NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PuMy
Viszont (ha jol ertettem a szituaciot az eddig elmondottak alapjan) ha elengeded Dorian-t, aki valszeg megprobalja megelozni Gio-t, ezzel kikenyszeritve ot a kulso ivre, te Dorian mogott siman elmehettel volna Gio mellett.

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

Met
Az a mindegy, hogy Te hanyadik voltál, leírom mégegyszer hátha elsõre nem sikerült megértened, neked semmi hasznod nem származott volna abból, hogy engem megelõzöl viszont nekem számított volna, hogy Giot meg bírom e elõzni vagy nem.
Én fékeztem, hogy ne lökjem meg Giot Te nem fékeztél.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

DGray
Ha mind1, hogy ki hanyadik, akkor minek hoztad fel az elõbb? Fõleg úgy, hogy nem tudtad biztosan.
Gio még véletlenül sem fékezett!! Miért tette volna?!?! Ez Talladega.
Azért lassultál le, mert féltél, hogy megint fent maradsz. Vissza akartál jönni Gio mögé minden áron, megint. És ott Neked egy hajszálon múlott, hogy nem vitted el a fenekét.
Hogy milyen nehéz 10MPH-t kivédeni? Hát.. Majdnem sikerült, mert én is lassítottam, nekem is csökken a sebességem, és épphogy Neked megyek hátulról. Sajnos ez elég a pörgésedhez.
ibronk

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Met
Kurva mindegy, hogy hanyadik voltál azért is írtam, hogy "asszem?". A lényeg, hogy nem volt értelme annak, hogy megelõzzél, én azért tapadtam Giora, hogy megtudjam elõzni a jobb helyezés érdekében, valszeg korábban fékezett és azért blokkoltam, hogy ne lökjem ki. Tényleg 10mph-s sebesség csökkenést milyen nehéz kivédeni ha nem az lebegett volna a szemed elõtt, hogy megelõzzél.

DGray
Bocs az elírásért... 😞(
Szóval, hogy Pisti mögém jöjjön vissza.
DGray
Akkor a teljes történet, most hogy megnéztem az utolsó 15 kört:

Met, Téged a 84-ik körben ér utól az a vonat, amivel jöttem. Shai, Pisti, én. Egyébként érdekes, hogy Pistivel rengeteg kört tudtam együtt menni, ütközés nélkül!
Mivel egyáltalán nem akarsz a vonatba beállni, hanem az elejét szeretnéd birtokolni, ezért annyira tepersz befelé, hogy Shai még a vonal alá is lemegy, hiába gyorsabb Nálad. Ezt a manövered meg is szívja, mert a következõ kanyarban felülre szorul, amikor meg is elõzzük õt.
Ezután Pisti kiáll, csak hárman maradunk. Ja, második vagyok, nem hatodik!! És igen fontos lenne, hogy Pisit elé jöjjek vissza...
Jön a 89 kör, Gio-t érjük utól, ahol Te egy kicsit pórul jársz. Mivel nem utánnad megyek, hanem Gio után, mi ketten gyorsak vagyunk, Te meg figyelsz a külsõ íven, és egyedül maradsz... Te itt a nyolcadik vagy, viszont mindenáron be akarsz jönni kettõnk közé a belsõ ívre. Ezt végre is hajtod, és mivel nem akartam Neked menni, ezért most én megyek a sárga alá. Na, ezt az esetet nem jelentettem be, pedig érdemes lett volna.
Aztán jön a 92dik kör (tehát 8 körrel azután, hogy utólértünk. ennyire "sietõs" volt nekem). A kanyarban utóléred Gio-t, és a sebességed 192MPH-ról egy pillanat alatt 181-lesz. Mit csináltál? Behúztad a kéziféket???
Ekkora sebességkülönbséget - szerintem - lehetetlen kivédeni. Mivel mögötted voltam, egy az egyben mentem Neked és löktelek meg.

