9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Lammer
    huuu ez a "sikerult" szo... ez sejtet valamit... :P
  • Jano
    Chinese Odyssey 2002

Loál! Jó vígjáték, sok idiótasággal. Rettenet barom poénok, az első harcjeleneten bepisáltam, nagyon ott van. A Shaolin Soccer, és a Kung Fu Hustle még hasonló, mindhárom film zseniális a maga nemében.

(Amúgy hülye egy film, csak Ramzának nyalok. :OD)
  • Ramza
    Egyszer még négy évvel ezelőtt sikerült találnom egy internetes tv-t, ahol a közepes filmekért fizetni kellett, a legszarabbakat meg lehetettrossz minőségben stream-elve nézni (jó filmek nem voltak az oldalon :).
    Na akkor sikerült a Nightmare City-t megnéznem :)
    De amúgy nincs meg :(
  • Lammer at Work
    btw: Screamers, Nightmare City(ZOMBIIIK VAAAA, rulez :D) nincs meg valakinek?
  • Lammer at Work
    A faluval nem ertek egyet, erdekes nem tud felulemelkedni a cikk szerzoje a "szornyek" miatt... hmmm
    Nekem pont az jott be, hogy ez egy elszeparalt kis kozosseg, minden "ELDER"-nek van vaj a fule mogott, es ez a mestersegesen fenntartott kis kozonseg, tok hangulat... ahhh mind1, nekem tetcett :P
  • Jano
    Végre frissítés a Harvester-en.
  • Jano
    Bunshinsaba

Nézhető, semmi több.
    Az alaptörténet a szokásos átkozósdi, tinilányokkal a központban, egy titokzatos múltú kis faluban.
    Ha egy kicsivel jobban lenne összerakva, akkor még ütős is lehetne, de így sajnos csak középszerű. Van 1-2 elég komoly jelenet, fosatós arcokkal, viszont a végén már kezdtem kicsit belezavarodni a nevekbe, és az összefüggésekbe, ki kicsoda, stb, de nem emiatt 6 pont, hanem mert semmi extra.
  • Jano
    Kung Fu Hustle

Akárcsak a Shaolin Soccer, ez is egy remek vígjáték, szintén Stephen Chow-tól (és -val). Ugyanaz a stílus, remek képek, jó speciális effektek, jó zenék, jó hangulat, iszonyat zúzások, rettenetes figurák. :D
    Jól esett így vasárnap délután! :)
  • Lammer at Work
    egy kicsit off, de erdekessegkepp ;)
    Erdemes belekukkantani...
  • Jano
    Basket Case 1, 2

A Brain Damage-el már volt alkalmam megismerkedni Frank Henenlotter munkásságval, a Basket Case is tök ugyanaz a stílus. Nagyon frankó filmek, hülyére röhögtem magam, főleg ahogy ordít az a szerencsétlen kriplimaradék. :D
    A második rész tényleg nem olyan jó, pedig az már '90-ben készült, nyolc évvel az első után, mégis az elsőben a kistesó sokkal jobban tetszik minden szempontból.
    Majd beszerzem a harmadikat is.
  • Glpetyus
    Vagy f@sz tudja,majd ha hazaérek megnézem azt a részt
  • Glpetyus
    Nem utólag rakták bele :-)
  • TheBerzerker
    fu a basket case elso resze valami felelmetesen zsenialis darab.2 meg a 3 mar gyengebb eresztes.de az elso reszben van valami iszonyat bizarr es sotet hangulat.eleg nyomaszto tud lenni ha kell pillanatban nezi meg az ember.
  • Loál János #2529
    [ÖSSZETÖRT]

Megnéztem a lyánnyal a 28 nappal később-et dvd-n, és összetörtem.

Spoiler
    Anno kétszer láttam moziban, és egyik alkalommal sem tűnt fel, hogy a Jim által hazavágott kisfiú mondana bármit is, majd mikor magyar szinkronnal néztem meg a filmet videón, totál fel voltam háborodva, mikor a jelenetben azt kiabálta, mikor Jim rálép a mellkasára: gyűlőllek!
    Teljesen abban a hitben voltam, hogy a magyar szinkronstúdió engedte szabadjára fantáziáját, és tették hozzá a filmhez ezt a kis pluszt, ami számomra egy kurvanagy mínusz. (Nem térek ki rá, miért, azt hiszem érthető.)
    A dvd-verzión tényleg mondja a kisgyerek, tisztán, érthetően, angolul. :( Most vagy én vagyok a hülye, vagy utólag rakták be.
  • Loál János #2528
    Basket Case 1, 2, 3.
  • fifi
    ???
    mi az?
  • Ramza
    Az csak a bemelegítés volt!
  • Loál János #2525
    [ASZITTE, HOGY MÁR TUDTA, A NEKROMANTIK ÓTA]
  • Ramza
    a második rész végén megtudod, mi az extra bizarr szex!
  • Loál János #2523
    Jó!
  • Ramza
    nézd a BC-t, baszki!
  • Loál János #2521
    Okés!
  • Lammer
    koszi
    akkor szoljal lecci!
    thnx
  • Loál János #2519
    Ráérős időmre megint felettébb érdekes filmek szemléjét tervezem.

