89387
PlayStation3
-
BlaBlus #918 Nester X XBox emulatort leszedte mar vki, es kiprobalta? -
#917 és még csodálkozol, hogy felhúztam magam...:))) -
#916 Atyaég, összegzem:
Vegyünk SCSI kártyát, SCSI HDD-t, SCSI DVD ROM-ot, rakjunk össze egy elképzelhetetlen megakonfigot (akkor már legyen multis és HT-s, nem ?!), MAJD ha ez mind megvan, akkor erre fejlesszünk ki egy emulátort, ami a századárú, szar konzolt emulálgatja, JÓ ESETBEN ?!!! Magadnál vagy, de komolyan ???
És milyen "ÚJ" konzol, 3 azaz HÁROM ÉVES ?!!!
Bevallásod szerint nem tudod mi kell az emulációhoz, nem jársz utána, nem is érdekel, DE határozott kijelentéseket teszel ?!!
Módosítom az eddigi véleményem, mert normális és kompetens beszélgetőpartnerként álltam hozzád, de egyértelművé tetted határtalan hozzánemértésedet. Eztán ehhez mérten fogok veled társalogni...
Akkor a te szinteden:
Valszeg. a NASA csúcsgépein emulálni lehet még az általad említett nem a "legszutyokabb, osregi PC konfigot" is, csak a CÉL nem ez, így vili ?!! -
magyar ember 2 #915 Ugy latszik meg mindig nem erted: NEM SZAMIT! Minden megoldhato. Varazsszavak nem tartjak vissza a fejlodest. Az hogy te csak az 1 procis 286ost ismered, meg kozel sem jelenti azt hogy PC-bol nincs is mas (sot, tutdod, szinte mar csak masmilyen van). -
magyar ember 2 #914 PC-bol se csak 1 procis letezik, egy dualprocis gep teljesen megfizetheto kategoria, ha sok penzed van, akar 4-8 procis gepet is vasarolhatsz. Amibol aztan tobbet is osszekapcsolhatsz, de ezt a lehetoseget mar nem erdemes eroltetni, mert az mar nem 1 gep (fizikailag). -
#913 úgy látszik még mindig nem érted. a kulcsszó a multiprocesszoros rendszer. tudod: ee, gs, vektorprocik. -
magyar ember 2 #912 Tudom, neked nehez elhinni hogy valaki ert is hozza, hiszen magadbol indulsz ki, de hat ez van. -
#911 Nos anno már az Amiga-t sem volt triviális emulálni, mert aki már programozta a blittert és a coppert az tudja, hogy mit jelent egy multiprocis rendszer időzítéseinek és vezérlésének megírása. Ezt egy single procis rendszeren felettébb nehézkes emulálni, arról nem is beszélve, hogy számtalan dokumentálatlan feature-t használtunk mi magunk is. Ma már persze nyers teljesítményből megy az emuláció, de még midnig igen szánalmas eredményeket hoz olykor (pedig hány év is telt el azóta). -
magyar ember 2 #910 Azt nemtom milyen hardver kell 1 PS2 emulalasahoz, mert nem igazan erdekel, igy nem jarkalok utana, viszont a PC folyamatosan fejlodik, ha barmibol keves van, azt rakhatsz bele nagyobb mennyisegben (tobb RAM, nagyobb / tobb proci, tobb videokartya osszekotve a'la SLI), igy biztosan letezik olyan PC konfig amin leemulalhato (a PSX-re is azt mondtak annakidejen, es meg boven a fenykorat elte a PSX, mikor PC-n le volt emulalva). Lehet hogy ez a konfig ma meg draga, vagy esetleg mar egy mai korrektebb atlaggepen is megoldhato, ezt nemtom, de az teny hogy megoldhato.