Na, ennyi volt. És én kaptam a büntetést.
CodeRed
Az alábi kép csak illusztráció hogy egy adott esetben mennyire érdemes bekapcsolni a tükörben való autó visszatükrözõdést.Hiszen ugyanannál az esetnél ha nincs bekapcsolva még úgy tûnhet befér az autó a másik elé viszont ha bevan kapcsolva már más a helyzet.Sokkal jobban fel lehet mérni hogy bizony nem férünk be a másik elé mivel a mögöttünk jövõ autó eleje már a hátsó részünk mellett van.Ebben a példában tényleg csak a jószándék vezérelt hátha ez eddig nem is tûnt fel annyira. Üdvözlettel....Code

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Met
Persze, meguntam, hogy Giot nem érem utól pláne még Te is a nyakamon vagy inkább behúztam a kéziféket.

DGray
Nem tudom, mennyire lehettem nagy sietségben, mert emlékeim szerint mentem mögötted pár kört. Amikor Neked mentem, olyan volt, mintha megálltál volna elõttem.
De mondom, szívesen megnézném az utolsó 15 kört elöbb.
DGray
Pont a vége elõtt pár körrel volt nagyon lényeges, hiszen akkor mentek ki azok, akiknek már nem volt benzin.
Jacek

Met
Én emlékszek rá. Mentem elõtted, Te asszem a 6. voltál én meg talán 9? A lényeg, hogy nem nyertél volna azzal semmit ha megelõzöl pláne 2 körrel a vége elõtt. Elõttem asszem Gio volt akivel egy körben voltam tehát pozícióért tudtam volna küzdeni, ha nem vagy annyira rámenõs és a nagy siettségben ki nem pöckölsz. ennyi

DGray
Ez nem belekötés. Nem anyázok, nem ellenkezem, egyszerûen az ítélet hátterére lennék kíváncsi, hogy a bíró mit láttott a három esetben.
DGray
És Talladéga:
mindig kint szoktak lenni az elbírálandó esetek, most nem futottam össze velük, lehet, hogy az én hibám. Menteni már nem tudtam, mert túl sokáig beszélgettünk a futam után.

Csak kíváncsi lennék az utolsó esetre, amiért büntetést kaptam. Én másképp emlékszem az esetre, de mielõtt hülyeséget beszélnék, szívesen megnézném még egyszer. A komplett replay még nincs fent, letöltöttem volna azt.
Jacek
latod Dorian ez a baj most nem mindegy?😊) csak bele kell kotni😊) szerintem siman ki kell irni ki mennyi buntit kap😊

DGray
Elõször a CTS-hez:
nem kötözködni akarok, csak kérném az ötös bírót, hogy keressen meg magánban, kíváncsi lennék miért itélt úgy, ahogy. -5 pont mindig: rajtbalesetnél is, és egy olyan esetnél is, ahol minden más bíró nagyjából versenybalesetet könyvel el v. apró büntetést szab ki.
Itt semmi következetességet nem látok.
Met
A végeredmény a következõ képpen alakul:

WC: Pistuka, Norbi, Atyka
CTS: Atesz, PuMy, Atyka

Nekik kell nyilatkozni

Met
Talladega Ítéletek:

5. kör. PS - Codered: PS - 15 pont
14. kör. Pumy - Marky: PuMy - 14 pont
21. kör. Jacek - Pistuka: Jacek - 19 pont, Pistuka - 1 pont
92. kör. Dorian - Met: Dorian - 13 pont

Biró 1:

5. kör. PS - Codered: PS hirtelen irányváltoztatása okozta a balesetet, és nem a megkezdett íven hajtott a kanyarba mikor már Code mellette volt. PS:-15pont

14. kör. Pumy - Marky: Pumy nem vette el a gázt eléggé: -15pont

21. kör. Jacek - Pistuka: Jacek 2 sávot tért ki, úgy hogy Pistuka mellette volt. Könnyelmû hiba komoly következménnyel: Jacek: -25+fekete, még kitérnék Norbira aki ha nem fékez csak kerüli a pörgõ autókat, elkerülhette volna a súlyosabb balesetet. Azonban egy ilyen pályán, ilyen helyzetben nem elvárható senkitõl hogy tökéletesen döntsön, így versenybalesetnek minõsítem ezt a részét.

