13587
  • Pluskast
    Én azt mondom, hogy legyen benne nagyobb gazdasági és diplomáciai rész mint az elődökben. Pontosan ez volt az egyedüli "bajom" a total war sorozattal.
  • FREAK
    jaja, a dömötör címet meg az kapta, aki jól reppelt :)
  • grebber
    Egyik szem sír .... meg a másik is jó game lesz ez.
  • Lacc
    A gyulára tisztán emlékszem mint tisztség, de simán el tudom képzelni a csabát is mint ilyet.
  • Pluskast
    Véletlenűl te nem a gyula tisztségre gondolsz?
  • Lacc
    Ez kibebaszott jól néz ki!! Huh már a képekből is mekkora feeling süt!
  • fucko
    Azbesztmegbassza ez nem semmi!
  • Bucser
    Na hogy ehhez milyen bika gép kell még el sem tudom képzelni.. ennyi egység...... De Brutálisan jól néz ki...
  • Bucser
    Én eddig úgy tudtam, hogy a Csaba az egy tisztség volt az ősi magyaroknál.... ÉS mikor Árpád apánk lejött a hegyekből az előőrs voltak a székelyek és őket vezette a Csaba... Odalent Havasalföld alatt nem találkoztak románokkal (értelemszerűen mert akkor még nem voltak ott) És az álmostól visszamenőleg 5 generáció már csak ha utánaszámolsz is baromság... 434-453 -ig uralkodott Attila Álmosék pedig a 800-as évek végén jöttek be a Kárpátmedencébe akkoriban egy generáció örült, ha megélt 45 évet... pláne a nomádoknál... számolj utána... Ez barátok közt is majd 9 generáció.. irt megbukott teoriád.. hozzátéve azt , hogy Álmos nem jött a kárpátmedencébe ugyanis fel kellett áldozni a Szent Embert a Napok istenének és a földanyának, hogy biztonságban le tudjanak telepedni az új hazában....
  • Árnyvadász
    Kandurex régebbi képe felsőbb nézetből: (szenzációs)

• Árnyvadász
    Istentelenül brutális:

• FREAK
    épületeket nem tudsz építeni, illetve igen, de 90%-uk csak egy listán jelenik meg, élőben csak a várakat látod
  • Snipa
    a hun - magyar testversegrol csak annyit, hogy az osztrakok altal elinditott 18 szazadi magyar tortenelem kutatas (amelynek nevetseges eredmenye a finnugor rokonsag) elott a magyar tortenelemkutatasban mindenhol egyertelmuen elt a hit a hun-magyar rokonsagrol. Ez nem lehet veletlen, ahogy a magyar kronikak irjak Almostol visszamenoleg 5 generaciora. volt Attila. Tehat Almost Attila egyik gyermekenek a leszarmazottja. Nem lehet veletlen a hasonlo harcmodor, nem lehet veletlen hogy a honfoglalaskor egy nyelven beszelo nepek voltak itt akik csatlakoztak hozzank pl: szekeleyk. A szekelyek a mai napig ugy hiszik, hogy Attila Csaba fianak a nepe, vagyis hunok. Akik behivtak minket a testvereiket, hogy feltamasszuk Attila orokseget. Ami nagyon erdekes, hogy ha valakinek Attila a neve az csak magyar vagy török lehet semmi mas. Egyebkent a finnugorok mar 10 eve nem tanitjak a finnugor-magyar rokonsagot, de ahogy egy finn finnugor-kutato a finnugor vilagtalalkozon mondta Madl-nak semmi baj ettol meg a baratsag megmarad...
  • Snipa
    jo a tema :-)
    szvsz roma tobb ok miatt is osszeomlott, ahogy mar paran irtak tulnotte onmagat, boduletes nagy birodalmuk volt es keves volt a kifejezetten jo kepessegu uralkodojuk... sot egyre gyatrabbak lettek, ha megnezitek dzsingiszkan is mikor behalt ra 10 evre a mongol birodalom osszeomlott ahogy anno Attila hun birodalma is. Máytás országa is hamar osszeomlott pedig szep lett volna megmarad bécs, és csehország magyarnak sok kellemetlensegtol kimeltuk volna meg magunkat...
    a belso szethuzas az a gaz, raadasul romanak nem volt olyan eve amikor valahol nem volt lazadas ezert volt szuksegszeru a 2 reszre szakadas nyugat es kelet.
    ami meg nagyon fontos, hogy az elso idokbe a romai sereg azert volt nagyon eros mert csak romai polgarjogu szabad emberek lehettek katonak akik tisztes juttatast foldet penzt kaptak mikor leszereltek. Kesobb mar minden alja nepnek is adtak polgarjogot ahogy egyre nagyobb sereg kellett a hatarok vedelmere ez egy fontos pont, mert a csucson mar nem tamadtak hanem vedekeztek. Ezek az emberek nem ugy harcoltak romaert mar nem elt a romai eszme.

