89387
PlayStation3
-
magyar ember 2 #2217 Miert hazudtolnam meg azzal, hogy bohocot csinalsz magadbol? Ha mar nem tudsz mit kitalalni a noob fejeddel, akar kussban is maradhatsz!
Ilyen rossz a memoriad is, mar arra sem emlexel hogy te kezdted a vitat a sajat magad altal belinkelt kepek osszehasonlitgatsaaval? te tenyleg komplett idiota vagy.
"az rs2 a legszebb mindenki szerint (eddig csak te fikáztad)"
Akkor mar rogton nem mindenki szerint.
"ezért gondolom hogy neked az rs1 a best..."
Ilyen semmikoze kovetkeztetest is csak te tudsz fantazialni. Nemhiaba vagy te az udvari bohocom. -
#2216 "Itt igen, de tvn mar nem lesz akkora elvezet. 1 autos jateknal meg elmegy a hatalmas elmosodott pixelhuegyek kupaca, de ha vmi feliratot kene kibogaraszni rajta, vagy barmilyen mas okbol kis reszleteket megfigyelni (mondjuk 1 reszletes textura), na az mar nem fog menni."
Bazz azon röhögök,hogy állandóan a Tv-t szapuljátok,hogy mennyire alkalmatlan játékra...Én még soha senkivel nem találkoztam aki épp hányt volna esetleg egy forma1 közvetítés közben,vagy esetleg egy feliratos film olvasása közben...Nemtom,de nekem az Ati kártyám 800*600-ban úgy jeleníti meg a képet,hogy akármikor elindítok róla egy divxet...640*480-ban meg pláne....Elolvasható...És mivel a konzoljátékokat direkt ide fejlesztik,naná,hogy elolvasható bármilyen szöveg.....Nekem legalábbis még nem volt ilyen jellegű problémám...párosítva még esetleg egy 29"-al,és kifejezetten kellemes az élmény....
-
#2215 LÁOD MEKKORA NNAGY FASZ VAGY:) MAGADAT HAZUTTOLOD MEG:)LOOOOOOOOOOL
az rs1 et te hoztad fel hogy szebb mint az rs2..és mivel az rs2 a legszebb mindenki szerint (eddig csak te fikáztad)ezért gondolom hogy neked az rs1 a best...látod milyen suta vagy?:)))LOOOL saját magadnak mondasz ellent:) -
magyar ember 2 #2214 Ki isteniti azt a szart rajtad kivul? Te hoztad fel temanak, te makimajom, mart ez is kiment a csoppnyi dioagyadbol? -
magyar ember 2 #2213 Na ja. De ez mar nem technologiai akadaly. :) -
Jinchuu #2212 távkapcsoló??? :))))))) Nem semmi, ilyenkor kell nekik adni egy tv távirányítót hogy nesze ez is jo. A hülye még el is vinné. :))) -
#2211 egy n64 es gamezt istenítesz te fasz:)LOL EZ A LEGNAGYOBB FUN DOLOG!!! egy konzol játékot istenítesz te köcsög!! nem tudtad eddig? -
#2210 :))))))))))))))))
öcsém neked vérzik a szíved hogy ilyet tud a GC:))) neked nagyon fáj!!bele ne hajjá' -
#2209 "Nem mondod... A PSX se epp x86, megis le lett emulalva egy AKKORI gepen"
Oszt jól szét is perelték szegény szerzőt, nem csoda hogy ps2 emutól elment a kedve... -
#2208 "Pénz beszél, majd meglátod... Szépen ki fogják adni azokat PC-re is."
Szerintem annyira nem. Vagy jókora csúszással mint a Ps2 gamékat.
"A PS2-ben nem az a pláne, hogy gyors meg mittomén, hanem amit arra kiadnak azt tényleg nem adják ki PC-re se XBox-ra se semmire, mert folyik a háború a konzolpiacon a Sony és az M$ között. "
Épp erről beszéltünk egy másik topicban. Azért a jók onnan is kijönnek más konzolra vagy PCre.
"Emiatt lehet valaki számára vonzó egy PS2. De egy XBox ?!"
