NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tihy
Az eredeti oválok közül egyedül csak Poconoban van értelme váltogatni (legalább is én csak ott szoktam). Michiganben pedig nemhogy fékezni nem, de még rendesen a gázról sem kell levenni nagyon a lábad.

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

PuMy
Toya-nak koszonhetoen van mukodo Mexico, lehet leszedni innen.

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

guardian hero
Mentem még jópár kört fast setuppal (+ benyomattam a háttérbe a Best of Twistes Sisters-t doppingnak 😊), így sikerült 39.800-at menni... Nem nagyon látom egyelõre, hol tudnék még 2 másodpercet javulni. Bekapcsoltam az ideális ívet, és azt követem. Egy kérdés kimondottan Mitchigenhez: vissza szoktatok váltani 3-asba a kanyarokban? Fékezni szoktatok? Nekem úgy tûnt, egyikkel sem lehet idõt nyerni.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

arty
köszönöm senkinek, hogy válaszra méltatott 😉

azért kibogarásztam a hsz-okbol némi idõt, bár gondolom nem fogok a közelébe sem jutni, mindenesetre viszonyitásnak okés ...

Forza.

Mnemomic
A fast setuppal próbálj menni azzal azért lehet olyat menni mint az AI. Még oválon is sokat számít a vezetéstechnika még ezen a gyors pályán is. Az ívek nagyon fontosak fõleg a kimenet legyen gyors szóval a gázadási technikát is kell finomítani rendesen.

guardian hero
Sziasztok!

Vettem kormányt és elkezdtem Nascar 2003-azni. Egyelõre Michigan-ben tesztelek, mert az oktató rész szerint kezdõknek való pálya. Az "elõre csomagolt" qualify beállításokkal 40.xxxx-es köröket megyek, miközben az AI 38 alá is tud menni (100%-os beállítással). Arra lennék kíváncsi, hogy az a 2 másodperc mennyire a vezetéstechnikámon, és mennyira a beállításon múlik, vagyis mennyit lehet kihozni az alap setup-ból. Nem használok semmilyen segítséget.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Kapcsold már be az ICQ-dat egy picit,, küldenék valamit próbára.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Prezsi
Spa TR-hez mit szóltok?

sajoati
ó, ez királyság! 😊

Endure, in enduring grows strong...

Prezsi
Hockenheim sem jó. Vagy rájövünk, hogy lehet lebeszélni a Pace Car-t a versenyzésrõl Mexikóban vagy megyünk Watkins-ban ill. Infineonban. De ne aggódj, legkésõbb holnapután megtudjuk, hol lesz a futam.

sajoati
akkor most Hockenheim lesz? akkor a lassúaknak üzenem, hogy jöjjenek, mert ezen az új Hockenheimen még sosem mentem, és csak hétfõ este tudok elõkészülni rá, vagyis lesz kompetisün ott hátul! 😊)

amúgy meg thx Toyának, adott skint, nekem most k.-ra nem lett volna idõm rá, lehet majd jövõ szezonra egy nívós sajoati festést összehozok, de egyelõre, egy jó darabig a ... késõbb belinkelt skinem lesz, thx again! 😊

Endure, in enduring grows strong...

HaZso
A nyári szünetet én is támogatom, de akkor utána mindenki találjon vissza :-P

ibronk
Life is short. Drive faster!

New and Improved Momo Racing!

- AntiDust Defense System II
- Triple Lifetime
- Pedal Wrist Suspension (Pedal Cover eliminated)
- Transparent design
- UV reflective material for hardcore gamers
- Enhanced Audio Feedback. You can hear the pressing.
- Soft release
- Direct Touch Sytem

Köszönet Paleenak a kitartó kisérletezésért

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Nem kell ezen problémázni sokat a road pályáknál ha valami gond van akkor Watkins és Sears tölti be a tartalék szerepét.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

b-type
😊
nem gáza.
ha most szõni akarnám tovább(mondjuk Woody Allen feeling-ben), akkor:
én sem értettem, hogy mire írod...majd kamerába néznék...
- de már elmúlt. 😊))))

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

DGray
Nem értettem, hogy mire írod.
b-type
miért lenne baj???
iszonyat stabil idõk....erre mondtam, hogy grat.
meg, hogy ez szép.
mi lenne ebben a baj? nem értem.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Met
Ja tudom, ne kellejen nyilatkoznod ha dobogós vagy

