316
Hangszórók vagyis milyet érdemes venni???
  • DJ.
    Na mi van leállt a topic???? Gyyyorsan írja ide mindenki a hangszórója típusát és véleményét!!!Vagy különben...
  • DJ.
    Hát akkor nekem nem kell én a színekben egy finyás vagyok, bocs
    Inkább megveszem a Logitech Z-640-t
  • azazel
    Tény, hogy a Genius nem akkora név a hangszórópiacon, mint egy altec, klipsch, vagy akár logitech.
    Én a különbséget abban hallom,hogy az altec-em nem torzít nagyobb hangerőnél sem, de persze mint mindennek, ennek is megvannak a határai.

Samsung hangfalaim voltak ez előtt, 5W-osak. Az altec atp3-asom két 6W-os hangfalból és egy 18W-os mélynyomóból áll, de iszonyat nagy a különbség, és nem csak a mély hangoknál.

Szal egy igényes cég sztem nem dobálózik több ezres pmpo teljesítménnyekkel, hanem csak nyújtja a (PC-n) tökéletes hangzást.
  • DJ.
    ha igen akkor jó? De miben különbözik a Logitech meg a Genius azt mondják hogy ha szart akarsz venni vegyél Genius! Igaz ez?
  • DJ.
    Dpman ez amit írtál van fehérbe vagy ezüstben?
  • DJ.
    dpman és az jó ami most király írtál?
  • DJ.
    Kösz szépen!altec honlapján? írd meg légszi a címet kösz!
  • Tumor
    A z560 az 82ezer bruttó és 400W valós teljesítmény. Egyértelmű, hogy átlag embernek akár sok is ez a teljesítmény nem használja ki, és hát azért nem kevés pénz (nekem azért itthon kényelmesen dorombol:DD )Azonban a z640-el is 100%, hogy jól fogsz járni. 2 ismerősöm is vett z540-et karácsonyra ( ez a z640 4.1-es változata ), én is meghallgattam és ezért az árért meglepően magasa szinvonalú minőséget adnak, plusz a mély elég komoly a 80, vagy mennyi watt-hoz képest. Ha szánnál még rá időt nézd meg az Altec 251-et ! Ez DETTÓ ugyanaz mint a z640, csak más márka, meg design, lehet, hogy neked épp jobban bejön; amúgy teljesítményre, minőségre, árban tök u.az.
  • DJ.
    OZS:Szerintem nem!
    Hé emberek megtaláltam a nekemvalót:
    -Logitech Z-640
    -SB. Augigy Player
    NA Ez a menő!!!
  • DJ.
    Az mennyi? Mégis?
  • Tumor
    Ha van pénzed vegyél Logitech Z-560 -at, nem fogsz benne csalódni azt garantálom ! :)
  • DJ.
    Mi van, miről dumálsz Munch?
  • Munch
    Te miről beszélsz?? Erősítőre nem bírod rákötni a gépet? PC-be... A hangfal az pc? :D
  • Mas-Thief
    Vegyél egy ProLogic dekódert. Külön is lehet kapni. Azt ha közbe kötöd, akkor működik. Van analóg bemenet a Creative-on? Mert a dekóderen nem tudom, hogy digitális van-e.
  • Mas-Thief
    Olyanom nekem is volt. Azok sajnos nem túl jók.
  • trunks666
    Hi!

