51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • V8Man
    Dorian, szerintem tévedésben vagy a 180. körrel kapcsolatban. Ha nem húzod rám a kormányt, hanem középen, vagy lent maradsz, meg tudlak előzni kívülről. Ez abban a helyzetben nem volt lehetetlen. És nekem tétje is volt, ugyanis Shai-t próbáltam utolérni, amire talán lett volna esélyem, ha nem jön közbe ez az eset...
  • petesilver
    Megnézem a visszajátszást, és utána én is ide írom a tapasztalatokat. Elöljáróban csak annyit, hogy lassan az elengedés nagymesteri címét fogom kiérdemelni, szerintem nálam többet senki nem engedett el a szezon alatt. A gond az volt az autómmal, hogy jó esetben 142Mph volt a végsebesség, viszont a kanyarsebességem jó volt a kigyorsítási pontig. Tehát, kigyorsításnál balra lefelé kellett lehúzódnom, hogy az élmezőny gond nélkül ki tudjon gyorsítani, kanyar bemeneteléhez pedig át kellett mennem a külső ívre, hogy "kisodródott" állapotban legyek, így mindenki veszélyeztetettség nélkül tudjon kanyarodni. Az nem nagyon működött, ha lent maradtam, mart a kanyar közepe felé már útban voltam. A trükk ott volt, hogy rá kellett érezni a tükörből a mögöttem jövő versenyautó sebességére, és kikalkulálni, hogy milyen ritmusban hol lesz jó neki, ha elengedem. Ezért bár tetülassú volt az autóm, élvezetse verseny volt, mert valaki mindíg jött. A gond a váratlan, fölösleges manővereknél volt, amikor kanyarba bemenet kivülről, és belülről is előzni akartak. Ilyenkor nem tudok hova menni, kanyarodni nekem is kell valahogy, és általában a heveskedők is elszúrják az íveket. Erre írtam, hogy néha lehetne várni egy kicsit.
  • Met
    Úgy látszik téged nagyobb távolságot tartva kell megelőzni mert szerintem lag miatt csúsztál a falnak. Az autóm meg se moccant és nem is hallottam semmilyen crash hangot.
    Amikor mögötted mentem láttam, hogy finom jobbra-balra dobálja az autódat.
  • Toya
    Sorry mindenkitől a rajtbalesetért, egyértelműen rontottam.
    Bár hozzátartozik, hogy HaZso visszajátszásán látszik, hogy Petya autója kifele, az enyém befele indul meg és egy lag miatt egymásra számolja egy pillanatra a két kocsit a program.
    Mindettől függetlenül egyértelműen az én hibám az eset :-(
  • Toya
    59.kör: Számomra nem volt olyan meredek a szituáció, kicsit lassítottam és azt hittem az autóm majd megakadályoz a megforgásban amikor nekem támasztod.
    Sajnos nem így történt.
    Látszott, hogy baj lesz mert a kocsid szabályosan leesett az ívről, majd hirtelen vissza száguldott.
  • ShaiHulud
    igen ott sajnaltam is az esetet mert nem igy akartalak megelozni csak ott elotted szerencsetlenkedtek meg jott nekem jobbra sanzik es nem tudtam mitveo legyek aztan hiaba engedtem el gazt neked csusztam :( sorry meg1x...mondjuk ugyis meegleoztelek volna..mert torott kocsid volt..es friss gumikkal jobb idoket mentem...deh mondjuk igyu most neked az utolso 25 kor csak korozes lett:(( sajnalom...
  • DGray
    A futamról:

A keddi gyakorlón is sikerült már egy jó időt mennem, ezért reméltem, hogy most pénteken tényleg jó verseny lesz. Nem is alakultak rosszul az idők, hiszen Norbi mögött a második legjobb időm volt a practice alatt. Aztán a qual-t totál elszúrtam :), így eléggé a végéről indultam. Na, sebaj, gondoltam.

Hamar meg is változott a helyzet, mert Toya megforgott rögtön a start után. Nézem, hogy pörög ott elől valaki, "csak ne elém!" - gondoltam. Erre szépen szemben áll velem, egy az egyben. :))

Egyből a negyedik helyen találtam magam. Ez már jól nézett ki. Aztán rajt után meglódultunk, sikerült feljönnöm a 3. helyre, ahol V8Man-t értem utól. Nem akartam nagyon kockáztatni, ezért csak óvatosan támadtam. Aztán a 17. körben az egyik kanyarban picit felfelé csúsztam, amit a mögöttem jövő Atyka ki is akart használni. Akartam kigyorsítani, de ott a pálya eléggé befelé dől, és ez bevitte az autót belülre. Akkor nekem úgy tűnt, hogy Atyka előtt vagyok, de úgy látszik nem volt elég az ellenkormányzás. Plusz szerintem volt egy kis lag is, így éppen elcsípte a bal hátsó sarkát a kocsimnak, lett is pörgés. Gyerünk a végére. Összetört a háta az autónak, ettől a versenyen többé már nem tudtam eléggé gyorsan menni. Sima versenybaleset volt, szerintem.

