13587
  • Kandurex
    [vállatvon]

Megnézném a játékot, de már csak erős fenntartásokkal.

...megint másképp viselkednék egy konverzióval.
  • FREAK
    szerintem kb. annyit jelenthet egy mai embernek Bizánc mint az aztékok vagy a japánok... tökmindegy, hol történt, régen volt ez már mind

szal ez nem azon múlik, hogy ki hol él, hanem az érdeklődési körén

japánról is kb annyit tudok, mint az amcsi háborúról, mégis elkapott a SHogun hangulata
  • Kandurex
    Hmm.... sztem meg neked inkább további JÓ ötléteid lennének a játékra nézve! :)
  • Kandurex
    Ötletnek nem rossz, de végül is, mint Kelet - Európai őslakosnak nem jelent sokat az az éra (nem, mintha a Sogun itt lett volna a szomszédba :)). Ezért is vártam nagyon a Medieval. Lovagkor! Az igazán nagy, TÖRTÉNELMET formáló csaták! A környező országok elkeseredett dühödt csatái! Az iszlám térhódítása stb. stb. nekem nem sokat jelentenek az indánok vagy az amcsik idióta belső háborúi.
  • FREAK
    hidd el, van még ebben egy lövés

nemtom van-e a Rome-ban, de asszem nincs HAJÓ a csatákban, pedig ez még beleférne (nem csatahajó, hanem csapatszállító, ami a bázisként szolgáló partmenti szigetekről vinné harcba az egységeket, természetesen védtelenül állva a rájuk zúduló tüzes nyilak ellen)

meg ilyesmi, van még pár joker
  • Kandurex
    Én inkább egy totál konverziót szeretnék a Sogun -ra a Roma motorjával. Most kell abbahagyni a játékot a készítőknek, a csúcson.
  • FREAK
    már csak egy komoly téma van hátra, Amerika

indiánok vs. hódítók, később a polgárháború
  • dr Kotász
    Igen, jól mondod. A Shogun tényleg király volt. De én már pont akkor is Rómás verzióról álmodoztam, szal remélem, ez büntetni fog.
  • FREAK
    ez igaz, a Medieval tényleg SOK volt egyszerre

ha campaignt nyomtam, sokszor nem játszottam le a csatákat, a gépre bíztam, mert már nem volt rá energiám

csatázni meg csak simán, stratégiai rész nélkül
  • Kandurex
    Fizetősökön már biztos, h nincs fent, DC ++ pedig a Svéd szervereken T3 -sok tömegénél van meg, most kíváncsiságból felnéztem 10 Tlan -os volt meg. Egyébként szerintem a Medieval már túl sok mindent akart a játékosra bízni és ezáltal lett túl bonyolult, egy komplett ország irányítástól kezdve a kémkedétől a diplomáciától stb. stb. gyakolatilag már dolgozni kellett a játékkal és nemj átszani :(. A Shogunba még tökéletes volt a mérleg. Remélem, hogy itt is sikerül még eltalálni az élvezhető szintet.
  • bazza
    Sajna az nekem nem jó, vmi fizetős warez kéne...A DC++ nem kóser
  • grebber
    DC++
  • bazza
    Nemtudj vki honnan tudnám leszedni a Medievalt?
  • V-Storm
    Ha a rómaiakkal is ki akarjátok próbálni.URL=http://personal.inet.fi/koti/jkourula/asromans.zip]Patch
  • Kandurex
    Vazz, nem tudom mi a kemény ezekben az elefántokba, fogtam két irányból beleeresztettem őket egy - egy hadtestbe, ott jómunkás emberként felszúrtak, lökdösődtek aztán csapot - papot rohantak ki le a térképről...
  • bazza
    privi ment!
  • Lacc
  • grebber
    #211-es üzenetben ott a link és játszahtsz máris a Rómaiakkal!!
  • antijedi
  • toMpEr
    kicsit gorgess vissza es megtalalod
  • Pluskast
    Római oldallal hogy lehet lenni? Mert alapból nem engedi!
  • grebber
    Na a tutorial alapján itélkeztem.De elkeztem egy harcot és tetszik.
  • FREAK
    így van, két külön világ
  • antijedi
    amugy azért se lesz anyira konkurencia mert a stilusuk is más nem csak a műfajuk..., én pl rtw-t tuti kiprobálom, szeretem történelem hű dolgokat, de egy öregember mesélye alapján készült okosságot már nem biztos..., érdekli a tökömet hogy miylen nyersanyag kell az ent gyártáshoz... :)
  • antijedi
    de fogalomzavar neked is van? a tw csatái a taktikai nézet szal arra a taktika jellemző nem stratégia...
    nem csodálom hogy összehasonlitod a kettőt ha enyire gőzöd sincs a két fogalomról :)
  • antijedi
    rts-es csak elgépelés vót :P
  • Tauron
    Vki irta hogy a punok gyalogságát nem bántja az elefántjuk. Pedig igenis átgázul rajtuk, ha hülyén irányitod őket.
  • Tauron
    Én másodszorra nyertem rómaikkal very hardon. Elefántokat lándzsásokkal kell megtámadni, azok a legjobbak ellenük. Én nem vettem volna észre hogy csal a gép. Amugy az rtw NEM rts. Általában akkor fut meg a gép, ha hátba, vagy oldalba támadod az egységét, vagy sokszoros a túlerő. Érdemes viszont a parancsnokot a is az első sor mögé küldeni, mert javitja a saját embereid morálját. A speckó képességével meg visszahivja a menekülő egységeket.
  • Snipa
    anno történelmi tanulmányaim alatt azt olvastam, hogy a rómaiak az első időkben szőrnyű veszteségeket szenvedtek az elefántoktól... nem véletlen , hogy hannibál rómáig jutott igaz ott márcsak 6 v 4(nem emlekszem pontosan) elefántja maradt a többi az alpokba veszett ;)

