13587
-
#512 oké már meg van... -
#511 Egy pici kédés még: Ha HUB listát akarok letölteni, akkor azt írja ki, hogy időtullépés. Miért van ez? És bocs, ez az uccsó kérdésem. -
#510 hehe, "mi az a Svéd?" - ez jó volt :D -
#509 Jól van na! -
cyrus #508 ISTEN NAGY JÁTÉK !
[megy a kedvencekbe] -
#507 Le ne szopd magad! Míg felraja kiadják a fullt a Romából :). Menj DC -re, a HUBok közzül is a {BBB} előjelüekre (ezek a svédek) és láss csodát, mindenkinek meg van a játék, full sebességgel húzhatod. Jó lenne ha nem kérdeznél többet, tegyél érte te is egy kicsit (ezt az olyan kérdésekre értem, mint: Mi az a DC++? Mi az a HUB? Mi az a Svéd? Mi az a publikus HUB list? stb.) :)
-
#506 Megtennéd? Istenem! Ha van időd plz rakd fel! -
#505 Én nemrég töltöttem le. A sima játékot egy warez oldalról, a kieget meg DC-ről. -
Snipa #504 nekem megvan medieval es viking invasion kiegeszitoje, ami azert fontos hogy lehess a magyarokkkal :-)
fel tudom tenni egy ftp re de eleg sok ido lesz 3 cd dsl el!
-
#503 thx, örülök, hogy teccik :)
Én is hasonló problémával küzködtem februárban, mindenfele kerestem a dc-n, talán meg is találtam, le is töltöttem, de rossz volt a fájl, és nem működött, úgyhogy 1 hét után az lett belőle, hogy elmentem a boltba, és megvettem :) - bár most már nem biztos, hogy lenne értelme megvenni, hisz itt a Rome mindjárt... -
#502 Nem szeretnék türelmetlennek látszani, de seki se tud olyan HUB-ot, amelyiken rajtavan még a Medieval? (Sorry, de nagyon tölten akarom:) -
#501 jah! -
Snipa #500 Nem szóródtak szerteszét.
De ha megnezem 50000 is 10 * ese az 5000 nek ;)
A főserege Árpád vezetésével kb 25000 men elöl. Levente kb 15000 lovassal ment a bolgárokra, hogy ne zaklassanak minket.
A maradék védhette a népet.
De a lényeg, nem volt semmiféle besenyő támadás. 5000 besenyő nem kerget el egy akkora törzsszövetséget mint a mienk volt amely már évtizedek óta fosztogatott németországban és a balkánon ilyenkor mindig a kárpát medencén vonultak át pontosan tudták, hogy majd hova kell letelepedni és ami még valószínűbb hogy az itteni talán 1 nyelvet beszélő népek segítettek minket. Ez egy előre megtervezett frenetikus bevonulás volt amit tökéletesen hajtottak végre minimális veszteséggel. Még egy ilyen fél milliós honfoglalást nem találsz a történelemben. A támadó besenyőknek az is ellent mond, hogy Árpád még a honfoglalás évében betámadt az észak itáliai vidékekre, erről több írás is van, 1ik közülük arról szól, hogy 5000 lovassal éjjel atusztatott egy folyón és megvert egy 15000 sereget. Namost, vajon nem inkább a besenyőkre támadt volna Árpád? Inkább megszállta es gyepühatárrá tette bécset majd betámadt itáliaba es végigrabolta az északi részt? Tisztán logika... -
#499 Tauron és többiek!
Nem akartam vitát indítani, okot adni rá , bocs az Off bejegyzésért nem gondoltam hogy ennyire érdekli az embereket…
De ha maradhat itt ebben a topicban a magyarázatom ha már elkezdtem be is fejezném:
Jószippon:
műve mintegy ötven évvel a magyarok honfoglalása után íródott. Tógarmához a következő hagyományt fűzi: „Tógarma tíz családból áll, melyektől származtak: Kuzar és Pácinák és Alikánosz és Bulgár és Rágbina és Turkí és Búz és Zábúk és Ungri és Tilmec”. Bennünket e felsorolásból most elsősorban az érdekel, hogy az Ungri kifejezés a magyarokat jelenti…..
Jószippon szerint a tíz törzs Hetel folyónál (a Volga mellékfolyója) lakott, amely megfelel a Volga melléki Etelköznek. Jószippon ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy az ő idejében Tógarma fiai közül már csak hét nép lakott „Hetel folyóinál” (Etelközben). A magyarok „már a nagy folyó mellett laknak, melynek neve Dubni”, amely névben a Danubius, azaz Duna névre ismerünk…
Jószéf kazár kagán levele Ibn Sáprút-hoz:
„Tudd meg, hogy én Jefet fiaitól, Tógarma ivadékaitól származom; őseimnek nemzetségi leveleiben azt találtam ugyanis, hogy Tógarmának tíz fia született, ezek neve: Ujgur, Tíros, Avvar, Úgin, Bízal, Tárna, Kozar, Zagur, Bulgat, Szávir. Mi a hetediknek, Kozarnak gyerekeitől származunk…” A felsorolásban szereplő Ujgur elnevezés lenne az ugor, akik közé a magyarok is számítanak.”
