NASCAR Racing 2003 Season
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Forza.
és, hogy ebben nem is az a gáz, hogy befog, (bár a jó életbe persze)
hanem hogy néha váratlanul kihagy, és nem könnyû ezt lekezelni.
megváltozik az autó menettulajdonsága.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Az igazán jó dolgok, bár elõtte is nagy versenyhangulat van, de szal:
- 175-176 kör: itt van egy érezhetõ ritmusváltás, és egy 1:40.5-ös kör.
amit sajnos megtör a
- 178 körben a baleset, amit egy csoportban a kanyaríven szambázó Mustang okozott, és ezzel 8ms késést HaZsó-nak.
- De a gép továbbra is keményen el van küldve, még a 182. körben is 1:40.5-ös a kör.
- 183. körben befog a fék..pffff, ez sztem kb. 1ms hátrány körönként, azért nem több, mert egy nagyon kicsit, de nagyon kicsit, kezelhetõbb sztem a járgány bár a fék a kör teljes hosszán visszafogja az autót.
- 189. kör, itt höbörögtem azon a Mustangon ami kiforgatta a HSW kocsit az utolsó kanyarkombinációban, már féktávon is betett, de aztán hátulról, tehát látta mit csinál, egyszerûen megbénázta HaZsó-t
- 197. kör sztem az egyik legjobb kör, végig fékes autóval 1:41.3, azaz sztem 1:40.3
és ami meglepõ volt, hogy én úgy tudtam, hogy az utolsó kanyarkombinációban csúszott ki a rivális autó, de nem, a célvonal után rögtön, és ott is ment el neki HaZsó.
sztem brutál jó menet volt.
innen nézve a lekörözések nem voltak annyira zûrösek, két sárga Corvette volt egy kissé 'udvariatlan', és a két Mustang, amire nem mondok semmit.
A Viper-ért kár a végén, de neki sem kellett volna lefogni a féktávot.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A HSW oldalon sem találtam, pedig Tptcc unique festésnek ki lehetne rakni 😊
így most egyfélék. 😞
..megnéztem, az elsõ kört, most KV+cigi, és aztán beülök mozizni 😊)
\"Racing is living. Everything else is just wating.\"
Érdekesség az on track laps rész, igaz nekünk is csak 15 van, de azzal is magasan vezetjük, a Githumanéknak 1 van, és a szervezõ csapatnak is csak 2.
Szóval a szabályokat is nagyjából egyedül mi probáltuk betartani <#vigyor3>#vigyor3>
Endure, in enduring grows strong...
es ez vegig ugy maradt ha jol latom
a pedal szarakodott vagy elfaradt a laba es a feken pihentette,nem tudom 😊
de nem hiszem,hogy lassitott rajta,viszont elmondhatja,hogy vegig fekezett es igy is nyert a csapat <#vigyor3>#vigyor3>
E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
kösz, hogy lefordítottad. 😊
To: [email protected]
Sent: Saturday, January 29, 2005 10:09 PM
Subject:
Köszönet mindenkinek, aki eljött a versenyre, ami egy újabb lenyûgözõ versenyfutásnak
bizonyult.
A GT osztályban egészen a végsõ körig nem dõlt el, ki lesz a gyõztes, lévén a vezetõ személye
az utolsó 2 körig váltakozott. A HSW Racing dominálta a verseny elsõ felét, majd a
Githumubalables csapat vette át az elsõ helyet, és birtokolta azt 64 körig, úgy tûnt, minimáis
különbséggel gyõztesként fejezik be a viadalt. Mindkét csapat kemény harcolt a verseny utolsó 3
órájában, folytonos küzdelemben álltak egymással, de a HSW Racing volt az, aki elsõként haladt
át az utolsó körben a célvonalon. A második "félidõben" e két csapat között kb. 15 másodpercnyi
különbség alakult ki, mely körönként hol nõtt, hol csökkent, így nagyszerû, izgalmas
versengésnek lehettünk tanúi.