a lényeg a rómaiak nem legyilkolták az elefántokat hanem rájöttek, hogy zajjal meg lehetett őket riasztani, hatalmas zajt csaptak mindenki verte páncélját stb... így volt ez zámánál ahol az állatok egy része megvadulva hannibál gyalogságán keresztül menekült el (itt hibázott hannibál mert nem szélre tette elefántjait hanem középre a vonalai elé, de addigra a rómaiak már vágták az elefánt témát)a másik része a rómaiak sorai között menekült el a megriadt állatok egyszerűen a legrövidebb úton leléceltek szépen a római sorok között!

tehát a kérdés az lehet e zajt csapni a romai oldalon? :)))
  • toMpEr
    leveszed a character detailt teljesen
  • Lacc
    Itt is be lehet kapcsolni, hogy spriteok legyenek? Wow nem is tudtam. Nem rossz végülis, a gyengébb gépekkel rendelkezők is tudják így tolni.
  • FREAK
    nyilván így van, még nem láttam
  • toMpEr
    itt is be lehet allitani spriteos egysegeket, meg a tavolabbi egysegek spritebol vannak
    amugy szerintem jo, hogy 3d-s durvabb animaciokat lehet csinalni
  • FREAK
    ja, és mondanom sem kell, aki igazán nagyot akar "élvezni", az multiban nyomja, 4 emberrel egész napokat át lehet csatázni, életem egyik legkomolyabb multi élménye
  • FREAK
    ezt még nem próbáltam, de a Shogun hangulatilag mindennél jobb (hajnalban a ködös dombok között visszhangzó dobok, majd a csatazaj, halálhörgés...), a Medieval pedig kijavította a Shogun apró hibáit, addon van mindkettőhöz, számomra ez jelenti a csúcsot

a sprite egységek meg egyáltalán nem zavaróak, sose nézi az ember olyan közelről, hogy feltűnne (ha mégis, akkor sem gáz), viszont Medievalban 1-2000 egység is lehet egyszerre a képen, amit lehetetlen 3D-ben normálisan megjeleníteni

ma leszedem a Rome demót és akkor össze tudom hasonlítani
  • Braveheart
    Basszus micsoda hangulata va na játéknak! Rájöttem hogy ez AZ A JÁTÉK amire évek óta várok...
    Az a kedvencem amikor rohamoznak a lovasaim és követem őket a kamerával... mintha ott lennék
  • galenius
    Off: dehogynem hogy ám: a római Festus maga mondta Pálnak(deiszidaimonia-démontisztelet), vagy amikor Pál a athéniiaknak prédikált(deiszidaimoneszteroi-igazi démontisztelő). Démon a görögöknél a városukat védő istenség is…
  • dronkZero
    Élményre ugyanaz, grafikailag meg vagy 8 évvel lemaradva...
    Ez az első full3D csatával rendelkező rész. Az előzőekben sprite-os megoldások voltak. Érthető, mert még most is kicsit sok a gépeknek ezt a többszáz embert megjeleníteni 3Dben...
  • Braveheart
    hú látnád nálam... pedig nincs atomerőművem, de minden mediumban van(kivéve units az high) és még így is gyönyörű
  • bazza
    A Medieval is ennyire jó? Azért kérdem, mert most játszottam először Total Warral, és nem szeretnék várni a Rome megjelenéséig, mivel nagyon tetszik! Ezért addig is kipróbálnám az előző részeket...Vagy ezek után nagy csalódás érne velük kapcsolatban? Megéri kipróbálni?