53
Belülről Világító Gömb
  • Cat #7
    szerintem fekete lyukra gondolt
  • Bakka
    Az, hogy hőenergia lesz belőle meggyőző magyarázat...!
    Ha lenne tökéletes tükör akkor pontosan mi lenne a fénnyel mi lenne a fénnyel?
    Mesélhetnél arról a gravitációs tükörről!!!
  • Madmaxx
    Hallottad Master Dzsini üzenetét:
    "(anyagi természetű, gravitációs igen, de abba ne menjünk bele)," :)))))
  • Manta
    mi az a gravitációs tükör?
  • Dzsini
    nincs tökéletes tükör (anyagi természetű, gravitációs igen, de abba ne menjünk bele), így mindenképpen elvész és hőenergiává alakul egy része minden visszaverődéskor... elfogy belőle... mint ahogy a zárt áramkörbe bevezetett áram se kering örökké...
  • Bakka
    Haverok felhoztak a témát, hogy mi van akkor, ha egy olyan gömbbe belevilágítunk (valahogyan beleengedünk egy fénysugarat) amely belülről tükör!
    Mi van akkor?
    Szerintük, a fény össze vissza verődik a végtelenségig---> a gömb belsejében világos lesz mindig!
    Szerintem ez lehetetlen... pontosan nem tudom megmagyarázni, hogy miért de azt mondom, hogy lehetetlen.
    Mindenféle indokokat kerestem. pl. hogy a fény hullámternészetű és a találkozó fénysugarak kioltják egymást.
    vagy hogy a fénysugarak hullámhossza egy idő után változi, nyúlik és microhullámú sugárzásba megy át--->mint az ősrobbanásból visszamaradó, a mi napig mérhető kozmikus, mikrohullámú háttérsugárzás.
    vagy, hogy ha a fénysugárzásnak nincs utánpótlása, akkor eltűnik! ---> De hova???
    Mi a magarázat???
    Várom a véleményeket!!!
  • Manta
    Ez se rossz téma.