160
Kizárólag Final Render témában
-
K.András #61 majd 1.0-ban lesz ott... -
#60 Hi. A FinalRenderben: Nem jelenik meg a Currentrenderer-nél a renderelő része...?!
Material, Ligths, stb megjelenik, de a renderer nem, pedig betölti! MIÉRT? -
K.András #59 szerény véleményem szerint. -
#58 Angolul értem, azonban megmondanád, hogy az "szvsz" mit takar, mit rövidít? :DD Lámer vagyok.... Ilyennek születtem.
Más: Tök jó, hogy a fR minden további nélkül együtt megy Brazillal. :) Ez durva. CSináltam egy képet, ahol az SSS fR, míg a GI-t a Brazil raytraceli, és működik! :)) Az SSS-es objektum hátulján nyomja ezerrel a fényt egy másik tárgyra... :)) -
K.András #57 Tudod e hogy az IMHO(In My Humble Opinion) azt jelenti szvsz?Szoval elöbb tanuld meg mit jelent egy egy rövidités, aztán használd... -
#56 Youth: Lehet hogy úgy is meg lehet nyitni ahogy Nyiri koma mondja, de ahelyett hogy sírsz itt nekünk, szépen előkapnád FR manualját és elkezdenéd szisztematikusan olvasni. Ez két dologból is optimális lenne:
- Megismernéd az általad használt program paramétereit,
nem pedig bambán néznél ki fejedből, mikor a panelek
rengetegébe turkálsz. - Nem traktálnél bennünket hülye kérdésekkel
:)
és hogy befejezve a fikázást válaszolva a kérdésedre:))
1.) Open the "Customize User Interface" dialog of 3ds max.
2.) Select the "Quads" tab, then select finalRender in the Group
3.) Drag and Drop the finalRender Globals action to the right side of the dialog, placing the action in the quad menu whatever you want it. Lastly remember to save your new UI.
IMHO, ez volt az első dolog amit megcsináltam, mielőtt elkezdtem volna szórakozni fR-el, anno. - Megismernéd az általad használt program paramétereit,
-
Nyiri #55 Materialokat hasznal es csak azutan indul a final render -
#54 Sziasztok!!!
Lenne egy kis gond vele (FR-rel), mégpedig az hogy feltettem és nem találom a current renderernél ahol van a Brazl is vagy ez nem is ott van vagy hogy megy ez? Légyszi segítsetek mert ki szeretném próbálni... Ez egy külön render amúgy vagy a maxba vagy a brazilba beleépül?
Előre is köszi!!! -
#53 Kész... :D -
#52 új scanner :D -
#51 Nem az én ügyem, de: "Tényleg, mi ez az új logó?" :D -
#50 az fr globals-ban a CAMERA-nál tudsz állítani dolgokat, akkor másképp renderel -
#49 Kösz. Téynleg megy. Az előbb már próbáltam, de a végeredményen nem láttam, mi történt. A matedittorban meg nincs feedback... :((
Amúgy ez így scanline? -
#48 1. Kazaa
2. Abban a pillanatban, hogy az opacity nem 100%, már él is az FR globals-ban beállított IOR érték, magyarul már töri is a fényt -
#47 Nos, akkor belekezdtem fR-es kontárkodásomba...
Első kérdés: Honnal tudnél manual-t leszedni hozzá?
Második: Hol a pitlibe kell beállítani, hogy az fR material átlátszó legyen, és a fénytörést számolja is! -
K.András #46 Bazz de komoly, el kéne menni lassan alukálni nem??? -
#45 Megvaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!
Hihetetlen, hogy elrejtették........ Object properties, és MENTAL RAY fül alatt külön be kell kapcsolni azt a nyomorult caustics pipát!!
-
#44 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
lőjetek, láma vagyok
bekapcsolva hagytam a reuse photons-t, kérdés megválaszolva -
#43 mondjuk az igazi vicc meg az, hogy nekem saját scene-ben még ennyit sem sikerült összehoznom
minden kurva kapcsoló okés, minden engedélyezve, beállítva, és sehol az a kurva kilépő fénysugár
pedig van egy bitang tutorial, amiben volume caustic tisztán látható, na az nem egyszerűen néz ki! -
#42 bocsi, vaRRjatok, két R :D -
#41 No comment, FR tutorial, erre varjatok gombot, a második képen csak elmozdítottam a golyót
-
#40 nagyon cseles :-D -
frank3d #39 A final render amit ígértem!
