614
Matrix2
  • Tikal #213
    most akkor matrix in matrix? :)
  • Werewolf
    Látom kellőképpen felizgattam a népet, meg a kétkedőkről is igazam volt. Az viszom hülyeség volt részemről, hogy emil küldök. Egyszer már leírtam, többször nem fogom. Ezért inkább közzéteszem az első úriemberrel (teszt) váltott levelezést, remélem számára ez nem gond.

Hello

Na végre! Ez az! Rajtam kívűl is érti valaki!
    Az Orálkulum arról hadovált, hogy ő egyfajta terminátor
    (öngondolkodó,mükődő) program, valamint, hogy szerinte hibás.
    Smith ügynök is recseget valamit arról, hogy hibás?, meg a
    Kulcskészítő is az.

Az Építész azt mondta, hogy már járt nála pár Neo. Na most, a
    Kulcskészítő "meghalt", de ezek szerint többször is. Vagyis ő is egy
    újratöltödő program. Azt is mondta, hogy már 5 Zion volt. Az emberek 1
    ről tudnak, az is már 100 éve van. Vajon miért? Felsorolta a Mátrix-
    generációkat. Asszem a harmadik volt az, amire azt mondta, hogy olyan
    volt, mint a normál, csúnya világ. Tehát a tökéletes tökéletlen. De ez
    a renszer is összeomlott, mert az emberek a puszta létnél mindig
    többre vágynak. Ekkor írták meg azt a Mártixot, amely esélyt azt a
    renszerből való "kijutásra". Ezzel reményt ad. Azzal, hogy az
    embereket ebben a "külső" Mátrixban kergetik, csak a látszat, remény
    keltésére szolgál. Ezért mondta azt Neo, hogy érzi őket és ezért tudta
    megállítani a robotokat, mint a golyókat. Az is a rendszer
    ciklikusságára utal, hogy az Építész + az épület felrobban, de ez az
    eddigi Neok miatt nem először történik.

Remélem érthető volt a magyarázatom, + igazam van.

Hello
    Werewolf

ps: Írd meg te mire gondoltál.

folyt:
    Ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy a "külső" Mátrix létezése miatt
    tudta magát Smith az meberekbe kimásolni.

Hello

Erre a válasz:

Hi!

Köszi az e-mailt!

Szerintem igazad van, én is vmi ilyesmire gondoltam! Ugye az építész azt
    mondta, hogy ez már a 6. Zion! Neo előtt volt már 5 kiválasztott, akik
    detto ugyanigy eljutottak a végéig, vagyis az építészhez. Ezt direkt
    csinálta így az építész, hogy a végén a kiválaszott, aki "a Mátrix
    programozásában benne rejlő kiegyensúlyozatlan egyenlet
    maradékának összege" elindítsa az "Újratöltést"! Innen van a film cime is,
    hogy Reloaded (azaz újratöltve)! Namármost, a Neo előtti 5 kiválasztott
    mind azt a lehetőséget választotta, hogy töltsék újra az egész matrix-ot!
    Na de Neo nem azt választotta, mivel ment megmenteni Trinity-t! És mikor
    visszatértek a "valóságba" már amit ők annak hittek Neo érzett valamit!
    Érezte, hogy ugyanolyan a "valóságban" mint a matrix-ban. Ezért próbálta
    meg megállítani a robotokat, és ezért sikerült is neki!
    Még én sem értem teljesen a dolgot, mert még csak 1x láttam a második
    részt! Még meg kell néznem egy párszor, hogy mindent értsek!
    Még1x kösz a mail-t!
    Bye!

Ennyi. És szeretnék mégegyszer elnézést kérni testtől, de remélem megérti.

Részemről ennyi. Ez a én (és test) véleményem. Ha valakinek nem tetszik írja le. De nem kívánok vitatkozni.
  • Tikal #211
    Jaj, ez gyenge érv, nyugodtan ird le, aki meg akarja nézni a filmet az ugysem jön egy olyan topicba ami a filmről szol, nonszensz :)