Miert kotelezo IDE-t hasznalni? A SCSI-nak pont az a lenyege, hogy nem a CPU vezerli az adatforgalmat, igy akkor is folyhat rajta adatforgalom, ha a proci epp massal van elfoglalva. Ez a baj, hogy a legtobben a legszutyokabb, osregi PC konfigot akarjak osszehasonlitgatni a legujabb konzollal. Ez nem m1, mert amig konzolbol 1 fele van (adott tipuson belul), addig egy PC barmilyen lehet. -
#909 szakember??? lol vazze!!! :))))) -
#908 a második dolog a GS az EE és a két vektorproci. mihez kezd ezzel egy pc? -
magyar ember 2 #907 1 lamert muszaj kioktatni, ha komplett hozzanemertessel akar vitaba szallni 1 szakemberrel. Igy jartal. Ha nem ertesz hozza, legalabb ne legyel ra buszke! -
#906 Erre viszont már válaszolok. Szóval, nem hinném, hogy a mai PC hardware-eken elfogadható minőségben lehetne emulálni a PS2-t, ennek ezer és egy oka van, de az világos, hogy az ellenkezőjét állítani abszolút laikus hozzáállást tükröz. Egy még ma is elfogadható minőségű multiprocis rendszerről beszélünk, nem holmi zenélő kulcstartóról !
Csak az első dolog amit mindjárt NEM tudsz emulálni jelenleg , az az, hogy a PS2 a rendszer bárminemű lassulása nélkül képes FOLYAMATOSAN tölteni DVD-ről a programok futása alatt és ezt nem egy program ki is használja. HA ezt utánacsinálod egy PC-s IDE-s DVD-rommal, akkor megkapod a Nobel díjat ! -
magyar ember 2 #905 Nembaj, mivel 1 forumba irtal, ezert lehet ra valaszolni. 1ebkent meg szinte ugyanazt irtad mint en, tehat nincs mit mentegetozni. :) -
magyar ember 2 #904 Itt kizarolag te kodositesz mar megint. En azt mondtam hogy kep alapjan is megallapithato hogy egy jateknak mennyire jo a grafikaja, nem pedig azt hogy egy belinkelt kep alapjan lekozlom a vegigjatszast. Ez csak a te fantazialgatasod termeke volt, mivel nem tudtal semmi ertelmeset mondani erre.
"hiába próbálod elterelni a figyelmet a lammerságodról"
Ami nincs, arrol nem kell, viszont te folyton a sajat lamersegedet bizonygatod. -
#903 nincs szándékomban durvulni, de utálom ha kiforgatják a szavaimat és ha egy lammer akar kioktatni :)))
méghogy emulálható a ps2!! ez egy vicc!! -
#902 Gondolom feltűnt a "Válasz 'magyar ember 2' üzenetére..." hiánya ?! Ez az én véleményem, mindentől függetlenül. -
magyar ember 2 #901 Ha most is az ellenkezojet allitod, ne csodalkozz rajta ha a hozzaerto PCsek es konzolosok 1arant korberohognek!
Ez a te bajod, el vagy szallva a szamoktol, a 128 bittol. Persze, sokkal jobb ha 128 bites a proci mintha 32 bites, de az meg nem minden (ahogy masik oldalrol a MHz se). Az egesz PS2ben tobb olyan szuk keresztmetszet is van, ami jelentosen visszafogja az osszteljesitmenyt, ilyen pl a nagyon keves memoria.
A masik amit keversz, az a latott kep. Hiaba kevesbe pixelesebb (viszont joval elmosodottabb, reszletszegenyebb) a kep TV-n, azt kirajzolni kozel sem igenyel ugyanakkora teljesitmenyt mint egy PCs jateknal. Ha megnezel egy PS2 jatekot monitoron, majd meglatod a kulonbseget, mert van mit. -
#900 Héhéhé, ne vedd a szívedre, Unreg most nagyon fel van spanolva és kicsit durvul, bár részben igaza van, ha egyszer erre igény van, hát itt teret kap a dolog :-))) ! A "PC-sek" mindig ráharapnak az ilyesmire, s máris megy a műsor :-))) ! Én csak azt sajnálom, hogy nem a másik topicban kezdte ezt a témát Versio, mert így itt növeljük a hozzászólásszámot, pedig ott kéne ! :-((( -
magyar ember 2 #899 "Elárulom, a képek félbeszakadása akkor történik, ha az elektronsugár vertikális visszafutása alatt nem sikerül felfrissíteni a képet"
Ugyanezt irtam le az elobb, csak kicsit jobban kifejtve.
" TV valóban összemos egy kissé, de ez pl. filmeknél, FPS-eknél, autóversenyeknél, verekedős gammáknál stb. még előnyös is."