Gratula HSW Racing!
A GT2 osztály sokkal kisebb számban képviseltette magát, mint ahogy vártam, hisz csak 6 autó
vágott neki a futamnak; jóllehet 10 team iratkozott fel e kategóriába, úgy tûnik, a
köridõs-diszkvalifikációról szóló figyelmeztetéseim (a túl jó GT2-ket GT-be léptették volna - a
ford.) elriasztották vagy GT-be kényszerítették õket. Emellett azért az újonc GT2 versenynek is
megvoltak a szép pillanatai. Mindig nagy öröm trófeákat osztogatni egy gyõztes csapatnak, a
NASSGPL #076 rá is szolgált erre, 2 körös elõnnyel verték a GT2 RCDallas Team-et. A GT2 mint
osztály jól funkcionált, a vezetõ GT-ktõl kb. 5 másodperccel maradtak el, az elõírt, GT-k által
teljesítendõ 200 körbõl 190-ig jutottak. Jó középútnak bizonyultak a GT és TC osztályok között.
Gratula NASSGPL3 Team!
A TC osztály is igen izgalmas versenyt hozott, lévén a top 3 autó orrhossznyira hadakozott egymással az elsõ 50 körben. Ahogy a mezõny csökkent, hála a szabályszegéseknek és a pályaelhagyásoknak, az élmenõk ráléptek a gázra, és szerencsére én is e csapatok egyikében ültem. Az elsõ sofõrcseréket követõen a JustRacin_TC csapat vette át a vezetést, és egészen az 5. óra közepéig meg is tartotta azt. Ugyanarról a csaptról van szó, amely megynerte a 6 órás verseny TC osztályú küzdelmét Glenben, még múlt szeptemberben. Számos akadályt kellett letudnunk, egyrészt a #177 NASSGPL, #136 Nevosokart , #123 Atlas csapatok pokoli csatát vívtak a Justracin_TC ellen, melyben én is vezettem. Ahogy a dolgok letisztultak, az öldöklés két szereplõsre redukálódott: a mi Justracin_TC-nk TCAtlaszék ellen. Foggal körömmel téptük egymást az utolsó 3 órában, folyamatosan támadási távolságban haladva a másikhoz képest, kb. úgy, mint a GT-sek, és hasonlóképp, itt is többször cserélõdött a vezetõ csapat "személye". Alig néhány körrel a finis elõtt TCAtlaszékra rossz idõ köszöntött egy GT-s autóval történt incidens következtében, és leszakadtak a Justracin TC-rõl, és itt el is dõlt a trófea sorsa. TCAtlaszék egyébiránt keményen koptatták gumijaikat, amikor középtávnál, 1 kör hátrányban 1-2 mp-vel gyorsabb köridõkkel igyekeztek befogni a lídört. A késõbbi küzdelmek kb. 5 másodperces távolságban zajlottak a két fél között... egyszerûen lenyügõzõ volt.
Tudom, hogy néhányotoknak nehéz volt a duálfizikával megbarátkoznia. Néhány GT sofõr panaszkodott is a TC-sekre; míg közülük panasz a GT-kre érkezett. Oké, jusson eszetekbe, hogy ez a típusú verseny pont errõl szólt: a sokféleségrõl, ami versenytársaid felõl érkezhet a pályán. Legyen az forgalom, vagy egy fafej-mozdulat egy másik pilótától, a dolgok pillanatról pillanatra változhatnak, akár egy szemvillanás alatt is. Mindannyiunk saját kis versenyét futja, és minden, nem a mi osztályunkba tartozó autó gyakorlatilag egy mozgó sikánt alkot. Ez adja a savát-borsát a duálfizikás versenyeknek, és leteszem a kisesküt, hogy a fickó, akit üldözöl, vagy aki éppen üldöz ugyanazzal a forgalommal, ugyanolyan fafej megmozdulásokkal fogja szembetalálni magát. Nem könnyû megjósolnia a GT-snek, hogy az elõtte levõ TC-s mit fog vagy nem fog tenni, hasonlóképp nehéz a TC-s csákónak tudnia, hogy a tükörben hirtelen fölbukkanó GT-s mire készül. A dolgok villámgyorsan bekövetkeznek, és nem mindig úgy, ahogy várnánk... mert ha így lenne... akkor minden osztály elsõ rajtkockása haladna át elsõként a célvonalon, feltett kézzel a mezõny, verseny nélküli 200 kör, jaj! Nézzétek meg, mi lett ehelyett: a GT 2. helyezettje valahova középtájra futott be a minõsítõ edzésen, és kis híjján gyõztes lett. A TC nyertes 3. volt a kvalin, és két TC kocsi több GT2-est megelõzött a végsõ elszámolásban, ami több, mint figyelemreméltõ, tekintve, hogy a TC-k motorereje FELE a GT2-eséknek.
