51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • petesilver
    Nézz körül a festésnél, van tape layaer, ami pont ez. Az ató hátuljánál található, leszorító erőt képez :)))) Ha befestem a tapet rikítósárgára, akkor messziről is látszik mögülem :)))
  • FREAK
    Nem, mert a túlkormányzottság az EGÉSZ autó tulajdonsága, a tighter/looser meg egyetlen alkatrészé (futómű, kormánymű).
  • ibronk
    De most akkor igazam volt? :)
  • FREAK
    milyen spoiler?
  • Giovanni #10620
    És a kakaóm hol van? :-))
  • petesilver
    Jóreggelt Giovanni! :)) Igen, illetve összevadásztam egy csomó leírást, és abból gyúrok egy magyart. Ma jó kedvem van, itt egy magayar részlet is, talán még nem tudtátok :

Kis érdekesség: A spoiler két részből áll. A két rész között egy kis hézag van, pontosan az autó közepénél. Ez a hézag kötelező a NASCAR szabályzat szerint. A középső rész befedésének mértéke ugyanis függ az autó hosszától. A NASCAR hivatalos emberei a pre race során elvégzik a méréseket az autókon, és egy sablon táblázat alapján meghatározzák minden autónál a takarás mértékét. Ezután egy ragasztószallaggal véglegesítik a méretet a versenyre, amit tilos módosítani. Ezért látható a spoiler közepén az a kis ragasztószallag.
  • FREAK
    Jó, egye fene, kimagyaráztad magad :D
  • petesilver
    Hehe, ez az elején nekem is fejtörést okozott. Aztán megkérdeztem egy amerikai srácot mailben / Shawn Purdy, a racin-world.net tulajdonosa / és ő írta, hogy így jobban megértik kint azok, akiknek nincs technikai képzettségük. Mivel ők az understeer, overstter kifejezést nem vágják.
  • FREAK
    Jó ez így. Pont most magyaráztad meg, miért. A kormányzottság már globálisan az egész autóra értendő, nem alkalmazhatják külön tengelyekre, főleg ha elöl és hátul más a hatás.
  • ibronk
    Ez a thighter/looser megfogalmázás nekem nem egyértelmü. Miért nem under/oversterrel fogalmaztak? Igazából azért mert én azt vettem észre hogy pl elől tighterebbre állitani valamit tulkormányozottságot csinált, addig hátul meg alulkormányzottságot. Vagy csak nekem vannak látomásaim?:D
  • Giovanni #10614
    Fordítod a Nascart? :-)
  • petesilver
    Hja Alex, ha már eer jársz, kapcsold be az ICQ-t lécci :))
  • petesilver
    Egy ki ízelítő a setup guide -ból:

The RF & RR springs change the roll couple distribution of the chassis. A stiffer RF spring will make the car tighter. This is because the stiffer corner won't accept the body roll & will continue forward creating a push. A stiffer RR spring will have just the opposite effect & create a loose condition. The LF & LR springs effect the chassis by changing the wedge or cross weight in the car. A stiffer LF spring will make a car looser going in & coming out of a turn because it takes wedge out of the car. A stiffer LR spring will tighten the car from the middle, out of a corner because it keeps cross weight in the car.
    You'll notice that when making a spring change either stiffer or weaker, it will have the same effect on the chassis as it's diagonal opposite corner. In other words, if you decide to make the RF spring weaker to help loosen the car, you could also make the diagonal opposite corner (LR) weaker to also help loosen the car. In all actuality, what you’re doing by changing both diagonal corners together, is changing the wedge or cross weight of the chassis. Try to remember the diagonal corners as pairs. And that whatever one pair does, the opposite pair will have the opposite effect. Using this method makes remembering what spring does what a little easier. In reality then, all you have to remember is what one spring adjustment does, and you should remember how all the others corners are effected.

Na ezt mire megmagyarítottam......... És a végére odaírja, hogyha ezt érted, akkor meglátod, milyen gyerekjáték beállítani a rugókat. Mega LOL :))
  • Jacek
    Alex ennyire unatkozol?:))))))
  • Alexease
    :)))))
  • Alexease
    :((((((((
  • Alexease

/|\
    |
    |
    |
  • Alexease
    /|\
    |
    |
  • ibronk
    Látom Toya megcsináltad az uj skinnek is a képet, kösz!
  • atyka
    aha :D nem vagyok oda ertuk :)))
  • Jacek
    az ilyen cicababak 99%-nak tok mindegy mennyit zsortolodik csak mani legyen:)
  • Jacek
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • petesilver
    Vajonmiért Atyka, vajjon miért? Nem szeressed a szőkéket? :)))
  • petesilver
    És másra nem tudtam írni, mert nincs a hozzászólásain keresztül annyira jellegzetes karaktere, mint neked. Ha más karaktered lenne, akkor is rád írnám a poént, csak másképp. Vagy inkább "elszürkülsz" ? :))))
  • petesilver
    FREAK, ez nem azért volt, az nem érdekel. Itt abból indultam ki, hogy mindíg olyan zsörtölődő vagy. :) És azt az ilyen cicababák nem szeressék :)))
  • Met
    Annak a szövegnek a színét, hogy lehet megváltoztatni pirosról amit a spotter mond? Mert nem nagyon látszik a szürke alapon.
  • Met
    Arra nem adnak bónusz pontot, hogy enyém volt a leggyorsabb kerékcsere?
    Mert amikor először voltam kint kereketcserélni akkor a spoter örjöngött, hogy valami best:)
  • FREAK
    maga a poén amúgy jó
  • FREAK
    vazzeg, mostmár óvni sem lehet basztatás nélkül?
  • petesilver
  • petesilver
    Mosoly nélkül, amikor megtudja FREAK nyert:)))

• petesilver
    Na ha nem ír senki ide, nesztek egy kép. Jelzem ő lesz a liga nyertesének ajándéka :DDDD / de ez még nem hivatalos :)))/

• ibronk
    Biztos megakadt a postán, vagy nemtom, elküldtem mégegyszer.
  • ibronk
    Küldtem!
  • Toya
    Alex!
    Norbi nem küldött nyilatkozatot vagy nem raktad ki?
  • Alexease
    7up!
  • Jacek
    azert nem akartam elethalalra vivni:)) jo volt:)
  • ibronk
    Én is tágra nyilt szemekkel néztem hogy mi törénik :)
  • Toya
    Azért tetszett a jelenet, mert szerintem nem is számítottál rá hogy lehúzom belső ívre a kocsit mivel előtte végig külső íven mentem :-)
  • Jacek
    ja kerem ha nagymuternak 3 laba lenne o lenne a fejoszek:))

Gondolj mar bele mit mondasz johogy lehuzom ivre:) hamarabb kell gyorsitani:)) es akkor befersz az ember melle nezd meg Toya megcsinalta es mehettel te is vele:)