Szoval ki vele!
  • Tikal #210
    Egy kis mellékes megjegyzés/kötekedés:
    Az ikrek hogy a rákba nem tudták kilőni az a szerencsétlen cadillacat amit trinity vezetett, elég lett volna egy keréklövés, vagy erre nem volt megfelelő program? :)
    Az ügynök meg simán kilőtt egy civil terepjárot, ami elég látványosan keresztbe is fordult.
    Ja és trinity motorja nagyon gyenge eresztés lehetett hiszen a rendőrök nagyon a seggébe voltak :)
  • busmanus
    nem azt mondta, hogy zionban mindenki meghal, de a kiválasztott a matrixból kiválaszt 23 embert, akik újjáépitik?
  • csomi
    Ily modon Werewolf nyugodtan ird le a meglatasod! Az ugy is csak egy lehet a valoszinuleg logikusan lehetseges folytatasok kozul, de mint olyan, valiszinu, hogy nem ugy fog folytatodni :)))).
  • csomi
    Egyet ertek en is. Mar egy par napja toprengek rajta, de csakugyan be kell latni, hogy barmit is kepzel az emberfia vagy lanya, ez nem egy ekzakt pontosan meghatarozott, letezo szabalyszerusegre epult struktura, ez csak fantazia, kitalacio. Hozzateve gyorsan, hogy egy nagyon otletes es szorakoztato kepzeletvilag amit kepes nagyon sok ember magaeva tenni, koztuk en is. De hat mint ilyen, a tortenetet megiscsak a szerzok alakitjak es igy valoban barmi lehet. Naivsag lenne azt hinni, hogy valaki pusztan az epitesz szavai alapjan egyaltalan kepes lenne, ez nem jo szo, sikerulhetne neki kikovetkeztetni a folytatast. Inkabb arrol van szo, hogy vannak valoszinubb folytatasok es kevesbe valoszinuek. De mivel mi emberek a valo vilagban kombinalunk (remelem :), arra TIPPELNEK, hogy itt most olyan folytatas lesz ami egyaltalan nem valoszinu es amire egyaltalan nem is gondoltunk(vagy csak kevesen, de azok sem azert mert kitalaltak). Ha viszont igy lenne maris bukik a "kikovetkeztettem" dolog.
  • KG21
    ment mail
  • KG21
    Igazad van!
    Sztem olyan ez, mint amikor egy tucat horror, vagy detektív storynál azon agyal az ember ki lehetett a gyilkos.
    Bele lehet magyarázni , hogy akár a vécésnéni is lehetett, teljesen véletlenszerű, hogy az alkotók melyik variációt választják
  • Tikal #203
    Szerintem ird le ide hogy gondolod, aztán majd ha nem ugy lesz a 3.részben ahogy leirtad akkor csatlakozhatsz azok közé akik azt hitték megfejtették a történetet :)
    Mindenesetre majd novemberben visszalapozunk ide, és meglátjuk. :)

Egyébként meg Cvd kell egyetértenem, itt még bármi lehet :)
  • Cvd
    SZVSZ teljesen felesleges még agyalni hogy mi miért van, habár a rendezők érezhetően ezt akarták elérni. De a 2-3 rész tulajdonképp egy film, vagyis pont annyi értelme van most bármiféle teóriát felállítani, mint egy átlag film felénél. Még mindig teljesen nyitott a szori, bármit megfordíthatnak úgy hogy logikus is legyen, ha rendesen megírták a forgatkönyvet. A leglogikátlanabb történésre is adhatnak magyarázatot, és a legnyilvánvalóbb dolgokról is kiderülhet hogy nem úgy van. Ettől függetlenül lehet hogy valaki már most rájön mindenre, de ez sokkal inkább szerencse kérdése lesz, mint azé hogy ki mennyire figyelt meg kombinált a 2. rész alapján. Ráadásul egy halom teória keletkezhet, és valszeg egyiket se tudja majd 100%-i igazolni a kitalálója. Két cél volt a 2. részben, hogy látványos legyen és agyalásra késztesse az embereket, de ne legyen könnyű dolguk. Szerintem mindkettőt tökéletesen hozza.
  • precision
    Vagy én olyasmire gondoltam, hogy Zion, és ezzel együtt a "valóság" vagyis amit Morpheus-ék annak hisznek, az is a matrix része! Mert ugye az Építész azt mondta, hogy ha Neo a jobb? oldali ajtón megy be, akkor Zion-ban mindenki meghal, kivéve 23 embert, akik újjáépítik Zion-t. Namost, hogy lenne már az építésznek hatalma Zion felett, ha az nem a matrix részét képezné? Meg sztem ez magyarázza azt is, hogy Neo képes volt megállítani a robotot! Sztem ez a magyarázat, de nem biztos, ez csak az én véleményem, kiváncsian várom a ti véleményeteket is!
  • precision
    jöhet a mail... :))) Előre is thx!
  • Werewolf
    Sziasztok!