A hunok rettento erosek voltak. A lezullott romai hadsereg nem volt melto ellenfele neki, akik nem a romai eszmeert hanem penzert es polgarjogert harcoltak. Az elavult gyalogos legiok nem vehettek fel a harcot a lovon ulo pancelos katonakkal ez teny. Az utolso ilyen legio vs lovas csata a gotok es a kelet romai birodalom kozott zajlott ahol szabalyos meszarlasban a keleti csaszar a seregenek 90% aval egyutt megmurdert. Ettol kezdve a keleti reszeken mar zsoldos lovascsapatok alkottak a sereg magjat. Pont azokat bereltek fel akik megtortek a birodalom erejet. a nyugatit meg szabalyszeruen elsoportek a felnomad lovas nepek.
  • Lacc
    Én is úgy tudom, hogy nem a hunok voltak az őseink.
  • fucko
    Azt bizony tenyleg elfogultsag lenne allitani azert is irtam h az egyik! legkemenyebb.
  • galenius
    off: érdekes hogy sokan vélik a hunokat öseinknek, pedig a fennmaradt kéziratok azt erősítik hogy a magyarok a bolgárok, kirgizek(azok tudják is hogy nyugatra szakadt testvéreik vagyunk)kazárok,és még másik 5 nép rokonai vagyunk. Pontosabban Tógamar leszármazottai vonultak a Fekete-tenger és Aral-tó környékére, a hunok ősei keletebbre mentek.
  • Johnyy
    Az ilyen hódító államok kinövik magukat és nem tudják fenntartani a belső rendet és belűről a leigázott népek hatására is szakadozik, tul nagy közigazgatás kellet és ezt már egy császár nem bírta,,Rómaiaknál is a nagy népvándorlás is közrejátszott,,, igen a kereszténység...nésó...stb....Is
    De ott voltak a Hunok szerény kis őseink akikről téma van szoval van kapcs elég a rómaival szal benne lehetne a gémben ;)
  • Bucser
    A népvándorlást képzeld el úgy mint ahogy a tenger bontja a sziklálat.. csak itt egyre erősebb hullámok jöttek mert mindig a gyengék menekültek az erősek elől... ÉS egyre erősebbek lettek és a hunok voltak a csúcspont a magyarok és a mongolok előtt... A római Gazdaság és hadsereg ténylega hódításra épült és egy idő utn nem volt hova hódítani... ebbőpl következik szükségszerűen, Hogy összeomlott... Erről hosszan el lehetne csevegni, de szvsz a kereszténység elterjedése is kiadósan közrejátszott benne... Nézzétek meg bizáncot a szakadás után már csak vegetált... Bár ott nem az egyház volt az úr, hanem a császár szolgálatában állt az egyház, de története végéig bizánc egyre csak kisebb lett...
  • Johnyy
    ERősek voltak a Hunok ,, nagyon is ,de egyébként mint "külső" ellenfél ők voltak mérvadóak!
    Ja jó lenne velük lenni! Én nem túl ismerem ez előző részeket de például épületeket lehet építeni,mert anál az egyiptomi várfalnál nagyon odavágott a hangulat
  • antijedi
    ez igy nem teljesen igaz :)
    a rómaiaknak legkomolyabb ellenfeleik saját maguk voltak :) tul meszire terjeszkedtek, és a hóditásra épült a gazdaság..., amikor ez megtorpant kezdett öszeomlani az egész és a hunok (és még sokan mások) adták meg a kegyelemdöfést... :)
    szal azért egy kcisit elfogultság azt állitani hogy ők voltak a legkomolyabbak, mert volt més sok komoly csak a többit legyőzték a hunokat nem sikerült ilyen olyan okokbol, de nem feltétlen azért mert olyan hűde erősek votlak :)
  • fucko
    Igaz krisztus elott meg nem voltak ott a testvirek.:)
  • fucko
    Nem lehet a hunokkal is lenni majd?Egyik legkomolyabb ellenfele volt a romaiaknak szal nem lenne hülyeség.
  • Lacc
    Iszonyatosan király kép! Ha ilyen csaták lesznek, és olyan zenék mint a demoban is volt hallható akkor...
  • Kandurex
    Így utolsó konkluzióként: Sokat várok ettől a játéktól. A harci rész megmutatkozott és úgyanzt a zsenialítást tükrözi, mint a nagy elődök, viszont remélem, hogy játékmenet szempontjából a Sogunt (kissé leegyszerűsített) fogja követni.

