13587
-
#312 hát ettől nem tartok
a TW van annyira egyedi (és talán a másik is lesz), hogy a rajongók táborainak csak egy nagyon szűk metszete lesz/van
én pl imádom az összes részét, de hányok minden egyéb RTS-től
a bfme videótól sokkot kaptam ("sose vót ilyen jó") de kétlem, hogy nyomni fogom, nekem áttekinthetetlenül soknak tűnt (nézni jó) -
Csurcsil #311 Gazdasag, kemek , hazassag , katonai moral , uralkodohazak , vallas , kereskedelem, diplomacia , most nem jut eszembe tobb. Ezeknek a tenyezoknek a nagy resze nincs meg a bfme-ben. Az egyik egy eszmeletlen jo fantasy tortenetre epul , masik pedig tortenelmi informaciokra es az elozo ket reszre.
Azt hiszem, ugy hogy meg nem lehetett kiprobalni egyik jatekot sem teljesen (kiveve azok a videok es ez a demo), mivel nincs kesz , ezert talan feluletes velemeny lehet azt allitani , hogy nagyon is hasonlit a ket jatek... -
#310 Kipróbáltam:) Hát itt már totál nem gondoltak a szar gepekre:) a jatek igy kb, tudjatok volt az a wizardy 7 vagy mi a rak jatek, na kb annak a szintjen van. ilyen 8 szog lovacska rohan a 9 szog brutal barbarnak, harci animacio nulla, bar lehet hogy csak a szaggatas miatt pont kiesett, na mindegy, nekirohan, ellenfel sehol. taj kb mint egy textura nelkuli lepedo. Tok jo:) lehet gepet kene ujitani vmibol... -
#309 Hát, szerintem csak az a helyzet, hogy feleannyian vannak már az elején, és tele van a gatyájuk. Nálam szétszóródni nem szoktak, formációban (középen lándzsások, mellettük barbár, kétoldalt ló és elefánt, mögöttük meg íjász) vonulgatnak körbe-körbe, amíg meg nem támadom őket... -
#308 Hogy lehet kiválasztani azt hogy melyik csapattal akarunk harcolni?
-
#307 Azért "démon"-hitnek nem nevezném a görög vagy a római istencsaládot... :P -
Braveheart #306 Hát én is kipróbáltam rómaiakkal...
A harci elefántok rohamának már a látványától is befostam :) előszr "megállítottam-lelassítottam" őket egy nehézgyalogos csoporttal (kár értük) majd utána hátulról és oldalról nekikeresztettem 1-1 lándzsás triarii csapatot. Kb fél percig éltek még. Utána meg már könnyebb volt. Gyalogosokkal előröl támadni, lovasság az ellenség mögé, egy rohammal 50-60 embert tiportam a sárba-hóba. -
#305 Lehet, hogy hülye kérdés, de hol tudom kiválasztani, melyik oldallal szeretnék küzdeni. (mellettem szóljon, hogy késő este próbáltam ki, de valamiért nem jött ösze) -
#304 Kár hogy a madárbél jóslás kimaradt, pedig nagy szerepe lehetne a morál befolyásolásának-
( Vagy egy tüzes hadvezéri szónoklatnak)!
A rómaiak mint a görögök is démonhitűek voltak, így igencsak babonásak-vallásosak voltak és nagy jelentősége volt egy csata előtti rossz-jó jóslatnak
El is maradt párszor az ütközet …)))
-
#303 most jottem csak ra, hogyha lenyomva tartom a jobb eger gombot akkor lehet forgatni a katonak poziciojat, eleg hasznos -
#302 szerintem ha romaiakkal jatszol nem eppen tokeletes az AI nem tamadnak a csapatok, ha nem rohanod le oket akkor szetszakadnak a csapatok, ugy mar nem olyan nehez levernioket -
#301 Bocs a képért, de igazából csak 200k... -
#300 Hát, a pilum nem egészen csőszerű, meg nem is igen lövi a dárdát, hanem maga a speckó gerelyszerű dolog, amit dobni kellett. Vastag nehéz fanyele volt, meg egy hosszú acéltüske a végén, és még a pajzsokon (nem, nem csak a páncélon, az alapkövetelmény) is átment.
Itt van róla infó:
http://www.larp.com/legioxx/pilum.html
Very hard, római oldal:
Nem volt ám olyan nehéz
Elefánt ellen meg az volt a taktikám, hogy nem vártam meg, míg ők támadtak (a rohamuk tényleg nagyon durva), hanem meg kell őket akasztani két irányból, előbb-utóbb megijednek, aztán egy csapat könnyűlovas kikíséri őket a pályáról...
Az mondjuk igaz, hogy a csata első fél órájában gerelyeztem, pilumoztam őket, a gép meg annyit masíroztatta a seregét, hogy nemigen volt már kedvük harcolni...
Mire a nagy zúzás elkezdődött, lovasságuk már nem nagyon volt, lejöttek a dombjukról, és szemmel láthatóan sokkal kevesebben voltak...
