13587
  • Smokk
    Ez bizony igy van!!!
    Csak mar nem tok tovabb varni a megjelenesig!
  • _Atti_
    na mind1 én soknak találom..
    de lényegtelen csak fusson:Dez lesz a legjobb stratégia játék a közeljövőben
  • Bucser
    Az egy nagyon jóindlatú becslés volt és ha belegondolsz azért elég valóságos... A videók alapján...
  • _Atti_
    be is szarna a gép ha messziről egységenként 450 poligont kéne számolnia...bár kitudja mikre képes az engine..bár szerintem messziről 450 poly...ejj..nagyonsok
  • grebber
    Rome: Total War egységek
  • grebber
    Rome: Total War kérdések

Birdy, 18:18 - Játék: RTS

(FiringSquad)
    Barny gondoskodott hétvégi olvasnivalóról: A Firingsquad lányai velős interjút készítettek a Rome: Total War készítőivel, melyben főként a játékmenetbeli kérdésekre koncetráltak:

Milyen szerepet játszik a vallás a játékban? Mennyire szerves részei a kultúrának?
    Három isten szolgálatára van lehetőség a játékban, mindegyikük más változást eszközöl a játékmenetben. Ezt a három istent rengeteg vallás istene közül lehet kiválasztani, szerepelni fognak a kelta, görög, római, egyiptomi vallás istenei, és még sok más is.

Lesznek eltérő korszakok a játékban, mint például a Medievalben a Sötét, Virágzó és Hanyatló középkor?
    A játék fixen, időszámításunk előtt 270-ben kezdődik: Nagy Sándor meghalt, birodalma széthullot.

Kommentálnád azt a pletykát, miszerint lehetőség lesz két sereggel megtámadni egy tartományt, és az egyiket az AI irányítására bízni, míg a másikat mi vezetjük?
    A pletyka igaz. Röviden a működése összefoglalva: ha megtámadsz egy tartományt, és a kettő közül az egyik seregedet nem az uralkodói család tagja vezeti, akkor csak erősítésként számíthatsz azokra az egységekre. Amennyiben a másik sereget családod tagja vezeti, akkor őt az AI irányít(hat)ja.

A körökre osztott rendszer megmaradt szinkronizáltnak, vagy ha támadsz, akkor egyből harc lesz?
    Utóbbi. Mindkét rendszernek megvannak a maga erősségei és gyengéi. Utóbbi mellett döntöttünk.

Megmaradt a Medievalből a támadók/védők előnye harc esetén?
    Részben. A támadó fél ezúttal is választhat napot, hogy mikor támad, viszont ezúttal a csapatait saját kezűleg helyezheti le.

info: Hardwired

A multiplayer játékmód milyen változtatásokon esett keresztül? Előre beállított seregek? Esetleg egy ladder-system?
    Lesznek történelmi csaták, melyeket multiplyaer módban lehet lejátszani. Ugyancsak lesz editor a multiplayer csatákhoz.
  • Bucser
    Én még mindig azt mondom, hogy hülye az aki azt mondja, hogy csúnya a grafika... Ezt a játékot nem testközelből kell játszani ám....
  • Bucser
    Ram+ vidkártya...
  • Smokk
    Megneztem a trailert, hat azt kell h mondjam ez vmi szuperul nez ki!
    Szerintetek mit fog majd zabalni a ramot, v a procit?
  • Smokk
    Haat ne legyen igazad!
    Bar a Republic tenyleg csalodas volt, de a Shogun ill. a Medieval szerintem eleg biztato referencia anyag...
    En bizok a fiukban, de azert johetne mar!
    Amugy Kandurex koszi a linket!
  • Pluskast
    Azt hiszem sajna egyet kell értenem veled. Fáj kimondani de csalódás lesz a game. Ezen is túl sokáig dolgoznak. Ilyen volt pl annó a Republic The Revolution. Csiri viri grafika meg hasonlók, aztán azt is annyi ideig csinálták, hogy a végén kész csalódás lett az egész.
  • Bucser
    Azért annyira nem kockásak azok az emberek... Jó Low poly modellek... de azok közt is jó minőségűek és szerintem több szintű modellezés lesz szóval ha távolra viszed kicserélik a modellt egy egyszerűbbre. IMO olyan átlag messziről 450 poligon lesz egy model ha közel húzod felmegy olyan 2700-ig is csak számolj a Low polyval ez egy 10000-es csatánál 10000*450 csak a karakteranim + táj+ vár épületek.... Kb olyan 9-10 milla polygont kell megjeleníteni a gépnek.. Szal kell majd alá vas bőven....
  • Kandurex
    ha jól emlékszem mov formátumba volt...