-
#498 A Medieval: Total War-t, és a kiegészítőjét! -
#497 Mármint a demót vagy a teljest? -
#496 És akkor itt ezereel megy az ostrom szurok leves tégla meg létra meg minden....... ? -
#495 Köszönöm, nagyon tetszik a cikk, mostmár tuti, hogy leszedem vhonnan a játékot! Priviben tudna vki küldeni egy dc++ HUB elérhetőséget, ahonnan le tudnám tölteni? (most kezdtem el a dv++-t, úgyhogy érthetően plz!) -
#494 pláne, hogy az az 50 000 ember több felé szóródott szét ahogy elfogalták a Kárpát-medencét... -
#493 Én egyszer írtam cikket róla, meg a shogunról is.... Medieval -
#492 " hozzátéve azt , hogy Álmos nem jött a kárpátmedencébe ugyanis fel kellett áldozni a Szent Embert a Napok istenének és a földanyának, hogy biztonságban le tudjanak telepedni az új hazában...."
Olvasd el a magyar regéket és mondákat.. Ott van leírva, hogy Árpád volt a honfoglaló és nem Álmos.. Álmos meghalt a Kárpát medencébe lépés előtt...
Másrészt azt hiszed, hogy az a 500 000 ember csak katona volt??? bolond vagy te??? Ennek jó ha egy 10-ed része hadviselő férfi volt.... és az már csak 50 000.... HA veszed, hogy ez nem mind lovas akkor az az 5000 besenyő lovas elég gáz tudott lenni.... -
#491 Amúgy nagyon érdekelne az, hogy milyen is az előző rész. Van magyar leírás róla vhol? -
#490 Sztem olyan lesz, mint a Medievalban, hogy 1200 körül megérkeztek a tatárok keletről, majd itt is megérkeznek a hunok, legfejjebb nem lehet őket irányítani. -
#489 Mégis csak nagy hadvezér lennék? Tegnap még 450 volt a veszteségem, ma már 170! (rájöttem, hogy nem mindig nekem kell támadni) -
Snipa #488 800=896
és bocs az off ért de egyellőre ugysincs mit itni a rome rol :)
egyebkent egy fantasztikus jatek. nyilvan azert nem lehet lenni a hunokkal mert ez a verzió még a kezdetektől inditja a fonalat a hunok a romai fonal vegen talalhatok mikor mer ket resz volt. Itt meg hellasz, carthago, egyiptom lesz a totalwar honlap szerint. De pont ez benne a jo hiszen mi csinalhatjuk meg a birodalmat :-) csak ne jojjenek a hunok... -
Snipa #487 "Én eddig úgy tudtam, hogy a Csaba az egy tisztség volt az ősi magyaroknál...."
Ez már tisztazott es irtad is hogy ;) Gyula...
" ÉS mikor Árpád apánk lejött a hegyekből az előőrs voltak a székelyek és őket vezette a Csaba..."
tévedés, a székelyek már ott voltak és segítettek minket a hagógnál, erről nem csak a mi krónikáink írtak hanem Bölcs leo is.
" Odalent Havasalföld alatt nem találkoztak románokkal (értelemszerűen mert akkor még nem voltak ott)"
pontosan, az oláhok a 13 századtól kezdődően jelentek meg a balkán felől. Kezdetben pásztorok jöttek aztán jött a pereputty is.
" És az álmostól visszamenőleg 5 generáció már csak ha utánaszámolsz is baromság... 434-453 -ig uralkodott Attila Álmosék pedig a 800-as évek végén jöttek be"
Így van! De ezért is furcsa, hogy hova tűnhetett 300 év? heribert Illig és Papp gábor erre azt mondaná kitaláció. Szvsz igaz! A nagy frank birodalom avarok stb marhaság, László Gyula kutatásai egyértelműen bebízonyították, hogy avar kori sírleletek egyenértékűek a magyarokéval. Nincs köztük külömbség. Azért nem tekintik hitelesnek a magyar krónikákat és itt nem anonymusról és kézairól beszélek mert egyszerűen az időfolytonosság nem passzolt az európai kreált történelemhez. Namost ha a 298/300 évet leveszed a 800 bol majd a generáció éveit az évszázadok óta használatos 35 évben határozzuk meg, akkor láss csodát pont a 630 as László Gyula professzor által meghatározott első honfoglalás időpontja(ami érdekese modon az avarok bejovetele akik meg erdekesebb modon ugy temetkeztek mint a magyarok, ugyanazokat a fegyvereket hasznaltak stb). Hmm felettébb gyanus. Ami méginkább furcsa hogy időfolytonosságban egyedül a magyar történelem passzol a keleti , kínai stb történetíráshoz. Valahogy az európai nem stimmel. Valahogy nehany evszazad nem passzol...(Atilla - Csaba - Ed - Ügyek - (Előd?) - Álmos - Árpád).