És még egy szenzációs kép:

• Lacc
    Fel lehet venni replayt? Mindjárt meg is nézem...
  • Tauron
    Az ilyenek rontják le az országban a szövegértelmezési statisztikát :) De legalább ne ilyen flegmán irta volna be.
  • Tauron
    ird meg nekem az emailcimed és majd holnap elküldök egy replayt.
  • Bandew
    NYugi, biztos csak úgy megjegyezte. :-D
  • Tauron
    Úristen. Ki mondta, hogy a rómaiaknak vannak elefántjai? Szerinted nekem 2 nap alatt nem tűnt föl, hogy nem nekik? Egyébként új bekezdésben van, és az vkinek az írására válaszoltam.
  • wallen
    Kiváncsian várom
  • Fritz Von...
    Csak szólok, hogy NEM a rómaiaknak vannak elefántjai...
  • Tauron
    Én majd holnap küldök neked replayt ha akarod. Ha szemből támadsz neki a zárt alakztban lévő romaiaknak johogy nem futnak el. Oldalba vagy hátba kell támadni őket, azt mingyá' megfutnak. Nekem az teccet a legjobban amikor az elefántokat nem használtam fel az elején, hanem a csata csucspontján oldalról végig gázoltak az egész romai gyalogságon. A csata végén lett kb 200 fős veszteségem :)
    Szerintem egyáltalán nem csal a gép very hardon sem.
    Az elefántokat meg elég megfutamitani lándzsásokkal, utána a könnyűlovasság szépen kicsinálja őket. Az a lényeg hogy a lovasok nyitott formácioban üldözzék. Nekem pl a pályá széléig 2 elefánt jutott el élve.
  • Smokk
    Szerintem ez az Imperial Glory is igen fasza lesz...
    A kepek alapjan tuti!
    Kb mikor jelenik+?
  • Bandew
    ...meg ha van elég bátorságuk. :-)
  • Braveheart
    és ez azért is furcsa, mert pár tucat lándzsás simán kinyírna igazából egy páncélozott elefántot is akár ha bekerítik...
  • Lacc
    Hű azok a tetves elefántok :D
  • wallen
    Hát nem akarom kétségbevonni azon fórumozók szavát akik állítólag legnehezebben leverték az elefántokat, de
    NEM HISZEM EL :)
    Kollégának fél seregével sikerült legyilkolni két db elefántot (a simából), én a páncélozott verzióból egyet sem tudtam. Morál miatt ugyan egyszer megfutottak és a lovasságom majdnem lekergette a pályáról őket (egyet nem bírtak levágni), amikor az ő 10 fős maradék lovassága (akik pont ott reorganizálták magukat) elzavarta az enyimeket (mind a negyvenet).
    Kipróbáltam, hogy három lándzsás osztag támadja meg három irányból és szépen kiverekedték magukat.
    Lehet, hogy csak nálam ilyen :(
    Továbbra is tartom a véleményemet, hogy legnehezebb fokozaton csal a gép. Méghozzá egyszerűen: olyan moral bónuszt kapnak, hogy mindenki a végsőkig kitart. Hannibált többször levágtam, de max egy egység kezdett el futni és az is rögtön meggondolta magát.
    Kérnék egy replay fálj, hogy megnézhessem :) aztán kiderül
    Ha valós, akkor leborulok nagyságod elött :)
  • Fritz Von...
    Ja. Ez LOL.

Egyébként van egy olyan érzésem, hogy ez a game tarolni fog idén. Alig várom.
    Mindig is érdekelt az ókori Róma, illetve Egyiptom is. Úgyhogy adott a helyzet, hogy minimum ezzel a két néppel végigtolom. De emellett még a briteket is kipróbálom. Jó kis pikt rohamok (tudom, a piktek nem britek)... :))
    Spec ez is tetszett a Medievalban, hogy volt egy külön, Britanniában játszódó része is.
    A beszúrt kép tényleg állat.
  • Ams
    LOOOOOOL