
    ok te tudod:)) volt amikor egy hetig nem kapcsoltam ki
  • Mnemomic
    Ez nagyon végső megoldás nálam :)

Holnap újra fel a Nascar stb. Ha nem megy passz. Most azon vagyok hogy visszaküldöm aztán vissza a ti4200 azzal legalább betonstabil volt a rendszer.
  • Jacek
    de 3DMArk03:)) valakinek az is jatek:P
    nekem DX9 volt fonn az ATI demok miatt:)
  • ShaiHulud
    jah nekem is feel V van:D csak csereltem tapot benne..
  • Mnemomic
    Nincs fennt nem játszom olyan játékokkal :(
  • petesilver
    Esetleg??? : Amúgy nem értem a kérdést ! Tudtommal sehol nem írják, hogy kötelező DirectX9-et telepíteni az új ATI kártyákhoz.

A CATALYST legutóbbi verziója is a 8.1-et kéri. DX9-et kihasználó program jelenleg nincs. Akkor miért baj, hogy a 8.1 van fenn ?

• Jacek
    huzd ujra az egesz rendszert mast nem tudok viszont en 3.6-os catalyst-al mar nem neztem a nascart hanem 3.5-el.
  • ShaiHulud
    nezd mar meg majd Dungeon sieggel is pliz, mamrint ha megtudod..mert nalam ott is fagyott ugyanigy...reset gombosan ...ehh
  • Mnemomic
    Nekem meg Feel V házam van amiben Huntkey 400W-os van.
  • petesilver
    Ezt írta iHi:
    a smartguard kulonben mit csinal?
    --------------------------------------------------------------------------------

smartgart.
    AGP jellemzoket probalja konfiguralni automatan
  • Mnemomic
    Nálam ez nem lehet gond elvileg. A legújabb BIOS javításban volt erre megoldás 9700Pro esetében szerintem akkor ezzel is jónak kellene lennie. De mondom más játékban nem fagy csak itt.
  • ShaiHulud
    jah a tap sem segit szvsz:D nekem chieftec 420w van...es fagy a szmeet...bar ezta smartgart ot meg eken probalni leszedni...van hozza uninstaller kulon...ati oldalan is.
  • Jacek
    ez a regi BX chipes lapokra vonatkozik:))
    Atesze ha jol tudom KT333-as vagy 266-os tokmindegy ezekben siman megy!

Nalam nem fagyott semmi , akinek eladtam AMD-s eloszor KT400-ban ment most Nforce2-el semmi problem
  • petesilver
    Példa csak másik fórumból:
    2003. július 28. 17:44
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hali!
    Szoval vettem a minap egy Radeont 9500//128mb-ot, hogy lecsereljem a Matroxomat.
    Asus p3b-f alaplapom van amely 2x agpt tamogat, 1024 ram van benne.
    Szoval a fagyas a cd-n levo driverrel mar rogton a windows loginnal jelentkezik, az uj 3.6-os catalysttal meg megy ugy max 10-20 percet, de van hogy mar sokkal hamarabb megfagy. Ha jatekot inditok, az azonnal lefagy, amint atvalt 3d-be. (pl.Rallye-Trophy)
    Eddig mindent megprobaltam mar, akkor is csinalja, ha csak egy vinyo van a kartyan kivul a gepbe, rendszert ujratelepitettem, tobb fajta windowst is.
    Letezik kompatibilitasi problema ati radeon es bx-es csipes lapok kozt?

A bolt, ahol vettem - elmehet a sunyiba - nem adja vissza a lovet - , mert naluk ment a 3dmark fagyas nelkul tobb percig, persze komolyabb alaplapban. (sajat szememmel lattam) -> ergo a kartya jo.

A gepem szinten, mert a matrox most is vigan megy benne.