Ezzel megintcsak azt mondod amit en. Viszont ami itt elony, az nagy reszletesseget igenylo (esetenkent allo)kepeknel mar hatrany, hiszen egy strategiai jatekban nem megengedheto hogy homalyos foltok kavarogjanak.
"A képélességen pedig sokat segít egy RGB kábel, ami már anno az Amiga esetében is csodákat művelt !"
Az csak azon segit hogy pixel es szinhelyes legyen a kep, azaz minel jobban egyezzen azzal, ami a konzol kepernyomemoriajaban digitalis formaban talalhato. A fokuszalason ez sem segit, hiszen azt mindentol fuggetlenul a tv elektronikaja vegzi, az nem befolyasolhato.
"a legtöbb FSAA megoldás mindössze összemos és homályosít, azaz csak rontja a képminőséget, akkor meg minek !"
Az FSAA-nak pont az a lenyege, hogy szoftveresen "emulaljon" egy gyengebb fokuszalast, azt amit a tv "hardveresen elvegez", pont ugyanazokra a celokra: autos, verekedos, egyeb reszletesseget nem, szep atmeneteket viszont igenylo jatekokhoz. -
#898 Tipikus és közhelyes válasz.
Amúgy meg leszarom az egészet, csak egy vélemény volt részemről...
További jó okoskodást! -
#897 ha nem tetszik, ne olvasd. -
#896 még mindig rettenetesen kevered a szezon a fazonnal. te álítottad, hogy pár belinkelt kép alapján megmondod, hogy milyen egy játék!! tessék, itt az alkalom, hogy bebizonyísd!
soha, egyetlen sort nem olvashattál tőlem pc-s játékkal kapcsolatban, hiába próbálod elterelni a figyelmet a lammerságodról. -
#895 Legalább van itt élet :-))) -
#894 ha most is azt állítod, hogy egy 128bites, többprocesszoros rendszert egy mai pc le tud emulálni, akkor ne csodálkozz azon, ha a hozzáértőbb pc-sek téged körberöhögnek! -
#893 szvsz ez az egész vita az uncsi, szerintem hagyjátok a fenébe hadd süllyedjen ez a "csodálatos" topik.Megjegyzem ennek az egésznek köze nincs a topik címhez, kivéve hogy versio mester berakott egy képett a ps3 processzoráról.Na, fantasztikus...Ti meg mindig bedöltök az ilyen hülye lázításoknak és egyesek meg képesek újra és újra teljes oldalakat gépelni. -
magyar ember 2 #892 Azert megnyugtat a tudat hogy meg sok ev gyakorlas kell mire akkora uberlamer lehetek mint te. -
magyar ember 2 #891 Te nagyon hulye, mielott leegeted magad a lamer hozzaszolasoddal, inkabb nezegesd meg azokat a kepeket, amiket a konzolos haverjaid raknak be a masik konzolos nyalvero topicba, aztan rajossz mirol is van szo. Ajanlom a par 10000 hozzaszolassal elobb belinkelt GT3 2D fait, alultexturazott kocka hazait, tanulsagos. Persze nem neked, hanem annak aki kepes is felfogni agyilag. -
magyar ember 2 #890 "ezt hívják teljesen elhárító válasznak, mi van, derogál leégni?!!"
Mar leegtel. Az ertelmetlen kerdesedre egy hasonlo szintu valaszt kaptal, gondoltam azt meg csak kepes vagy felfogni. Tevedtem.
Veled ellentetben en mar lattam konzolos es PCs jatekot is, sot, konzolos jatekot monitoron nezve, igy azt hiszem tobb osszehasonlitasi alapom van, mint neked, aki csak a levegoben vagdalkozik. El vagy szallva a konzolodtol, azt hiszed mindenre az a csodagyogyszer, csak azert mert a gyenge tv fokuszrendszer jotekony homalyba burkolja a pixelhegyeket, megmentve teged a dobbenettol milyen gyenge parasztvakitast is kaptal a penzedert. Ettol meg lehet jokat jaccani azon is, sot, en mobilon is jol elvagyok 1 tetrissel, vagy falbontoval, de ahogy en se kepzelem a telefonomat Cray II-nek, ugy te se tedd azt a konzoloddal! Termeszetes hogy a konzol gyengebb mint a PC, hiszen nem is az a celja hogy egy PC teljesitmenyet nyujtsa, hanem hogy konnyen emesztheto jatekokat tv minosegben meghajtson. Erre jo, nem tobbre. Nekem van par konzolos ismerosom, erdekes mod egyik se olyan elvakult mint te es az itt 2segbeesetten vagdalkozo konzolos hozzaszolok tobbsege, tudjak mit tud a gepuk, annak tudataban vettek, nem pedig vilagmegvaltasra.