Igazán örültem az idõjárás alakulásának is, egyáltalán annak, hogy sokat változott a verseny alatt. A zöld zászló hûvös 41 fokban látta meg a reggelt, erõs légáramlatokkal, míg a kockás testvére mindössze 34 fokos, lágy szellõvel kísért idõben lenghetett. Tudom, hogy a csapatomnak elképesztõ sebességgel kellett átállítgatni a TC autó beállításait, és csak elképzelni tudom, hogy a GT, GT2 csapatok mit élhettek át a hideg gumikkal, és azzal a rengeteg lóerõvel, plusz lóerõvel, hála hûvös idõnek. A hõmérséklet igazi kerékkötõje lett a dolgoknak... és ez nekem tetszett. Jómagam nem változtattam a JustRacin_TC autóm beállításain, így amikor 169 mérföld per óránál kigyúlt a vörös fény, vissza kellett vennem. Emiatt persze sokkal kedvezõbb fogyasztást produkáltam, mint a többi TC autó; 2 teljes körrel mentem többet náluk ugyanazzal a tankkal.
Ezek a versenyek nem arról szólnak, hogy a "leggyorsabb csapat nyer" (vagy mégis? - a ford.), jóllehet ez is elõfordul olykor (na azért - a ford.). Itt a lényeg, hogy hogyan tudsz alkalmazkodni a körülményekhez, melyek csapatodra zúdulnak, és persze egy bizonyos köridõ-intervallumban tartani tovasuhanó autódat. A verseny korai szakaszában egy gyors TC kör valahol az 1:50 közepe tájékán lehetett, a végén már 1:48-akat is láttam. Az alacsonyabb hõmérséklet több erõt vitt az autókba, a kisebb forgalom tisztább köröket hozott. Az egész a változásokhoz való alkalmazkodásról szól, nem a köridõkkel való gyõzelemre törésrõl. A HSW Racing például tudott élni a Githumubalables utolsó körökben vétett hibáiból adódó lehetõséggel. A JustRacin_TC csak a Atlaszék versenyvégi rossz szerencséjébõl gyõzhetett, de az *ÖSSZES* csapatnak azért voltak meg e lehetõségei, mert hegységnyi akadályt küzdöttek le, és alkalmazkodtak a változásokhoz.
Gratulálok minden résztvevõnek, különösen azoknak, akik befutottak... és mégkülönösebben azoknak, akik tették ezt mindenki más elõtt...
Csak ezt a #28516-ot fordítsa le nekem valaki <#smile>#smile>
már nem tudom kiszerkeszteni 😞(
de köszönöm.
"
a TPTCC-nek van külön exe-je, én a csapattársamtól kaptam
http://www.tptcc.com/index.php?name=Downloads
Here is an email I got that has more info about the race.
"Series" will not have
a set schedule. We will plan and execute each event individually.
Go here http://sports.groups.yahoo.com/group/okellracing/
to sign your team up. Spots will go fast, so don't hesitate.
based on the class of car you will be running in.
· The Endurance races will be special "1-off" events.
