NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tényleg, bocsi Cowek az elején !

Általában addig tartanak a visszajátszások, csak ugye végig kell nézni több versenyzõ szemszögébõl.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Cowek
A replayokban legyen megjelölve ha valaki bevárta a kilököttet, mert nem derül ki a 20mp-bõl!
Köszi!

http://www.f1-info.hu/

Velem hasonló esetet játszottál el mint Dorian.
Nem lett belõle sárga, de a kocsim seggét igen nehéz volt összeszedni :-(
Az igazi hátránya mind a két esetnek az volt, hogy a fele gumi az aszfalton maradt.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

PuMy

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

Mindegy, kár hogy megtörtént, én nem haragszom. Meg aztán úgy is a server oldali replay dönt. De ha szükséges el tudom küldeni az én replayemet.
Toya, veled meg hol ütöztem? Végig néztem de sehol nem találtam érintkezést!
Egyébként elég lagos volt, Pumy is töbször eltünt a szemem elõl, nem volt kellemes. Meg a frame rate is alacsonyabb volt az átlagnál.

ibronk
A tiéd meg amit bemutattál ma a pályán nekem, ugyhogy köszi nem is kell irnod már semmit.

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

DGray
Na, megnéztem a visszajátszásokat, ezt látom ÉN a kocsimból:

1. Szaby elõttem felcsúszol a külsõ ívre, lassulsz, ezalatt én nagyjából melléd érek, Te pedig jössz vissza belülre. Az autód oldalát éri az enyém orra.

2. Toya, ahogy mész elõttem kezd lassan úszni a feneke fölfelé, ami szintél lassítja az autód. Balra húzok, és a féket is nyomom. Tipikus lag, ahogy egyszercsak ugrik az autód kifelé.

Sajnálom az ütközéseket, mind a kettõtök mögött elég sok kört mentem, nagyon vigyáztam, mégis 😞(((
Met
Látod, ez a szinvonalad.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibronk

😄D azt de utalom amikor elszall a 4 es!!😄D nekem egymas utan ketszer volt ilyen newhamsphire mg indianapolisban is😊 kutyaszar😊

Met
no comment

Prezsi
Mindenesetre, ahhoz képest hogy a 60. kör óta nem volt 4-em, egész jó kis futam volt. 😊

ibronk
Á, dehogy, Met ilyen jól keni.

gondolom a szemelyes dolgotok is kozre jatszott 😄D

ibronk
Hát igen ezt mélyen becumiztam, de ami ennél még sokkal jobban felbasz, az hogy Metet() nehezebb lekörözni, mint Ateszt leverni az elsõ helyért

sanzik
Elnezest kernek a sargaert,a hibamat valalom,de nem rahuztam,hanem csusztam ha esetleg nem latszik tisztan.

De sokkal jobban sajnalom,az utanna tortenteket ugyanis alltam a fal mellett meg elmegy mindenki,tisztan belattam a kanyart,senki nem jott.
Mikor elindultam,meg ott termett Norbi a semmibol.
Most,hogy tobbszor visszaneztem nekem a tobbi auto is mintha nem a kanyarbol jott volna akkor hanem csak ugy ott termett. Ha ez lag akkor eleg erdekes.
Ilyen amator hibat nem csinalok,hogy elindulok keresztbe ha latom,hogy jonnek !
nagyon sajnalom es bocsanat meg1x !

itt a replay
ibronk
Hátbassza, ez az év poénja.

atyka
erre inkabb priviben valaszolok, mert tobben nem fognak tudni indulni a mai versenyen, ugy rohognek majd rajtunk. 😊

petesilver
Atyka félelmetesen undorító vagy!! Tavaly Te kerestél meg priviben, amikor úgy gondoltam, hogy nem tetszik neked hogy bíró leszek. Akkor én voltam szemedben a beképzelt, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ, mert úgy gondolom, hogy nekem vannak címezve az ellenvetéseid. Ezekután írtad, hogy mit szivatlak a fórumban, és vagy béküljünk ki, vagy ne szórakozzunk egymással. Tudtommal kibékültünk. Erre most jössz azzal, hogy hatalommániás dilettáns, meg seggfej vagyok, de Te legalább vállalod a véleményed. Megnyugtatlak, szerintem más is annak tart engem. Most örülhetsz.

Mission Impossible 2010: PRO Class

atyka
sem mulatsagosnak, sem tiszteletteljesnek nem szantam. egyszeruen a velemenyem irtam le. mondtam, hogy ez szubjektiv...pl biztos van, aki engem tart annak. (magas labda, le lehet utni! :-) ) talan van olyan is, aki teged nem 😊)). en legalabb vallalom a velemenyem.

Met
Van néhány ember akik Ateszhoz hasonló higgadtsággal versenyeznek, de sajnos vannak olyanok akik idegbeteg módjára mennek elõre.

