13587
  • Savaran
    #13587
    Huhh akkor mégis fut majd maximumon, egy hete még gtx 1070 volt az ajánlott
  • hunbalee
    #13586
    Total War: Rome Remastered - íme, a gépigény
  • Savaran
    #13585
    Lesz City View, egy álom vált valóra :) a Róma 1 óta nincs sajnos
  • hunbalee
    #13584
    Total War: Rome Remastered – Így változik a felújított verzió az eredeti játékhoz képest
  • Kotomicuki
    #13583
    Imádkozzunk az istenekhez, hogy ne nagyon qurják el CC-vel, PC-vel és egyéb, SJW-s szarságokkal (se)!
  • hunbalee
    #13582
    Bejelentették a Total War: Rome Remastered-et

  • Montanosz
    #13581
    http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?621252-PATCH-1-1-LOG
  • Grrrrrrr
    #13580
    Köszönöm.
  • Montanosz
    #13579
    http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?608308-De-Bello-Mundi
  • Grrrrrrr
    #13578
    Na ez izgalmasan hangzik, az első mod, ami felkeltette az érdeklődésem. Tudsz egy linket adni hozzá?

  • Montanosz
    #13577
    megjelent a De Bello Mundi mod medieval2 alá amivel rome:totalwarra varázsolhatjuk a játékot))
  • Grrrrrrr
    #13576
    Nem, sajnos ez kimaradt. Bosszantott engem is már az elejétől fogva. Meg az is, hogy nem lehetett foglyokat ejteni. Remélem a 2. rész orvosolja ezeket a hibákat. (is)
  • Yag
    #13575
    Négy egység vagy csapatméret létezik. Small, Normal, Large, Huge, (Option, video settings, unit scale)
    Small: 40
    Normal: 80
    Large: 160
    Huge: 320

    Római egységeknél csak az első hármat használja emlékeim szerint.
    Egyéb népeknél + MOD-tól függően 201-320 katona is lehet egységenként.
    Érdemes számolni.
    Max 18 egységed lehet egy "Légióban" egyszerre.
    18x160=2880 ember.
    Tegyük hozzá az ellen kb ekkora sereggel jön.
    2280x2=4560 ember egy csatatéren.
    Ha a csatát egy hídon vívod, legyen akármekkora géped is, garantáltan szaggatni fog a játékod csata közben.
    A játék jó szokása, hogy katonánkként animál és effektel. Árnyék, szűrők, egyéb apróságok.

