161
Projektor építés 50-60e ftból.
-
#121 most jut eszembe, még anno szakközépben egy irásvetitöre applikált, átlátszo lcd panellel szorakoztunk, de borzalmas képe volt. kicsi felbontás, no kontraszt, és valamiért az egész lila volt... azok a régi szép idők :D
amugy vászonhelyettesitésre tudok két elég jo tippet... -
#120 monitorbol akartok valami ilyesmit csinálni? :S
-
blinty #119 hali! én most tervezgetem h. építek egy projektort...de én csak azt nem értem hogy, ha valaki egy monitorból csinál egyet akkor ahhoz utána hogyan lehet csatlakoztatni :pl:dvd-t....??? -
blinty #118 hali! szerintetek hogyan lehetne legolcsóbban megépíteni egy ien projektort??és biböl? -
blackgamer #117 Esetleg valami spéci tükörrendszerrel nem lehet kivetíteni egy monitor képét? (a távcső és a mikroszkóp működési elvén)
bár gondolom ha megoldható akkor is kicsi lesz a fényerő
de érdekes rajta elgondolkodni -
#116 Régebbi fajta laptopból ki tudom úgy szerelni az LCD jét, hogy azt ráköthessem videókártya kimenetre? vagy össze van integrálva? :(
-
#115 Emberek! Egy átlag projektor 1024*768-as felbontáson úgy 2x3 méteres kép kivetítésénél nem ad valami egetrengető képet, úgyhogy gondolom kisebb felbontáson nem ad jobb képet. -
#109 Itt egy sikeres magyar történet
Forrás - hwoc -
DVDMester #105 Az autófényszóró nekem is eszembe jutott, bár én a kékes színű halogénre gondoltam, ami nagyon drága. A diavetitőnek kevés a fénye. -
H_Johnny #98 Kész tervet csak akkor lehet összeállítani, ha már megvannak az alkatrészek. Körvonalaiban viszont tökéletes a cucc, és én nagyobb fényerőt várok, mint amit a boltiak tudnak. :)
Amire nekem kell az 2x1,5 méteres kép kb. 5 méter távolságból.
Ha nagyobb kellene, akkor optimistán állnék hozzű egy olyanhoz is, ami moziméretet tud mondjuk 40 méterről.
Ehhez kapható megfelelő lámpa (akár 200000! Lumen), csak ez több ezer Wattos és kellene egy infraszűrő, meg brutál hűtés, mert szétsülne minden :)
De ez sem 100%, mert nem ismerem az LCD-k lelkivilágát. Lehet, hogy nem viselne el pár százezer Lument.
(a mozigépek sem olvasztják meg a filmet) -
DVDMester #96 johnny !!!
Megvan amit keresünk!!!
http://www.csun.edu/~hbpsy028/projector/ -
H_Johnny #95 HI!
Sajnos nem igazán találtam anyagot az infraszűrőkről, persze azért még utána fogok járni.
Gondolom, nem csak drága speckó szűrővel lehet kiszűrni az infravörös tartományt. Nekünk nem kell tökéletes megoldás, csak egy olyan kompromisszumos dolog, olcsó, egyszerű. Hogy a melegedést kellőképp lecsökkentsük.
Elvégre, ha jól tudom pl. a szén-dioxid is szűri az infravörös tartományt.
Ratjack, tudsz valamit azokról a speckó infraszűrőkről írni. Az is jó lenne, ha a neten mutatnál valami tanulmányt vagy ilyesmit. -
H_Johnny #93 Várj csak!!! Ki mondta, hogy kompakt kivetítőt akarunk? simán lehet a fényforrás 30-40 cm-re az LCD-től -
H_Johnny #92 Tehát, kedves Ratjack, valami ötlet?
Mondjuk mi az, ami kiszűri az infravörös tartományt.
Esetleg 2 üveglap közé zárt valamiféle gáz?
Vagy 2 (egymástól 2 cm-re lévő) üveglap közt (még az LCD előtt) ventilátorral mozgatni a levegőt (netalántán vizet)? (most akkor attól van meleg, hogy izzik az izzószál?)