92. kör. Dorian - Met: Nem igazán értettem mit keresett külsõ íven Dorian mikor gyorsabb is volt Metnél, és Met otthagyta a belsõ ívet. Ha elveszi a gázt ez a baleset elkerülhetõ lett volna: Dorian: -15pont

Biró 2:

5 PS_Code: PS húzz rá Code-ra. Sajnos ezen a pályán ez egy sokszor elõforduló baleset, de elég nagy hiba a versenyzõ részérõl. Itt fokozottan kéne figyelni a visszapillantót, a spotter sokszor nem idõben szól. -15 pont PS-nek

14 Pumy_Marki: Pumy hibája nem figyel eléggé a szélárnyék dolgozik rendesen 😊 -5 pont Pumynak

21 Jacek_Pistuka: Jacek hibája nem veszi figyelembe, hogy vannak mellette pedig itt biztos még szóltak is neki rádión. Jaceknak -15 pont

92 Dorian_Met: Dorian hibája Metbe belemegy hátulról. -5 pont Dorian

Biró 3:

5: PS -15

14: Pumy -15

21: Jacek -25

92: Dorian -15

Biró 4:

5_PS_CodeRed: PS -10pont
14_Pumy_Marki: Pumy -20pont
21_Jacek_Pistuka_tomegbaleset: Jacek -10pont
92_Dorian_Met_yellow: Dorian -15pont

Biró 5:

Egy apró megjegyzés.
Sokan hálásak lehetnek, hogy az 55. körben lévõ boxkiállást nem óvta meg senki, mert lett volna rá ok bõven. Talán apróságnak tûnik, de az edzésen van lehetõség gyakorolni a boxba való be és kihajtást is és akkor nem azon dõl majd el a verseny, hogy ki löki ki a versenyben elõkelõ helyen állót a fûre.

5_PS_Code: Egyértelmûen el kellett volna férnie a három kocsinak egymás mellett, PS manõvere számomra érthetetlen mert tudom szándékosan eszébe sem jutott volna bevágni Code elé. Talán megijedt Sanzik autójától és nem akarta õt kiütni és a tükörbe nézve messzinek tûnt még Code kocsija.
Pete -20 PONT

14_PuMy_Marki: Tipikus ovál pályás baleset ami a kicsi követési távolságból adódik. Ez végül is része a versenynek, de egy kicsit több figyelmességgel minden ilyen eset elkerülhetõ.
PuMy -15 PONT

21_Jacek_Pistuka: Na ezt az esetet számtalanszor megnéztem és úgy gondolom a tömeges baleset kialakulásáért nem okolható egyedül Jacek.
Ez egy társasjáték ahol egy ilyen pályán illik fokozottan figyelni hiszen a legkisebb hiba is súlyos következményekkel járhat.
Jacek túl agresszív Pistuka viszont túl erõszakosan ragaszkodik a vonalához. Mind a ketten elkerülhették volna az ütközést és szerintem a harmadik, negyedik helyen folytathatták volna a versenyt ha ez nincs.
Jacek -20 PONT
Pistuka -5 PONT

92_Dorian_Met: Mintha a PuMy-Marki esetet kopírozták volna le. Hasonló eset ami szinten az ovál pályák sajátossága, magyarázatra nem szorul, mert ezt már megtettem az elõzõ ilyen esetnél.
Dorian -15 PONT

További jó versenyzést és balesetmentes közlekedést.

Alexease
Es tenyleg benne vannak😉) Ismet jobb lett😉)) Erdemes leszedni hozza mindent, a regi autok nem kompatibilisek. Uj konyvtarba telepit. Mostmar a tores is latvanyosabb;DD
TPTCC letoltes
ibronk

Alexease
Megjelent a TPTCC 2.1! Elvileg mar benne van a GT40 es Viper is.
Alexease
CodeRed

Cowek
Had mondjak annyit hogy nincs értelme -3 meg -2 pontokat adni egy esetért. Ez még egy helyezést sem jelent!
1. bírótól kérdem, hogy 6. helyrõl visszaesni, a 17.-re -3pont?

http://www.f1-info.hu/

Met
Thomson Ítéletek.

