51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • HaZso
  • DTap
    Nagyszerüen forgatod a tollat akarom mondani billentyüzetet!
  • DTap
  • Alexease
    Koszi! Javitva, modositva, feltoltve:))
  • Toya
    Nem te kavartad el, egyszerűen azt én felejtettem ki, de most küldtem az eredményt újra...Szóval email ment.

Alex ha kérhetlek Pocononál javítsd már ki a nyilatkozatomban Izi-t Cicciora, valamiért Izi ugrott be hogy ő csatázott Pistivel és Atesszel :P
    Sorry az érintettektől!
  • Alexease
    Koszi, megkaptam mindent!!!
    Fel is toltottem az osszes cuccot, es Sajoati nagyszeru irasat is!

Amit nem talaltam:) 2006.05.09. HNR Mixed, CTS, Road America. Mar megint elkavartam valamit?! :)
  • HaZso
    Lesz még ma!
  • sajoati
    btw CTS Bathurst setup lez ma, vagy csak holnap vmikor?
  • Toya
    Alex ismét ment az email az aktuális futam végeredményével!
  • robotnyk
    köszi szépen!
  • Tihy
    http://www.superspeedway.net/ESPN_sim-video.wmv
  • robotnyk
    volt itt nem olyan rég megint az a video, amin többek között Earnhardt Jr beszél arról, hogy milyen jó dolog a szimulátor. volt egy formatom nemrég, és megint le kellene szednem, de az istennek sem találom a linket, örülnék ha valaki segítene :)
  • Mnemomic
  • Met
  • pasztor
  • B Lori
    Ez valóban jól meg van írva..."vidám óra" ez jó :))

Hát a zárt pit-be beverettunk egypáran..... :DD
  • Toya
    Besz@rok, ez nagyon jó :)
  • sajoati
    ez itt. itt ez. öö. ha több történik, jobb a cikk. mondjuk szerintem ez cikkecskének hosszú. ez van.

Pocono 250
    2006. május 19.

Előszó egy szezonközépi bevezetőhöz

Hosszú kihagyás után pakolták be ismét -- idén először -- a Vancouver Canucks Hungary csapat HNR NASCAR NEXTEL CUP-ban rajthoz álló, 19-es számú Ford Mustangját a kamionunkba. A 19-es autó tavaly előkelő helyen végzett a bajnokságban, a rájátszásba jutva végül a top5 alján -- ötödik pozícióban finiseltünk. A bajnok HaZso lett, őt Toya, majd Tihy követte, a negyedik helyet Prezsi, a hatodikat a szezon közben Astra, 2006-ban pedig Clió-kupába szerződő, sokáig éllovas Kiss Norbi jegyezte.

Sajnos azonban a hokiszezon kezdetével az erőforrások csapatunk szponzoránál maradtak, így csak most, hogy már nem vagyunk érdekeltek az NHL rájátszásában, jutott némi pénz, hogy elindulhassunk a HNR NEXTEL CUP versenyein. A felelősség óriási teherként nyomta a legutolsó szerelő vállát is: egy egész kontinenst kell átutaznunk, hogy az új és régi arcok színesítette liga küzdelmeibe becsatlakozhassunk. Ráadásul a kamion videólejátszójába csak csupa B-movie jutott...

Pocono: nem először és nem utoljára

Ha megkérdezünk valakit, hogy mi jut eszébe Poconóról, akkor a válaszában vagy a "legfurcsább superspeedway"-en rendezett nagyszerű versenyeket említi meg, vagy annyit bök ki, hogy "legendás nászutas-célpont". A festői pennsylvania-i tájról ódákat lehetne zengeni, de az indián -- bocsánat, bennszülött amerikai -- Pocohanne szó jelentése (patak két hegy között) kellően tömören összegzi a helyi látnivalókat. (Fák és vizek.)

Maga a pálya egyébként egyáltalán nem szokványos: inkább háromszög, mint ovál, beállításokat készíteni rá nem könnyű, még szerencse, hogy a HNR liga a fix FAST-TWO setup-pal ezt a nehézséget könnyen letudta. A csapatok így hamar magas fokozatra kapcsoltak, garantálva, hogy a júniusi Pocono-repetán már a gyakorláson is öldöklő küzdelem folyjon a századokért, ezredekért.

A versenyhétvége

A gyakorláson körvonalazódtak az erőviszonyok: a bajnokság éllovasai, HaZso (1945 pont), Toya (1911 pont), és a Rookie Of The Year (Év újonca) címre aspiráló IzI végeztek az első 3-ban, mindannyian 54.5-ön belül autóztak.