Jó a felvetés, nem akarok szétégetni egy LCD-t sem. Úgyis rájövünk a megoldásra :) -
H_Johnny #90 http://www.gwidijanto.fcpages.com/
-
H_Johnny #89 http://www.hut.fi/Misc/Electronics/faq/vga2rgb/interfacing.html
-
DVDMester #88 pgk: biztos hogy meg lehet nyuzni, lattam egy oldalon.
sajnos azota is hiaba keresem az oldalt. -
#86 ja, kb. ennyi :D
az lcd-n kívül nincs is sok probléma :D -
Benyo #85 Ez az ebay akkora egy szópás!Ha nincs credit kártyám halott az egész. -
Benyo #84 projektort -
Benyo #83 na tehát akkor ahhoz hogy profektort lehessen építeni egy lcd-re 1 ventire, 1 erös izzora ,két domboru lencsére van szükség ugye?+ doboz ,kábelek... -
#82 Hopsz:
ez inkább -
#81 PL: ez az ódal aranyos -
#80 Nagyon Kúúúúúl lenne gy illen Proji! Nézegettem az oldalakat és arra a következtetésre jutottam, ha már megvannak a hozávalók akkor már összerakni nem egy nagy ördöngősség!! -
H_Johnny #79 DVDMester! Nagy volt? Mihez képest? Lehet, hogy ő magasabbra tette a mércét, mint mi. Ő mondjuk, csak hobbiból építette meg, én szükségből csinálnám. Talán neki volt otthon egy Barcoja referenciának, aztán ahhoz képest sz*r volt.
Hogy találtad az oldalt?
-
#78 biztosan nem elég -
Benyo #76 13 dollár a világ bármely pontjára.
Asszem összesen kézbesitéssel egyűtt 30...
De ha azok ilyen lencsével nyomják akkor azt mi is megtudnánk csinálni..veszűnk egy lencsét azt kész meg tűkröket a vertikális/horizontális elforgatás miatt....A monitor fényerejét meg max-ra állitani.vagy ez nem igy müködik? -
Benyo #74 CSá engem nagyon meg fogott az az oldal amit az egyik srác írt (http://www.myimax.com/)
Mit gondoltok erröl?Mert ha ez tényleg igy van akkor rendelek... -
DVDMester #72 johnny: multkorjaban talaltam egy oldalt ahol csomo fenykeppel be volt mutatva hogy szedett szet a gyerek egy TFT moncsit, aztan atvilagitotta, ezzel az volt a baja hogy a pixelek kozotti fekete res tul nagy volt a nagyitott kepen. Sajnos a linket mar nem tudom :I
De a lenyeg hogy szet lehet szedni, es le lehet rola szedni a szuroket is siman. -
H_Johnny #71 http://www.man-machine.com/lcdrepar.htm
Ezen az oldal valami szervízé lehet.
"Backlight Replacement: $99 Installed"
Tehát, ha ők szét tudják szedni, talán nekünk is sikerülhet. Nem ragasztották, préselték, kalapálták, satuzták össze a polárszűrőt a háttérvilágítással! -
H_Johnny #70 http://www.netbored.com/classroom/what_is_tft_lcd.htm
TFT-k felépítése -
H_Johnny #69 Mini TV LCD-je nem jó!!! 39600 pixel?-->240*180?
Körbe kell kérdezni máshol, hátha már szedett szét valaki TFT monitort -
sitti23 #68 Kezdő vagyok a témában de NAGYON érdekel ha valaki esetleg eljut odáig, hogy összedob egyet amit frankón müxik az dobjon már mailt,hogy pontosan mi kell a cucchoz és hogy kell összeeszkábálni!
kösz
-
DVDMester #66 Elektroworldben van 37 ezerert 2,5"-os LCD kijelzos TV. A felbontasat sajnos nem tudom. -
Joules #65 Főleg a fényerő a hátulütője.
Ha viszont találunk olyan LCD panelt, amit
át lehet világítani, akkor nyert ügyünk van.
A fresnel lencse megoldja az összefókuszálást.
Most főleg az LCD-n törje a fejét mindenki.
Vajon ezek a TFT monitorok alkalmasak lennének
átvilágításra?
Szét lehet egyáltalán úgy szedni, hogy csak az
átvilágítható panel maradjon épségben, működőképes
állapotban??? -
#64 én az egészet nem értem, egy tenyérnyi lencsére előbb össze kéne fókuszálni a képet, meg ugye tényleg komoly fényerő kell hozzá -
DVDMester #63 ez nagy kamu, a monitornak nincs akkora fényereje hogy lévezhető képet adjon. -
#62 Csak hogyan? -
#61 Én lehet hogy berendelem. -
H_Johnny #59 Ha kiszerelnénk egy tft képernyő lcd paneljét?
85000-ért újat lehet kapni (depo.hu). Használtan biztos van olcsóbb. Szóval nemtom ezt szét lehetne-e szedni, úgy hogy átvilágíthassuk.
Ha igen, már "csak" egy vetítőszerkezet kell.
Itt a gond az, hogy a nagy átmérő miatt csak fresnel lencse jóhet szóba. Nem túl zavaróak a falon a koncentrikus körök? Mert azok bizony láthatók, igaz, nem túl frissek az élményeim, mert utoljára írásvetítőt a suliban láttam. :)
Lehet, hogy vannak profi fresnel lencsék is...