13587
  • Braveheart
    Ugye a ghauls az galloakt jeletn? Mert ha igen akjkor én velük leszek! :)
  • bazza
    Nem indul a Medieval! Részletek a topicjában! Segítsetek légyszi, már másfél napja szenvedek vele, mos meg nem indul!
  • bah
    Jah hát nem szaggat csak kicsit belassul,attól félek hogy nagyobb csaták esetén komolyan akadozni fog.
    Az zavar még hogy nehéz iranyitani az embereket néha.Utasitom hogy menjen oda és erre az ellenkező irányba elkezd uldozni egy éppen futó római katonát a csapatom,meg leállharcolni az éppen elfutó emberekkel amikor az igazi ellenfel is ott van mellette.Máskor meg 1 méterre van a csatától 60 lovasom és nem tesz semmit csak ha utasitom a tamadasra,ugyhogy egy kicsit kiszamithatatlan néha az MI.
  • traXion
    Nekem is van ilyen, mondjuk nekem nem akadozik. :D
  • FREAK
    nálam is van ilyen, amikor a lándzsák (vagy tüzes nyilnak? fasztuggya) becsapódnak

konfigom majdnem ugyanaz, csak 2.4XP-m van, és totálban lassul, de inkább csak riceg mint szaggat (minden high, 1024x768)
  • bah
    Előfordult már nekem olyan bug hogy valami fénycsillag megjelent az egyik római katonán és beboritotta majdnem az egész képernyőt valami grafikai bug lehetett,aztán arréb mozditottam a képernyőt és el is tunt.Meg azért észre lehet venni hogy lassabban akadozva megy ha nagyon sok az ember legalábbis nálam.
    A gépem 2.4 celeron,ati 9600(256),512ddr(400),abit ic7 alaplap,120gb
  • FREAK
    Hát az a szerencse, nekem már ez is sok volt, gyakorlatilag nem láttam át, mi történik a harcmezőn, ennél több nem kell! :D
  • PREMIERE1
    Ez még mindig nem 60000 halott római ! :D
  • FREAK
    kb ugyanezt csináltam, 3 groupom volt, 2 lovasság meg az elefántok, a többi egységhez csak akkor nyúltam, amikor már csak üldözni kellett a törött lábú rómaiakat :D veszteség 225, gyilok 1200+ körül
  • bah
    Itt elolvasottak alapján sikerült megcsinálnom hogy csak 220 embert veszitsek normal fokozaton a demoban.Azt csinaltam hogy megvartam mig a romaiak kozelebb jonnek nem tamadtam csak ketoldalrol a lovasaimat egybol rakuldtem.Utana amikor mar közelebb ertek rakuldtem az elefantokat a tomegbe.A gyalogosokkal mindig nem mozdultam megvartam mig a romaiak tamadnak.A lovasok segitsegevel bekeritettem oket.A generalisuk az eslo percben elesett.
    Csak az a nagy baj hogyha az elefantok megvadulnak akkor ratamadnak mindenkire a megremeult elefantok tolem is kinyitak legalabb 20 embert.A romaiak több mint 1100 embert veszitettek.
  • FREAK
    "Gondoljunk bele ez nem a szokvanyos 8-2 felallas"

Hát igen, mivel ez egy 4-1 felállás, alap matek :D
  • Pluskast
    Nem egészen. A kisásziai országokban pl ilyen falrendszerek léteztek.
  • PREMIERE1
    Mind szép, de Haninak nem 20000 embere volt!

Csak a Trasimene-tónál 30 ezer rómait számláló sereget mészárolt le, aztán továbbvonult Róma felé, és már 40000 gyalogosa és 10000 nehéz lovasa (!!!) volt (a teljes haderő létszáma a gall csapatok csatlakozása után értendő) a 80000 római ellen. Ezzel a hadsereggel Cannaenál 60000 rómait mészároltak le, 6000 karthágói élete árán.

(Azán C. Scipio előkapott még 50000 embert, és ... a többi közismert! Zamanál befellegzett a karthágóiaknak.)
  • PREMIERE1
    Jóhogy!

• Methylisocloro
    Bizony, a mostani játékok A.I.-ja még mindig messze van egy római centurió szintjétől :)
  • dronkZero
    Ez egy érdekes gondolat...