Audition, Takashi Miike-től
    Bunshinsaba, érdekes, ellentmondó véleményekkel (ergo tuti kurvajó :D)
    Ichi, megint meg kell néznem
    Battle Royale, dettó
    Gummo, anno az HBO leadta, rajtam kívül 2 embernek tetszet... :D
    Meg a Basket Case-eket is meg kéne már hesszölni.
  • Loál János #2518
    Úgy legyen! :)
  • WTH
    Komolyan gondoltam, amit írtam. Bírom azokat a hentelős filmeket (legyen az horror, giallo, akármi), amelyekben a gyilkos motivációja valami gyerekkori vagy múltbeli trauma. Na most, ettől a film még lehet gagyi, de a gyerekkori trauma szegény homokemberünknél elég izginek tűnik, az biztos. Tehát a film nem lehet elvileg totális csalódás.
  • Loál János #2516
    Jöhet, viszont szombaton tudok csak nekiállni feltölteni, mert nem leszek otthon.
  • Lammer at Work
    jah privibe adok accot...
    megkoszonnem
  • Lammer at Work
    ehhhh nembaj, mostmar folbasztatok a ZAGYAM, latnom kell...
    fol tudnatok ftpre dobni?
    btw: tudom nem igazan horror, de multkor az abnormal beauty-t lestem meg az ejcakka foylaman, otthon, hmmm nem volt rossz, az is BETEEEEg...
    :D
    must see
    kesz passz.
  • Jano
    :))) htx, de amúgy tényleg elég harmatos film úgy egészében, és lehet, hogy az említett jelenet is csak engem fogott meg. Csak szólok. :)
  • WTH
    Csodálatosan szép a jelenet, és ez a megfogalmazás: "egy mosolygó bohóc keserédesen meredt a semmibe"... még rátesz egy lapáttal. Látnom kell ezt a filmet.
  • Jano
  • Lammer at Work
    beteeeeeeg, must need...
  • Loál János #2509
    :D

Egy - divatos szóval élve - flashback, kedves porózus halmazállapotú negatív főszereplő barátunk gyermekkorába.
    Szegénynek az édesapja bevarrta a száját, és minden este meglátogatta ágyánál, s miután jól meghúzta a nála lévő piásüveget, jól megverte a fiút, aki bevarrt szája miatt nem tudott sírni. Ezalatt egy "kedves" gyermekdal forgott a kis lemezjátszón, és a szoba falán lévő festményről egy mosolygó bohóc keserédesen meredt a semmibe.

Valahogy tetszik ez a jelenet. A zene, a kis lemezjátszó a piros koronggal, a nyüszítő gyerek, a bohóc a festményen, nagyon szomorú hatással van rám.
  • WTH
    Na jó, de mi a bánat történik abban a jelenetben?
  • Galy
  • Loál János #2506
    Tegnap lejött (anno HBO-n láttam) a Homokember-t. Már nagyon régóta kerestem, eddig senkinek sem volt meg, most viszont sikerült lálelnem egyetlen embernél DC-n. Egy tipikus "csináljunk gyermekmeséből horrorfilmet" jellegű (persze amerikai) alkotás, viszont van benne egy jelenet, ami valamiért megfogott.
    Megnéztem ismét az ominózus részt (illetve részeket, mert 3 darabra van szedve), és még mindig tetszik, nem csak az emlékeim szépítették meg.

Értitek? :O)))
  • Loál János #2505
    Megjött a csomagom. 28 nappal később és Csapd le csacsi, csakhogy műfajon belül maradjunk.
  • TheBerzerker
    hat az eredeti tortenethez kepest joval egyszerubb a film.ami nem baj.az eredeti olyan bonyolult es osszetett volt hogy nem lehetett volna rendesen megfilmesiteni.ezert is egyszerusitettek le.
  • Ramza
    olyanabb :)