Azt vettem észre, hogy sok embernek nem tetszik a 2 rész, még a nagy "fan"-oknak sem. A hosszas beszélgetések és vélemények megosztása során kiderült, hogy azért nem, mert sokan nem értik a 2. rész lényegét.(Ezt persze nem merik, vagy nem akarják bevallani) Sok embert idegenített el az, hogy Neo a film végén a keresőrobotokat megállítja. Itt mindenki a "Ja persze! Kibaszott Szupermen!" jelzővel él. Pedig ha tudnák... Nem akarom lelőni a lényeget, de mindenki nézze meg (újra) és figyeljen az Építész szövegére, meg az Orákulumra. A lényeget az Építész mondja a generációkról. Ha valaki még így sem érti, dobjon meg egy emillel és elmagyarázom neki.
  • Lacc
    Na végre egy jó vélemény, azt hittem már csak nekem tetszett a film :) Ja igaz, meg Sodi-nak is.
  • The Garrett
    "(de mivel egye " az egye nem kell.
  • The Garrett
    NA erre valami ilyesmit találtunk ki haverokkal (csak feltételezés):

Ugyebár Neo egy programhiba, ami véletlenül Neo (mátrix vagy éltbeli?) születésénél keletkezett. (de mivel egye az ember rögtön beleszületik a Matrixba ez egy és ugyanaz). Ez a programhiba "szállt bele" neo-ba, mint ahogy Smith ügynök is megszállta azt a faszit Neo álmában, így kijutott a Matrixból az életbe.

bla bla bla...
    Neonak volt egy mondata akkor: valami megváltozott, már érzem őket. Meg tán az egyben volt egy ilyen hogy:( nem szó szerint kell érteni)
    Aki legény a Matrixban az legyen legény az életben is. => a kiválasztottnak szabad átjárása van élet és matrix között. Így tudja befolyásolni Neo a gépeket.

SZIGORÚAN IMHO. Nem kéretik anyázni miatta.
  • Lacee
    ok, akkor kérdezek :)
    Az egyetlen homályos pont: hogy állította le Neo az őrszemeket a végén, mint a golyókat a mátrixban?
  • The Garrett
    Nos épp most jövök haza a moziből ( mit tegyek ma volt olcsó a jegy )

a FILM nagyon nagyon nagyon jó lett. Haverokkal egész hazafele úton azon agyaltunk, hogy most akkor ez ezért van ez azért stb.
    Egyetlen egy jelenet volt ami nem tetszett ez pedig az elején az a diszkózós bulizós rész. Az valami fertelmesen gagyi volt. Azt vártuk mikor makog be king kong és áldoznak fel neki valamit.

Attól a résztól eltekintve minden jelenet 8-9 est kap a 10 es skálámon.