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

DGray
Én tavaly azért szenvedtem, hogy indoklás és aláírás is legyen, de abból mindig cirkusz volt.
Tulajdonképpen azért lett az idei új szabályrendszer, hogy ne kelljen indokolni, az esetek a lehetõ legjobban kategorizálhatók legyenek. Szerintem ez sikerült is.
Most a bíró eldönti, hogy kit lát bûnösnek, és a súlyosság már elég jól besorolható. Több bíró van, átlagolás, így azért a lehetõségekhez képest a leginkább igazságos ítélet hozható.
Fellebezés nem tudom, hogy jó-e. Ki dönti el, hogy jogos-e? Hisz 4-5 bíró meg kellet, hogy nézze az esetet.

Nagyjából a most felsorolt feltéleleidet ezzel le is tudtuk.
Azt gondolom, hogy ha valaki segíteni akar, akkor lehet úgy is, hogy a mostani rendszerbe beszáll, esetleg annak hibáira felhívja a figyelmet, segít a javítások kidolgozásában.
ibronk
Nem, az már van 😛
Ilyen publikus itélet indoklás aláírással, meg fellebezési lehetõség, meg ilyesmik voltak 😊

Met
god mód?😄

Met
Jövõ nyáron (már ha addig egyben marad a liga) tarthatnánk nyáriszünetet, csak fun race lenne. Sokan azért nincsenek mert nyaralnak.
Ettõl függetlenül továbbra is csak akkor leszek ha értelmét látom.

ibronk
Én elmondtam az illetékeseknek hogy mik a feltételeim hogy beálljak bírónak 😊

Prezsi
Köszönöm a választ. Hogy ki a hibás abban lehetnek nézeteltérések, de itt nem is ez volt a gond. Az idõvisszaesés szerintem objektív dolog, fõleg olyankor, ha idõjavulás történt.

DGray
Igen, ezt gyorsan rövidre zárhatjuk. Én Toya szavait úgy értelmeztem, hogy szerinte IS visszaesés volt, plusz ott volt a törés. Szerintem akkor jól döntöttem.
De látom, hogy Norbi sem futott annyira állandó idõket, ahogy szokott, ezért MOST mondhatjuk, hogy nem esett vissza az idõd, akkor Ies kat. Ennyi.

Azért még pár dolog:
Minden bíró a vélelmezéseire alapozva dönt, szubjektív, hogy kit lát bûnösnek. Az idõvisszaesés is egyéni megitélés, mert egy ember mondhatja 1 secre, hogy az kevés, a másik meg azt mondja sok.
Mivel Toya se ma kezdte, ezért tényleg nem minden esetben szükséges a report, meg lehet benne bízni. Te is jól tudod, hogy ezt mindenki magánszorgalomból csinálja, azért vannak határok... Gyakorlatilag ezt a bajnokságot IGAZI balhék nélkül csináltuk eddig, és nem volt mindig report. Tehát megy az anélkül is.

Nem fellebezés kell, hanem beállni bírónak. Úgy tudom, hogy Téged és Norbit is hívtak már, mikor segítség kellett volna, de semmi. Ha többen ítélnénk, akkor az eloszlás is jobb lenne.

Az, hogy csökken a létszám, nincs összefüggésben az általad ROSSZnak tartott bírókkal. A bajnokságok elsõ 4-5 helyezetje szinte mindig ott van, õk jobban elhivatottak. Met nem indul el, mert nincs esélye a versenyen. Shai nem indul, mert elege van az állandó sárgákból, stb. Elmaradoznak azok a versenyzõk, akik a mezõny lassabb részét képezik/képezték.
PuMy
Megkaptad a privat uzenetemet?

DGray
mi a baj?
b-type
ühh bázze, ez szép. grat.

Prezsi
Megnéztem a 2.0-t is, az sem törli vagy én vagyok balfék. Feladom.

Prezsi
Ez sem jó. 😞 Kipróbáltam a benne lévõ .ini-vel és a módosított .ini-vel is. Az az érdekes, hogy csak az eredetiben van "AppRuleEnterPits" szekció.

Hockenheim 2.1

Próbálja ki más is és írjátok a tapasztalatokat.

PuMy
Ha nincs 100%-osan jol mukodo mexicoi palya akkor szerintem ugorjunk a kovetkezo futamra (jelen esetben ez Hockenheim, remelhetoleg az jol muxik) es a vegere meg majd berakunk egy futamot Mexico helyett.

