89387
PlayStation3
-
jocco #54107 Persze ez mind szép és jó de a 4-8x AA-n kivül nagyon a pc-s grafikai kátyák se nyujtnak nagyobb grafikai orgiát, meg ha csak ennyin mulna akkor a crysis-nek 4x realisztikusabbank kellett volna lennie mint most ahogy KZ2 kinéz. -
#54106 akkor mát inkább 4870-et, az most az abszolút király :)
bár én az életben nem vennék olyat, amekkorák ezek a kártyák, és amennyit fogyasztanak, én már kicsit rosszul vagyok tőlük, van azért egy egészséges határ..
amennyit késett a PS3, simán beletehettek volna egy 8800 szintű kártyát, és akkor tényleg mindenben jobb lenne, mint egy box, és a legtöbb játék minden bizonnyal rece nélkül menne fullhd-ben. csak persze ez még több késést, mégtöbb beleölt pénzt jelenetett volna, már így is nagyon a határon voltak, gondolom ezért nem engedhették meg maguknak..
összességében nem rossz a cucc, ha messzebbről nézi az ember, annyira tényleg nem vészes. de lehetne jobb. ha minden fullhd-ban menne, az lenne az igazi, de azt hiszem, hogy erre még egy generációt biztosan aludhatunk. -
Jimanszky #54105 Ez nem olyan vita, főnök
Na húzom a belemet koncertre!Jon Bovi:D
Kellemes estét! -
razorback #54104 Sony-nak mar ideje, meg penze sem marat , hogy jobb gpu-t vasaroljon a gepbe.
A legelso ps3-as tervek se ilyen felepitest takartak. 2db. cell kerult volna a gepbe. Utana jott a magas cpu ar, ami mar tul dragava tette volna a konzolt, a legvegen dontottek egy cpu, gpu parosrol.
Igy esett a valasztas az Nvidia RSX chip-jere. -
#54103 khm, van ps3 vs x360 topik -
Jimanszky #54102 Veszek egy HD4850-et és beépítem a PS3-ba is -
#54101 sőt, rosszul is írtam, RSX valójában 7800GTX, ami 5700 pontot sem teljesít, szóval a 8800GT valósan nagyjából 2szer erősebb. -
Jimanszky #54100 Szerintem az lehet a baj, hogy meg se próbálják, mert M$ lefizeti a stúdiókat..SZVSZ -
#54099 A fejlesztők nem a saját maguk ellenségei, ha ott van az X amire könnyen lehet jobban, akkor az az etalon... -
Jimanszky #54098 Elvileg online nem játszhatsz USA-s játékkal EU-ssal közösen.
szerk:Jaaaa úúgy...azt nem tudom..de ha PSP-n se megy.. -
#54097 Kerdes: jatekoknal a regiokod jelent valamit?
Arra gondolok hogy van nalam kolcson egy gta4, de valoszinu megveszem usabol, akkor most ha elkezdik egy jatekot, azt tudom folytatni majd a sajat jatekrol? PSP-n peldaul NEM. -
Jimanszky #54096 Itt az a baj, hogy a hülye b.zi programozók rinyálnak h jaaaaj nehéz ps3-ra programozni, közben egy nagy szart, csak lusták.Multik meg azért ilyenek mert X-re meg könnyű programozni és rosszabb lesz a PS3-as port.Ennyi!/remélem jól hiszem/ -
jocco #54095 Az a legnagyobb baj, hogy a játékok többsége multi platform s valamelyik platform gyenge pontja miatt, meg hogy ritkán van idö a normális protra, igazából semelyik gépen nem nyujtják azt a látványt amit valójában tudnának ezek a gépek :( Annyi bizodalmam van, hogy mostmár a ps3-s huzonevek talán kezdik már surogatni a gép teljesitményének alsó határait, s 1-2 éven belül remélem ugy mint ps2-nél, jönnek az agyon optimalizált játékok amik ki tudják aknázni a gép teljesitményét rendesen.
Mert hát az igazat megvalva azért annyira nem vagyok elájulva semelyik konzol grafikai teljesitméynétöl, mert persze szép meg Hd meg minden de a ps2 SD tv-n se nyujtott sokkal rosszabb grafikai élényt, a játék élményröl meg nem is beszélve. -
#54094 ebbe most nem mennek bele, mert hulyeseget en sem akarok mondani, de az biztos, hogy egy videokartya altalaban arra a celra amire hasznaljak nagysagrendekkel jobb, mintha cpu-val oldanak meg ugyanazt, sok nagysagrenddel -
Jimanszky #54093 Középkategóriás PC, meg egy PS3.Ez a legjobb párosítás!!