"anyuci nem tanította meg, hogy kérdésre nem felelünk kérdéssel??"
Anyuci nem tanitotta meg hogy hulyesegeket nem kerdezunk? -
#889 TV vs. Moncsi (már uncsi)
- Elárulom, a képek félbeszakadása akkor történik, ha az elektronsugár vertikális visszafutása alatt nem sikerül felfrissíteni a képet (erre van, ha van, a csodás Enable V-Sync). Sajnos flatpanel-eknél is jelentkezik, mert ott is van képfrissítés és ha pl. még csak félig van kész a kép, akkor a két felet egyszerre fogjuk látni és ez igen illúzióromboló. Nekem személy szerint az a tapasztalatom, hogy ez halmozódva jelentkezik TV-re kivezetve a gammák képét, de hogy miért azt csak találgatni tudnám (pedig az csak 2*25Hz). Ez a fantasztikusan idegesítő "effekt" term. pl. PS2-nél nem tud jelentkezni, hiszen ott a fix hardware-ben alapkövetelmény a képfrissítés szinkronizálása.
- A TV valóban összemos egy kissé, de ez pl. filmeknél, FPS-eknél, autóversenyeknél, verekedős gammáknál stb. még előnyös is. Apró feliratokat term. nem nagyon lehet így kisilabizálni, de ezt a konzolprogramozók jól tudják és megfelelő fontokat használván a dolog magától megoldódik. Megjegyzem, nekem PC-n is gondjaim vannak a gammák hangyabetűivel, főleg hogy kissé rövidlátóra sikeredtem, de az alap konzolgammákban ilyen problémám valahogy még nem adódott, mert egy bazi nagy TV-n, a megfelelő méretű feliratokat még én is el tudom olvasni szemüveg nélkül. A képélességen pedig sokat segít egy RGB kábel, ami már anno az Amiga esetében is csodákat művelt !
- Recék ?! Nos term. ez lehet kellemetlen, de mozgás közben ezek úgy sem látszanak és ráadásképpen vannak konzolgammák, ahol használnak anti-alias-t (tudjuk, hogy ebből is többféle van), erre legjobb példa a PS2-es Baldur's Gate (sose láttam hasonlóan jól sikerült FSAA-t), vagy a GT3, ahol a kocsik teljesen smooth-osak (igaz a háttérre már nem pazaroltak ilyenformán erőforrást, de ez nem is volt szükséges) és még sorolhatnánk. Az anti-alias sajnos nagyon erőforrás-zabáló effekt és inkább hagyják ki, de legyen a gamma stabil(!) 60FPS, mint hogy benne legyen és diashow-t bámuljak. Személy szerint PC-n sem használok FSAA-t, kizárólag nagyon kis felbontásokban éri meg vele kísérletezni, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb FSAA megoldás mindössze összemos és homályosít, azaz csak rontja a képminőséget, akkor meg minek !
Elárulom, hogy bizonyos gammákat PC-n is TV-re kötve használok, mert pl. egy UT2003 meccs igen ütős egy bazi nagy TV előtt ülve :-))) Csak mivel alapban nem köthetők a mai videókártyeszek RGB-n a TV-re, így mindig silányabb képük lesz, mint teszem azt egy PS2-nek RGB-vel és ez főleg jó TV-knél szembetűnő, de nagyon ! Persze vannak trükkös forraszgatások, stb. amivel lehet RGB kimenetet varázsolni egy v.kártyeszre, de én ezt inkább kihagytam az életemből és aranyozott SVHS kábelt használok, filmekehez, FPS-ekhez az is megteszi. Így PS2-n bámulom RGB-n a DVD-imet (aki nem látta RGB-n az nem tudja milyen állat minőség) , PC-n meg a DivX okosságokat. (Azért ehhez adalékként megjegyzem, hogy a PS2-höz adott RGB kábelek többsége DVD-lejátszáskor csak SVHS kábelként funkcionál, ezért nekem is törőkártyesszal megy a dolog és a különbség szemmel látható ! :-)))
Konklúzió, hogy én is mostanság veszek (ha a magasságos Apeh is úgy akarja :-) egy bazi nagy, három sugárcsöves ipari kivetítőt és után a PS1/PS2/PC majd szépen megférnek a 3-4 méteres képen, mind RGB-n :-))) et voilá !!! -
#888 te nagyonbuta, hallottál már életedben a mélység-élesség effektről?? -
#887 "Mikor ertitek mar meg hogy egy PS2 emulator senkit nem erdekel, igy nem is tori magat azert hogy leemulalja, hiaba lehetne."
