13587
  • Bucser
    Itt írtam az érveimet.... milyen érveket akarsz még??? Vedd elő az elsős törikönyvedet abban bennevan a népvándorlás története... Másrészt a székelyek székelyek és nem magyarok... olyanok mint a Kunok voltak II (Kun) László idején... Együtt vonultak a magyarokkal és földet kaptak a hatrárvédelemért cserében...
  • Tauron
    Van ellene bizonyiték? Ha igen, mi?
  • Pluskast
    Nem piszkálásképpen mondom félre ne értsd, de a magyar krónikákkal vigyázni kell. Anonymus és Kézai Simon krónikái nem éppen a leghitelesebbek.
  • Tauron
    Rendben ezt én értelmeztem fére, ebben igazad van.
  • Tauron
    Ne személyeskedjünk! Ha akarod átmehetünk egy másik forumra, és folytathatjuk a vitát.
  • Bucser
    én kamerát nem tudtam mozgatni.. állandóan csak a főmufti feje felett volt.. Nekem a medieval-os jobban tetszett igaz nem is nagyon próbáltam mostanában is néha előveszem a medievált és rutinból akartam kezelni a kamerát de azt sem tudtam merre mennek az egységek és már nyertem is:D Igaz a Punokkal voltam...
  • Tauron
    Én nem a nagyfateromtol halottam, hanem könyvből olvastam. Olvasd csak el a középkori kronikákat, pl képes kronika, vagy menj el esztergomba és nézd meg a festményeket a falon. A mondavilág is azonos. Egyelőre ennyi jutott eszembe majd még irok "bizonyitékokat". De tőled is szeretnék hallani.
  • Pluskast
    Nekem bejön.
  • Bucser
    Igaz befogtam...

Tauron: Érettségizz le aztán fikázz....
  • FREAK
    azon van, de akkor sem ugyanaz

eddig bal klikk volt a mozgás és támadás, most szét lett szedve két gombra, az egység ikonjára jobb kilikkelve meg nem jön be a jó kis menü stb stb :/
  • Bucser
    TE kérdezted tőlem, hogy szerintem a székelyek mióta románok... Mikor ilyesmiről szó sem volt addig....
  • Lacc
    Ejtsük már ezt a témát :D
  • Tauron
    Játék közben a game optionsban át lehet állitani totalwarosra a kamerakezelést. Én nem játszotta ma shogunnal, de a medievalban szerintem nagyon jol el volt találva a stratégiai rész is, sőt nekem tul egyszerű volt, főleg a diplomácia :)
  • FREAK
    a népvándorlás korában volt Románia??? :D

ezt nem tudtam :D
  • Bucser
    Mert te nagyfaterodtól hallottad... és nem olvastad könyvből....

Bocs személyeskedésen kívül van valami érved egyébként?Mert te még nem írtál semmilyen érvet csak az irományomat fikáztad... Lássuk a megdöthetetlen bizonyítékot, hogy a hunoktól származunk!!!
  • FREAK
    A Shogunban szvsz a stratégia még csak kellemes kiegészítő volt, a Medievalban központi szerepet kapott, jócskán felturbózva.