Mindenesetre nem találtam nehéznek ezt a csatát egyik oldalról sem... (Very hardról beszélek, ugye)
Sztem nem csal a gép, vagy ha igen, akkor nem elég pofátlan :) -
wallen #299 Pilum egy szimpla dárda volt. Közel fele-fele arányban a fa nyél és a vas nyéltoldás+hegy. Kettő, három volt gyalogosonként. Semmi csőszerű nem volt a dologban :)
http://www.gladiator.hu/cucc.htm
Hiányolom viszont a ballisztákat. Azokat a rómaiak előszeretettel használták mezei csatában is. És képesek voltak megállítani egy elefántot. -
#298 Annak idején a harci elefántokat az úgynevezett "pilum"-mal tudták megállítani. Az lényegében egy dárdavető csőszerű dolog volt, ennek a segítségével messzebbre és erősebbre lehetett elhajítani a dárdát.
Egyébként én nem a legnehezebb szinten nyomtam le az ellent, hanem Mediumon. De majd megnézem én is ezt a "csalás" dolgot. :) -
#297 Nem, hanem nézi a csatát. -
#296 Kicsit egyébként reménykedem a multi campaignban, legalábbis azokból a hírekből kiindulva, hogy nem teljesen külön lesz a stratégiai és a taktikai rész, és több tartományon keresztül lehet üldözni az ellenséget...
Viszont józan paraszti ésszel belegondolva, mit csinál pléjerkettő, miközben pléjeregy épp egy 3órás csatáját vívja a gép ellen? Nézegeti a térképet? -
#295 Hogy jön ide a FPS? -
#294 Pedig a RTS pont a TW csatáira jellemző (sokkal több stratégiát kell itt alkalmazni szvsz mint egy bázisépítős rts-ben). A taktikai térképre nem, de ilyen térkép lesz a BfME-ben is.
Én csak annyit mondok, hogy ez a két játék igenis nagy konkurencia egymásnak. -
antijedi #293 majd... -
Drizzthsz #292 Mikor jelenik meg a teljes? -
antijedi #291 arról nem is beszélve hogy a normáls fpsben nincs pause funkció, najó párban van de a többségre nem a pause közben kiadható parancsok a jellemzők :P -
#290 alap! :D -
#289 Így hirtelen nem jutt eszembe, hogy volt e olyan élőlény egyáltalán akkoriban a földön ami megállított volna egy megvadult elefánt hordát. Más kérdés, hogy ezekből a harci elefántkból szinte semmi mem jutott harchoz :), Ott maradtak a kárpátokba :) -
#288 majd kinövöd :) -
#287 jájj
RÉSZBEN az, de mivel az RTS már úgymond "foglalt" és nem fedi le a TW csatáinak lényegét, így nem erőltetném ezt a skatulyát
a stratégiai rész itt turn based, vagyis realtime már nem lehet (jó hosszú lenne a 100 éves limittel :), a harc, az akció meg realtime, de az hol nem?
szóval no rts plz :) -
#286 sztem egerek kellenenek a multkor lattam a tom es jerry nevu dokumentumfilmsorozatban, hogy azoktol felnek az elefantok! -
Braveheart #285 vagy harci hörcsög osztag -
wallen #284 Úgy néz ki nem verhetőek le legnehezebb fokozaton. Négy irányból nekiküldtem majd a fél sereget a páncélozott elefántoknak és egyet sem bírtak megölni, sem megfuttatni őket.
Mocskos csaló a gép -
katarzis #283 hello!
amikor a romaiakkal voltam engem is az elefátnok verteks zét az ellen nem tudott volna feltartani de akkor begázol az a 12 elefánt és az egész sereget ltarolja a maradék meg fut de az a furcsa hogy amikor én vagyok carhagoiakkal akkor az én elefántjaim megvadulnak ha bemennek a tömegbe de nekik semmire se vadul be:(
a fullban lehet majd égö disznokkal elriaszani öket stb -
wallen #282 Megvan a mgoldás
Kell egy disznóosztag és azok megfutamítják őket -
wallen #281 MOndom legyilkoltam a csata felénél és nem futottak meg -
#280 Mondjuk én közepes fokozaton csináltam. Elefántok ellen szerintem az jó, ha baromi sok egységet rájuk küldesz és közben lövöd őket. Ha nagy a kavarodás körülöttük, akkor megvadulnak és nem tudja a lovasa irányítani. De a legjobb, ha legyilkolod Hannibalt, akkor biztos futni fognak. -
wallen #279 Általában véve vannak is meg nincsenek is. Ebben a csatában nincsenek a játékban valószínűleg lesznek. Ugyanakkor történelmileg sem volt római ijász egység csak szövetséges :) -
wallen #278 A futás tényleg hasznos, mert azzal kell kezdeni :)
De valamikor meg kell ütközni Hannibál gyalogságával és akkor az ormányosok is ott kószálnak a közelben.
Ja és azt még nem is említettem, hogy mikor leverték a seregemet Hannibál már rég halott volt. Régen ilyenkor legalább a sereg fele megfutott. Most meg felbuzdulva ezen a várható hatáson lerohantam az ellent (úgy 3/4 részben be voltak kerítve. Erre mindenki fanatikus módon maradt és ellenállt. Az elefántok meg érdekes módon a saját gyalogsága között vigan ellavírozgat, nekem meg húszasával tapossa agyon a szerencsétleneket.
Lehet, hogy legnehezebb fokozaton ennyire csal? -
#277 Akkor szopacs. :-D -
#276 vannak csak nem abban a küldetésben :D -
wallen #275 Rómaiaknak nincsenek is ijászaik :)
Azt is próbáltam. Három cohort dobálta az egyik elefánt osztagot, de az rá sem hederített -
Braveheart #274 köszi -
#273 #211