ebből is látszik, mekkora egy szuperlammer vagy valójában!
-
#886 ezt hívják teljesen elhárító válasznak, mi van, derogál leégni?!! miután még soha, egyetlen fikázó megjegyzést a pc-kről nem olvashattál tőlem, nem hiszem hogy van értelme a kérdésednek, !! ellentétben veled, aki előszeretettel fikázza látatlanban a konzoljátékokat.
a kérdésemre még mindig nem válaszoltál, anyuci nem tanította meg, hogy kérdésre nem felelünk kérdéssel?? -
BlaBlus #885 Hmmm egy ertelmes magyar ember sok piros pont :) -
#884 Ott a pont!!! -
[LI]*.SaZ #883 emberek ezen felesleges vitázni...a pc-t ugysem nyomja le egyik konzol sem mert végtelen lehetőséget tartalmaz -
#882 "szóval a Rallisport esetén Xboxon stabilan "folyik" 700Mhz...ugyanakkor egy P4 1.6Ghz már erősen szaggat...matekból nem megy..."
De bazzeg, konzolom nincs WINFOS ami lebutítsa a gépet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
magyar ember 2 #881 :))
Arra mar nem futotta a teljesitmenybol. -
magyar ember 2 #880 "-talán azért kéne lekorlátozni, hogy a szemem jól érezze magát...mert így csak idegesítő ha akár 50%-ban is megváltozhat a frame rate."
Nem hiszem hogy barkit is zavarna ha 200rol leesik 100ra az fps, hiszen ugyse latod, inkabb az a zavaro ha 25-30 ala esik, marpedig nagy feluletu komolyabb texturak tomegenel ez elofordulhat. Konzolon azert nem nagyon latsz ilyesmit, mert kicsi a felbontas, kicsi a textura, nincs is mi megakadjon.
"Sokkal komolyabbat?...mint amit egy mostani PC elbír?akkor mi a töknek írják meg?vagy írják meg úgy, hogy ne legyen ez gond..."
Mert a PCt bovitheted, van akinek rosszabb, van akinek jobb a gepe, minek korlatozzak le a jatekot az elavultabb hardverree? Ha van jo cuccod, vagy a kesobbiekben veszel, akkor te is a jobb minoseget kapod ugyanabbol a programbol. Akinek meg gyengebb a gepe, annak ott van a mar alapkovetelmenynek szamito skalazas, amivel a te gepeden is elfogadhato teljesitmenyure allithatod be a jatekot a grafika felaldozasaval. Ez a PC lenyege, nem kell 5 evet varni 1 uj gepre, ha most veszel jobb hardvert, most lesz szebb a jatek, ha holnap, akkor holnap.
"szóval a Rallisport esetén Xboxon stabilan "folyik" 700Mhz...ugyanakkor egy P4 1.6Ghz már erősen szaggat...matekból nem megy..."
Ez a szokiforgatas nekem se. Az Xbox 1 adott PC hardvernek felel meg, a TV is szabvanyos (nalunk PAL), itt nem kell skalazni, az xbox az mindenhol ugyanolyan xbox, a tv meg tv, ezert csomo mindent ki lehet hagyni a jatekbol, ami 1 PCs jatekhoz szukseges. Nem kell 600*1200ban is folyamatosnak lenni, eleg a 486os korban divatnak szamito 640*480 koruli (a PAL szabvany vmi 720*522) felbontason mukodnie, az se baj ha rondan nez ki, majd a gyenge tv fokuszrendszer elmossa a pixelhegyeket (nem kell kulon FSAA, es hasonlok), tehat nem egy mai PC-s jatek grafikajat kell produkalni, csak 1 konzolosat. Azt meg elbirja a nem eppen mai PC konfignak szamito xbox is.