Amúgy a grafikánál sokkal jobban zavar a rece.Pl PSP-n tolom most a Godfathert.Nagyon bejön, pedig a grafikája nem a legjobb. -
#54092 Ettol feltem, semmikepp sem akarom, hogy ez a topik is pc vs konzol vitava degradalodjon, de amig ertelmesen lehet beszelgetni addig leirom a velemenyem.
1.Szerinted miert vettem ps3mat, ugy hogy 10 eve csak pc-m van?
2.Nem mondtam, hogy a ps3nal jobb a pc, vagy hogy egyenrangu egy kozepkategorias pc, mert ossze sem lehet hasonlitani. Mi a jobb, egy jo zeneszam vagy egy finom torta? A ps3mat jatekokra talaltak ki, arra teljesen jo, a pc meg elsosorban munkara valo, nem jatekra, tehat nincs mirol beszelni.
Amit irsz egyebkent nem igaz, abszolute nem vagyok hardverbuzi, de kizartnak tartom, hogy ha a kb 2 eve megjelent ps3ba beletudtak rakni azt a videokartyat, amit beleraktak, akkor ma ne lenne kaphato annal 2szer jobb. A videokartyak fejlodese a legkielezedtebb a hardverpiacon.
A jatekkeszito cegek a vasra irjak a jatekot? Tisztaban vagyok vele, es orulok neki, ezert (is) vettem ps3mat.
Emulacio: alapvetoen mas hardver architektura, ugy tudom, ezert nehezkes, masreszt pedig minek?
Amit irtam az annyi volt, hogy a ps3 teljesitmenye kb egy kozepkategorias mai pc-nek felel meg, amit egy konkret jatekbol vontam le: NBA 2K9, a pc-n full hd-ban mindenfele highbeallitasokkal 2X AA-val gyonyoruen ment, ps3mon pedig AA nelkul 720p-ben medium beallitas korulivel. Egy az egyben ugyanazon a tv-n hasonlitottam ossze. Es mellesleg az NBA2K9 csak egy ps3 port, ami most jott ki eloszor pc-re.
Azota megneztem a gta-t is, hasonloan nezett ki, de jobban szaggatott pc-n..ez viszont nem mervado szerintem, mert botranyos a gepigenye a rosszul sikerult portolas miatt.
Es nyilvan amit irok az az en velemenyem, amit meg te irsz az a te velemenyed.
A cell-rol olvastam, eros cucc, orulok hogy jol sikerult az IBM-nek (de hozzatennem, megintcsak nem a vita miatt, hogy egy jateknal a futas kritikus keresztmetszete altalaban a videokari). -
Fikusz #54091 ott a pont! -
Jimanszky #54090 Nekem az a lényeg h a tv-men ne legyen recés játék:).Ennyi:)) -
#54089 Kivételek akadnak természtesen:), exluzívoknál azért erre figyelnek, de mééég több kell akkor is, mert 2*AA jó ha van kisebb kijelzőkön tökéketes, de ahogy nőnek a méretek úgy kell több és több, ha már a felbontás csak 720p... -
Fikusz #54088 Most tényleg mutassak kismillió emberkét aki még mindíg 19"-on nyomja és nincs pénze másra? -
#54087 bullshit -
Fikusz #54086 A videokártyához meg annyit, hogy sztem amiben a videokártya gyenge azt cellből szoftveressen megoldhatják. Mintahogy több játénál PS3 megjelenésekor megtették, hogy szinte alig használta a videokártya erőforrásait mert elég volt a cell. -
Jimanszky #54085 82cm-en nyomom a PC-t meg a PS3-at is, PC-n semmi rece. -
Fikusz #54084 Ok, csak megjegyezném..PC-knél nemjellemző, hogy 32"-os monitorokon játszanak.Az átlag 19-20". Mellesleg ha azt nézzünk hogy az emberek többségének nemtelik überbrutál konfigokra, és személyszerint nagyonsok emberkénél láttam még erős középkategóriás gépeknél is hogy szinte fullra kellett butítgani 1-1 játékot hogy türhetően menjen. Szal hogy van 1-2 rece, amire qrvára nemfigyelek mert pörög a game mint atom..nos leszarom. -
#54083 "A grafikus chip-je pedig tudtommal az NVIDIA legerősebb (jelenlegi) grafikus chipje (RSX a neve ha jóltudom) és úgy a legerősebb hogy amik most vannak az nvidia kártyákon az kb kutya pöcse hozzá képest."
