51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • FREAK
    Ok megvan

a javaslatom a következő (talán ismerős lehet):

50%-os sebességhatár-átlépésig nincs semmi, fölötte valami bünti

na?
  • Toya
    Igazából nem azzal van gond ha valaki 45 helyett 55-el jön ki vagy 60-al, de ha valaki 100-al száguldozik a pitben az már túlzás.
  • sanzik
    jo ez a szabalyzat,tele van kiskapukkal :)
  • FREAK
    Ez most kicsit olyan, mint amit dicső vezéreink műveltek egy éve... Az ország jövője tök bizonytalan, erre belekötnek, hogy kinek mit dolgozott a nagyapja...

Na ezen a "futamon" is bőven történt elemeznivaló, erre mi a téma? Etikai vita a sebességhatárról...

Tényleg megéri?
  • sanzik
    bar ha tovabb olvasom akkor van egy ilyen is:

Pontelvonás: Balesetek okozása miatt, szándékos szabálytalanságok miatt kerül alkalmazásra. Pontelvonásos büntetést csak a versenybíróság szabhat ki.

a 100-al valo szaguldozast vehetjuk szandekos szabalytalansagnak is :D
  • PuMy
    Ugyse fogja betartani, mert leszarja.
  • FREAK
    miért? ez nem csak edzőverseny volt?
  • Toya
    Jó akkor Freak vedd úgy hogy figyelmeztetve vagy a sebesség betartására.
  • FREAK
    rossz irányba indultál el :DD

Pumy tömegbaleset okozása miatt kapott olyan büntit, hogy a végéről kellett rajtolni, elég durva lenne helyből körhátránnyal indulni egy bolhafasznyi kihágásért, amiből senkinek semmi kára....

Bocs, de erről az jut eszembe, amikor IRC-n a friss opok kirúgnak mindenkit, aki benyom egy színes betűt, vagy véletlenül kétszer leírja ugyanazt... Relax, emberek, ez csak egy játék, koncentráljatok azokra az esetekre, amik számítanak is valamit...
  • sanzik
    ha valaki elolvassa a szbalyzatot ott az all,hogy a boxutcaban valo helytelen kozlekedesert figyelmeztetes jar
    pontlevonasrol ott szo sincs
  • Toya
    Keresem az alternatívákat.
  • FREAK
    ugye most csak viccelsz?????????
  • ibronk
    Na meg ilyen se legyen :)
  • Toya
    Igen, ez valóban jó ötlet Norbi.
  • ibronk
    Szerintem csak a versenyek alatti kihágásokért kéne pontlevonással büntetni. Ugyértem hogy pl. ilyen gyorshajtásért practice alatt, meg ha nem küld be az ember időben nyilatkozatot nehogymár levonjunk pontokat, mert az nagyon gáz. Az ilyenekért olyanokat lehetne kiszabni hogy mondjuk a tesztfutamra nem jöhet az illető, vagy nemtom :)
  • Toya
    Felőlem lehet az is pontelvonás helyett, hogy bejelentés esetén a futamokat a versenyzők BF-el kezdik és mennek a boxba büntetésre.
  • FREAK
    mert jelen esetben csak egy csökevényről van szó, ami itt ragadt a valós szabályokból, de nálunk nincs értelme

Toya: ezt támogatom, a megfelelő büntetés korrekt lenne (ha mindenáron lényegtelen faszságokon akartok rágódni)
  • Toya
    Nem itt csak arról van szó, hogy miért nem tartjuk be a szabályokat.
  • FREAK
    na de nem akarok veszekedni

ha edzésen valaki megóvja, hogy gyorsan mentem a pitben, kíváncsian várom a büntetést :D
  • sanzik
    itt nem csak arrol van szo szerintem,hogy milyen buntetes jarna ezert,hanem arrol,hogy miert nem tartjuk be a szabalyokat???
  • Toya
    Továbbra sem értem a logikádat.
    Szerinted mihez van köze annak, hogy mondja a spotter hogy 45-el menj ki a boxból és te ennek ellenére 70-el száguldasz ki a pitből?