Ok, ertem mar mire ertetted a fel kepkockat. A kepkirajzolas ugy megy, hogy van a videomemorianak egy adott szelete, amiben a kirajzolasra kerulo keppontok figyelnek, a GPU ezt folyamatosan, pixelrol pixelre kuldi ki a monitorra, ha elert a kep aljara, kezdi elolrol. Ha 1 ciklus alatt sikerult beleirni a kepernyomemoriaba a kovetkezo kepkockat, akkor gond nelkul szepen kirajzolja azt. Ha 1 ciklus alatt nem sikerult mindet beleirni, akkor csak az addig beerkezett uj informacio lesz mas a kepernyomemoriaban, a tobbi marad a regi kepkockabol (amit nem valtozik, az marad a regi), ezert latod azt hogy csak felig van kirajzolva az adott kepkocka. Ez az eset olyankor fordul elo, ha hirtelen olyan mennyisegu feldolgozatlan info jon be, amit a szamitogep nem tud 1 kepkirajzolasi ciklus alatt feldolgozni (pl. befigyelnek nagymeretu kulso terek, sok texturaval). Ilyenkor esik le az fps is, es lesz diafilm a jatekbol.
Megneztem arlistaban, tenyleg nagyon leesett a DVD lemez ara, nemreg meg 5-6 rugo volt, igy varhato hogy nemsokara atallnak DVD-re. Nyilvan kiszamoljak a kiadoknal a fo"okosok hogy mennyire elterjedt a DVD, megeri-e azon kiadni, vagy tobben veszik meg a cuccot CD-n. Az irany mindenkepp a DVD lesz, de Magyarorszagon joreszt ugyis mind1, hiszen a tobbseg nem a boltbol, hanem a netrol, vagy haveroktol szerzi be a jatekokat, a vinyon meg nem szamit mirol lett odamasolva. :)
"aham...tehát akkor az olyan gammák ahol rengeteg poligonnak..stbstb-nek kell velem "szemben" a képernyőn lefutnia és azt akarom ,hogy a szemem a "szépet" lássa...azaz becsapom...TV-n érdemes játszani...legalább 2m távolságból"
Tv-n egyszeruen csak atverik a szemedet, egy sokkal gagyibb felbontast, texturaminoseget latsz kevesbe pixelesnek, hiszen 1be van mosva. Akkor latnad az igazi kulonbseget, ha a konzolt is rakotned monitorra. Lenne nagy meglepodes, milyen gagyi is az.
"és ezek szerint ha a PC képét kivezetem a TV-re megszűnik a szaggatás...és "folyékony" lesz..."
Ezt nemtom honnan fantazialtad, de ez sem igaz. Az viszont igen, hogyha fogsz egy regi jatekot, mondjuk egy Duke Nukemet, akkor annak a kepet szebbnek latod tv-n, mint monitoron, hiszen ott az osszemosas segit "feljavitani" a kepminoseget. Viszont ha 1 Age of Empirest raksz ki tv-re, a kis egysegeket ugy osszemossa a tvd, hogy azt se latod mit abrazol a kep. Autos, es egyeb folyamatos mozgast mutato jatekoknal elony lehet az osszemosas, hiszen ugyse a kep reszleteit bamulod, ilyenkor jo ha a jotekony homaly elfedi a keseru valosagot. Ahol azonban meg kell apro reszleteket kulonboztetni a kepen, oda veletlenul se ajanlott a tv. -
magyar ember 2 #879 "hát igen...de akkor már legyen Flat és máris 200 felett vagy..."
Konzol melle is legyen mar sony vega, es maris 1 millio felett vagy...
"ezzel talán el is mondtam hogy a PC-k mire valók"
Jatekra, fejlesztesre, mindenre.
"én egy Final Fantasyt 10. kezdtem el...nem nevezném RPG-nek inkább interaktív mesének"
1 pirospont. :) Vegre 1 konzolos aki nem keveri a kalandjatekot az RPG-vel.