9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
huuu ez a "sikerult" szo... ez sejtet valamit... :P -
Chinese Odyssey 2002
Loál! Jó vígjáték, sok idiótasággal. Rettenet barom poénok, az első harcjeleneten bepisáltam, nagyon ott van. A Shaolin Soccer, és a Kung Fu Hustle még hasonló, mindhárom film zseniális a maga nemében.
(Amúgy hülye egy film, csak Ramzának nyalok. :OD) -
Ramza #2540 Egyszer még négy évvel ezelőtt sikerült találnom egy internetes tv-t, ahol a közepes filmekért fizetni kellett, a legszarabbakat meg lehetettrossz minőségben stream-elve nézni (jó filmek nem voltak az oldalon :).
Na akkor sikerült a Nightmare City-t megnéznem :)
De amúgy nincs meg :( -
Lammer at Work #2539 btw: Screamers, Nightmare City(ZOMBIIIK VAAAA, rulez :D) nincs meg valakinek?
-
Lammer at Work #2538 A faluval nem ertek egyet, erdekes nem tud felulemelkedni a cikk szerzoje a "szornyek" miatt... hmmm
Nekem pont az jott be, hogy ez egy elszeparalt kis kozosseg, minden "ELDER"-nek van vaj a fule mogott, es ez a mestersegesen fenntartott kis kozonseg, tok hangulat... ahhh mind1, nekem tetcett :P -
Végre frissítés a Harvester-en. -
Bunshinsaba
Nézhető, semmi több.
Az alaptörténet a szokásos átkozósdi, tinilányokkal a központban, egy titokzatos múltú kis faluban.
Ha egy kicsivel jobban lenne összerakva, akkor még ütős is lehetne, de így sajnos csak középszerű. Van 1-2 elég komoly jelenet, fosatós arcokkal, viszont a végén már kezdtem kicsit belezavarodni a nevekbe, és az összefüggésekbe, ki kicsoda, stb, de nem emiatt 6 pont, hanem mert semmi extra. -
Kung Fu Hustle
Akárcsak a Shaolin Soccer, ez is egy remek vígjáték, szintén Stephen Chow-tól (és -val). Ugyanaz a stílus, remek képek, jó speciális effektek, jó zenék, jó hangulat, iszonyat zúzások, rettenetes figurák. :D
Jól esett így vasárnap délután! :) -
Lammer at Work #2534 egy kicsit off, de erdekessegkepp ;)
Erdemes belekukkantani... -
Basket Case 1, 2
A Brain Damage-el már volt alkalmam megismerkedni Frank Henenlotter munkásságval, a Basket Case is tök ugyanaz a stílus. Nagyon frankó filmek, hülyére röhögtem magam, főleg ahogy ordít az a szerencsétlen kriplimaradék. :D
A második rész tényleg nem olyan jó, pedig az már '90-ben készült, nyolc évvel az első után, mégis az elsőben a kistesó sokkal jobban tetszik minden szempontból.
Majd beszerzem a harmadikat is. -
Vagy f@sz tudja,majd ha hazaérek megnézem azt a részt
-
Nem utólag rakták bele :-) -
fu a basket case elso resze valami felelmetesen zsenialis darab.2 meg a 3 mar gyengebb eresztes.de az elso reszben van valami iszonyat bizarr es sotet hangulat.eleg nyomaszto tud lenni ha kell pillanatban nezi meg az ember. -
[ÖSSZETÖRT]
Megnéztem a lyánnyal a 28 nappal később-et dvd-n, és összetörtem.
Spoiler
Anno kétszer láttam moziban, és egyik alkalommal sem tűnt fel, hogy a Jim által hazavágott kisfiú mondana bármit is, majd mikor magyar szinkronnal néztem meg a filmet videón, totál fel voltam háborodva, mikor a jelenetben azt kiabálta, mikor Jim rálép a mellkasára: gyűlőllek!
Teljesen abban a hitben voltam, hogy a magyar szinkronstúdió engedte szabadjára fantáziáját, és tették hozzá a filmhez ezt a kis pluszt, ami számomra egy kurvanagy mínusz. (Nem térek ki rá, miért, azt hiszem érthető.)