· Total of up to 40 cars on the track at the same time
· 3 classes of cars will run on the track at the same
time. "GT" will be the standard TPTCC mod, "GT2" will
be the standard TPTCC mod for "non-alien" drivers, while
"TC" will be driving cars of less power, less weight, and a
5-speed
gearbox. There are further restrictions for each class, so please
read the rules carefully before choosing your team's class.
· All races will require driver changes, as they will be 6 to
12 hours in length.
· Semi-fixed weather conditions (Always clear, temperature &
wind will be set randomly based on INI file)
· NRTV will have coverage, as well as a very high possibility
of live web-cast of the race with commentary.
· Paltalk and/or Ventrilo will be used for teams to communicate
and listen into the race.
Exact details will be announced later, but we are expecting 2 or 3
mandatory "disco" driver changes so go ahead and build that
3-driver
team.
Deadline to sign up for this event will be 7 days prior to race day
(Jan 22nd). All car files must be painted and uploaded by this time
as well or your team will be bumped out of the field and replaced by
another team that is more prepared. Be sure to choose the car make
that fits into the race category you are selecting (GT may only race
Ford-GT's, TC may only race Mustangs, etc). If you are unsure as
to which car you may choose, please refer to the rules in the FILES
section. You must also have the correct numbering and file naming
for
your file, you can find those rules in the FILES section as well.
Car
files not adhering to the rules will be deleted and the team will be
bumped come Jan 22nd.
"
GT - 1:40 körüli idõ
GT2 - 1:45 k.i.
TC - 1:50 k. i
(70Fben)
magad választhattad, hol indulsz, bár valami olyasmi volt, hogy aki GT2-ben 1:44 körülit tud, azt felviszik GT-be (de minek??)
minden kategória saját exejével indította a gamét, így mi (TC) 165 mph körül szeltük át a startvonalat, GT pedig 200 mphnál
a pilótacsere (elvileg) tök eccerû volt: pittelsz, megnyomod a ctr+alt+end-et (és ha fölmásoltad a gyökérbe a killnr2k3 programot 😊 ), akkor eltûnik a NASCARod, a szerver azt hiszi, hálózati hiba van, keres téged, node a társad elindítja a programot, és a szerver meg is találja így hamar õt, mint téged 😊 (sajnos nálunk pont ez volt a baj, hogy nem volt szinkronban a playereink folderje, pedig ugyanazt használtuk, de vmi miatt a szerver Chuckot új játékosként kezelte)
egyéni teljesítmény alapján, vagy volt vmi cucc, ami elhatárolta az osztályokat?
talán Sajoati írt errõl vmit, mindjárt megpróbálom megkeresni..
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Mission Impossible 2010: PRO Class
ezt logolni kene eltenni az utokornak vagy valami ilyesmi 😊
HuMMeR Ocrana.ATI - successful gaming team since 1996 - www.ocrana.com
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
De ez a 25 fõs NRTV ez igen kevés...1 órán keresztül próbálkoztam bejutni aztán elmentem hörpinteni<#vigyor>#vigyor> de most igy visszaolvasva a fórum közvetités isten volt<#eljen>#eljen>
Gratulálok minden résztvevõnek, ez tényleg fantasztikus teljesítmény volt! <#integet2>#integet2><#taps>#taps><#worship>#worship>
E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC
To: [email protected]
Sent: Saturday, January 29, 2005 10:09 PM
Subject:
Thanks to everyone that came out to race. It turned out to be another awesome race.
The GT class victory was not determined until the final lap, with the lead changing only 2 laps from the end of the race. HSW Racing dominated the first half of the race before Team Githumubalables took over the top spot and held it for 64 laps, nearly winning the race by a very slim margin. Both of these teams fought hard for the last 3 hours of this race, in a constant battle amongst themselves, but HSW Racing crossed the line first on the last lap. For most of the second half of this race, these two teams were within 15 seconds of eachother with one team gaining one lap, and the other on the next lap. It surely made for an exciting race. Congrats HSW Racing!
