683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
-
#121 no felraktam
most meg az nvidias beallitasoknal ott az nview
az szokott kamforra valni -
#120 TV Tool 7.0.3 beta key's:
1kRYc5hqRYiDpoD
d11CQgaFceA21aE -
#119 sajna még nem
amint fejlemény van beszámolok róla -
#118 Na, megvolt már a driver reinstall? -
#117 stim
amikor még először beállítottam a klón módot, akkkor ez így is volt
mára azonban ez az opció eltűnt, és alapból kiterjesztett módban van
mondjuk elég fura azért -
#116 Arra figyelj, hogy a Desktop/jobb gomb/tulajdonságok-nál van ugye 2 monitor ikon. Ott az egyes számú legyen a monitorod (elsődleges képernyő), a 2-es pedig a tv(ezt külön engedélyezni kell). Miután ez megvan, csak akkor állítsd be a klón opciót. Hátha. -
#115 úgy, hogy egyszerüen eltűnik az a beállítási lehetőség
és az a pláne, hogy nem először
de most majd megfigyelem (a reinstall után) mikor tűnik el -
#114 Hogy érted azt, hogy eltűnik a klón mód? Csak úgy nem szokott :) De ha nem tudod visszacsalni, akkor detonator reinstall és minden ok. Klón mód pont arra való, hogy azt lásd a tv-n is amit a monitoron. -
#113 bemegy az elso ilyen uzletbe, ahol ilyen video madzagokat arulnak/keszitenek
ott fogsz kapni -
#111 Adott egy Gef4Ti4200
a problémám az, hogy előszőr van nview-ban klón mód )tehát a golden gate hidas képnél ez állítgatható) de később ez eltűnik és marad a kiterjesztett mód, állítási lehetőség nélkül. ezzel együtt a tvtools (7.2) direct overlay-e is eltűnik mint állítható lehetőség
a dolognak az a lényege, hogy úgy szeretnék filmet lejátszani a tv-out-on keresztül, hogy a monitoron is az menjen. -
gab0r #110 hm... ha fekete-fehér a rendszer, próbáld meg átállítani a kódolást Belgiumra (PAL-nemtommennyi). nekem bevált -
#109 én nem. nekem mx440-en tökéletes volt elsőre... -
#108 Még mindig csak fekete-fehér. Szákszol. -
#103 add ki a képet a videóra... -
#101 nekem akkor szokott ilyen lenni, ha win media playerrel játszom le a filmep xp alatt. a megoldás, hogy installáld fel a 6.4-es player-t és azzal játsz le (szerintem az új kodekeket nem fogja felülírni, de ha igen, akkor installáld fel a wm9-es codeceket is). persze így 2 media player lesz a gepeden, de nem lesz probléma... -
Jóska Kapitány #100 Sziasztok a próblémám a következő lenne. Van egy ATI Radeon 9700 Pro kártyám, kiküldöm a képet a tv-re és a win tökéletesen müködik is, de ha filmet akarok nézni akkor az a tv-n csak egy fekete képernyő, de a monitoron meg jó. Ha ablakban nézném a filmet akkor is csak feketeség látszik, de a win meg jó. Ha tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném.
Előre is thx. Szevasztok
-
#99 http://www.depo.hu/?page_number=6&id=13009&lid=1&csid=86
Én most vettem 1 ilyen jelátalakítót és tökéletes.
Semmit nem kell beállítani nincs driver és tökéletes képet nyom ki a tv-re. -
#98 av-n kellene működnie -
#96 Innen le tudod tölteni a legújabb detonatort. Az már tartalmazza a klón opciót, remélem, hogy a kártya támogatja. Ha ezt használod, a TV-tool-t felejtsd el nyugodtan, én pl. sohasem haszáltam. Filmeknek, játékoknak tökéletes a képe. -
Segitokezek #95 Nekem egy Inno3d GF 2 MX400-as TVout-os kártyám va. Honna tudnám leölteni a Detonator drivert?
A TV-n keret van a TVtool sem veszi le, vagyis teljesen vibráló képet ad, hiába teszem PAL-ra és hiába állítok a szűrőn, sőt sokszor programhibával leáll. Az ezelőtti kártyámmal a TVtool kifogástalanul működött, de ennél meghal.
-
#94 mi a probléma?
nem működik, ha rákötöd a kártyát a tv-re?
azt ugye tudod, hogy csak akkor tudod megcsinálni, ha van kifejezetten tv kimenet? mondjuk ez nem igaz, mert ha jól tudom van adapter amivel egy normál monitor kimenetét is rá lehet nyomatni tv-re. -
#92 Probléma:
WinXP-n (lehet, hogy más windowsban is MP7 és a fölött) a desktopot a tv-re kiterjesztve a media playerben nem jelenik meg a lejátszott video (fekete marad), ha a player a tv-n van.