Prezsi
Ezt kell betenni Mexico track.ini-be és törölni fogja a black flag-et:

[ AppRuleEnterPits ]
pit0_entrance_point0_dlat = -6.35
pit0_entrance_point0_dlong = 4902.40
pit0_entrance_point1_dlat = -33.02
pit0_entrance_point1_dlong = 4902.40

Viszont a pace car ettõl még továbbra sem megy le a pályáról, köröz egyfolytában. Nem nagy gond, mert át lehet menni rajta, de egyeseket zavarhat majd futam közben. El kéne döntenünk mi legyen, három nap múlva futam.

Prezsi
Nem mindig futjuk meg a bestünket futamok alatt, ezt te is tudhatod. Toya nem csak a minden idõk legjobbját, de azt is elmondta neked, hogy az aznapi legjobb idejét az eset után futotta. Ezért kell a report, mert abból szépen látszik, kb ki milyen idõkre képes. Futamokon én is jóval messzebb vagyok pl. a gyakorlásokon elért idõimtõl, ha nem sérült az autóm akkor is. Ezért jó a report, mert abból látszik, hogy addig kb. milyen idõket ment valaki illetve utána. Persze ha korán történik a baleset, ebbõl hibás következtetéseket is le lehet vonni, mert ilyenkor legfeljebb a practice és a happy hour köridõk szolgálhatnak alapnak, viszont ha valaki futamon is általában lassabb, akkor ez félrevezetõ lehet.

Az, hogy azért nem kértél reportot, mert "sok dolga van", nem elfogadható indok. Mint versenyzõ, tõled mint bírótól elvárom, hogy ha valaki vét ellenem vagy fordítva, a lehetõ legnagyobb körültekintéssel ítélj és nem a vélelmezéseidre alapozva.

Toyával amikor beszéltünk errõl a szabályról, felmerült, hogy oválokon nem ennyire tiszta a helyzet. Lehet, hogy emiatt tényleg módosítani kéne a szabály idevonatkozó részét. De road-on szerintem nagyon jól használható, ott szinte nincs draft sem. Norbi felvetése is meggondolandó lehet, mert valóban elõfordulhat az is, hogy egy durvább hiba nem okoz különösebb kárt a szenvedõnek, mert kicsúszik a fûre. Más esetben meg egy kisebb koccanás is elég ahhoz, hogy a másik pofont utána a palánk adja. Az sem mellékes, hogy CUP-on v. CTS-en nem kerül különösebb hátrányba sem a szenvedõ fél, hiszen ott a sárga zászló. Viszont PTA-n egy apró kilökés miatt súlyos másodperceket veszíthet az áldozat még akkor is, ha egyébként az autója nem sérül.

Szerintem úgy zárhatnánk le gyorsan ezt a témát, ha elárulnád, jelen pillanatban fenntartod-e még, hogy II-es kategória volt. Most már csak ez a kérdés.

ibronk
Kiss Norbert
Avg Deviation: 1.384
Avg Laptime: 1m08.315s
Hát ha kivehetnénk a pitkiállás körét talán lemenne 1 sec alá kicsivel.

DGray
Nekem inkább 0.3-0.7nek tûnik a szórás, de ez lényegtelen. Vannak körök egymás után 1-2 tizeden belül..

ibronk
De nézd meg az infineont nekem, 1:13-1:17...

ibronk
Hát ez épp 1 sec körüli szórás, és egyébként tényleg bolog voltam, mutogattam is sokáig 😊

DGray
Ezen a versenyen nagyon boldog lehettél:

Lap 0: 1m45.708s ( 84.459)
Lap 1: 1m10.009s (127.527)
Lap 2: 1m07.837s (131.610)
Lap 3: 1m07.503s (132.261)
Lap 4: 1m07.265s (132.729)
Lap 5: 1m07.454s (132.357)
Lap 6: 1m07.403s (132.457)
Lap 7: 1m07.384s (132.495)
Lap 8: 1m07.327s (132.607)
Lap 9: 1m07.239s (132.780)
Lap 10: 1m07.783s (131.715)
Lap 11: 1m07.661s (131.952)
Lap 12: 1m07.361s (132.540)
Lap 13: 1m07.451s (132.363)
Lap 14: 1m07.582s (132.106)
Lap 15: 1m07.216s (132.826)
Lap 16: 1m07.427s (132.410)
Lap 17: 1m07.439s (132.387)
Lap 18: 1m07.794s (131.693)
Lap 19: 1m07.797s (131.687)
Lap 20: 1m07.226s (132.806)
Lap 21: 1m07.714s (131.849)
Lap 22: 1m07.119s (133.018)
Lap 23: 1m07.223s (132.812)
Lap 24: 1m07.352s (132.558)
Lap 25: 1m14.955s (119.112)
Lap 26: 1m29.375s ( 99.893)
Lap 27: 1m07.510s (132.247)
Lap 28: 1m07.498s (132.271)
Lap 29: 1m07.463s (132.339)
Lap 30: 1m07.904s (131.480)
Lap 31: 1m07.661s (131.952)
Lap 32: 1m07.717s (131.843)
Lap 33: 1m07.771s (131.738)
Lap 34: 1m07.941s (131.408)
Lap 35: 1m07.615s (132.042)
Lap 36: 1m07.988s (131.318)
Lap 37: 1m10.383s (126.849)
Lap 38: 1m07.551s (132.167)
Lap 39: 1m07.787s (131.707)
Lap 40: 1m07.566s (132.138)
Lap 41: 1m07.978s (131.337)
Lap 42: 1m07.686s (131.903)
Lap 43: 1m07.860s (131.565)
Lap 44: 1m07.798s (131.686)
DGray
Már leírtam, hogy miért.
Én ÚGY értelmeztem Toya szavait, hogy ezen a versenyen neki 1:15öt kellett volna menni egy jó autóval. Ehhez képest az 1:16 lassabb. Ezért.
ibronk
De nem vágom ha aszonta Toya hogy utána futotta a bestjét akkó miért itéltél jelentõs visszaesést?
Még én is boldog vagyok vele ha a bestemtõl 1-2 secen belül tudok autózni a versenyen, akkor az 1:15-1:16 simán nem nagyon visszaesés...

DGray
Szerintem a report kéréssel egyenértékû, hogy megkérdeztem Toyát. Ezt is írtam, hogy többször van ez így.
Megbízom annyira benne, hogy nem kell mindent átmásolgatnia. Ezzel kevesebb a munkája, ami amúgy is sok.

Prezsi
Én voltam a hunyó, ez egyértelmû. Reportot kellett volna kérned, hogy eldönthesd, melyik kategória. Most azért megnyugtatott az a dolog, hogy téged legalább zavar ez a helyzet és ezt respektálom benned.

DGray
Azt jól tudhatod, hogy én mindig amellett voltam, hogy a bírói ítéletek publikusak legyenek. Nekem semmi gondom ezzel.

Szerinted hol nem jártam el körültekintõen? Komolyan kérdezem. Megnéztem az esetet vagy 20szor, mert tényleg egy szar helyzet. Aztán beszéltem Toyával az idõkrõl, hogy melyik kategória legyen. Az õ tájékoztatása alapján választottam. Megkérdõjelezheted a döntést, ez elõfordulhat. Csak azt ne mondd, hogy nem voltam elég körültekintõ. Egyébként két hétig szabin voltam otthon, azért nem voltam online.
Prezsi
Mármint úgy értem, a másik is ugyanígy bug-os.

ibronk
A másik nagy probléma szerintem a bebetonozott itéletek mellett épp ez a névtelenség. Jó persze, mert szidtuk a bírókat, de erre meg épp az itéletek megváltoztathatóság lenne a megoldás. De amugy is, aki bíró lesz, vállalja ezt is vele. Mutassatok egy sportot, vagy bármit ahol nem szidják esetenként a bírókat, csak egyet!

Prezsi
Más. Van egy kis bibi Mexico-val. A szokásos black flag törlés hibán túl, a Pace Car is le akarja futni a versenytávot. Leszedtem egy másikat: Másik Mexico

Most mi lesz?