Más téma, régi TW játékosoknak bejön az új kezelés? (nekem nem, de majd megszokom)
  • Tauron
    Én ezt nem is állitottam. Ezt vki más irta. Olvassatok vissza. Erre nyilván nem lehet alapozni.
  • Pluskast
    meg az avarok, meg a kazárok meg a besenyők stb. Ezért nem értek egyet én azzal, hogy rokonok volnánk a hunokkal. Max csak a "kúltúrájuk" hatott ránk. Valahogy úgy ahogy annó Nagy Sándor meghódított területein nyomott hagyott a görög kúltúra. Bár lehet, hogy ez egy picit erős párhuzam:)
  • Tauron
    A mondákat nem irták, hanem a nagyfater mesélte az unokának.
  • Tauron
    "HAvasalföld+ Erdély= Románia"
    Ez meg igy volt a népvándorlás korában. Magadnak állitasz ellentmondásokat amikor te idehozol 20. századi példát engem meg lebaszol érte. Amugy nem kell 5 kiló felkiáltójel, elhiszem hogy ideges vagy mert nincsenek tul értelmes érveid.
  • Bucser
    Mert a mondákat nem lehet újra írni....
  • Tauron
    Egyébként előbb hiszek a mondákban, amelyeket nem befolyásolták politikai érdekek, mint a 19-20. században kitalált finuugor elmélet. Aminek rádásul az az alapja, hogy egy magyarul nem is tudó ember észrevette hogy a finnek beszéde hasonlit a magyar szavakra...
  • Bucser
    Erdély Magyarország része volt könyörgöm de ki beszélt itt arról , hogy nem??? Abban a korban amiről beszélünk István az országalapítónk még meg sem született!!!!!! Nincs Magyarország NÉPVÁBNDORLÁS VAN!!!!
  • Tauron
    Ezt NEM én irtam.
  • Pluskast
    A sohgun-ban - meg a medievalban is - nekem meg pont az volt a bajom, hogy egy idő után unalmassá váltak az állandó csatározások. Pláne ha meg már volt egy nagy birodalmad. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után teljesen kiszámíthatóvá vált a gép. Mindíg ott támadott ahol 2-vel vagy 3-mal több egysége volt mint neked.
  • Bucser
    Ott meg a harcmodorra alappozni a rokonságot butaság.. ugyanis az egy vidékről származó épeknek még szép, hoigy ugyanazon hasonló harcmodoruk van.. de ilyenek voltak a kunok is meg a Bolgárok meg a többi a rómaiak szemében vad nép.... Nem tudom ezen mit nem értessz... Sőt a mongolok is ugyanúgy harcoltak mint régen a magyarok... mert a hatalmas szyeppéken a könnyűlovasság gyorsan mozgott...
  • Tauron
    Jó én is elmondom, hogyha nem lennél olyan fényes földrajzból, Edély Magyarország része volt 1920-ig. a románokat pedig a középkorban hozták át a magyar földesurak a hegyeken túlról, csak ők "elfelejtettek" visszamenni.
  • FREAK
    "HAvasalföld+ Erdély= Románia"

asszem Moldova kimaradt, de fátylat rá :)
  • Tauron
    Jó de amit irt, ebből számomra ez következik.
  • Bucser
    Bocsánat de honna vetted, hogy a székelyek románok??? Ide másolom amit írtam..

"ÉS mikor Árpád apánk lejött a hegyekből az előőrs voltak a székelyek és őket vezette a Csaba... Odalent Havasalföld alatt nem találkoztak románokkal (értelemszerűen mert akkor még nem voltak ott)"

Szövegértelmezés 3. vagy 4. osztály?? mikor nem csak a szavakat látod egymás után...

Egyébként a Csababan tévedtem és kevertem a Gyulával ez igaz..

De csak, hogy nálad is fényt gyújtsak elmondom jó??? A magyarok küldték előre a székelyeket!!!!!!!! , hogy felderítsék a Kárpát medencét majd mikor megjött a fősereg a Székelyek megkapták Erdélyt!!!!! ÉS ha esetleg földrajzból sem lennél oly fényes elme elmondom, hogy HAvasalföld+ Erdély= Románia.... Havasalföldön voltak a románok az 1100 - 1200-as évektől....
  • FREAK
    de többet nem olvasok vissza!
  • FREAK
    ott se írta senki :D
  • Tauron
    Olvasd el azt is, amire válaszolt.
  • FREAK
    mé, szerinted azt írta?
  • Tauron
    én mindig azt csináltam, hogy 4-5 assasint küldtem rá egy királyra :)
  • Tauron
    A székelyek mióta románok? Túl nagy a tudatlanságod, csak a gagyifilmek beszélnek belőled.
  • Tauron
    Tudnál nekem mondani hiteles forrást ezekre?
  • FREAK
    én erre oda sem figyeltem, úgyis mindenkinek volt 25 fia :D
  • Bucser
    Engem a lutriszerű orgyilkolás és diplomácia zavart..... Enemy kigyakta a 3 csillagos orgyilkossal a királyt bezzeg én még a 3 csillagos hadvezérkéjét sem tudtam elintézni egy 4 csillagos Assassinnal...
  • FREAK
    ebben nem értek veled egyet, a TW "savaborsa" pont a harcrendszere volt mindig is, ehhez képest a Medievalban túlzásba vitték a stratégiát, ami nem lenne baj, ha nem egy év, hanem egy hónap lenne egy turn, de így nincs ideje az embernek rendesen belemerülni, mert lejár a körlimit......