Persze a "prektisz" megtévesztő lehet, a draftban, az egymást húzva-tolva vonatozó autók különösen a gyors pályákon jóval hamarabb érhetnek körbe, mint magányosan haladó társaik. A nyitó "menetet" ötödik helyen zárta a másik nagy visszatérő, Atesz, akinek kvázi-legendás 47-esét üdvözölhette a Poconóba meghitt nászútra érkező friss házasokat kitúró, kólát, sört, hamburgert, földimogyorót (és minden egyebet, ami .99 centre végződött) zabáló, teliszájjal -- vagy anélkül -- szurkoló publikum.

A kvalifikáció a legnagyobb rendben zajlott, autónk a 8. pozíciót szerezte meg, az eleje HaZso, Toya, Atesz, Tihy és Pumy sorrendben várta a repülőrajtot. Aki egy kicsit is ért a NASCAR-hoz, az tudta, hogy a kvalifikáció a 100-szor 2.5 mérföld alatt annyit fog számítani, mint az égbe kiáltott szó, amikor megindulnak a 800 lóerős szörnyetegek a zöld zászló láttán.

A vidám óra (happy hour, bemelegítés) gond nélkül lepergett, ebből nem sokat láttam, mert a szerelőkkel együtt tejfölös-sajtos uborkás szalámis szendvicseket ettünk. (Elfogyott a hamburger és a földimogyoró is.)

A verseny

Minden rémisztően kezdődött. Talán másfél kört, ha megtettünk, amikor az elején Pumy megcsúszott, kisebb tömegbalesetet előidézve. A felvillanó sárga zászló mindig zűrös időszak kezdetét jelenti, kicsúszott kocsik, őket kerülgető, kacsázó sofőrök, idegrohamot kapó csapatfőnökök... Ráadásul Poconóban a spotternek sincs könnyű dolga, bizonyos részeit igen nehéz belátni a pályának, így történhetett, hogy a "CAUTION" alatti első nagyobb fékezésnél rögtön megkoccantottak, szerencsére az autó ép maradt.

Az elkövetkező percek pokoli lassan teltek, sárga sárga hátán, pórul jártak többen (TSanyi, IzI, Met), kiesés azonban nem történt, egyedül Met gondolta úgy, hogy a technika annyira szétment alatta, hogy nem éri meg folytatni. Az eleje tulajdonképpen a kvalifikáción létrejött sorrendnek nagyjából megfelelően rendezkedett be, a sárgák alatt BLori elcsípett egy-két vezető kört, ami ugyebár 5 bónusz pontott jelent a végelszámolásnál.

Én nyugisan róttam a köröket, ha tudtam, előztem, aztán ha kellett, elengedtem a gyorsabbakat, egyedül Tihy volt az, akinél úgy éreztem, hogy annak ellenére, tudna egy árnyalatnyival tempósabban száguladni előttem, _annyival_ mégsem jobb. Hogy ez a tétel megállta volna-e a helyét vagy sem, nem derült ki: a 33-as megsérült egy balesetben.

(Egyszer én is veszélyesen fékeztem előtte, de azt még tán megúszta...)

A végére lenyugodtak a versenyzők, persze a mezőny fele eddigre már kiesett, TD 69. körbeli hibáját követően az utolsó sárga periódus jött el (nesze neked taktikázás a gumikkal, benzinnel!), és biztosnak látszott, hogy a HaZso-Toya duón kívül más nem szól bele a győzelemért vívott harcba. Pásztor István, Mr. Ciccio és Atesz küzdött a top 5 különböző pozícióiért, magam pedig B Lorit hajszoltam, a 150 pontot érő 6. helyért. Harminc körön át 1.1 és 0.4 másodperc közötti különbség volt köztünk (a 96. körben pl. 1 ezred híjján azonos időt futottunk), de hiába téptem a kormányt, nyomtam a gázt, mindhiába.

Az elején HaZso másfél tizedet "vert" Toyára, aki ismeri őket, tudja, hogy Toyától nem volt várható vakmerő, a másikat esetleg bajba sodró kirohanás, így nem is tudom, mitől lepődtem meg annyira, hogy a leintés után 145 mérföld/órás sebességnél kettesbe váltsak, tönkrevágva a motort. A csapat persze nem örült neki, B Lorinak utólag gratuláltunk, nomeg a győzteseknek is, és egy félmosollyal nyugtáztuk, hogy a verseny leggyorsabb körét végül Atesz tudhatta magáénak, 54.265-tel.