Atesz nagyon higgadt ember, hiszen hasonló volt velem is a helyzet. Sikerült megelõznöm egy kis hibája miatt, de Shai-tól kapott jobb elsõ ütés miatt, már lassabb voltam. Hát pár körön keresztül idegesítettem, hogy zártam minden ajtót.Ráadásul még aztán oldalba is löktem 😞 Ez máig fájó emlék ;/

Szóval higgadt és profi

piSTUKA
kösz Szaby, ki fogom próbálni!

piSTUKA
egyetertek, többnyire a kanyarban hatul halado a hunyo, hacsak az elöl levo nem csinal valami hajmeresztöt (befekezes, stb). en pl rongy gumikon is vedem a poziciom, mert ez is hozzatartozik a versenyzeshez, es sztem Ateszt fel is tartottam egy parszor a Doveri futamon, de nagyon higgadtan (es profin) kezelte a szitut.

piSTUKA
igy van, a GPL is 1998-as jatek, es megis naprol napra jobb, most jon majd ki az 1965-ös mod, ami elvileg mar valosaghu gumi-fizikat is hoz! 😉

az NR2003 meg ugyis a legkomplettebb szimulator jelenleg, es ahogy elnezem a felhozatalt nemigen fog lecsuszni errol a tronrol.

Pisti, én még egy mentõ dolgot tudok: a "recovery push"-t.
Ezt GPL-ben tanultam Zolától, és ott beválik. Itt nehezebben, de mûködik ha idõben alkalmazod. bár sok gumi az ára, azért jobb, mint ha kalapálnának 😊

Ja, és mi is ez: hát egyszerre a gázt és a féket. Nekem bejön (nem mindig)

Met
Szerinted azok a bírók akik befolyásolták a másikat bejelentik, hogy alkalmatlan a biráskodásra mert befolyásolható? Ugyanmár

Prezsi
Egyébként ettõl függetlenül a régi rendszer nekem jobban tetszett, mert sehol nem úgy osztják az ítéleteket, hogy átlagolják a bírók szavazatát, hanem az erre kijelölt testület kollektíve hoz ítéletet a "vádlottak" elõzetes meghallgatása után. Úgy tudom, ez azért lett megszüntetve, mert befolyásolhatják egymást a bírók, de kérdezem, ha egy bíró befolyásolható, akkor alkalmas-e a feladatra?

Met
Tulajdonképpen nekem mindegy, hogy milyen rendszer szerint van pontozás

PuMy
A masodik resszel nem ertek egyet, mert pont hogy a jelenlegi egy teszt szezon ugymond, szal pont azert van hogy az uj dolgokat kiprobaljuk. Szoval probalbol meg lehetne valasztani a birokat es le is lehetne tesztelni hogy ez mennyire mukodokepes az utolso par futamon. Ha muxik, akkor ma'r a kovetkezo szezonban ma'r nem kell majd ezzel (is) foglalkozni.

Prezsi
Aki nem adott be ítéletet az utána nem pofázik. 😊 Max. maradna a jelenlegi rendszer, de akkor páratlan számú bíró kell a hibás-nem hibás kérdés eldöntése miatt. Az elõzetes "hogy láttam az esetet" hozzászólás jogát meg kéne hagyni azért a versenyzõknek. Részemrõl azért tartózkodom egy ideje az itteni hirtelen indulatból elkövetett bocsánatkérésektõl, mert megfigyeltem, ilyenkor a bírók is bõkezûbben osztogatják a büntetõpontokat. A másik, pl. 1x megelõztem Code-t, keresztbeálltam az orra elõtt, nekem jött, kiesett (!) és még büntetést is kapott.

Met
Ahogy Alex is megmondta, megválasztja a tömeg aztán kuss
De tényleg jobb lenne a következõ szezontól bevezetni az újjítást, erre a pár versenyre már nincs túl sok értelme.
A következõ szezonig meg lehet rajta elméletben dolgozni.

PuMy
Mert ennek csak ugy lenne erteleme, hogy mindenki benne lenne es ez nem valoszinu, mert sokan nem vallalnak (koztuk en sem).

PuMy
Nem hiszem, hogy az egesz mezony bevonasa a dontesekbe lenne a jo megoldas.

Met
"lassabban vette a kanyart a szokásosnál"

hagy ne kelljen a sebességemet a mögöttem jövõhöz igazítani
Ha gyorsabb a hátsó, menjen külsõ vagy belsõ ívre és elõzzön meg ne mögüllem akarjon kivágódni.

Prezsi
Sõt lehetne még egyszerûbb is, elõször kollektíve eldönteni, hogy bûnös v. nem bûnös és csak utána pontozni. Persze ezt már csak azok tehetnék, akik az elõbb hibásnak találták az elkövetõt. Lehetne erre egy fasza felületet csinálni web-en auto feldolgozással, ha kell szívesen segítek.