Kit érdekel, hogy a valóságban mi van ilyenkor?
    Ragaszkodunk a szabályokhoz és majd kitalálunk valami megfelelő büntetést rá ha a többségnek nem tetszik a pontelvonás a gyorshajtásért.
  • FREAK
    Látod, ez sem fog működni, és miért?? Mert ez csak egy online játék. Sokmindenben különbözik az igazitól.
  • FREAK
    OK, ezt megszegtem. Büntessenek meg! De pontlevonás nem lehet, mert miért lenne? Na, érted már, miért fölösleges ebbe belemenni?
  • FREAK
    ennek semmi köze kultúrához, mint ahogy a játék edzéseinek a valósághoz

de döntsétek el, vagy ragaszkodunk a szabályokhoz, és pénzbüntetés, vagy belátjuk, hogy van némi (és és föld) különbség a valóság és az online verseny között
  • sanzik
    a szabaly az ,hogy betartjuk a sebesseget a pitben
    ennyi
    ezen nincs mit magyarazni
  • Toya
    Oks, megadunk egy számlaszámot és oda lehet majd befizetni az 5000 Ft-os csekkeket.
  • FREAK
    Sanzik, én pont arról beszélek, hogy játszunk a szabályok szerint. Láttál te már pontlevonást a valóságban edzésen való pit speed limit áthágás miatt?

Nem csak nascarban, F1-ben sincs ilyen, mert logikai bukfenc, nem lenne alapja...
  • Toya
    Emberek vagyunk ne csak ezt mérlegeljük amit leírtál Freak hanem vigyünk egy kevés versenyzési kultúrát a gyakorlásokba is ;-)
  • FREAK
    emberek vagyunk, használjuk az agyunkat....

adott két szituáció

1. 43 autó, többszáz ember, ha bármi történik, annak komoly következményei vannak, anyagi kár, emberélet

2. 16 autó, legdurvább esetben talán ha 3 van épp a pitben edzésen, emberek sehol, ha tömegbaleset történik, 2 másodperc múlva már nyoma sincs, emberek nem halnak meg, pozíciót nem veszít senki, az autók épek

komolyan van értelme a 2. esetben görcsösen betartatni a limitet?
  • Alexease
    SORRY!
    Egeszsegugyi problema (vernypmas, vercukor mitudomemn):(( Az egyenesben meg nem volt semmi bajom, de a knayarban beszedultenm, es csak foltokat lattam. Amikor lehuztam mar a foldon terdetlem, nem akartam visszamenni...
    Megegyszer sorry, megyek megpusztulni...
  • Toya
    Engem igazából az zavar a dologban, hogy sokunk fejében fel sem merül a gyorshajtás a boxban.
    Ha már a gyakorlások alkalmával felrúgjuk a szabályokat, akkor a futamokon milyen alapon várjuk el, hogy azt bárki is betartsa?
  • sanzik
    Szeintem meg arrol van szo,hogy ha valamilyen szabalyok szerint jatszunk akkor az mindenkire ervenyes es illik betartani.
    Ha ez problemaba utkozik akkor ket dolgot lehet csinalni:
    1. Javaslatot tenni a szabalyok megvaltoztatasara,esetleg egy szavazassal
    vagy

2. (ami nekem jobban tetszik mert ezt Freak talalta ki, meg lfs korszakbol emlekszem),megpedig:

Lehet csinalni egy masik ligat olyan szabalyokkal ami neked tetszik es ott kell versenyezni :DDD
  • FREAK
    ha büntetné a program, az más lenne

de túlzásnak érzem, hogy a versenybírók unalmukban keresik a büntetnivalót, és képesek lennének a legjelentéktelenebb dolgok miatt pontot elvenni...

maradjon már ez egy játék, semmi tétje, minek görcsölni ennyit?
  • FREAK
    Mondtam már, pohár sör mindenkinek, az nem nagy pénz, vagy fagyi vagy akármi... De elég jót röhögnék, ha azért vonnának le tőlem pontot, mert végirongyoltam az üres boxutcán. Ez pont az általatok említett igaz Nascar szabályrendszer megcsúfolása lenne. És haszna származna belőle bárkinek is??

NEM
  • Toya
    Ne gondold.
    Szerintem az lenne a logikus ha hardcore módban ezt is büntetné a program - ezért hardcore.
  • sanzik
    Met,az nem tokoles volt elotted,hanem egyszeruen utolerten Petyat aki eppen nem tudom mit csinalt es fekeznem kellet,hogy nem menjek neki....
    En le birtam lassitani,te meg nem :)
  • FREAK
    Mert azt nem lehet technikailag megoldani. De ezt szándékosan nem bünteti...

• FREAK
    ezt az inget nem veszem magamra :D
  • Toya
    És milyen büntetést lehet szerinted kiszabni ilyen esetekre?
  • PuMy
    Jo, en ebbol nem csinalok ugyet, majd megkerdezem errol a versenybirokat es ha ok ugy dontenek akkor
    buntetjuk, ha nem akkor nem, ennyi egyszeru.