A tap a gepben acorp 300W minden feszultseg hibahataron belul van a 3.3V ami egyedul magasabb mint aminek lennie kene 3.46- de ennek szvsz nem kene gondnak lennie...

ebben segitsetek plizz..
    kosz
    iHi

ui.: ja azt is megprobaltam, hogy levettem az orajelet 276/270-rol 240/240-re. ennel lejjebb nem lehetett allitani. sot a fast write-ot is kikapcsoltam meg az agp-t is 0-ra allitottam 1x, bar ezeket nemigen akarta megjegyezni.

[ 2003. július 28.: iHi szerkesztette a hozzászólást ]

Probald meg a SmartGart nelkul felrakni a drivert, vagyis ne a sajat setupjaval, hanem driver hozzaadasaval. Utana Control Panel mehet setuppal.

Locutus
    Törzsvendég
    Azonosító: 6491
    2003. július 28. 18:39
    Igen, letezik problema az új videokártyák és régi alaplapok között (nem ATI és BXek között).
    Anno egy BX6rev2 egy 8500as radeont sem vitt el, ujraindult vele a gép, fagyott stb.
    Csere egy ST6ra, és máris minden ok.

Szvsz a régi alaplapok nem képesek megfelelő minőségű áramot biztositani nekik, hiába kompatibilis az AGP...

--------------------

iHi
    Új vendég
    Azonosító: 808
    2003. július 28. 18:44
    aha, kezdem sejteni, h. ez lesz a gond.
    ilyenkor tapcsere se segithet? azert az nagy befektetes lenne, most hogy megcsapoltam a kasszamat a radeonnal...
    --------------------

Ez a hozzászólás 100%-ban újrahasznosított elektronokból készült.

idézet:
    Ezt írta iHi:
    aha, kezdem sejteni, h. ez lesz a gond.
    ilyenkor tapcsere se segithet? azert az nagy befektetes lenne, most hogy megcsapoltam a kasszamat a radeonnal...

Nem, itt maga az AGP sín nem tud elég pluszáramot adni.

• Mnemomic
    Mármint fagyást vagy vmi?

Láttom hogy az Agp frekit állítja be stb. de mind olyan amit alaplap biosaban is meg lehet.
  • Jacek
    en nem szedtem le soha csak softmodot hasznaltam azzal 9800-as volt, de a fastwrite-t is javasoljak na nekem az ki volt love
  • ShaiHulud
    bizony latni lehet...en amikor lecsereltem gef2 t meg az athlon 1.2 alatt radeon 9700 re akkor is erzodott. nbah mondjuk az csak gef2 volt:D
  • Mnemomic
    Van vmi SmarGrat vagy mi. Azt le lehet szedni. Sok helyen olvastam hogy javasolták. Az okozhat ilyen gondot?
  • Jacek
    Atesz en amikor megvettem nekem sem volt egetvero!! TI4400-em volt 4600-ra huzva, es csak most miutan vissza raktam egy ilyen kartyad jottem ra hogy huha:D
  • Mnemomic
    Ezzel az a bajom, hogy azért ha azzal lenne a baj akkor is kénne látni vmi különbséget szvsz.
  • Jacek
    en ujra huznam az egesz rendszert az tuti, de nem ajanlom mert lebaszol ha nem gyorsul:)
  • Jacek
    meg ehez hozza tartozik hogy egy 2000+ XP szenne hajt egy TI4200 az ati meg erosen CPU limitalt vele:))
  • Mnemomic
    Mértem. Általában ugyanazt a helyzetett hozom létre stb most nehéz lenne elmagyarázni. De semmit változás nincs.
  • ShaiHulud
    bar lehet abit nf7-s kellett volna :D
  • Jacek
    ok es ezt az fps ugyan annyi, ezt erzed vagy mertel gamekban is?
  • ShaiHulud
    jaja asus a7n8x deluxe
  • Jacek
    Atesznak Via-s alaplapja van ha ahoz nincs fonn a hyperion akkor szanalmas az AGP teljesitmeny..
    Neket a Bartonhoz gondolom Nforce2 van.
  • petesilver
    AGP freki fix 66MHZ?
  • ShaiHulud
    bar nekem nem vias chipset van
  • Mnemomic
    Persze hogy fennt van. Akkor még ennyit se tudna ha nem lenne fenn.