ibronk
Azért most már hogy ez a második vita ezen a szabályon talán át kéne gondolni, esetleg újrafogalmazni hogy _egyértelmü_ legyen. Nekem Toya a multkor azzal magyarázta meg hogy "jó hát éssel van összekötve vagy helyett a két mondat" vagy valami nagyon hasonlóval, ami eleve vicces, de méginkább vicces az a dolog, hogy azóta is és maradt a szabályzatban. Szóval tényleg, nemhiszem hogy nagy munka lenne, ha gondoljátok legépelem majd én aztan valaki csak rakja be aki tudja..
A másik dolog meg amirõl a multkor is már beszéltem a látható törés... Elmondtam hogy 140 mph felett okoz számottevõ különbséget, szóval az én akkori esetemnél Bristolban kapásból semmit sem számit hogy horpadt, vagy hiányzik a hátsó lökhárító, vagy sem. Road pályán pedig még annyit sem számít, fõleg nem 1:15 körül...(Bocs, de akkor is) Én is 3. nélkül, kopott gumikon(csak ugy mint road atlantában) futottam a versenyen a legjobb körömet, pedig az inkább hátrány road pályán, és mégis... Még azért is át kéne gondolni ezt a látható törés dolgot, mert miért az dönti el egy büntetés mértékét hogy falnak löktem valakit, vagy fûre löktem valakit? Miért nem az eszetlenkedés mértéke ami a mindegymilyenvégkimenetelü balesetet okozta?

Prezsi
Annyit tudtam csak meg offline, hogy 2-1 arányú döntés született, ami 2-2 lett volna, ha õ is ítélkezhet. Azt, hogy ki adott II-est, nem árulta el. Kinyomoztam, hogy az egyik Atesz volt, vele sikerült ICQ-n félig-meddig megbeszélnem az ügyet. Téged azóta nem láttalak online, a mai naptól tudom, hogy te voltál a másik. Örülök, hogy végre sikerült rövidre zárnunk a témát, remélem tanultál a dologból és legközelebb körültekintõbben fogsz eljárni.

Különben nem igazán értem, miért titkos, melyik bíró milyen döntést hozott. Ha mások feje felett lebegtetjük damoklész kardját, legyen már bennünk annyi gerincesség, hogy döntéseinkért vállaljuk a felelõsséget is.

DGray
Na, azért itt nem stimmel minden.

ÉN beszéltem Toyával, megnéztem az esetet. Mint írtam, én mindig elõször eldöntöm, hogy ki a bûnös.
Ezután kérdeztem Toyát, hogy mi volt az idõkkel. Többször elõfordul, hogy én Toyának csak annyit mondok, hogy Ies v. IIes kat., és õ eldönti az idõk alapján.
Azt mondta, hogy ezen a pályán 1:15ös idõt tud menni, de említette, hogy a futam legjobb körét az eset után futotta. Én ebbõl azt vontam le, hogy erõsen visszaesett az ideje, plusz ott a jól látható törés, tehát IIes kat.

Amiért itt a fórumba nem írtam, az csak azért volt, mert Toya gyûjti össze a bíróktól a döntéseket, õ összesít, és azt gondoltam, hogy vele letisztáztál mindent. Nem kerestél ICQ-n, hogy senki nem szólt semmit. Fórumban sem volt tovább folytatás.

Prezsi
Toya: Sokat beszéltünk az esetrõl, szerinted is I-es kategória volt, ebben kettõnk között továbbra sincs nézeteltérés. Azért, mert nem adtál idõket a bíróknak, nem kell elnézést kérned. Nekik ezt hivatalból kötelességük lett volna kérni.

Dorian: Lassan két hete, hogy felvetettem az ügyet. A két II-es bíró közül egyik sem érzett egy cseppnyi késztetést, hogy válaszoljon és megindokolja a döntését. Vagy legalább megkeressen akár azzal a céllal, hogy miért tartja helyesnek a döntését vagy odadobjon egy "tényleg nem vettem figyelembe mindent, legközelebb körültekintõbben járok el" felkiáltással egy sorryt.

---
Készült egy viszonylag jó szabályzat. Ne hagyjuk, hogy rossz bírók - bocsánat, de jelenleg ez a véleményem arról a két személyrõl aki az esetben érdekelt - tönkretegyék a HNR-t. A létszám veszélyesen közelíti a kritikus minimumot. Hallom és tapasztalom, hogy a versenyeken 4-5 ember körözget.
Ebben a helyzetben luxus, ha hibás ítéletek miatt akár egy ember is elmegy.

Az a javaslatom, vezessük be a fellebbezés intézményét. Hetente két futam van, a legjobb körültekintés ellenére is becsúszhat néha egy-egy hibás ítélet. Fõleg - mint jelen esetben -, ha egy-két bíró egyéb elfoglaltság miatt nem tud ítélkezni, másik kettõ pedig résztvevõként nem foglalhat állást. Szélsõséges esetben az is megeshet, hogy egy bíró dönt. Ez önmagában még nem tragédia, de ha véletlenül téved, a következmények megmaradnak bebetonozva. Ez senkinek nem jó.