Utószó

Visszatértünk tehát a ligába, régi festéssel, régi Mustanggal, és a régi lelkesedéssel. Egy csipetnyit megfontoltabban. (Vagy mégsem?...) Megszerettem Poconót is. A három különböző kanyarja valóban egyedivé teszi, az oválpályás sebességőrülteknek megálljt parancsol a kiváló 3-as, ami egyébként több íven is jól járhatónak tűnt, élvezetes kigyorsítással. A kocsi tolta ugyan egy kicsit az elejét, de egyáltalán nem volt vészes, a gumik jól bírták, és sárgák nélkül még érdekesebb taktikai csaták is kialakulhattak volna. A futam után a csapat szerelői B Lori spotterét heccelték, aki nem szólt pilótájának, hogy ne kövessen a lezárt pitbe az egyik sárga alkalmával (persze lehet nem is ő volt az, mindenesetre az ő spottere kapta meg a magáét), majd közösen elmentek, hogy
    felborogassanak egy nászutas pár lakókocsijá... A visongó párokról készült videók bearanyozzák a következő hetet, ami egyébként förtelmes B-movie-kkal és szürke zötykölődéssel telt volna, az Öt tó és Michigan állam felé...
  • gordon 24
    Wtcc-s Totyikba is irjatok róla véleményt!!!
  • DTap
    Off
    FIA WTCC az Eurosporton előben!
    On
  • B Lori
    Igaz,úgy kellett volna írnom hogy "idén már nem lesz sárga" :)
  • sajoati
    nem tudta jól, mert tavaly még volt sárga, és a kommentem, amire replizett, az még tavalyról szólt.
    egy árva betű nem utalt arra, hogy idén_majd_lesz_sárga_és_akkor_milyen_jó_lesz/rossz_lesz.

:)
  • Met
    a cup-os road-okról nem tudtam, hogy nem lesz sárga ott se
  • PuMy
    Értem. Akkor bocs Lori, te tudtad jól.
  • Toya
    Nem, idén nem lesz.
    Ezt az előző szezon botrányos road versenyeit látva szavaztuk meg már akkor azonnal.
    Sem sárga, sem pedig két soros rajt nem lesz a CUP road versenyeken, ez a Mixed road versenyeken is biztonságot ad és a hibázás is kevesebb, reméljük itt is így lesz majd és nem vállalja túl magát senki, mert egy kicsúszás komoly hátrányt jelent majd.
  • B Lori
    Thx!
  • B Lori
    Ez eggyáltalán nem a te hibád,csak azért írtam bele a beragadást hogy teljes legyen a torténet,amikor észrevettem hogy lassabb vagy már engem is elkezdtek elozni ezért vártam és amikor elmentek simán bementem melléd,a hiba itt volt hogy elméláztam és megszokásból visszaváltottam :)))
  • Alexease
  • Alexease
    - Eredmenyek
    - Replay
    - Report
  • pasztor
    MARHA!
  • pasztor
    report / replay tegnapró?
  • PuMy
    CUP-ba van.
  • 72TSanyi
    Az a beragadásod miattam lehetett. Nekem ott már egy lebontott autóm volt, amivel alig lehetett gyoursulni. Így az új rajtoknál 2-3 autó rendszeresen el tudott menni a belső íven még az 1-es kanyar előtt. Bocs az esetért. Mondjuk kicsit furcsállottam is, hogy te miért nem előztél be korábban.
  • B Lori
    Egy sárgát nekem is sikerult okoznom amikor restartnál beragadtam egy autó moge a kanyarba meg megszokásból visszaváltottam 2-be,szerencsére csak Met volt utánnam és ugyesen kikerult :)
  • B Lori
    Pont akkor hibáztam amikor egy kis elonyhoz jutottam,alábhagyott a koncentráció :))

Road-on nincs sárga.
  • sajoati
    hát igen, a végén már mindent megpróbáltam, ahogy néztem abban a 10-20 körben 1-et hibáztál egy falszkreccs erejéig, de akkora már pont leszakadtam 1.0-1.2 sec-re, mert -- mint írtam -- mindent megpróbáltam :) (és néha kicsit sok volt.)

na majd watkins glenben mit fogunk nyomulni, meg nemsokára infineon race-en! :) (tavaly vmi förrrrgeteges volt, enyhe sárgatobzódással.)
  • B Lori
    Izzadtam rendesen :))
    Nekem is nagy élmény volt,eddig ez volt a legszorosabb csatám (Dega-Daytona nem számítt)próbáltam elszakadni és a gumikat is kímélni de csak végén sikerult egy kis lélegzetvételhez jutnom,utolsó korbe már óvatos voltam.
  • sajoati
    ölég durva egy jószág volt ez a mai futam. a végén üldöztem B Lorit, ami nekem nagy élmény volt, majdnem meg is fogtam, ő nemtom, hogy élte meg.

bővebben később... :)
  • DTap
    Köszönöm Mindenkinek!
    Bár nem hozott szerencsét a mai nap szinte az elejetöl motorhibával "küzdöttem" (azaz csak szerettem volna).Nem volt fordulat ráadásul a direkt korai visszaváltással akartam kicsikarni belöle vmit ami miatt sikerült is a végén elváltanom magam.És nagyonrossz helyen álltam meg,Toya csak vmi csoda folytán került ki.De a replayben hallottam a koccanás hangját remélem nem befolyásolom ezzel a verseny kimenetelét.Elég bajom volt amugy is...
  • CodeRed
    Mert 3.ik nélkül felesleges szenvedés lett volna....