    A hadjáraton érthető a három nép, vagyis a három római család egyikével kezdhetsz. Elvégre ez egy : "Hódítsd-meg-a-világot-Róma-dicsőségére" játék. Ha sikerült véghezvinned a rövid vagy a hosszú kampány kritériumait, akkor a játék feloldja a többi játszható népet is és kalandozhatsz.
    Egyébként meg egy "mindennép játszható MOD"-ot szoktunk használni.
    Így kezdhetsz az egyéb játszható népekkel is ...
  • DyAbLo
    #13574
    Mért van az hogy amikor saját csatát akarok csinálni akkor egy csapathoz max 500-600 embert lehet tenni és ha összesen kigyűl az 1200 ember akkor nem engedi hogy elkezdjem mert túl sok az ember.És amikor hadjáratra is akarok indulni csak 3 néppel lehetek.Mért?
  • Kayakos
    #13573
    Igen, sajnos előfordul, hogy nem ugyanúgy játssza vissza a csata menetét...fogalmam sincs, hogy ezt mi okozhatja, mintha egymáshoz képest elcsúsznának jelenetek. Pl előbb rohamoz az egyik egység, mint ahogyan az eredetileg volt, így nem időben kapják a nyílzáport és innentől csúszik minden. Más lesz a vége, sokszor a menetidő lejártával még nincs is vége a csatának. Szóval gáz. Egy igazi rejtély :-)
    Ha bárki találkozott már ezzel a problémával és tud rá megoldást, azt hálásan megköszönném!
  • kisokka
    #13572
    Ilyennel még nem találkoztam, hogy a rögzítést másképpen adja vissza, pedig párat rögzítettem már én is. Elképzelni sem tudom, hogy ez hogy lehetséges
    A hadjárat csata meg passz.
  • Kayakos
    #13571
    Ami viszont továbbra is problémaként vetődik fel az az, hogy létezik-e valamilyen megoldás, trükk arra, hogy az ember a hadjárat csatáit elmentse, mert bizony elég bosszantó, hogy ennek lehetőségét a készítők kihagyták a programból.
    Valamint -nem tudom mennyire egyedi jellegű a probléma- mi lehet az oka annak, hogy időnként az elmentett egyedi csatát nem jól rögzíti a program. Tehát mikor visszanézem, valahogy teljesen máshogy alakul a csata általában vége, mint ahogyan eredetileg az lezajlott. Ez is eléggé bosszantó tud lenni, nem tudom ez Nektek mennyire ismerős probléma, találkozott-e már valaki ezzel, vagy csak nálam jelentkezik. Van-e ennek valami egyszerű magyarázata, megoldása. Továbbra is köszönöm a segítségeteket, a tippeket!
  • Kayakos
    #13570
    Köszönöm a tippet kisokka, közben megoldódott a probléma! A történelmi csaták menüpont alatt találtam meg az elindítási lehetőséget :D Nem tudtam, hogy az előre megszerkesztett csatát oda menti el a program és onnan lehet azt elindítani. Egyébként jogos a felvetésed, az egységek nem kijelölése is okozhatta volna a problémát, bár ebben az esetben rögtön kiírta hogy mi a gond.
  • kisokka
    #13569
    Ez csak egy tipp, de a két-, vagy több oldal egységeit is kiválasztottad? Értem ezalatt, ha a sima csatát amikor választod a főmenüben, akkor addig az sem enged indulni, amíg nincs sereg választva, amivel lehet nyomulni.
  • Kayakos
    #13568
    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek! A Rome Total War Csataszerkesztőjével szeretnék játszani(enable_editor). Megszerkesztem benne a csatát, minden körülményét, a terepen is módosítok, stb, de nem lehet elindítani a játékot. Tehát miután mindent beállítottam, nincs "mivel" elindítani a játékmenetet! Nincs egy árva "start" gomb sehol! Mi lehet a megoldás? Mit nem tudhatok jól? Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • adios
    #13567
    Hali!
    Feltettem laptopra a játékot,minden faszán megy kivéve 1 dolgot. A felbontás olyan, hogy a monitor 2 széle fekete, és maga a kép csak középen látszódik. Nem nyújtja szét az egész monitorra. Ezzel lehet vmit csinálni?
    Előre is köszi!
  • kisokka
    #13566
    Akkor passz. Esetleg próbálj meg kompatibilitást váltani, bár nekem sosem volt gond se 7-es, se XP alatt vele.
  • Artox
    #13565
    Ha újrarakom is azt a szöveget dobja ki csak angolul:S
  • kisokka
    #13564
    Ha egyáltalán nem indul el, próbáld meg újratelepíteni és eredeti nyelven elindítani. Ha feltetted a magyarítást, először játszd végig a tutorialt, azt hiszem ennél végig kell, különben nem működik majd a hun. Ne kérdezd miért
  • Artox
    #13563
    Hali!

    Nemrég feltettem az alap játékot és a magyarítást hozzá, de mikor el indítanám kidob egy hiba üzit: "A Rome: Total War nem részletezett hibával találkozott, és most kilép."

    A gépigénye meg van. Szóval nem tudom mi lehet a baj. Valaki tudna segíteni?
    Előre is köszi!
  • Yag
    #13562
    1 Euró ? Szinte ajándék :)
  • pluman
    #13561
    Yag!Bejött a játék!Fogalmam sincs mit töröltem ki a mappából de így be tudok menni a játékba,már jó pár körön túl is vagyok.
    :D
  • Prof William
    #13560
    Gondolom már mindenki tudja hogy a Steamon 1 euró a Rome TW gold. Be is szereztem.
  • pluman
    #13559
    Bocsi ha sok amit leírtam.Próbáltam rá keresni a mappában de nem találtam :(
    Ha tudsz segíts légyszi!
  • pluman
    #13558
    Szia YAG!
    Fel raktam a 2.5 exét.Elindul a játék,be is tölt vana Roman Campaign,Continue Campaign,Multiplayer...stb.Rá megyek az elsőre Roman Campaign vár egy kicsit a gép, aztán két lehetőség van Roman Campaign With RTW és Roman Campaign Wth BI or ALEX.Bármelyikre rá kattintok ezt írja ki:Please select an item from the list(semmi mást nem tudok csinálni)kilépek és ez az üzenet van ki írva:Script Error in play_rome/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_start.txt,at line 12,column1.
  • pluman
    #13557
    Hali!csak az alap játékot tettem föl a gépre.A modoláshoz kicsit értek,voltak már dolgok a surrectum(1.5a,1.6 surrectumban)amiket át írtam....stba 2.0,2.1,2.3,2.5 nem raktam fel a játékra mert nem tudtam hova kell bemásolni őket.De most megpróbálok egy újjab telepítést,meg megnézem amit írtál.Még jelentkezem!
    Köszönöm!
  • Yag
    #13556
    Szia!

