161
Projektor építés 50-60e ftból.
-
Joules #58 Ez is egy jó megoldás lenne...
De csak lenne... Lévén, hogy országunkban ilyent
sem találnánk egykönnyen.
Írásvetítős overhead lcd panel kell(ene) mindenképp!
Sajna csak németéknél vannak ilyenek legközelebb.:(( -
DVDMester #57 http://www.mp3playerstore.com/stuff_you_need/special/th-5688.htm
Main Features:
-Active Matrix TFT LCD Monitor
Model with Built-in Speaker
-Super slim
-Stable performance with high picture quality
-Screen size: 5.6 inches (diagonal) 4:3
-Full color Pix: 960(H) X RGB x 240 (V)=230400
-Viewing angle (L/R: 50 degrees U/D: 25 degrees)
-NTSC/PAL auto switchable
-Full function remote with OSD
-Power supply: 11-15V DC
-Power consumption: 7W
-Dimension: 153 x 133 x 28mm
mindez mindössze 119 dollár. -
DVDMester #56 ja, a lenti microdigit féle LCD panel megjeleníti a VGA jelet! -
DVDMester #55 nem tudja valaki, ha tengerentúlról rendelek az E-bayről, mennyi lehet a postaköltség egy kb. 5 kilós csomagnál?
-
#53 Laptop kijelzőhöz vezéerlő is kell...
Viszont vannak tuneres TFT-k is. -
#52 jól hangzik -
DVDMester #51 Mi a véleményetek erről:
LCD Type
6.4" TFT
Resolution
640 x 480
Max. colors
18 bits
http://www.microdigit.hu/icp_hope/lcdkit02.htm++
Árat egyelőre nem tudok -
DVDMester #48 http://www.win.hu/box.htm
ezzel talán lehetne laptop TFTből használható monitort csinálni. -
DVDMester #47 bestrega: nincs ilyen tft nagyobb felbontással?
-
#46 mondjuk a 383*234 es felbontas miatt :D
kepzeld el ezt az oruletes felbontast 3 meterre kifeszitve -
#44 izgi lehet fekete feherben tvzni :D mert kb 80% hogy ez a panel az -
DVDMester #43 leginkább semmivel. -
#42 én is ezt kérdezem -
DVDMester #40 főleg a fórumokban nézz körül -
DVDMester #39 Sajnos még nem tudok, turkálj a linkek között.
-
Cat #38 http://www.commspecial.com/resolutions.htm -
#37 Egyébként ha kiveszem belőle az LCD panelt akkor lesz ez a lap + kiáll belőle néhány drót nem? Tudsz valami leírást adni hogy hogyanis lehet ebből egy különálló monitort csinálni? -
#36 Lrgalább van értelme a régi laptopoknak -
#35 Erre van nekünk szükségünk! :)
"Eladó 486 DX50, 8 MB RAM, 400MB HDD, 1, 44FDD, szokásos portok. Töltő nincs, akku gyenge."
7rugó és meg is van a kircsi LCD panel -
DVDMester #34 újabb ötletekre bukkantam. Laptopból kiszedik az LCD panelt, nagyon óvatosan leveszik róla az elektronikát és egy fresnel lencsét raknak elé, azon keresztül világítják meg. Egy ócska irásvetítőben benne van a szükséges nagyítólencse is és a fresnel is. -
DVDMester #32 méé mi bajod vele -
#31 Jó az oldal csak a panasonic TV-s honlap nemtetszik :) -
DVDMester #30 na, fent van egy csomó kép meg link, kezdetnek nem rossz. -
DVDMester #29 elkezdtem a gyűjtést.
http://dvdklub.uw.hu -
DVDMester #28 elkezdem összegyűjteni a linkeket a témáról, gyártók, ötletek, stb. felrakom az oldalamra aztán lehet túrni. -
moNTo #27 Az a legnagyobb baj, hogy úgy tűnik, csak a múlt század végén készült lcd panelek ilyen 'olcsók' ~200$. Ezért is ajánlják a legtöbb helyen az ebay-t, mert ott van egy csomó használt cucc. Sok esetben korlátozva van néhány országra, hogy honnan várnak vevőket (pl. usa, kanada). Ráadásul nem biztos, hogy télleg jó állapotú a cucc (döglött pixelek, karc, stb). Ki merne bevállani egy tengerentúli zsákbamacskát 40 000 ft-ért? -
DVDMester #26 http://www.hommie.net/parts.htm
Itt is egy megvalósult változat.