A dvd-verzión tényleg mondja a kisgyerek, tisztán, érthetően, angolul. :( Most vagy én vagyok a hülye, vagy utólag rakták be. -
Basket Case 1, 2, 3. -
???
mi az? -
Ramza #2526 Az csak a bemelegítés volt! -
[ASZITTE, HOGY MÁR TUDTA, A NEKROMANTIK ÓTA] -
Ramza #2524 a második rész végén megtudod, mi az extra bizarr szex! -
Jó! -
Ramza #2522 nézd a BC-t, baszki! -
Okés! -
koszi
akkor szoljal lecci!
thnx -
Ráérős időmre megint felettébb érdekes filmek szemléjét tervezem.
Audition, Takashi Miike-től
Bunshinsaba, érdekes, ellentmondó véleményekkel (ergo tuti kurvajó :D)
Ichi, megint meg kell néznem
Battle Royale, dettó
Gummo, anno az HBO leadta, rajtam kívül 2 embernek tetszet... :D
Meg a Basket Case-eket is meg kéne már hesszölni. -
Úgy legyen! :) -
WTH #2517 Komolyan gondoltam, amit írtam. Bírom azokat a hentelős filmeket (legyen az horror, giallo, akármi), amelyekben a gyilkos motivációja valami gyerekkori vagy múltbeli trauma. Na most, ettől a film még lehet gagyi, de a gyerekkori trauma szegény homokemberünknél elég izginek tűnik, az biztos. Tehát a film nem lehet elvileg totális csalódás. -
Jöhet, viszont szombaton tudok csak nekiállni feltölteni, mert nem leszek otthon. -
Lammer at Work #2515 jah privibe adok accot...
megkoszonnem
-
Lammer at Work #2514 ehhhh nembaj, mostmar folbasztatok a ZAGYAM, latnom kell... 
fol tudnatok ftpre dobni?
btw: tudom nem igazan horror, de multkor az abnormal beauty-t lestem meg az ejcakka foylaman, otthon, hmmm nem volt rossz, az is BETEEEEg...
:D
must see
kesz passz.
-
:))) htx, de amúgy tényleg elég harmatos film úgy egészében, és lehet, hogy az említett jelenet is csak engem fogott meg. Csak szólok. :) -
WTH #2512 Csodálatosan szép a jelenet, és ez a megfogalmazás: "egy mosolygó bohóc keserédesen meredt a semmibe"... még rátesz egy lapáttal. Látnom kell ezt a filmet. -
-
Lammer at Work #2510 beteeeeeeg, must need...
-
:D
Egy - divatos szóval élve - flashback, kedves porózus halmazállapotú negatív főszereplő barátunk gyermekkorába.
Szegénynek az édesapja bevarrta a száját, és minden este meglátogatta ágyánál, s miután jól meghúzta a nála lévő piásüveget, jól megverte a fiút, aki bevarrt szája miatt nem tudott sírni. Ezalatt egy "kedves" gyermekdal forgott a kis lemezjátszón, és a szoba falán lévő festményről egy mosolygó bohóc keserédesen meredt a semmibe.
Valahogy tetszik ez a jelenet. A zene, a kis lemezjátszó a piros koronggal, a nyüszítő gyerek, a bohóc a festményen, nagyon szomorú hatással van rám. -
WTH #2508 Na jó, de mi a bánat történik abban a jelenetben?
-
hú -
Tegnap lejött (anno HBO-n láttam) a Homokember-t. Már nagyon régóta kerestem, eddig senkinek sem volt meg, most viszont sikerült lálelnem egyetlen embernél DC-n. Egy tipikus "csináljunk gyermekmeséből horrorfilmet" jellegű (persze amerikai) alkotás, viszont van benne egy jelenet, ami valamiért megfogott.
Megnéztem ismét az ominózus részt (illetve részeket, mert 3 darabra van szedve), és még mindig tetszik, nem csak az emlékeim szépítették meg.
Értitek? :O))) -
Megjött a csomagom. 28 nappal később és Csapd le csacsi, csakhogy műfajon belül maradjunk. -
hat az eredeti tortenethez kepest joval egyszerubb a film.ami nem baj.az eredeti olyan bonyolult es osszetett volt hogy nem lehetett volna rendesen megfilmesiteni.ezert is egyszerusitettek le.
-
Ramza #2503 olyanabb :)