ilyet sajnos már a PS3 kiadásakor is abszolút hülyeség lett volna írni, mára ez négyzetesen igaz. köztudott tény, hogy az RSX gyakorlatilag egy 7900GTX. ez a kártya 3dmark 06-ban csinál 6300 pontot, ami viszonylag jó. a probléma ott van, hogy egy középkategóriás 30ezer huf-ba kerülő 8800GT 11ezer pontot produkál (ami már a kétszerese), egy 9600GT, amit alig több, mint 20ezerből kapsz, 9ezer pontot produkál, vagyis még az is másfélszer erősebb. 20-30ezer forint között van a 2 kártya, egyik másfélszer, a másik kétszer erősebb az RSX-nél. ezek fényében olyat kijelenteni, hogy a mai napig is az RSX a legerősebb kártyája az NVIDIA-nak, nem utal túl nagy tájékozottságra. ezen kár is vitatkozni, ezek tények, és egy 8800GT-vel a birtokomban a tapasztalataim alapján ezt csak alátámasztani tudom. a Cell pedig valóban szép és jó, de nem változtat a tényen, hogy egy mai 20ezres videókártya is másfélszer erősebb a PS3-ban lévőnél. -
Jimanszky #54082 Remélem, hogy már a KZ2-ben se fogunk látni recéket..sSzámomra nagyon zavaróak.Hiába, aki PC-n 4x/vagy 8x-os/ AA-val tolja.. -
#54081 GPUja a PS3nak és az Xboxnak is "elavultnak" tekinthető a mai kártyákhoz képest, persze az nem azt jelenti hogy rossz, hanem nyers erőben gyengébbek. PS3 GPUja egy GeForce 7800 féle erőforrás, ami pont a PS3 egyik gyenge pontja. Xbox GPUja ennyire nem behatárolható, az egy direkt a konzolba épített Ati kártya azért is van hogy a multiknál döntő többségében van 2*AA alapból és szebbek, illetve megvan a 720p.
Amúgy mind a két gépből kilehet hozni olyan dolgokat amelyeket pécén nem látunk, szóval ez sokat nem számít, egyedül amiben tényleg lemaradoznak ezek a konzolok az a felbontás, de ami zavaró az az AA, remélem a következő generációban recéket már sehol nem fogunk látni... -
Fikusz #54080 A mostani középkategóriás PC-khez mégcsak annyit.
Elgondolkoztál már arról, hogy a mai napig miért nemtudtak egy normálissan működő PS2-es emulátort készíteni? Mert olyanok vannak max amik 1-2 vagy 4-5 FPS-el mennek a jelenlegi legbrutálissabb PC-ken is, illetve az a pár ami elindul.
Megsúgom neked, mert a PC-k nembírják. Igen, a PS2-es emulátorról beszélek.
Hogy miért? Mert a PS2 es CPU-ja 64 bites.. szal a PS2 CPU-ja már akkor 64-bit-es volt mikor a legistenbrutálabb PC-k is csak 32-bit-esek voltak.
Kicsit gondolj bele..
A CELL-el kapcsolatban kis olvasmány..
http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_(microprocessor) -
Fikusz #54079 Már ne is haragudj meg, de ez csak a te véleményed.
PS3-nál max a memóriába tudnék belekötni mert 512 mega.
A cell procijához seholsincs még a legerőssebb quad intel proci sem.
A grafikus chip-je pedig tudtommal az NVIDIA legerősebb (jelenlegi) grafikus chipje (RSX a neve ha jóltudom) és úgy a legerősebb hogy amik most vannak az nvidia kártyákon az kb kutya pöcse hozzá képest.
Mellesleg megjegyezném, hogy az xbox-al egyetemben a játékkészítő cégek magára a vasra írják a játékokat, nemegésszen úgy mint a PC-nél ahol optimalizálják pár konfigra azt csók. Itt minden game qrva jólmegy, és nemszaggat meg nemkell butítani stb. Viszont az 512 ramnál is megjegyezném tudtommal jóval gyorsabb mint a most kapható PC-s ramok.