Prezsi
Az ítéletekhez hozzátartozik az indoklás is. A kritikákat pedig nem személyes támadásként kell felfogni. A versenyzõknek tanulniuk kell a hibáikból, de ez a bírókra is érvényes. Sok az ellentmondásos ítélet, tehát a jelenlegi rendszer nem jó. A legviccesebbek az 1-3 pontos büntetések, amikor valószínûleg hat bíróból öt nem ítél szabálytalannak egy esetet. Ezen a bírócsere sem segít, mert mindig akadhat egy-egy bíró aki máshogy látta. A feketét sem értem, ha hatból négy szerint nem kell adni, akkor milyen alapon osztják ki? Ezekre - is - lehetne elõre lefektetett szabályokat hozni, pl. utolsó rajthely akkor járna, ha valaki egy versenyen x balesetben hibázott súlyosságtól függetlenül, fekete pedig mondjuk x+n-nél. Mondjuk rajtbalesetnél kétszeres szorzó stb. A másik, hogy belemenésnél szinte mindig a hátsó kap büntetést, ami valahol jogos is, hiszen "miért nem figyelt", de ez is a 22-es csapdája, mert sokszor az elöl haladó is hibás, mert vagy megcsúszott, nem kiszámítható ívet választott vagy egyszerûen lassabban vette a kanyart a "szokásosnál".

Sokat törtem a fejem, mi a megoldás, végül természetesen feltaláltam a spanyolviaszt:

1. Toya kirakja a sárgákat és az egyéb baleseteket amiket jeleztünk felé de esetleg nem volt sárga, ahogy eddig.
2. Minden versenyzõnek joga van azokhoz a balesetekhez megjegyzéseket fûzni egy erre a célra kijelölt felületen.
3. Mindenki adhat pontbüntetést minden esetre, de csak mondjuk pl. 0-5-10-15-20 pontot.
4. Ha a többség 0 pontot adott egy esetre, akkor a versenyzõ nem kap büntetést, ellenkezõ esetben a büntetést adók két szélsõ értékét törölve kapott átlag lesz a kiszabott büntetõpont.
5. Végül, aki ily módon n esetben kapott büntit, automatikusan utolsó rajthely, aki n+n esetben szintén automatikusan megkapja a fekete pontot v. akár azonnali kizárást a következõ futamról.

Met
Túl sokat kombinálsz

Jacek
szerintem sem gond ha kitol egy indycart meg iden😊))

Jacek
nem igazan errol irtam hanem arrol hogy 3-4 ember rinyal!! semmi nem jo es erdekes modon tarolnak a versenyeken na most nem a dobogos helyekre gondoltam!!
De legyel biro es heti ketszer irj meg egy haboru es beket is a buntetesek melle😊))

CodeRed
Sztem nem olyan nagy baj az hogy legalább a papy-nak lesz ideje egy teljesen kiforrott NR-t a kezünkbe adni 2009 körül.Egy biztos....az már egy új fejezet lesz a szimulátorok történetében...Ez biztos..én bízom a papy-ban mert még 1x sem csalódtam bennük.Addig meg elleszünk az NR2003 csinosítgatásával, tuningolásával.Azt is elklépzelhetõnek tartom hogy a papy a fejlesztés munkálatait egy-egy peccsben kivánja majd tesztelgetnia a nagyérdemû elõtt.Szóval...HAJRÁ PAPY!!!!! GREEN..GREEN...GREEN!!!!

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Cowek
2009-ig ???????????
Ezt nem hiszem el....
Ez nagyon durva. A minõség megalázása!

PuMy
Na, nem tudom ki mennyire jart utana az NR2004-nek, de en a kovetkezoket tudtam meg. Dave Kaemmer a Papyrus-tol azt nyilatkozta, hogy ok szerettek volna folytatni az NR sorozatot, mert me'g jo par dolgot szerettek volna belerakni (pl uj grafikai es fizikai dolgokat, teljesen lathato pit csapatokat stb), de sajnos egyenlore ezt nem tehetik meg, mert a szuloceguk (a Sierra) nem rendelkezik a megfelelo jogokkal (mint tudjuk az EA vasarolta meg 2009-ig). A kovetkezo NR esetleg csak majd 2010-ben jelenhet meg, ha ugy alakulnak a dolgok, de ezt nem lehet elore tudni. Szal nem lesz NR2004.

petesilver
Én. Ha nem törlik!! 😊)))

Cowek
Ki lesz a 20000. hozzászóló?
Ez azért már jubileum a javából :-)

petesilver
Met: Atyka szerint matematikailag minimum 1, de inkább 2 bíró a hatból tutira hatalomra vágyó dilettáns. Bár utólag engedményt tett, és inkább lesegfejezte õket, akik amúgy a versenytársai is. Így is mulatságosnak, és tiszteletteljesenek találod a hozzászólást?

petesilver
Köszi Atyka, jól esett!! Még szerencse, hogy jóban vagyunk. Mit kaptam volna az arcomba, ha haragszol rám ?

Met
LOLL