"Nos nem kell igenybe venni ha olyan nagy hadvezer vagy!!!/"(Pause-ról van szó)

Hm, ez igaz, hogy egy hadvezér nem tudta leállítani az időt, és körbenézni, de az emberei sem voltak totálhülyék, és a csapatok parancsnokai tudták előre a haditervet. Itt neked kell mindent pontosan levezérelni. Pl IRL megmondhatod csata előtt a lovaskapitánynak, hogy "Na, Józsi, ha látod, hogy ott má' megy a gyaszat lenn, akkó' levágtattok, bekerültök az ellenség hátába, azt' roham." Ez a játékban: Harcol a gyalogság, pause. Egyik lovas kijelöl, körbeküld, másikkal ugyanez. Unpause, aztán nagyon figyeled a lovast, hogy ne legyen olyan hülye, hogy a széle beleakadjon a harcoló felekbe, aztán ha shifttel nem adtál több waypointot, akkor szemmel tartani azokat a bamba lovasokat, nehogy az ellenség háta mögött _állva_ végignézzék a csatát...

Na, mindegy, nem ér a téma ennyi karaktert, :) de sztem a pause nem ront a realisztikus élményen.
  • Johnyy
    Hát igen,, gyönyörű!
  • _Atti_
    ja amugy nézzétek meg a demo mellé járó infosoldalt..rengeteg cucc van rajta..
  • a
    a középkori stílus a román stílus /meg a gótikus/, és mivel a román stílus a rómaiból ered ezért mindenkinek igaza van
  • _Atti_
    jó a szemed akkor ha te ezen látod hogy ez középkori stilusu:)
    én csak egyszerű kófalat látok..
  • Bandew
    AZ addig ok, csak ezek eléggé középkori stílusúak.
  • toMpEr
    mire gondolsz a falakra? igen, falak voltak akkor is :)
  • Lacc
    Legalábbis bízzunk benne :)
  • toMpEr
    readmeben nem talaltam erre valo utalast, forumban ugyszint nem talaltam olyan temat ahol hol konkretan le lett volna irva milyen konfig, detail, hany fps
  • _Atti_
    csak értenek hozzá...
  • Bandew
    Az ókorban volt egyáltalán ilyen stílusú építmény?
  • Kandurex

• GaBika6
    Hi!

Na akkor elkezdem!