The GT2 class had a much smaller field then I anticipated with only 6 cars starting the race. Originally there were 10 teams signed up for this class, but it seems all my warnings about DQing GT2 teams either scared them off or they made the jump into GT. Still, the maiden GT2 race had its up sides. It is always nice to have another trophy to hand out to a winning team and the NASSGPL #076 team made it look easy, holding a 2 lap lead over the GT2 RCDallas Team at the end of the race. GT2, as a class, held up well, with the cars running 5+ seconds off the pace of the GT and completing 190 of the 200 laps the GT class completed. It was a nice middle-ground between GT and TC. Congrats NASSGPL3 team!
The TC class was also a very exciting race with the top 3 cars staying nose to tail for the first 50+ laps. As the field thinned out due to attrition and off course excursions, the top dogs started to strut their stuff and luckily, I was on one of those teams. The JustRacin_TC team gained the lead after the first set of driver changes and held onto the lead well into the 5th hour. This is the same team that won the TC class in the 6-hours at the Glen in September. There were many hurdles to overcome as the #177 NASSGPL TC entry, the #136 Nevosokart TC team, and the TC Atlas #123 TC team were all putting up one hell of a fight against our the JustRacin TC team. As things panned out, the fight was left up to only two teams; JustRacin and TCAtlasF1. These two teams fought tooth and nail for 3+ hours always within striking distance of each other (much like the GT race) and swapping the lead amongst themselves a few times. With only a few laps remaining, the TCAtlas team had a rough break with a GT car and lost contact with the JustRacin TC car and that was that. TCAtlas was blistering the tires, laying out lap times 1 to 2 seconds a lap faster to catch the JustRacin team from 1 lap down at the mid point of the race. Most of the later part of this battle was all down within a 5 second gap of each other… simply amazing.
I realize that some of you had a hard time with the dual physics. Some of the GT drivers were complaining about the TC cars, and some of the TC cars were complaining about the GT drivers. Please do remember… that is what this type of racing is all about… the diversity of things that can happen to you or your competitor on the track. Be it traffic, or a bone-head move by another racer, things can change quickly and sometimes harshly in the blink of an eye. Each of us out there are in our own little race on the track and every other car not in our class is simply a rolling chicane. That’s the spice that dual-physics racing has to offer and I promise, the guy you are chasing (or being chased by) has to deal with the same traffic, the same bone-head moves, and everything. It isn’t easy for the GT guys to know what the TC car in front is doing or going to do, nor is it easy for the TC guys to know what is happening with that GT car that just popped into the mirror. Things happen fast and they don’t always happen perfectly… if they did, then the pole winner in each class would have won, hands down, no competition for 200 laps… Yawn! Look at how things turned out: 2nd place in GT was taken by a mid-field qualifier who nearly won the race all together. 1st place in TC was won by the 3rd place TC qualifiers. Two TC cars placed higher then a couple GT2 cars in the overall finishing order, that’s amazing considering the TC cars have HALF the power.
I was really pleased to see the weather change so much through the course of the race. The green flag waived in a brisk 41 degree morning with gusty winds. By the time the checkered flag waived it was only 34 degrees with only a mild breeze. I know my team had to make a few adjustments chasing the TC car’s setup, I can only imagine what you GT and GT2 guys had to go thru with the colder tires and added power with the colder weather. All week in practice we were seeing mid 50’s to 60’s on the temps. The race temp really tossed a wrench into things… and I like it. Personally, I didn’t change my setup in the JustRacin_TC car and I began red-lighting the motor on the front straight because of it. This forced me into backing out of the throttle at 169mph and holding that speed instead of accelerating. Because of my backing out I was getting such better fuel mileage then the other TC teams, I was running 2 full additional laps beyond their pit windows.
