13587
  • toMpEr
    linket tudsz adni?
    amugy a teljesitmeny nagy reszet nem a poligonok kirajzolgatasa veszi el, hanem a texturazas es a mozgatassal kapcsolatos dolgok
    meg akkor valoszinu azt is megtudod magyarazni, hogy x800-on miert nem futott 200 fps-el
  • Kandurex
    ???..?

Veee...? Nem értem. A játék dx9 vertex shadert használ a tömeges jelenet lemásolására (fejlesztői oldalról az infó), a dx8 kártyák is tudják ezt api -t, de jóval lasabban, (technikailag elmaradottabb) -200 -300% kölönbséggel jelenítik meg...mi ebben a nem érthető?
  • Bandew
    Hát itt tényleg én okozom az offok java részét. :-D
  • toMpEr
    egyebkent ennek a jateknak semmi koze nincs dx9-hez, nemtudom honnan vetted ezt...
  • toMpEr
    hat azert valoban megeri uj kartyat venni, hogy jobban fusson a 3dmark :)
  • Kandurex
    na és? ezért csinálja a cpu a többit (itt üt ki a lassúsága), vagy eccerűen lehagyja a rendrerből

de még szép, a ti széria jó pár éves már
  • Kandurex
    Ki beszél itt ati vs nvidiáról? Ez dx9 vs dx8! KURVA NAGY KÜLÖNBSÉG!

nézd meg a ti 4200 vs más-dx9kártya tesztjét a 3d mark -ban, míg a középkategóriás dx9 kártyák 4-5e pont körül addig a ti4600 valahol 1-1,5e teljesít.
  • Braveheart
    nana nem lesz itt is ati vs nvidia!
    a geforceok semivel sem szarabb kártyák
  • toMpEr
    ebbe mi a dx9? amugy gef4ti nem tamogatja a dx9-es shadereket
  • Kandurex
    spybot
  • Kandurex
    Kissé sovány, nem mintha az enyém jobb lenne :p

Egyébként a bibi sztem a videó kari, alapvetően ez egy dx9 játék, sajnos a kártya nagyon gyérül teljesít DX9 alatt, tesztek szerint kb: -300% a többi videó karihoz képest :(

Cseréld egy 9600PRO -ra (minimális befektetés)
  • Bandew
    Valami progit tudsz ellene (bocsi az offért).
  • Bandew
    Istenem miért vannak ezek a szarok?!!!
  • cyrus #620
    kicsit sok már a féreg a gépen :D
  • Bandew
    Na végre! Már 3x írtam be, mert amikor nyomtam neki, hogy mehet, mindig ellépett valami más honlapra. Másodjára pl a melleslegre. Nektek nem szokott ilyet csinálni?
  • Bandew
    PIV 1.7 GHz
    512 MB RAM
    Geforce4 Ti4200 64 MB

Ezen a konfigon hol jól futnak a dolgok hol nem.
  • cyrus #617
    Nem tudná valamelyiktek megosztani dc-n ? :D
    énis adok 50 giga jóságot :D
  • Kandurex
    És milyen géped van?
  • Bandew
    Ecsém, tök kikészít, hogy ilyen neccesen megy a RTW! Azaz tök szépen fut, meg ha már csak pár száz ember van, akkor akadásmentesen fut, de amikor sokan vannak, akkor elég durván be tud akadni. :-(
    Szal azok a részek, amik a képeken vannak hááááát....
  • Kandurex
    Lol! Úgy e viccösz? Az a magyarítás olyan 10-20% -s--
  • Lacc
    A Shogun valahol még nekem is megvan :) Cd-re van kiírva ez nálam nagy szám.
  • Kandurex
    Meg van.
  • cyrus #611
    shogun nincs meg neked ? ;)

Ahhoz láttam magyarítást...dcn keress rá.. a shogun senkinek nincs meg, de a magyarítás, na az midnenkinek :DDDDD
  • cyrus #610
    nem biztos... figy a magyarítóbrigád (pl i2k is) simán lefordít ennyi szöveget, mert megszállottak...:P

A gond ott van hogy milyen fájlba vannak benne a szövegek, nem mindet tudják kezelni, hogy a program támogatja-e az ékezetes karaktereket, stbstb....

sok tényezőtől függ...
  • Braveheart
    Enge maz zavar hogy sztem túé gyorsan fáradnak el az egységek... jólva n50 kilós páncél de akkor is...
    ha egy helyben állnak akkor pihennek vmit? Asszem a medievalban alssan regenerálódtak...
  • Kandurex
    Szövegek? Komplett historiás rész 12 nemzet részére +pár száz oldal egyéb! Jellemző módon se a Mediveal -hoz se a Shogun -hoz nem készült fordítás. Ehhez talán csak elkészítik. :)
  • steweee
    tényleg nagyok klaffa. bár elsőre megnyerten a csatát, de azért húzós volt. nem vetettem be rögtön a legelején az elefántokat és a nehézlovasságot is későn indítottam az erdőből, gondoltam hadd fáradjanak egy kicsit a rómaiak, de a gyalogságomat megfutamították fél perc alatt, nem beszélve hogy egy foghíjas részen egyből betörtek pedig azt hittem ott is a gyalogságot fogják támadni. végül is 400 ember veszteséggel az ő 1000 ellenében azért elporoltam őket, de nagy csata volt
  • cyrus #606
    attól függ hogy hogy vannak benne a szövegek....
  • Sith
    Jut eszembe... esetleg egy jövöbeni magyaritás a Romához?
    már persze ha lehetséges
  • cyrus #604
    akkor jóak hogy belinkelted :D
  • Tauron
    Sziasztok elkezdtem csinálni egy weblapot, akinek van kedve segiteni benne irjon privibe.
    http://rome.atw.hu
    Csak ma kezdtem el, szal nincs rajta semmi...
  • _Atti_
    bocsánat volt itt kb 3 offtopic post erre most ahogy elnézem azóta ezen felbuzdulva lett még vagy ötven:))
    najó a demót azthiszem végképp kiaknáztam:)
    very hardon Heroic victory:)
    na jöhet a következő:)
  • cyrus #601
    [meghagyta neki]
  • traXion
    van

take
  • cyrus #599
    én most a lovasokkal próbáltam, direkt felvetettem velük azt a speckó nyílformációt, de a támadáskor meghasadtak, ahelyett ahogy kellett volna viselkedniük (kettéválasztani a gyalogos ellenséget)
  • FREAK
    Hold Formation parancs eddig alap volt, most nem is figyeltem, van-e
  • [HUN]PAStheLoD
    #591 gondolom az elefántok .. meg a meglepetés ereje .. sokat számít a morál :]
  • [HUN]PAStheLoD
    gondolom lehet , de elvileg csak a falanx-ok amik ki is vannak képezve valami olyasmire
  • toMpEr
    ugy lehet valahogy mozgatni az egysegeket, hogy tartsak a formaciot?
  • cyrus #594

Ez pl tipikusan jellemzi a római harcmodort a többiekkel szemben..