Igaz, nem PC. Ha belerakhatnék még 2-3 giga ramot frankón használhatnám linux alatt szinte mindenre amit a PC is tud. De nem PC és nem s azért vettem. -
#54078 HAHAHAHAHA -
#54077 nem hiszem, a videokari jobb benne kicsit ha jol tudom, de egyebkent ugyanaz, vagy gyengebb meg -
#54076 Ps3 velemeny masodik pillantasra:
most hogy kicsit messzebbrol nezem, es megszoktam, igy mar sokkal kevesbe zavarnak a recek, es kiprobalva nehany uj demot:
-Uncharted
-Fifa street
-Fifa, Pes
nagyon jo! teljesen jatszhatoak, es kezdem megszokni az analog botkormanyos iranyitast is. Bar hozzatennem, hogy szerintem soha nem lehet minosegi szinten fps-t iranyitani ilyennel, de ilyen kis tps-ekre teljesen jol hasznalhato -
Jimanszky #54075 Az Xbox360 meg a felsőkategóriásnak mi? -
#54074 a mostani kozepkategorias PC szint felel meg egy ps3-nak. -
#54073 én max vagy 10 menetet toltam online de nagyon bejött legtöbbször warival nyomultam elég jó volt berontani a tömegbe és kaszabolni egy jót :D -
#54072 kérdés: hogy létezhet, hogy metal gear online demo usa-n 300 mega, uk-n 900 mega? :o -
#54071 Home-al kapcsolatban kérdés: annyira durván nincs sok ember, hogy megy ez, országonként tesz külön szerverbe? és hogy látok én annyira franciál beszélőt, ha egyszer UK-s accal vagyok fent? vagy ez a szerver egész európáé? -
#54070 Játszottam a változatosság kedvéért egy kis Conquest-et :)
Lag nincs vagy alig, ezt 10ből 10 fórumon mindenki alátámasztja (megfelelő nettel persze, no letöltés, mint minden más esetben), az hogy valaki úgy mond véleményt, hogy ki sem próbálta... lesz rá lehetőség, tegyétek meg, nagyon jó stuff!
Toltuk megyében gonoszokkal, 'kivágtunk' pár entet újfent :) A kis hobbit íjászoknak van 1-2 kempelő hely is. Na szóval történt, hogy vesztésre álltunk, de elértük az 500 pontot végre, csapaton belül én vezettem: 'Would You like to play as a hero?' Hogy a viharba ne! Bele is bújtam a Balrog bőrébe, hát nem semmi feeling, minden lépésnél rezeg a kontroller, még a körülötted állóknak is! Itt kicsit más a gombkiosztás, szal meg kell tanulni majd single-ben. Bár sajnos elbénáztam a dolgot de az égő démon látványa elég meggyőző :) R2-vel ha sikerül fel lehet kapni az ellent és ugyanezzel a gombbal el is lehet hajítani, akár másvalakire is.
A következő és egyben legutóbbi menet pedig... hú b+, na EZ tényleg nagy móka volt, folyamatosan változott a csata menete, Troll bőrben simán 3-4 ellent le lehet alázni. Mondták is, hogy a Troll\Ent, stb. miért tudja magát gyógyítani? Először is mikor meglátja őt az ellenfél, úgyis őt fogja lőni mindenki + az assa.. scout simán megmássza a hátát és jó 1\3 ÉP-t levesz (háta mögé mész, R1 + időre megnyomni egy gombot).
Na lényeg a lényeg, hogy több távoli helyet is úgy foglaltam el, hogy láthatatlanná válva hátrakummantottam + vesztésre álltunk de a vége 1000\985 pont lett a mi javunkra, nem mondom, még mindig remeg a kezem és a csapatban is sikerült első helyen végezni, jee :)
Ja, íjászokkal ha fejre célzol természetesen van critical hit\headshot!
[alant egy tűéles kép, vélhetőleg a pc verzióból]
-
jocco #54069 Amugy nekem csak a US-es regnél ellenörizte a cimet, a többinél azt irtam amit akartam. Az email cimet se ellenörzi, az is lehet csak vmi fiktiv (max nem kapsz infokat, meg ha elfeljeted a jelszót akkor azt is arra küldik) -
#54068 Nincs fólia! Nem is volt :)