Az 53. körben Pete megcsúszik, még nekimegy az autóm hátának, forog, nekem szerencsére itt nem lett bajom.

59. kör, sárga után rajtnál elúszik a feneke és sajnos Toyát megütöm, de úgy láttam, hogy gond nélkül átvészelte.

85. kör, kialakul egy 4es kupac: Sanzik, Shai, Met, én. Nyomjuk pár körön keresztül, aztán Met benyomul belülre és felküld a falra. Érdekes helyzet: Met gondolom ment volna Sanzik után, nekem meg ott volt Shai Met mögött. Ez lett belőle, egy sima kilökés.

175. kör, már majdnem vége volt, igyekeztem nagyon óvatosan menni. Pete a szuperlassú autóval indult a sárga után előttem. Elfordulunk az első kanyarban, megyünk a hátsó egyenesben. Engem picit megtévesztett Pete fal felé mozdulása (hozzá kell tennem, hogy igyekezett mindig szépen kitérni a verseny alatt, bár néha érdekesen ment át egyik oldalról a másikra). Ezért középen maradtam, aztán hirtelen elindult befelé, úgyhogy nem igazán tudtam mi legyen. Közben Sanzik felül megindult, 3wide kezdett kialakulni a kanyarhoz közeledve. A helyzet előtt a 6. voltam egy körben Shai-al és V8Man-nel, ők mögöttem. Erre Shai belémjön hátulról, aminek következtében pörgök megint, oda a 6. hely. :( Ez elég rosszul esett, mert a 4 versenyemből ez a második, hogy Shai kiüt úgy, hogy abból pontvesztés lesz. A rajt a legveszélyesebb: én mindig úgy taktikázom, hogy 2-3 kör után kezdek csak el igazán nyomulni, ha látom, hogy valakinél gyorsabb vagyok, akkor kezdek rámenni.

180. kör, egy négyes csapat ér utól: Sanzik, Met, Shai és V8Man. Hárman szépen elmennek mellettem, mindenkinek felhúzódtam. Negyediknek V8 megpróbál kívülről megelőzni, amikor a fal és közöttem alig van hely. Ezután azt kapom, hogy nem vagyok türelmes, meg nem veszem el a gázt. Pedig szépen mehetett mindenki, hiszen már semmi tétje nem volt. Szerintem nem ott kell megpróbálni előzni, ahol nem lehet. Nem erősködtem, egy kanyarral később simán elmehetett volna mellettem. Hozzáteszem, hogy a verseny elején több körön kersztül mentem türelmesen V8 mögött, pedig gyorsabb voltam.

Bár nem értem el jó eredményt, ez a futam nagyon jó volt. Jó időt tudtam menni és a versenyben is voltak jó pillanatok. Eddig gondolkodtam, hogy befizessem-e a pénzt, de most már biztos vagyok benne. Remélem lesznek még jó versenyek, akár már a jövő héten is.

Üdv,
    Dorian
  • ShaiHulud
    :DD
  • sanzik
    bocs azoktol akik piviztek ram es nem valoszaltam,de mindig elfelejtem ,hogy kell privizni...
    de ha tudnam akkor sem irkalnek verseny alatt ,mert elcseszem meg ha sarga is van kozben :)
  • ShaiHulud
    emberenkent 2Kbyte/s UP speed kell
  • ShaiHulud
    http://web.axelero.hu/mortel1/Dover_bajnoki.html
  • Mr_Rob
    Egy 384/64-es ADSL-lel (ami a valóságban kb 350/80) milyen szerverkét lehetne indítani? Mennyi embert bír el, úgy, hogy még fut is valahogy?
  • ShaiHulud
    igen, mar hivtam oket...elvileg valamit ugykodtek most mar kb feloraja megy ugyhogy remelem mar marad is...
  • Toya
    Lehet, hogy a szolgáltatód a ludas?
  • ShaiHulud
    aht en meg azota is szakadozok jol...szal nem tudom mi lesz...:( most volt 1 ora hogy abszolute nem tudtam meg csak csatlakozni sem a netre szal joooo :(
  • ShaiHulud
    neha vannak hetkozben gyakorlo szerverek...amit egyes jatekosok csinalnak es nem a hsw szerveren fut..erdemes nezegetni forumot ez ugyben...
  • Toya
    Azért azt ne felejtsd el, hogy az évi 3000 Ft-ért nem csak a Nascar Racing 2003-al játszhatsz.
    A szerveren fut még F1 Challenge, Live For Speed és Grand Prix Legends is.
  • Mr_Rob
    Igazad van, nem sok a havi 250, bár az, hogy egy évre kell befizetni, már 3000, amit arra, hogy kipróbáljam, nem fizetek be. Ráadásul a szabályokban online rutint is irnak, amit meg is értek. Botok ellen játszani nem ugyanaz.
    Nem lehet esetleg időnként egy-egy public szervert futtatni amatőröknek, akik szeretnék kicsi jobban megismerni a játékot?
    Na mind1, látom halott ötlet. Azért köszi a segítséget.