17. kör Hant Szaby – Cowek: Szaby - 10 pont
39. kör Met – Norbi: Met 1 Fekete
57. kör Norbi – Sanzik: Sanzik - 12 pont
62. kör Atyka – Dorian: Dorian - 17 pont
74. kör Dorian – Jacek: Dorian - 14 pont
80. kör Jacek – Dorian: Jacek - 16 pont
161. kör Toya – Hazso: Hazso - 2 pont
170.kör Prezsi - sokan: nincs büntetés
215. kör Dorian - Hant Szaby: Szaby - 2 pont, Dorian - 1 pont
239. kör Met - Gio: Met - 10 pont

Biró 1 :

17 Shant_Cowek: SHant sajnos nagyon csúnyán ráfut Cowek-ra ez vagy figyelmetlenség vagy sietség miatt volt. Mivel nagyon szépen megvárta -3 pont.

39 Met_Norbi: Feltartás kétségtelen, de Met talán annyival nem lassabb viszont lehetne elõzékenyebb is, fõleg mikor még hibázott is akkor már engedhetett volna. 1 fekete.

57 Norbi_Sanzik: Sanzik az esetrõl azt mondta hogy nála lag volt, amit én el is hiszek neki õt ismerve nem csinálna ilyen amatõr hibát. Sajnos ez egy online versenyben benne van nincs bünti.

62 Atyka_Dorian: Dorian olyan helyen akar elférni ahol lehetetlen. Rajtnál vannak ilyenkor a tömörülés elõfordul, erre figyelni kéne. Nem baj ha az ember akar elõzni de az biztos helyzet legyen ez sajnos nem az. -8 pont

74 Dorian_Jacek: Egyértelmûen Dorian hibája. Nagy közel megy Jacekhez ami nem lenne baj, de mivel egyáltalán nincs elõzési pozícióban vigyázhatna jobban is. Egy korábbi fékezés sokat segít ilyenkor, hogy elkerüljük a dolgott, ráadásul olyankor az ember jobban ki is jöhet egy kanyarból ami segíthet, de ha tényleg gyorsabb lett volna más alkalom is. -8 pont Dorian

80 Jacek_Dorian: Mint az elõzõ esett Jacekok elkapta a hév jobban is figyelhetne. -8 pont Jaceknak

161 Toya_Hazso: Hazso elõzzi Toya-t. Hagyhatna több helyett is a bal oldal szinte kínálja magát. Hazso -5 pont

170 Prezsi_sokan: Prezsi megcsúszik van ilyen mikor siet az ember ezért nem kell bünti. Onnantól kezdve nem sokat tehet sajnos. A többiek mindent elkövetnek, hogy elkerüljék senki nem hibáztatható. Nincs bünti.

215 Dorian_Szaby: Mindkét versenyzõ hibás szerintem. Szaby megcsúszik egy picit felsodródik Dorian ezt ki akarja használni mindenki így tenne talán. Azonban ott a bal oldal megint csak üresen ahova húzódhatna esetleg egy kis helyett hagyva a másiknak is. Szaby is megpróbál még mindent de Dorian már ott van ilyenkor erre kell készülni. Versenybaleset mindketten elkerülhették volna.

239 Met_Gio: Szintén egy ráfutás Met vigyázhatott volna jobban is. Mivel bevárta, így -3 pont.

Biró 2 :

17. kör. SHant-Cowek: Shant: -15pont+fekete (ebbõl 5 pont enyhítés, a bevárás miatt)
39. kör. Met-Norbi Feltartás: Nem éreztem súlyos feltartásnak, de az eset hangvétele miatt: Met: Fekete pont
57. kör. Norbi-Sanzik: Elsõre nézve súlyos hibát követ el Sanzik. Aki azonban vette a bátorságot letölteni Sanzik replay-ét láthatja hogy teljesen üres pályát lát Sanzik amikor meg akar fordulni. Annyiban hibásnak érzem Sanzikot, hogy a LAG láttán azonnal bevállalta a megfordulást, hiszen már elõtte is jól látszott a LAG: Sanzik: -10pont
62. kör. Atyka-Dorian: Atyka biztonságosan tartotta Pumy mögött a távolságot, és nem vállalt be elõzést annak ellenére sem hogy lett volna helye. Ezzel ellentétben Dorian oda bújt be ahol már nem volt hely. Dorian: -25 pont + fekete
74. kör. Dorian-Jacek: Dorian kilökés: -20pont
80. kör. Jacek-Dorian: Jacek kilökés + rajtbaleset: -25pont+fekete
161. kör. Toya-Hazso: versenybaleset
170. kör Prezsi-sokan: megcsúszás: versenybaleset
215. kör. Dorian-Szaby: Szaby elvétette az ívet, és ezt Dorian jó ívtartással használta ki, így Szaby már csak ráhúzással próbált pozíciót tartani.: Szaby: -5pont
239. kör. Met-Gio: kilökés: Met: -15pont+fekete (ebbõl 5 pont enyhítés, a bevárás miatt)