Megoldás:
Fel kell installálna az MP 6.4-et, és azt indítva a probléma megszűnik!
(Ezt csak azért írtam, hátha hasonló problémája van valakinek.) -
#89 Úgy próbáltad, hogy tv bekapcs, majd szgép bekapcs (monitor nem)? Nekem ilyenkor rögtön a tv-re nyomatja a képet, bár igaz, hogy 9100-asom van. -
#88 milyen svideo rca atalakito? mert nem mindegy, ha a hozzaadottal csinalja akkor van a baj -
#87 Milyen kártyához?
Én használtam GF4MX-et és most R9100-át tv-n minden probléma és plusz program nélkül, csak a driver-ekkel. -
#85 nagyon sokat buksz jelszintben, zajban meg erosodsz az rca-rca kabelekkel, en ugy csinaltam, hogy vettem ket rca dugot a jobbik fajtabol 200-300HUF/db es vettem szepen koax kabelt es azzal megforrasztottam. nekem van itthon 10m-es rca-rca kabelem, de azon nagyon leult a jel es irto xar volt a kep, ha egyaltalan volt eppen, ezzel a megoldassal viszont tokeletes -
Pdave #82 Sziasztok. Egy Sapphire Radeon 9000 pro videókártyám van. A Tv-out-ba bedugtam egy s-video rca átalakítót, mindent szépen össze is kötöttem de a gép nem küld jelet a tv-nek. Sőt még azt sem érzékeli hogy rá van csatlakozva a TV. Minden segítséget szívesen fogadok. -
#79 http://astalavista.box.sk
itt próbáltad??? -
DVDMester #72 HTPC rovat indult a
http://dvdklub.uw.hu
oldalon.
Home Theatre PC ötletek, megoldások.
-
#68 Ellenőrizd le, hogy rendesen össze van-e dugva a kártya a tv-vel.Ha nem megy, akkor távolitsd el a programok hozzáadása/eltávolítás-ból (amennyiben van ilyen xp-n) a videókártya drivert, aztán az eszközelőből távolítsd el a videókártyát és kapcsold ki a gépet. Mozgasd meg a csatlakozókat, majd indítsd ujra, driverek vissza stb. hátha így jó lesz. -
#64 Sajna erre nem tudok megoldást. Én fel szoktam nagyítani a képet egy kicsit, úgy máris csökken a keret de attól még ott van. A jobb filmeket ugyis monitoron nézem :)
De azért majd megnézem tüzetesebben ezt a tvtool-t otthon. -
nimfas #63 Crokin... és hogy küszöbölöd ki a "keretet" ?? Tudod ami a videó szélénél jelentkezik egy fekete keret... Tv-tool-al lehet 768x576 felbontást (PAL) is beállítani, és akkor tényleg teljesképernyős a dolog. Nvidiánál beállítottam... rányomtam, hogy OK, erre Reset-elt a gép :-)
Ha tudsz megoldást a keretre akkor én is áttérek erre a módszerre, mert valóban egyszerűbb. -
#62 A tv-be dugd a kábelt, ugy biztos megy. Videóba csak akkor kell szerintem, ha vhs-re akarsz felvenni. -
#61 Nem értem az nvidiával miért szívtok a tvtool-al. A 41.09 detonátorban (de már az elöttiben is) van klón opció, söt ebben szép videotükrözésvezérlő is van. Csak beállítod másodlagos kijelzőként(nem második asztalként!) a tv-t és a videotükörnél ezt állítod be teljesképernyős eszköznek. -
Kevinke #59 tehát gf3 t200 :)
-
Kevinke #58 hali!
Abit Gf ti200-ason hogy tudom egyszerre a monitorra, és a TV-re is kinyomatnom a képet?
Próbálkoztam TV-tool-al, de a TV-n csak feketeséget láttam. Mi lehet a gond?
A gépből a videóba megy a kábel. -
Netike #55 Segítség! Keresek olyan boltot ahol a TV-out-os kártyámhoz lehet vásárolni kb. 4-5 méteres RCA és videokábelt. Nem szeretném 1,5 méteres darabokból összerakni. Ugyanis ekkorát lehet kapni bármelyik Keravill-ban. -
#54 Én is így csinálom, nekem a 41.09-es van fent és nincs semmi baja. Szerintem tedd vissza azt a drivert, amivel ment. -
#53 van egy kis problemam. en nem hasznalok tvtoolt csak a detonator megoldasaival pakolom ki a tv-re a kepet, de valahogy az ujabb driverekben nem megy, utolsokent a 29.xx-el mukodott a tv kimenet de a mostaniakkal mar nem megy csak fura kek csikok vannak. van vkinek vmi otlete? -
Kiru #52 Köszi! Megnyugodtam :)