Én egy Creative Inspire 5300 digital 5.1-et vettem és állítom,hogy életem legjobb PC-s beruházása.Ami viszont nagyon érdekelne hogy van e mód arra hogy egy sima sztereo TV-re rá lehet e kötni úgy hogy legalább 4 hangfal szóljon,arról már nem is beszélve hogy esetleg még a center is megszólalna az HBO egyes adásain.A gáz az hogy a TV-n csak 1 audio kinenet van,nekem meg ugye 3 kisjackem amit normális esetben ugye a mélynyomóból a hangkártyára kötök.Lehet vajon kapni valami cuccot ami a 3 kisjacket egyesíti egyetlen bemenethez?Akinek van ötlete ne kíméljen.
  • DJ.
    A jamo az jó? Onkyo csak házimozi rendszerben jó,meg dvd lejátszóban és erősítőben,de nem pc-ben! Minek 6.1-s a családban van egy komplett házimozi!
  • Munch
    Attol függ, hogy mire akarod használni. :)
    Gépes lamerkedéshez egy genius fadobozos szar is megteszi. Ha "hangot" akarsz, akkor Jamo-t veszel. :) Meg egy fasza kis Onkyo 5.1-es erölködőt, bár már inkább a 6.1 a menő.
  • Mas-Thief
    A szerencsésebb. ;-) a Jazz-el. Szegény szomszéd meg 70 és a halál között, ha ágyút dörgetnek mellette, azt se hallja. Viszont szerintem az alattam lévő szobában senki nem alszik már.
  • Pheel
    Imho 100 W elég egy 20-30 nm-es szobába. Már az is sok a szomszédnak. És te is szomszéd vagy, csak te vagy a szerencsésebb ;-)
  • Mas-Thief
    Pheel: Köszi! Ezt nem tudtam.
    Zozo76: Nana! Azért vannak drága full aktív cuccok is, amik pont ideálisak kisebb szobákba, mert 4-500w-os cucchoz kell légtér bőven. De a Genius-nak is van egy kivitele, 140watt összteljesítmény és csupa fadobozos minden elem. Nem vicc. Csak az erősítője nem valami fullos. A másik a Jazz 9940-es, aminek 200w az összteljesítménye. Ebben a mélyláda és a két front fa, a többi műanyag, bár annyira nem zavaró, mert csak 20w-os csipogók. Viszont ennek az erősítője jobb. Én azt mondom, egy 20-30nm-es szobába ezek bármelyike is elegendő.
  • DJ.
    Hanem mert a fa nem veri vissza a hangot így nem torzul a hang! Szóval azt mondod zozo76 hogy kicsi kell?
  • Zozo76
    Szerintem ha zenet is halgattok akkor jobban jartok egy erositovel meg ket 2 vagy 3 utas hangfallal. Kulonben is ezek a muanyag kis vacakok csak a jatekokhoz jok... :)
    Amugy a hangdobozt nem aze' csinaljak fabol mert a muanyag draga...
  • Pheel
    Több helyen is olvastam. Egyesek 8-ad részt mondanak, de többen állítják a 10-12-őt.
  • Mas-Thief
    Pheel: Ezt biztos forrásból tudod, hogy 10-12-ed része? Én kisebb hányadrészére saccoltam a tényleges teljesítménynek.
  • DJ.
    Hé agyam Te ne valami nyelvtan illetve irodalom tanár vagy? Onnan gondolom ,hogy kijavítod egymás hibáit ez nem baj sőt még jó csak most úgy megjegyeztem!
    Atomheart hát úgy értettem ,hogy még jó ennek a sztereonak de,már 5.1-snek már nagyon durva lenne!
  • Pheel
    A PMPO nagyjából a hangfal által felvehető legnagyobb áramerősséget mutatja. Szinte semmi köze a hangzási teljesítményhez, csak szép nagy szám és jól mutat. A hangfalak valós tudása a PMPO érték 10-ed, 12-ed része. Tehát egy 1200 W PMPO hangfal olyan 100-120 W-os. Viszont életében egyszer fel bír venni 1200W-ot, ami után azonnal széjjel is megy...
  • AtomHeart
    Nekem is ilyen joszag van egy matsonic alaplapon. Ozt van, amiko begyujtom a gepet, s nincs...
    A hangszorim A4Tech, 880W(P.M.P.O.) subwoofer system. (Mit jelent a p.m.p.o?) Haat...neha RECSEG!
  • DJ.
    Jaja +1 egy Audigy Player soundcard ,azt mondják az játékosoknak kiváló!
  • DJ.
    Ac-97 bírja még az 5.1 hangzást is nagyon kúl az az integrált!!
  • DJ.
    Akkor mi van? Apámnak szóval a velem együtt 3fős családnak van egy komplett házimozija egy 82 centis tv-vel és én csak azon nézek filmeket!Szóval csak játékra kellene! nagyon másra nem kell! Akkor melyik???? Mindenki mást ebbe nem lehet ki igazodni.
    A bökkenő a money mert a ASUS V8460 Geforce4 Ti 4600 128 Mb DDr Dvi elveszi a pénzt és még nekem egy AC-97-sem van. Elöször hangszóró kéne mert az már 8 éves lesz szeptemberben és még bírná na de kérem ! Na ennyi! Írjátok tele ezt a topic-mat /egy kicsit beképzelten/
  • Borg
    Nekem van egy forint előtti videoton erősitőm, meg két bazinagy videoton hangfalam, mindez egy livera kötve, és eszem ágában sincs ilyen prüntyikre cserélni:)
  • szasza_1
    Szerintem meg ha nagyon sok pénzed van, akkor vegyél egy 5*100-as erősítőt, hangfalakat hozzá, meg egy jó nagy mélyládát. Meg egy jó hangkártyát hozzá. Meg ha már ugy is a boltban jársz, akkor vegyél nekem is egyet. :))
    Na, a viccet félretéve Genius 5.1-es fa hangrendszere igen jónak tűnik, több forumon is igen dicsérték. 50eFt-ba kerűl. Meg egész jó teljesítményűnek tűnik(azt hiszem 100-150W (3600W PMPO)).
  • EOX
    Nekem A4Tech hangszóróm van és tökéletesen megvagyok vele elégedve. Az ára sem nagy, tehát mindenkinek ajánlom a márkát.
  • Lazarus
    10rugó felett van bruttó, szvsz megéri egy SB LIve 5.1-esel
  • Lazarus
    Én egy 4.1-es Azona HT-4100-ast használok és nagyon meg vagyok vele elégedve :)

Filmezéshez, Játékhoz tökéletes. Csak nagyon spéci (ezen a téren kissé tájékozatlan vagyok) frekvenciákon rezonál be a mélysugárzó
  • DJ.
    Jaja jó nyagy vita lesz ,de ez a célom hogy érdekes és izgalmas legyen ez a hely! Kösz hogy írtál érdekes és írjál csak nyugodtan!
    Adnátok tanácsokat pl. Én szeretnék egy jó tiszta hangú és 5.1 hangú cuccot, és majd veszek hozzá király Audigy Player 5.1-t ezt szerintetek jó?
  • DJ.
    hy emeberek! ahogy a cím is mutatja ebben a topic-ban a speaker-ről lesz szó! Mindent írjatok le pl.:-Milyet érdemes venni?
    -És mennyi pénz érdemes még rászánni
    -Hangzás világ?
    -Hangszórók száma?
    -Mekkorákat?
    Na erről legyen szó a topicban szerintem jó téma!
    Na és neked?