" hozzátéve azt , hogy Álmos nem jött a kárpátmedencébe ugyanis fel kellett áldozni a Szent Embert a Napok istenének és a földanyának, hogy biztonságban le tudjanak telepedni az új hazában...."
Ez egy vicc, a honfoglalás egy fantasztikus katonai tett egy fergetes hadművelet volt. Levente lekötötte a bolgárokat így a dunáig megszáltuk a kárpát medencét. Bölcs Leo írta hogy a besenyők 5000 lovast tudtak kiállítani. Namost minket félmillióra becsultek, gondolod hogy 5000 lovas tépkedett minket? A székelyek vezettek minket be, a törzsek pontosan tudták hova kell menniük, letelepedésük menetrendszerűen zajlott. Kievet álmost alapította a mai napig van ott Magyar Kapu, Magyar hegy stb megnevezés, ugyanolyan kovács műhelyeket találtak ott mint itt a honfoglaláskorból. Gondolod, hogy egy ilyen hatalmas vezért megöltek barbár módon eleink? :-)) Mikor olyan erővel jöttünk ide (vagy írjam hogy 5000 besenyő kergetett :-) lol) hogy még egy hadtestet leküldtünk az egyetlen lehetséges ellenfél ellen, hogy azokat lekössék? Képtelenség.
-
#486 Azt is momdják hogy valami egész más őstől származunk.... meg hogy kimaradt 300 év a történelemből... -
Tauron #485 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1093426766& -
#484 Nyiss sg-n egyet az általánosban.. -
#483 Nem szeretem Indexet....
Egyébként Hun vs. finnugor szrmazásunkról akarsz vitát?? mert abban aza z álláspontom, hogy egyik saem... Nem vagyunk sem a hunok ősei sem a finnugorok leszármazottjai..Egy alkalmazkodó népcsoport volt a magyar aki az erősebbnek átvette a szokásait ezért van sok hun elem a magyar mondákban... Ennyi.. de semmi közünk származásilag a hunokhoz.. Szerintem csak egy népcsoport voltunk a többi vándorló között... -
Tauron #482 Te tudsz ott nyitni topikot? -
Tauron #481 Ez megint csak nem érv hogy keressek rá a googloiban, mert ott az én elméletemet alátámaszto tanulmányok is vannak. Akkor pedig azt mondom hogy kijelentesz dolgokat, de nem támasztod alá érvekkel, hanem ugy állitod be hogy ez az igazság és mindenki fogadja el. Nem kell szájba rágni, csak meg kell magyarázni, ha vmit nem fogadok el. Menjünk at az indexre, mingyár keresek egy topikot és adom a linket. -
#480 Maradjon. Egész kellemes vita, meg amúgy sincs most még sok minden a Rome -ról amiről beszélni lehetne, -
#479 küld a címet.. a Moderátorokat pedig kérje meg a házigazda, hogy törölje ki az utsó pár nem Total war-hoz kapcsolódó hozzászólást.. legalább is az enyémek mehetnek a szemétbe... -
#478 Rendben befejeztem az offtopicot. Meggyőzni úgysem foglak... Meg nincs is erre idő... Neked a szádba kell rágni mindent.. de ha előveszed a gugli-t és rákeresel a Magyarok történetére rengeteg fincsi kis tanulmányt fogsz találni ami az én állításaimat támasztják alá... ja és a Kijelentő és az állító mondat között nagy a különbség a Kijelentő lehet légbőlkapott de az Állító tényekre vagy vélt az állító számára biztosnak hitt tényekre alapszik... Én állítottam valamit és te cáfoltál a cáfolatot kell indokolni és nem az állítást... -
Tauron #477 Menjünk át egy erről szolo forumra! -
#476 régészei ásatások motívumok vizsgálata néprajzi múzeum...
Egyébkét, hogy legyen egy kis ontopic: Kíváncsi vagyok, hogy a leigázott népek beolvasztását hogy oldják meg.. vagy a Campaing milkor fog kezdődni és mikor ér véget... mert ugye Róma és a Hellász fénykora elég messze van egymástól... -
Tauron #475 Én még idáig nem halottam észérveket, csak kijelentéseket. -
#474 Szerintem ez már nagyon messze jár a Rome Total War-tól, úgyhogy jó lenne, ha visszakanyarodnánk a témához, pls! -
Tauron #473 Nos azt hogy a székelyek magyarok én sem irtam. A törikönyv pedig a finnugor elméletet pártolja, és aegyébként sem hozhatzsz fel bizonyitékként egy 21. századi irományt.