Vegre sikerult kiprobalnom a demot, mivel nincs kabelem amivel repeszthetek es igy nehezen jott le, de azert megerte.Meg bizony mivel nem gondoltam hogy ilyen jora sikeruruljon!Vegigizzadtam az osszes sorozatot (sogun, medieval) es batran kijelentem vinni foglya a palmat a hasonlo kaliberu jatekoknal./Persze korai meg a medve borere inni, hisz a latottak vajmi keveset mutatnak, de innen nehez lessz lerontani.Vagy megse? :o((( /A grafika mindenkeppen tokeletes hisz 3d-ben egyszerre mozgatni egy nagyobb hadsereget eddig nem nagyon jott ossze, reszben a technika miatt!A sogun berobbanasa nagy port kevert, mivel megszuletett az akkor tokeletes game, amelynek furcsa jatekstilusa ujszerunek mondhato es nagyszeru jatekelmenyt nyujtott szinte minden korosztalynak!(kicsiknek es nagyoknak eggyarant) :o))) Medievalban valoban volt nemi problema.Sokszor vert kellett izzadni egy-egy jo partinal a bonyolult osszetetele miatt, de ugy a szivemhez nott hogy szinte elneztem ezeket az aprosagokat.(Ez mar szinte fanatizmus) :o))) Valojaban nagyot nyomott nalam az is hogy europaban jatszodik.Hogy a magyarokkal is lehetett hadba szalni az volt a hab a tortan!Itt a rome total warban szinten nalam pozitivum az europai hadszinter, a grafika, no meg az iranyitas, mivel le is egyszrusitettek es kezelhetobb is lett a felulet./Az hogy az idot meg lehet allitani es ki tudod osztani a parancsot egyidejuleg.... Nos nem kell igenybe venni ha olyan nagy hadvezer vagy!!!/
    Osszefoglalva nekem nagyon bejott es ismeroseim kozul mindenkinek tetszett.Igy gondoltam megosztom veletek ezt a par gondolatot!Tudom tokeletes jatek nincs, de megis...
    Maga a jatekmenet majdnemhogy valosagos dolgokon alapszik!
    Van haditerv ami megszuletik a kis fejecskenkben.Kulonbozo fegyvernemek.Legfontossabb a taktika.
    Kepzeljuk el az adott korban a romai hadseregnek nem akadt legyozoje.Megis legyoztek taktikaval!Hannibalnak 20000 fos serege volt szemben a romai sereggel ami 80000 fot tett ki!Gondoljunk bele ez nem a szokvanyos 8-2 felallas!!!A romai hadsereg a szokasos negyszogalaku pozicioban allt fel ami kulon-kulon kisebb csoportokat alkotott.Hannibal ezzel szemben vonal alakzatban sorakoztatta fel embereit!Elso latasra Haniballnak tobb embere latszott, de mar akkor is voltak felderitok es nagyjabol tisztaban voltak a felek egymas erejevel, igy roma bizott a nyozelmeben!Bizhatott is hisz a taktikaja megtorni a kozepvonalat es aprankent felzuzni, felapritani az ellenseg erejet, aki aztan mas lehetoseg hijjan menekul.
    Megkezdodott a harc a felek egymasnak rontanak de amikor roma attorne a kozepvonalat, Hannibal hatral mig a ket szel elkezd behajolni es latszik kirajzolodni egy kor benne sok kicsi romaival!A kor vegul a gyorsan mozgo lovassag zarja, amit hannibal a nagy utja soran toborzott.Elonyere legyen mondva az is, hogy hadserege tobbfajta nepbol allt es ahany nep annyi harci szokas ugyebar!!!
    Szal a lenyeg az hogy mig romanak 80000 embere van, Hannibalnak csak 20000!!!, megis egyidoben csak mondjuk 5000-10000 ember tud harcolni, mivel a tobbiek a kor kozepen rekednek es csak panik uralkodik rajtuk amikor a nagy, nagyonnagy csatazajban... latjak hogy egyre kozelebb kerulnek a harcvonalhoz es legyen barmilyen harcedzett, barmilyen fegyvere, pancelja, azert megiscsak ember es menekulne de nem tud igy urra lett romaiakon a panik es elvesztettek a csatat!!!
    Kesobb hannibal romaig jutott meg 1 nagyobb csata utan, amit szinten porra alazott, de romat nem tudta bevenni mivel nem voltak ostromgepei es nem volt mit kifosztani, igy serege szetszeledt!Roma meg sem kiserelt meg 1 csatat kieszkozolni.Mikor Hannibal serege feloszlott mindent elkovetett hogy elve elfogjak es romanak bemutassak a kivegzeset...
    Szoval a taktikan van a hangsuj, es ezt ez a remek jatek tokeletessen visszaadja!!!
    Koszike hogy elolvastatok ezt a kis monologot. :o)))
    /Sajat velemenyem!!!/
  • Kandurex
    Témába vág.

Szal, a hivatalos oldalon csak az önimádat megy (gyk. így dx9 úgy dx9 , readme !)

A fórumokon a playerek tesztjei vannak, abból leszűrhető a játék viszonya a dx8 és 9 kártyák között

hivatalos totalwar.com (forum)
  • Ams
    ejnye
  • toMpEr
    Ahoz kerek linket ahol leirjak, hogy vertex shader 2.0+ -ot hasznalnak a jatekban
  • Ams
    OFF... fiuk...
  • Kandurex
    minek?
  • toMpEr
    ok,ott adsz?
  • Kandurex
    Linket?..LOLOL....menj át a hardver részlegbe..
  • toMpEr
    nem, csak add a linkeket :)
  • Kandurex
    gyanus nekem ez az érthehtetlenség, egy kérdés: Neked milyen videó kártyád van?
  • Kandurex
    Ugye nem gondolof, h nem vagyok tisztába a két kártya egy teljesítménye alatt dx8 -ban?
  • toMpEr
    erre is megneznek egy gef4ti vs 9600 tesztet, linkeket akarunk!
  • Kandurex
    Egyébként meg az a legegyszerűbb ha elnéztek pár külhoni oldalra tesztekért, világosan látszik a dx9 kártyák előnye a mtw -alatt (persze más kérdés, hogy a legtöbb tesztben szinte nem is szerepel dx8 kártya)