    Nem tudom milyen telepítést használtál de elvileg nem szabadna ilyen bugnak benne lennie. Az RS-II melyik részét telepítetted ?
    mert van 2.0 és 2.5 pach. Valószínű hogy ha ezt is telepíted már nem lesz ilyen gondod. Egyébként meg az üzenetből kiindulva úgy tűnik, hogy nem talál a játék az elefántra vonatkozó skeletion (csontváz) hivatkozást. A descr_skeleton.txt ben kell keresni a bugot, persze csak ha értesz hozzá. Elvileg a skriptnek írnia kellene, hogy melyik sorban van a probléma de ez csak akkor játszik ha értesz a modoláshoz valamennyire ... ettől függetlenül keresd a megoldást a 2,5 verzió telepítésében.

    Tájékoztatásul, elkezdtem egy hevenyészett egyszerűsített fordítást csinálni az RSII-höz, saját szórakoztatásomra és egy komplett Zenei MOD-ot, hogy ne kelljen unalomig hallgatnom az alapzenét, csata vagy borodalomépítés közben.
  • pluman
    #13555
    Sikerült fel raknom a játékot.Csak amikor elindítanám hiba üzenetet ír ki.Ezt : Generic Error! :unable to find skeletion'fs s1 forest elephant javelinrider
    Mi lehet a gond?
    Kérlek segítsetek.Előre is nagyon Köszönöm!
  • pluman
    #13554
    Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni.
    Szeretném fel telepíteni a surrectum 2-t.Csak mint szokott általában most is probléma van.A legnagyobb az hogy elindítom a telepítést kb 3/4-ig fel is rakja majd hiba üzenetet ír ki.Ez mitől lehet?
    Válaszotokat előre is nagyon KÖSZÖNÖM!
  • zoleee20
    #13553
    Azóta nekem is működött, sajnos Spártával nem kellett volna annyi időt elcseszni, mert a többi görög városnál már jól működött a dolog, sajna pont mikor az első városból űzték ki a felkelők a rivális családot, robbant ki a háború, mert nem végeztem ki a frakcióvezetőmet :)
  • zoleee20
    #13552
    Na most történt valami, mert pár kör óta 50 % alatt van a közbiztonság, és lázadoznak...
  • kisokka
    #13551
    Lehet alkalmazni ez biztos. Az már kevésbé tuti, hogy Spártát sikerül -e. Egyre jobban kételkedem. Próbálj meg másik városokat is, mondjuk Athént, vagy Larisszát.
  • zoleee20
    #13550
    Az egész görög félsziget a Scipii-k kezén van, ezért alkalmazom, legalábbis próbálom alkalmazni ezt a módszert :)
  • kisokka
    #13549
    Ha a scipiik nem rohanták le, akkor végülis mindegy, mert lerohanhatod te. Ezt a fellázadást akkor érdemes alkalmazni, ha valamelyik testvérfrakciótól szeretnél várost. Viszont, ha valamely más nép tartja, kézben, mondjuk makedónok, akkor úgyis belebonyolódsz velük egy háborúba. Őket is még jobb az elején ledarálni :)
    Nemrég elkezdtem megint a játékot és a Juliusokkal már behúztam Spártát is, most Athénnal görcsölök, ugyanis az Brutus kézen van. Viszont már látom a végét, úgyhogy, ha majd be tudom húzni, felveszek róla egy videót.
  • zoleee20
    #13548
    Bár most lecaökkent 20%-ra a közbiztonság, lehet, hogy azért, mert beletettem még két kémet. Talán fellázadnak nemsokára.