Final Render Stage-0
jpg kiterjesztés, írd vissza rar-ra!
Frank -
K.András #38 Ezt nem én csináltam ,ott van az alján az alkoto neve :) Csak belinkeltem a final oldalárol mert tetszett. -
#37 Nekem még sose jött össze a caustic :((( -
#35 a caustics nekem is nagy fejfájás, eddig se vray se brazil, se fr alatt nem sikerült hülye foltoknál többet elővarázsolni :D -
K.András #34 Mikor lesz már készen az 1.0-a vajon?Mert már rég készen kéne lennie elvileg..Ki tud rola valamit?
-
frank3d #33 Sziasztok!
FONTOS! Rarral tömörítve, de jpg kiterjesztésre áttírva!
Letöltés után írd vissza!!!
Brazil 1.0 inastall:
http://free.x3.hu/frank3d/screenshot/brazil_v1_1.jpg
http://free.x3.hu/frank3d/screenshot/brazil_v1_2.jpg
Jó szórakozást!
A Final Rendert majd csak este tudom felrakni!
Kölcsönben van...
Üdv: Frank -
frank3d #31 Sziasztok!
Most pakolom fel az FR-t és a Brazil-t az ftp-mre, ha kész vagyok megírom a címet!
Jó a téma!
Egy leírás engem is érdekelne!
Üdv: Frank -
#29 remegve várom :) -
K.András #28 Majd ha kijön az 1.0-a akkor már többen lesztek...Én legalábbis biztos kiprobálom majd, mert szerintem is jo az FR. -
#27 na ez az amit nem értek
hiszen valósággal beleépül a max-ba, nem külön renderként működik, csak materialokat tesz hozzá, és ezzel együtt az extrákat
vannak fényei is, de csak különleges esetekre -
#26 kevesen használnak finalrendert -
#25 ezért van a topik, jó lenne, ha többen jönnének :( -
#23 nem feltétlenül kell soft shadow-t alkalmaznod, ezen a képen pl. Shadowmap van de csak azért, mert a többi nem működött, mivel a fényforrás egy translucent gömbben van (szívtam is eleget vele)
szerintem a legszebb árnyék az area shadows - sphere light beállítással, de ha jól beállítod ez se lesz túl gyors (viszont tökéletesen szép)
a FR-nél annyi a lényeg, hogy egy FR Material-nál, ráböx a "fr globals" gombra, és ott bekapcsolod a Global Illumination-t
a reuse solution pipáján érdemes kivenni, bár így minden alkalommal kiszámítja a megvilágítást, de legalább nem nézel bambán, mitől olyan kurva ronda minden, ha csak egy tárgyat teszel arrébb, vagy megváltosztatsz egy textúrát
a fotonok számát nem árt 200 alá vinni, a kidolgozást meg 1/4-re, és csak a végén feltolni és 1/1-re állítani
a többi már elég egyértelmű, a lényeg csak annyi, hogy MINDEN material fr material legyen, és legyen bekapcsolva a generate és receive GI, de ezzel tetszés szerint lehet játszani
-
#22 Kazaa-ról -
#19 jaj, nem jpg hanem gif, sorry
-
#18 Itt van egy, aminek a beállításai egy percet, a render (eredeti 4096x30xx méretben) 20 percet vett igénybe. Ha megfigyeled, teljesen valós, kellemes hatású a megvilágítás, pedig az egyetlen fényforrás a középső golyó belsejében van.
Lesz több is, ez még nagyon kezdeti, csak ismerkedem a cuccal. -
#15 akkor ez innentől kezdve ízlés kérdése, szerintem a Brazil csak akkor ilyen valóságos, ha be van kapcsolva a skylight, egy sima omni fényét nem tudja elég szépen szétszórni
de plz ne a brazil legyen a téma, ez egy FR topik, erről szeretnék majd beszélgetni -
Nyiri #13
Ez mind brazil, szerintem nem olyan igaz hogy veri a fr a brazilt...