Biró 3:

17_SHant_Cowek: Szaby ront, ez nem volt elõzési pozíció és mivel ív alatt kezdte meg a kanyart így egyértelmû volt hogy a nagy sebesség miatt felcsapódik majd.
Az ütközést fékezéssel próbálta elkerülni, de ez sajnos már nem sikerült, mivel bevárta a baleset másik részt vevõjét így 5 ponttal kevesebb büntetést szabtam ki mint akartam. Szaby -10 PONT

39_Norbi_Met: A legnehezebb döntés amit hoznom kellene, de én erre nem vállalkozom. Oka, hogy egy privát üzenetet kellene figyelembe vennem amit nem tudom megtehetek-e egy ilyen esetben.
Ha csak a visszajátszás alapján kellene döntenem, akkor nem tartanám durvább feltartásnak az esetet mint amiken a versenyen több tucat szokott lenni.

57_Norbi_Sanzik: Balszerencsés eset ami egy LAG következtében alakul ki. A kapcsolatbeli hibákért nem hiszem, hogy Sanzikot felelõsnek lehetne nevezni.
Nálam nincs büntetés.

62_Atyka_Dorian: Azt hiszem ezt nem kell magyarázni, mivel szinte teljesen megegyezik a Szaby által véghez vitt mûvelettel (bár ez inkább ráfutás mint elõzés).
Dorian nem várja be Atykát és sajnos a baleset egy rajtot követõen történik, így a büntetés is súlyosabb nálam.
Dorian -20 PONT

74_Dorian_Jacek: Mint az elõzõ eset csak "szerencsére" ez versenyben történik, büntést sajnos itt sem lehet csökkenteni mert nincs bevárás. Dorian -15 PONT

80_Jacek_Dorian: Hát ez érdekes volt. Dorian lassabban fordul ami betudható annak, hogy kopottak a gumijai, más íven fordul, stb, ehhez viszont joga van.
Jacek is jön, sõt szépen le is lassul és talán el is férnének ha nem keresztezné egy ponton egymást a két kocsi kanyarodási íve.
Mivel valamivel eltérõbb az eset mint az eddigiek így a büntetés is kicsit kevesebb, de rajtbalesetrõl lévén szó így kénytelen vagyok ezt honorálni. Jacek -15 PONT

161_Toya_HaZso: Nem szivesen mondom, de mind a két versenyzõ engedhetett volna de talán HaZso egy kicsit korábban gyorsít mint kellene és felnyomja Toyát a falba aki onnan visszacsapódva Atesz elé keveredik aki kilöki õt.
HaZso rontott véleményem szerint, azonban ez nem volt egy komoly hiba. HaZso -5 PONT

170_Prezsi_sokan: Vétlen kicsúszás, amit ráadásul a hátulról érkezõk sem tudnak elkerülni mivel a cockpitbõl a kanyarnak csak egy része látható be. NINCS BÜNTETÉS.

215_Dorian_Szaby: Érdekes eset, mert Dorian szépen tartja az ívet és Szaby ront aki elõtte autózik, mivel a tükörben jól látható hogy melyik íven közeledik Dorian így számomra furcsa volt hogy Szaby lerántotta a kocsit az alsó ívre.
Szaby -5 PONT

239_Met_Gio: Nah ez tényleg durva hiba, ami talán annak tudható be hogy pozícióért harcoltak egymással a versenyzõk. Met bevárja Giovannit és vissza is engedi maga elé ami enyhíti a büntetést. Met -10 PONT

Biró 4:

17: Shant -15

30: nincs büntetés

57: Sanzik -25

62: Dorian -25

74: Dorian -20

80: Jacek -25

161: versenybaleset

170: versenybaleset

215: versenybaleset

239: Met -15

Biró 5:

17_Shant_Cowek_bevar: Shant -5pont
39_Norbi_Met_feltartás: Nem tudnék kiszabni pontbüntetést, nem kellett 'olyan' sokat várni az elõzéssel, bár illett volna rögtön elengedni
57_Norbi_Sanzik: Sanzik: -25+fekete; egyébként Norbi azért lassíthatott volna, mert már rég' sárga volt és nem fenyegette senki elõzéssel
62_Atyka_Dorian_rajt: Dorian -5pont
74_Dorian_Jacek: Dorian -5pont
80_Jacek_Dorian: Jacek -5pont
161_Toya_HaZso: versenybaleset
170_Prezsi_sokan: versenybaleset
215_Dorian_Szaby: Dorian -5pont
239_Met_Gio_bevar: Met -5pont

További jó versenyzést és balesetmentes közlekedést.

Mnemomic
81.182.4.107

DTM

Alexease
Egy kis help kellene😊
Egyszeruen nem talalom sehol az auto 3D-s modeljeit😞( Gondoltam mgyorsan kicserelgetem a MAX-ben, hogy ne csak a Ford-ra huzogassam ra a texturakat, de semmi😞( Ha tud valaki linket, akkor koszi😊
Alexease
😉))))
petesilver
Kaptam tavaly olyan e-mailt, hogy fent vannak az új lámpák!!! LOL!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Alexease
Chevy, Ford mar fent volt, most a Dodge az uj.
Alexease
Alexease
A Lister felejtos.
Jacek
mi?😊

petesilver
Ezt az e-mailt most kaptam:

I have posted the 2004 Chevy and Dodge templates to the Team Lightspeed website.

They include new tape, headlights for the Dodge, Dirt layer etc.

Brian Simpson
Big "O" Boats - www.bigoboats.com
Member Team Lightspeed! - http://www.sportplanet.com/team-lightspeed/

Mission Impossible 2010: PRO Class

Alexease
Megjelent a DTM-hez a Lister Storm kupa, az NR2003-hoz a NR2002-es MOD.
CodeRed
Mondjuk a csirkés gokart sem lehet semmi

Cowek
Néha azért emlékeztet arra is :-)

na ez a nem semmi😊)

CodeRed
Megalol mit találtam az egyik website-on!Tudtátok hogy eredetileg a Nascar Racing 2003 nem is NASCAR szimulátor?Csak a matrix hiteti el hogy az.....valójában egy remekbeszabott igazi, vérbeli RALLY-s játék!!

ibronk
Én meg nem, mert nagyon durva volt.

Cowek
Fékeztem volna ha tudok, de mögüled nem láttam hogy baj van elöl, ezért hogy ne menjek beléd hátulról inkább félrerántottam...
De én el tudom viselni hogy így jártam..

Nem sokat használt MOMO Force(piros bõr) eladó 40 körül.

ibronk

Ez meg már volt:

Alexease
Inditottam szervert. TPTCC, Kyalami PWF Beta. Csak teszteles, semmi extra/. Sogorom is bent lesz, mostanaban kezdett autozni, de gyorsan tanul😉) IP ICQ-n.
ibronk
Sõt, nem is elõztél vissza, nem is értem mirõl beszélünk.
Ez lol! Ott kezdõdik hogy egy körrel elõtte elkezded elõzni Shait kivülrõl a hátsóban, ezzel az egész sor elkezd elõzni belül, innentõl végig kivülre vagy szorulva...

ibronk
Sõt, most nézem a replayt, és már a célegyenesben beelõzött neked Met, én meg már elõtted voltam mikor befordultunk a hátsó egyenesbe, ugyhogy inkább te elõztél vissza kivül drafttal mikor ki akartál menni...

ibronk
Nekem meg inkább gyorsanleveremafékezésnélaztánelõbbkitudokjönni-nek látszanak.

ibronk
Én nem mondtam senkire sem hogy hülye, és nem is gondolom ezt, ugyhogy légyszives.
A balesetnél én meg csak menekültem a pörgõ kocsi elõl, nem néztem ki van mögöttem, de ahelyett hogy beelõzõl talán fékezni kellett volna.

Cowek
Szerintem a pikiállásnál az elõzgetés nem más mint a lassítgatás a kiállásokhoz, és persze ez nem egy idõben történik. Persze ez csak az én véleményem.