JA és aki nem értette a film végét az bátran kérdezzen! :D
  • Blasta
    Nem

(De azt is fogod itt olvasni, hogy jó :-)))))
    Nézd meg mindenképp!
  • Braveheart
    nekem csak egyet mondjatoki: jó a film, vagy nem?
  • SoDI---
    kiiiiiiiiirály :)
  • [HUN]PAStheLoD
    jóóóóóóóó
  • shaba23 #188
    Jelek, amik arra utalnak, hogy tul sokszor lattad a Matrixot
    1. Számtek vizsgán hét monitort igényelsz.
    2. Már a bootolásnál kiírt szövegekből is csak kéket,
    barnákat, feketéket látsz.
    3. Vizsga alatt el?kapod a mobilodat, és beleüvöltesz: "Tank, I need an exit, fast!"
    4. A tanárok a tételsort nyújtják feléd, de te csak kék, és piros piruláknak látod őket.
    5. Az egyetemi mosdókban, már az összes tükröt megbökdösted.
    6. Az aula fala a te lábnyomaiddal van tele.
    7. Minden tanárodnak, aki a neveden szólít, kikéred magadnak, mert a te neved Neo.
    8. Nem vagy hajlandó levenni a napszemüvegedet.
    9. A hosszú kabátod alatt sok "puskát" tartasz.
    10. A menzán odaszólsz a konyhásnak: "Nincs kanál!"
    11. Nyitsz egy "Túl sokat láttam a Mátrixot! A jelek:" c. topikot :-)
    12. Amikor a vizsgán kérdeznek tőled, egy kis türelmet kérsz, lehunyod a szemed, és gyors szemmozgásokat (REM) produkálsz.
    13. Már csak a piros ruhás nők után fordulsz meg az utcán.
    14. Azt képzeled, hogy jó hecc lesz, ha egy chat-en a 'NEO' nevet választod nick-nek. Persze végül a 'spanyol inkvizíció' mellett döntesz. ;)
    15. Bemész az iskolába, de az ajtó előtt várakozó sötét öltönyös alakok láttán azonnal elrohansz, ahogy csak a lábad bírja.
    16. A Dékánt konzekvensen Orákulumnak szólítod.
    17. Kiviszed a házvezetőnőd szemetét.
    17. Amikor az utcán hazafelé bandukolva megszólal a telefonfülke, ami mellett elhaladsz, izgatottan körbenézel.
    17+1: Mikor harmadszor mész egy tárgyból újra vizsgázni, csak annyit mondasz: "Á, Deja Vue"
    18. Fizeted az adót. :)
    19. Leülsz tanulni, és rögtön megfájdul a fejed. De már tudod, hogy mitől.
    (You've never used it before. . .
    ha felébredsz, rögtön megtapogatod a szádat, össze van e
    nőve, vagy csak egy rossz álom volt?
    19. Az M&M cukrokból kiválogatod a pirosakat, és másoknak adod.
    ***Agent_Smith sets mode: -v NEO
    20. Megbux biológiából, mert a dolgozatban az embert a vírusokhoz sorolod be.
  • SoDI---
    Ez különben egészen más Trailer, mint amit a moziban mutattak.
    Ha igény van rá, akkor feltöltöm valahova a másikat is.
  • SoDI---
    Aki annyira akarja látni ezt a Trailert, az leszedheti egy verzióját többek között innen is. (13 Mb).
  • Tikal #185
    Csak azért mert nem ezt vártuk, és vannak ettől jobban megkomponált filmek :) Ötlet jo, rendezés gyengus...
  • Aramir
    Röhej, de a ATV-n a hiradó után épp most adták le a 3. rész bemutatóját, amit a stáblista után is adtak.
  • Randal
    végülis mindegy.
    megvan az animatrix azt jóvan:)
    azt se tudom miko fogom megnézni.
  • SoDI---
    Sajnos se a Winace, se a Winrar nem tudja megnyitni a data.dat file-okat a CD-ken, külön videóállományoknak pedig nyomuk sincs :(
    Egyetlen megoldás lesz, ahogy nézem, fel kell rakni, és kell keresgélni letölthető elmentett játékállások után, amikkel megnyithatóak. :(

Én is nagyon kiváncsi vagyok rájuk, de annyira nem, hogy játszani kezdjek vele :(

Ha fel van telepítve (aki feltelepítette már), akkor nem jelennek meg a vinyón a videók?
  • Randal
    Az Enter The Matrix 20 percét hogyan lehet kiszedni a gammából?
    mer nincs kedvem feltelepíteni? (igaz, hogy helyem sincs.)
  • KG21
    Ha az orákulum egy szimpla program és nincs látnoki képessége, csak kiszámítja egyenletekkel a bekövetkező eseményeket, akkor Neo mutáns agyával tulajdonképp nem ugyanezt teszi? Lehet hogy képes átlátni a valóság tényezőin is! Nemcsak a mátrixban látja a kódot, hanem a valóságban is elkezdi érzékelni azt.
  • Tikal #176
    Bonyolult? Nos ha valamiről kevés infot adok a népnek attol az még nem bonyolult csak ők nem tudják az egészet amit én ( vagyis Wachowski) :)
  • SoDI---
    Amire ez nem ad választ, arra pedig ott van az Enter the Matrix 20 perce, amit leforgattak külön :))
  • KG21
    Na már fennt vagyok, el is kezdtem szedni. Remélem sok kérdésre választ ad.
  • SoDI---
    Eeeh, ezt a werkfilmet.
    Nem is gondoltam eddig, hogy nem filmtrükk Keanu Reeves összeszedett mozgása :)

Különben visszakanyarodva az építőhöz:

"...lesz néző, aki ebből kettőt ért meg, lesz aki 50-et, és lesz, aki 400-at."

"Larry Wachowski mondta nekem az elején, hogy ez lesz a világ legbonyolultabb filmje. Igaza lett."
  • Davidus
    Ja
  • Randal
    én fennt vagyok.
    Töltök egy Animatrix nevezetű filmet, de az 700 mega. ez az?
  • KG21
    Most akartam felmenni a mátrix hubra (gondoltam ott tutira megvan), de tele van mindkettő.
  • Randal
    És a 9 animatrixot honnan lehet leszedni?