rob
  • Met
    Axeleróéknál mi a helyzet ping ügyben?
  • Toya
    Megvásárolod az eredeti programot, felcsatlakozol a Sierra szerverére és talán találsz olyan szervert ahova bejuthatsz és kezdő létedre bent is maradhatsz.
    Ez csak a legális programmal játszható el, ISO-val vagy RIP-el nem működik.
  • Met
    Havi 250 Ft az sok?
    A szabályok teljesen normálisak és betarthatóak. Itt csak belső nézetben lehet játszani.
    Lehet ingyen játszani nonstopp, a sierra szerverén keresztül csak ahhoz eredeti játéknak kell, hogy legyen.
  • Mr_Rob
    Mégvalami? Tényleg csak abból a kalitka nézetből lehet játszani, vagy azért bumper módban is lehet?

Rob
  • Mr_Rob
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki segíteni, mint kezdő nascarosnak, hogy van-e esélyem arra, hogy valahol interneten játszhassak egyet? A HSW-n földet fogtam a szabályoktól, ráadásul még fizetős is, ilyen fanatikus biztos nem leszek, csak játszani szeretnék. (külön érdekesség:" versenyre jelentkezés feltételei: a program teljeskörű ismerete, a játék szimulátor módban, a versenyeken (OffLine, OnLine) elsajátított, biztonságos használata!") Na, most akkor hol lehet játszani online ingyen, kezdőként, stb.

Köszi a segítséget!

Rob
  • Met
    Igen, az a pók is ezt mondta amikor önygújtóval megsütöttem
  • sanzik
    es az en leszek !
  • Petya777
    Sziasztok!

Ma indulok, attól függetlenül, hogy a hét során nem mentem egyáltalán. Időkről szeretnék kérdezősködni, mennyit mentek? Viszonyítási alalpnak kéne. thx
  • Met
    Akkor balhé lesz mert én is ott akarok nyerni:D
    Mivel, hogy a szezon nyitó versenyen jóformán a rajtvonalon nem tudtam áthaladni.
    Jáccunk hegylakót, csak egy maradhat
  • Alexease
    Ez tetszik;)
    Hol lehet meg ilyet es hasonlokat fellelni? 3D-s kepek is erdekelnenek (amelyik pottyos-szemetes, es sokaig kell bamulni).
  • ibronk

• ShaiHulud
    van tuzfalam meg nav2003 is autoprotcet...de azert eppen most scannelem hahta talal vmit de eddig halisten semmi...majd kiprobalom mindjart masik halokartyaval...
  • Mnemomic
    vírus?

vagy támadás ér és nincs tűzfalad?
  • ShaiHulud
    huh ez nagyszeru lesz...egyfolytaban szakadok netrol...nem tudom mi lehet a gond...probalok mindjart rendszer reinstallt..deh szerintem nem azzal vana gond...hmm mocsok adsl
  • sanzik
    mert a filmben is Daytonaban kellett nyerni a gyereknek,es az eletben is nagyobb elismeres ha valaki megnyeri a Daytona 500-as futamot

de kulonben szivesen nyernek barhol :)
  • Toya
    Október 3.-án lesz lehetőséged nyerni :D
    PEPSI 200 Daytona Night
  • Toya
    Miért éppen Daytonában?
    Én azt gondoltam volna, hogy teljesen mind1 hol csak nyerj ;)
  • sanzik
    na a multkori, Alex-tol szarmazo otlet alapjan megneztem az elobb en is a day of thunder-t :)

es eldontottem,hogy Daytonaban nyerni akarok !
  • Toya
    Gyorsan beírok már, hogy legalább egy kettes alát kiharcoljak :D
  • ShaiHulud
    szal passzivan vagy aktiv...ehh akkor itt az ideje hogy aktivan is aktivalodjal :D
  • Met
    én a háttérben vagyok aktív
  • ShaiHulud
    Aktivitasbol a mai napon mindenki 1 est kap!!!!!! irgumm burgummm!!