Nekem arra kellet hogy amig én Pczek a barátnőm se unja halálra magát (kedvence az NBA2003), ha meg neki kell valami a tanulás miatt vagy netezik akkor én ülök oda egy gyors konzol feelingre. Namost amiket kipróbáltunk gamék azok boxon teljesen jók voltak ezen kivül nem kell dvdt irni mert csak felmásoltam mindent a vinyora és onnan megy, ugyanigy a divxek is, azonkivül még olcsóbb is volt mint a Ps2 hát miért vettem volna Ps2t? -
#2207 "De azért az sem egyszerű, hogyha valaki ilyen takarítás miatt viszi szervízbe a gépét, azért azt otthon is símán meg lehet csinálni."
Szerinted az az ember aki távkapcsolót kér (kontrollert akart) a szpésznésönhöz az ki tudja takarítani? Nem hinném :))) -
#2206 "Nalam egy gep valasztasanal mindig 10-15 game dont... (ami egy even belul vagy inkabb fel even belul varhato...de inkabb mar legyen kinn... s a tob gepre is kinn levoket figyelembe se veszem..."
Mondjuk érdekes kipróbálás lehet azoknál amik meg sem jelentek. Én meg szándékosan átlagprogramokkal probálom mert abból van több. Az hogy 2-3 havonta kijön egy nagy "ütős" játék valamire az nekem nem szempont. -
magyar ember 2 #2205 "Én pl kipróbáltam a többi konzollal együtt."
Akkor te sajat magadat verted at. ;-DD -
magyar ember 2 #2204 Ezert nem kene eroltetni a stabil 60 fpst. Nehol megvan, nehol nincs. Ez PCn is igy van, akkor meg nezzuk mar 1forman szigoruan! -
magyar ember 2 #2203 "
ha kiindulunk egy n64 emulálásából akkor egy gc nek gef fx kéne..p4 3 gigával"
Ha meg az RS2bol, akkor egy vudu1 p233al. -
magyar ember 2 #2202 "Nem értem, hogy mér' írtok még bele és döbbenetesnek tartom, hogy már több mint 2000 hozzászólás keletkezett."
Na es a masik konzolos anyazo topicba mit lehetett 90 ezret irni? :) -
magyar ember 2 #2201 "A PS2-t nem azért nehéz emulálni PC-n mert gyors, hanem mert más architektúra (nem tudom hogy tisztában vagy-e, de nem csak x86 processzorok léteznek, sőt!)"
Nem mondod... A PSX se epp x86, megis le lett emulalva egy AKKORI gepen.
"Aki a vindózt szidja, az nem csak a PC-t szidja, mert a PC-n van más OS, az XBox-on meg nincs, mert az egy csupasz Win2K kernel."
Xboxra is van Linux. -
magyar ember 2 #2200 "Én elhiszem, hogy erős a mai PC (matekból is simán kijön) csak azt nem értem, hogy ezt miért nem lehet demostrálni pl egy autósjátékkal."
En szivesebben demonstraltatnam egy jo kis kozepkori strategiaval, de sajna azt a stilust is hanyagoljak ma a PCken. Viszont lehet bemutatozni mondjuk NWN-el, Haegemoniaval, stb. LEhet hogy nem olyan lekerekitettek a dolgok, viszont jut poligon, textura a hatterre, kornyeztre is, ami egy ilyen jatekban alapkovetelmeny. NWNhez pl most toltottem le egy Ultima Online modult (van Wizardry, Eye of the Beholder is, lehet nosztalgiazni :)), abban csak a custom texturak, modellek, miegymas 100 mega (ez mind olyan fanok altal keszitett cucc, ami az alapjatekban nem szerepel), ezzel egy PS2 mit kezdene (3 meg nincs, annak majd egy NWN3al es a 9999999 megas texturaival kell versenyeznie :))?
"már megint egy 3 éves hardware-rel szemben védéd a PC-t"
Egy mai PChez hasonlitok egy mai konzolt, mivel ma van. Melyik iranyba kene csalni?
"Már megint a PS2-höz hasonlítod…bocsánat,hogy Yamauchi vette a fáradtságot és 60 frame/sec-re állította be…nem akad, nincs képösszetörés…és mivel a PC szerintem jóval erősebb ugyanezt kéne elérni csak magasabb felbontással."
Magasabb felbontast tvn nem tudsz produkalni. Ha meg monitoron varod el az tv homalyt potlo anti-aliasingot, akkor az meg szamitasi teljesitmenyt foglal le, nem is keveset, igy a PCnek nemcsak a jateko kene futtatnia, hanem a "tv homalyositast" is elvegezni. Nezdd meg a PS2 kepet monitoron, ledobbensz a csalodastol! Nem a PS2 produkal neked szep latvanyt, hanem a tv homaly fedi el a lebukastol.
