6457
-
#1075 Persze, miután szembeszegült a többi Valával kitaszították közülük, de addig igenis közéjük sorolandó. -
#1074 Valaquenta - A valákról -
#1073 Igen, de miután gonosz lett, már nem volt vala, és nem is soroljuk őt a valák közé. Ez szó szerint le van írva a könyvben. -
#1072 Közben utána is néztem, a könyv csak nem hazudik ;] -
#1071 Nemnem, Morgoth bizony Vala volt, de megteremtésekor még nem volt gonosz. Később furcsa éneket virágoztatott, elkezdett feketedni a lelke, és miután leköltöztek a Valák Ea-ra, szembeszegült a többiekkel. -
#1070 Tévedés. A valákból csak 14 volt. 7 férfi és 7 nő. Ők voltak az uralkodó ainuk. Melkor természetesen nem volt küztök, hisz ő gonosz volt. A vala szó kb. olyan jelentésű az ainuk közt, mint a király szó az emberek közt. -
#1069 Morgoth igenis Vala, a kapitánya, legfőbb szolgája Szauron pedig egy a Maiar közül, akárcsak Olórin (Gandalf, Mithrandir), akik a Valar "alárendeltjei" voltak. -
#1068 én a warez egyik oldaláról, de az már megszűnt, sajnos:-( -
#1067 melyiket? -
#1066 A haver gépéről! -
#1065 NEM TUDOM??? -
RYAN MCKEAN #1064 TI HONNAN TÖLTÖTTÉTEK LE A FILMET!!!!!!! -
#1063 jól megmaradt az emlékezetedban.én már nem is emléxem rá. :) -
#1062 A vala ugyanaz mint az ainu, csak azokat az ainukat hívják valáknak, akik Ardán uralkodnak (ahol Középfölde is van). Az ainuk Iluvatar szolgái. Az énekükkel teremtették meg Ardát. -
#1061 na, és mi az az ainu, meg vala? ez sem vágom. -
#1060 A holtak seregéről képet plíz! -
#1059 Hogy le lehessen játszani DVD-n gondolom. -
#1058 ja. :) -
#1057 aha,télleg igy volt. -
Gandibá #1056 Én csak azt nem értem, hogy mozis felvételt miért raknak SVCD-be? Erre még nem jöttem rá.. :) -
#1055 Tudom, csak most jutott eszembe, hogy meg kéne osztani veletek... -
Gandibá #1054 Már elég rég óta le lehet.. -
#1053 Akit érdekel, lelehet tölteni a szinkronos verziót, igaz hogy nem a legjobb minőség... -
#1052 Melkor volt a lehatalmasabb ainu. A másik neve Morgoth volt, amit (ha jól emlékszem) Feanor, a legügyesebb tünde adott neki, miután ellopta tőle a szilmarilokat. Morgoth nem volt vala. Az ő parancsnoka volt Szauron. Miután Morgothot elkapták, Szauron elkezdett nyalni az embereknek, ármánykodással fontos pozíciókba törte fel magát, majd eljött a Hatalom Gyűrűinek ideje. -
Gandibá #1051 Én is mondtam hogy jobb, mert tény. Nálunk is az átállás oka, hogy rohadt 15 giga DL van, és utána meg lelassítanak 512k-ról 64k-ra. Élmény így netezni.. -
#1050 melkor vala volt asszem, szauron ura,de a valák kiközösítették,mert beképzelt lett.ezután bujkált meg minden,aztán hadsereget gyűjtött.aztán valahogy a tanítvány,sauron került a trónra.régen olvastam,nem bizti hogy így volt. :) -
#1049 ja,nem vagánykodásnka szántam.csak megjegyeztem. :) -
Gandibá #1048 Jobb bizony, mert chellonál 15 giga download limit van, adslnél meg nincs. -
#1047 na végre. én nagyon nem vágom a szilmarillokat. 100 valahanyadik oldalon tartok de egy nevet se jegyeztem meg. talán melkort, de hogy ő mi volt aztat nemtom. gonosz azt ennyi. vki adna egy kis felvilágosítást, mert hába olvasom, nem értek semmit. -
#1046 "a korai időkben ő volt a legbölcsebb"
Pontosan ez az ami szvsz nem biztos. De ok hagyjuk abba. :-D -
#1044 Figyelj static! Én leírtam neked egy csomóféleképpen hogy értem ezt a dolgot (én hülye még képlettel is :-D). Nem azt várom el tőled, hogy lásd be nekem van igazam, csupán azt, hogy nem derül ki a Szilmarilokból sem, hogy Olórin hatalma mikor teljesedik ki. Ennyi.
De ha te még nem olvastad el teljesen akkor miért vitatkozol? Majd a végét meglátod.
Ja és nem jegyzeteltem, én is levágtam egyből mindent. Persze pár nevet elfelejtettem azóta, de nincs az az ember, aki első olvasásra megjegyzi mindet. -
#1039 8.-ak vagyunk a toplistán.nem rossz! -
#1038 Nekem Fibernetem van, aminek az az egyik "különlegessége", hogy XP-n iszonyat gyors (ált. 100 fölött), de minden más oprendszeren, még a telefonos modemnél is lassab. No comment! -
#1037 legalábbis azt mondják ... -
#1036 adsl-em van.jobb mint a chello. -
Gandibá #1035 70 mega.. én most biztos nem, mert la vagyok lassítva (chello suxx), de pár héten belül jön az ADSL, akkor talán felrakom valahova. -
#1034 nekem kell a két torony paródia! vki dobja már fel vmi tárhelyre! -
#1033 lotr:rotk1033:)egybeazegész -
#1032 Ja! Csak azé! -
Gandibá #1031 Ő azt hitte, hogy amikor látomasa van Aragornról meg a fiáról, akkor már Arwen halott..