These types of races are not about the “fastest team wins”, even though they do sometimes. The races are about how well you can adapt to everything thrown at your team and still keep the car in a window of lap times that are competitive. Early in the race, a fast TC lap was a mid 1:50, but by the end of the race some TC cars were running in the 1:48’s. Lower temperatures gave more power, less traffic on the track gave more clean laps…. It’s all about adapting to the changes and not tryint to win the race via lap times, but by adapting. HSW Racing to capitalize on Team Githumubalables troubles late in the race. JustRacin_TC only won the race due to TCAtlas’ bad luck late in the race, but *ALL* of these teams had the opportunity to win only because they overcame a mountain of obstacles and adapted to all the changes.
Congratulations to everyone that participated and even more so to the teams that got to see the checkered flag… and especially to the ones that got to see that checkered flag before anyone else J
On a personal note, I am off to Mexico for the week at 6am this morning. When I return I plan to type up a JustRacin post-race report. Hopefully I will come back to some of your post-race reports as well.
\"To know that I can control something that\'s out of control.\"
SST Endurance, Daytona Rc.:
Norbi, Prezsi, HaZso elindultak a HSW szineiben a GT osztályban, Sajoati pedig egy Amcsi sráccal, Chuck Curtis-el a Race Freekz csapatban a TC osztályban.
bõvebben : itt
Norbi megfutotta pole-t, és elrajtolva, az elsõ 70 körben lekörözte a mezõnyt, megfutotta a verseny, összességét is tekintve, leggyorsabb körét 1:39.6-ot, majd átadta Prezsi-nek az autót, aki ezt tartani próbálta, de a rivális csapat 2. embere a mezõny második leggyorsabbja volt (az õ leggyorsabb köre 1:39.7 volt), mivel a HSW csapat nem használt egy külön gyors programot a pilótacserére, ezért buktak a verseny 3 cseréjét nézve kb 1 percet.
A 3.-ként beült HaZso-nak piszok nehéz dolga volt, mivel a rivális csapat a pilótacserés mizéria után a pit-ben megelõzte, ezután elkezdõdõtt egy olyan hajsza, amit ritkán látni, de nem sok remény látszott, mivel a riválisok 3. embere is nagyon gyors volt, és míg õ nagyon szerencsésen megúszta a lekörõzéseket, addig HaZso lépten-nyomon fennakadt rajtuk, volt, hogy már ott volt kb. 50 körrel a verseny vége elõtt 3-5 ms-re, és egy kekeckedõ csapaton fennakadt, és visszabukta a távolságot 15-re.
Irgalamatlan hajsza volt a végén, és HaZso feljött körübelül 4-5ms-re, de már csak 10 kör volt hátra, elég reménytelennek látszott...mindkét versenyzõ nagyon összeszedetten haladt a pályán, majd ráadásul a HSW csapatot meglökte egy lekörözött versenyzõ (akinek kb -9 kör hátránya volt!)
A verseny egyik nagy pillanata volt, amikor a vezetésért harcoló 15-ös HSW és a 43-as Githumubalables csapat egyszerre jöttek ki a pit-be.
A vége elõtt 3 körrel a rivális 43-as csapat addig piszok stabilan vezetõ pilótája hibázott, és kicsúszott, HaZso megelõzte...de ezzel még nem volt vége, mert a célvonal utáni gyors féktávon egy szintén sok körrel lekörözött versenyzõ feltartotta, és keresztbe állt HaZso elõtt..pfffff..
A 43-as rivális csapat megint hibázott a nagy igyekezetben, és így már nem volt esélye utolérni HaZso-t, aki elhozta az elsõ helyet.
Nagggyon-nagy volt!
Ami pláne, hogy a 200 kör alatt szinte nem, vagy egyáltalán nem hibáztak!
Sajoati-ék sajnos a verseny kb. 100. körében feladni kényszerültek a versenyt , de a TC osztályban nagyon ott voltak õk is.
sry ha valami téves,..ez tényleg egy 'így emléxem vissza' története a versenynek.
Gratulálok minden magyar résztvevõnek! Remek volt! <#taps>#taps>
Let\'s Go Racin\' Boys!!!