"Csak az a baj ,hogy a 3 hónapos konfigon már butítani kell…."
Mert a jovore is terveznek. Vedd ugy hogy a kozepszint az alap, a maximalis beallitasok meg az extra. Igy nem csak ma jarsz jol, hanem holnap is, amikor jobb cuccod lesz, 1 a're'rt 2 jatekot kapsz (PS2re ugye kulon kene megvenni).
"Látom a PS2-től nem szakadsz el egy percre sem…nem veszel egyet?"
Nem. De ha mar ahhoz hasonlitgatunk, miert kene elszakadni tole?
"640*480-as a kép…ezt tudja a TV is…így ahogy látod a monitorodon"
Itt igen, de tvn mar nem lesz akkora elvezet. 1 autos jateknal meg elmegy a hatalmas elmosodott pixelhuegyek kupaca, de ha vmi feliratot kene kibogaraszni rajta, vagy barmilyen mas okbol kis reszleteket megfigyelni (mondjuk 1 reszletes textura), na az mar nem fog menni.
"Te mit használsz? Amikor tv tuner nyomja a zenét, írsz ide és letöltesz?"
En vindozt hasznalok, de nem vedem. Jatek kivetelevel a tobbit akar Linuxon is megtehetnem.
"Kár ,hogy a csudri által megpengetett „WINFOS a nagy erőforrászabáló” témára nem reagáltál, érdekelt volna a véleményed, hogy egy Windows mennyire szól bele a játékok minőségébe és erőforrásigényébe"
Az elmult napok "lenyegretoro" hozzaszolasai kozt mar nem emlexem mire valaszoltam, mire nem. Sztem is eroforraszabalo a win, lehetne joval korrektebb is (meg igy multitaskingosan is), de csak ez van. Ha mennenek Linuxon a jatekok, lehet hogy azzal nyomnam.
"De szerencsére konzoloknál sokkal több az igényesebb fejlesztő, aki legyártja az egyedi gammákat nagyon jó minőségben. Egy konzoltulaj pedig „kivárja” és megveszi és ezt tudják a fejlesztők is."
Ahogy no a konkurrencia, 1re kevesbe fog varni a "turelmes" vasarlo.Latja hogy a masik konzolon mar van ez-az, az oven nincs, aztan ha van felesleges penze, gyorsan valt a masikra. Regen volt 1-2 konzol, az is inkabb kulonbozo celkozonseget celzott meg, igy varakozason kivul mast nem is tudtal tenni (azaz de: vettel 1 PCt). A kenyelmes idoknek vege, errol majd a mikroszoft gondoskodni fog. Hiaba nincs meg a csucson, a Netscape is 1eduralkodo volt az IE elott, aztan most hol van...
"Így van..nevezd bárminek..jótékony homálynak, amit az RGB kábelem ugyan eltüntet vagy programozási trükknek, de itt van létezik és nagyon igazinak hat. Ezt várom PC-n minimum….és azt a plusszt ,amivel többet tud a PC a konzolnál…"
En meg nem. Magam ala is szarnek ha tvn kellene nekem 200 egyseget iranyitani a kepernyon, a sarkany meg egybemosodna a varazsloval. -
#2199 Ja és én egyáltalán nem viszem szerelőhöz a gépemet, mert 1. nem romlik el, 2. ha valami elromlik (és javítható) azt megteszem én.
Egyébként ez az! Ilyet még egyetlen PC-s szájából sem hallottam:
-Képzeld elromlott a gépem...
-Igen? Mi a baja?
-Tele ment porral. Holnap viszem szerelőhöz.
MP -
#2198 "Tehát aki igényes autosgamét fejlesztene az inkább konzolon tesz ezt meg."
Ezt a mondatot el se hiszem! -
#2197 Pénz beszél, majd meglátod... Szépen ki fogják adni azokat PC-re is. Amúgy meg lehet, hogy tényleg nem adják ki, mert egy PC-snek roppant kényelmetlen olyan menükben navigálni, amit egy egyszerű irányítóra terveztek, sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb egérrel és billentyűzettel beállítgatni, és megmondom őszintén, volt már olyan játék, amiből 3 perc alatt kiléptem, mondván hogy kényelmetlen (mondjuk a játék se volt túl felemelő).