Dukane lencse, Sharp LCD overhead projecttion panel. -
DVDMester #25 Ne adjuk fel, nehogymá csak a gazdag majmoknak lehessen ilyen jó cuccuk :) -
DVDMester #24 Szamitasaim szerint ezzel a TFTvel kb. 6mm es lenne egy pixel egy 2,4 méter széles falra vetitett képen. Hát ez tényleg elég gyér. A linkeken amit beirtam van néhány oldal, ahol pl. 130$-ért van a következő:
Specifications: 12 VDC supply, operating temperature 0° C-60° C, composite video signal 1V P-P 75 ohm, TFT active matrix system display method, RGB stripe color configuration, NTSC. * Power Consumption: 12 VDC, 500 mA * Overall Dimensions (mm): 127W x 93H x 19D * Active Area (mm): 102.6 W x 74 H * Resolution (dots): 960 V x 234 V = 224,640 * Dot Pitch (mm): .107 W x .316 H * Contrast Ratio: 80-120 * Response Time (ms): 30 Rise, 50 Fall -
moNTo #23 Akkor külföldön kell körülnézni. Az ebay.com-on többet is találtam 100$ körüli áron (gondolom használtak), de jobb lenne valami boltfélét találni... hqnedis-nél még megkérdezem azért, hátha tudnak behozni. -
#22 MIndenhol ennyibe kerül :) -
Cat #21 akkor ezekszerint megvan az oka hogy miért kerül a depon a legolcsobb projektor is 430ezerbe :p -
moNTo #20 ugyanott, ahol ezt láttad, ott nincs 640x480-as felbontású is? -
#19 És gondolom itthon nem lehet ilyesmit találni... -
#18 ez amugysem lenne jo gyari hattervilagitasa van tehat a hata mogott van minden elektronika esely sincs atvilagitani -
#17 Felbontás: 383x234 -
#16 LCD panel: TFT LCD
Méret: 4"
Felbontás: 383x234
Képpontok száma: 89622 pont
Rendszer: PAL
Bemenet: 1.0Vp-p 75 Ohms
Háttérvilágítás: CCFT Backlight
Tápfeszültség: DC 12V+-1.0V
Áramfelvétel: ~400 mA
Üzemi hőmérséklet: -5~40fokC
Méret: 119x85.5x41mm
Súly: 250g
Ár: 29.900.-Ft
-
#15 ezek az lcdk hany szint képesek lekezelni? nekem itt van egy irasvetitore valo lcd de az max 256 szint kezel. az meg mindenre jo csak videot nezni nem :D -
DVDMester #14 A 4" az az átlóra értendő. Vannak a neten XLS táblázatok arra, mekkora átlóhoz mekkora objektív kell. Ma leszedem ezeket. Amit a neten láttam, azoknál 8 láb vagyis 2,5 méter átlójú képet csináltak. Némelyik megadja azt is milyen lencséket használt. Megpróbálom összegyűjteni az infokat aztán feltöltöm valahova.
-
moNTo #13 az hogy 4'-os, azt általában az átlóra értik, nem? (jó lenne, mert akkor 60x80-as oldalméret lenne, ami már jó).
Hmm.. én kétlem, hogy a ledek elegendő fényerőt tudnának szolgáltatni, de ha mégis, akkor az fasza lenne nagyon (a fény fókuszálása megoldható sztem).
Az, hogy a Krokus mekkora képet vetít, a használt objektív látószögétől (gyutávtól) függ.
Én normál (45-50mm-es) optikával kb 2 méterről kb 1 méter képátlóra emlékszem (nem mértem, és már régebben is volt). Széles látoszögű optikával közelebbről lehet nagyobb képet létrehozni (némi torzítás árán).
Krokus nagyítókat nem tudom, hogy gyártanak-e még (asszem a csehek csinálták), használtan lehet látni néha az expresszben, esetleg fotósboltban érdemes megnézni (elvileg bármilyen nagyítógép jó lehet, csak elég nagy legyen a negatívtartó kerete), nekem is van nagyítógépem, csak annak 24x36mm-es az átvilágítható felület, és az kevés (legalábbis én nem láttam még ilyen kisméretű lcd panelt).