Quicktime
  • Smokk
    Vki segitsen mar ha tud!
    A trailert ami megjelent mostansag leszedtem en is csak eppen nem futott...
    ...esetleg ha vki adna 1 olyan linket aminel le lehet jatszani, azt nagyon megkoszonnem!
    Elore is koszi!
  • grebber
    Csak tipp de nem lesz nagy.Mert ezeknél általában ha lehet közeliteni kockás emberek vannak ami lol.
    De ki tudja.Reménykedjünk.
  • xtaki
    nagyon kivancsi vagyok micsoda erogep kell majd a 10.000 mitugrasz megjelenitesehez...mer man' a mediaval sem volt egy ecceru darab
  • K.András
    A történelem mint stratégiai játék
    Totális háború

A History Channel tévécsatorna a brit Creative Assembly őszre várható, jelenleg fejlesztési stádiumban lévő Rómáját használja fel alapmatériaként tizenhárom részre tervezett történelmi sorozatához. A nagysikerű Totális háború széria legújabb darabja a köztársaság- és a korai császárkor impériumát, a pun háborúktól Augustus haláláig terjedő idők eseményeit dolgozza fel.

index
  • I.C.ram
    Remélem lesznek Hunok is. Attila a Hun nagyon hiányozna :)
  • I.C.ram
    Nagyon várom már ezt a játékot! Most is Viking Invasionözök, és a kedvenc stratégiám. Viszont jobban örültem volna, ha most inkább a XVIII-XX. századig lehetne játszani, és mondjuk a XX. századra belassulna a kör, azaz egy kör csak mondjuk egy hét lenne, és nem egy év. Civilization-ben is volt ilyen, mikor elértél egy bizonyos kort, ahol már minden gyorsabb volt, és ezért az idők ennek függvényében alakították a körökhöz.
  • grebber
    Kegyetlen ez az új trailer kis csaták lesznek a gameben.
  • grebber
    Rome: Total War

a harctér mellett a stratégiai képernyő is 3D-ben fog tündökölni
    a játszható népeknek egyelőre nincsen (publikált) végleges listája, de biztosnak tűnik a római, görög, barbár, karthágói, illetve egyiptomi ötösfogat
    az előző részekkel ellentétben most a harctér térképről van modellezve, illetve a tartományok aktuális fejlettsége függvényében más és más látvány fogad harc közben (utak, építmények, stb.)
    kezdő játékosokat segítheti a beépített AI helytartó, aki helyettünk szöszöl az építkezéssel, adókkal, katonák kiképzésével
    megjelenési dátum nincs

Info: Hwrdwired
  • PREMIERE1
    Érdekes játék lesz! Nem is tudom mire hasonlít? :)
  • Davidka
    De a Battle or Middle Earth még nem jelent meg, nem? Bár a képek alapján az is nagyon szép lesz, csakhát a hangulata kicsit másmilyen lesz :)
  • Bucser
    Én Inkább a Shogun, és Medieval: Total War-hoz hasonlítanám, mint a Gyűrűkúrához
  • grebber
    Ahogy elnézem ebben is nagy egységeket lehet majd irányitani mind a Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth-ban.
  • Davidka
    és csak szeptemberben jön :(
  • grebber
    Hatalmas game lesz.
  • Davidka

nane.... kijöhetne már
  • aiguo
    Ahhh,ezt nemhiszem el...az uj video megint buntet!

Trailer #4:
    Rome_TotalWar.avi
  • Davidka
    nagyon jó videók!!!! Sztem az elefántok azért még kicsit darabosan mozognak, de azért szeretjük őket :)
  • Davidka
    Naneee, én nem bírok annyit várni, a képeket elnézve meg csak jobban vágyok rá :( Szted milyen lesz, egy Európa térképet kapunk, meg É-Afrikát és akkor azon ugyanígy foglalhatunk területeket, mint a Shogunban? Csak mondjuk gallok, egyiptomiak, punok lesznek?
  • Smokk
    Igen sajnos a legujabb bejelentesek szerint szeptember(legalabbis en igy emlexem), de a jatekvilagot elnezve meg ez a megjelenes is tovabb csuszhat
  • Davidka
    Szeptember????? 2004 szeptember?????
  • Smokk
    majd vmikor szeptemberben a kurva eget...
  • Davidka
    Mikor fog megjelenni?
  • aiguo
    Talatam ket videot,erdemes megnezni oket!
    Video_1

Video_2
  • Colonel Sink
    Kicsit lassan pörög ez a fórum...
  • FREAK
    Blasta meg én az tuti :)
  • FREAK
    tényleg, ki lenne benne egy Medieval multiban?
  • aiguo
    Lehetsz maj valszeg;-)

Epic battles between collosal armies. Over 10,000 fully polygonal, motion captured units can be displayed simultaneously with virtually no sacrifice of performance compared to Medieval: Total War.
    Players can command entire Roman Legions, Greek phalanxes, barbarian hordes and the armies of Carthage, Egypt, and the Successor Kingdoms, each with a mix of exclusive units.
    The campaign game is accessible to all gamers from those who want to do everything through to beginners (who can use city governors and automatic systems to handle the detail of taxation, military training and building) and those who just want to fight enormous battles!
    Besiege huge cities and storm mighty fortresses with powerful artillery and siege engines. Bring your enemies' defences crashing to the ground with catapults, smash through their gates with battering rams as burning oil rains rains death from above, fight your way onto the battlements with siege towers and assault ladders and undermine their walls by igniting sapping points.
    Rome: Total War also allows up to 8 players to fight epic battles over a LAN or the internet.

HOME-Rome:Total War