A PS2-ben nem az a pláne, hogy gyors meg mittomén, hanem amit arra kiadnak azt tényleg nem adják ki PC-re se XBox-ra se semmire, mert folyik a háború a konzolpiacon a Sony és az M$ között. Emiatt lehet valaki számára vonzó egy PS2. De egy XBox ?! -
Jinchuu #2196 Eskü 3-4 nap alatt annyi kosz volt rajta hogy nem akartam elhinni, főleg úgy hogy az én gépem volt. :)))
De azért az sem egyszerű, hogyha valaki ilyen takarítás miatt viszi szervízbe a gépét, azért azt otthon is símán meg lehet csinálni. -
#2195 "Azért nézzük meg azt is hogy hova volt rakva a gép, ok? Mert pl. nállam 1 év alatt nem szedett be szinte semmi port, míg havernak odaadtam 3-4 napra és mikor hoztam el csak akkor láttam hogy csak úgy csüngenek róla a koszdarabok."
Nyilván számit de én általánosságban irtam. Azért nem 3-4 nap de az első takaritás kb 1 év után szokott jönni és utána sűrűsödik. -
#2194 "Tud valaki valami ütős PC-s autósgammát 2003-i megjelenési dátummal? LFS mikor jön? Freak demót emlegetett már…"
PCn nem érdemes ilyenekbe ölni a fejlesztési időt mert nem éri meg. Eladások tekintetében nem tudják felvenni a versenyt az fps és stratégia játékokkal. Tehát aki igényes autosgamét fejlesztene az inkább konzolon tesz ezt meg. -
Jinchuu #2193 Az mondjuk már egy kicsit érdekesebb hogy szerencsétlen lézerfej hogy lesz poros. Bár ott meg a sok koszos lemez az ami betesz neki. :) -
#2192 nekem ne meseld..:) En nalam is tisztak a masinak. -
#2191 Na az nem piti....:))
Kiraly.
-
#2190 Én minden második héten a rácson át kiporszívózom a gépet. Tökéletes. -
Jinchuu #2189 Elhiszem hogy porszívós, de ha vigyáz rá akkor nem lesz poros, viszont ha valaki nem vigyáz eléggé akkor az ne lepődjön meg ha egy idő után meghal a gép. -
magyar ember 2 #2188 "igen…lehet hogy a háttér nem üti meg a „középpontban” lévő autó grafikai szintjét…és nincs elhalmozva csokis keksztúrákkal és nincs egy PAL TV-n 1600*1280 felbontása. De a programozó érdekes módon grafikai arra figyelt, amire egy autós játékban ügyelni kell. Legyen folyamatos scenery update…és stabil 60 frame/sec legyenek eredeti csillivilli autók környezeti tükröződéssel"
Ez jatekelmeny, nem teljesitmeny. Erre mondom azt hogy lehet vele jot jatszani akkor is, ha nem uti meg azt a teljesitmenyszintet amit egy mai PC. A kepen is szereplo autokon levo szinatmenet kozel sem igenyel olyan szamitast, mint egy normal textura, valamint a kisebb felbontas is csokkenti az eorforrasigenyt, a hatterbol elhagyott 3D modellek szintugy.
"RPG kinek mi a hasmanése…."
Akkor maradjunk a PC-nel, mert csak ott van, az 1 szem xboxos morrowindet leszamitva. A FF es tarsai meg kb annyira RPG mint a GT3.
"Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne)."
300 MHz, de 128 bites, atszamitva durvan egy 1.2es 32 bitesnek felel meg. Ezzel meg nem is lenne baj, viszont a baromi keves memoria, elbaszott programozhatosag mind-mind lassitja, olyannyira, hogy az lesz a vegen amilyennek latod. Miert nem emulaltak le? Nemtom. Pl. 1. hozzam hasonloan nem erdekel senkit, 2. a sok perrel fenyegetes miatt a maradek ekdve is elment, 3. az elbaszott logikajat nehez vmi ertelmesre atforditani. Mas az architektura, ido kell hozza (felteve hogy lenne aki szanna ra).
"amikor meg játszol akkor talán elég lenne egy sokkal egyszerűbb..kevesebbet „evő” alapoprendszer, amit Billy bácsi is kitalálhatott volna a nagy DirectX és társai között"
2segtelen hogy jatekra nem kell egy egesz vindoz, de nem hiszem hogy nagy lenne a tolongas irni 1et. Kifejleszteni se 5 perc, es 3 forint, meg aztan meg mindig kene aki tamogatja (ha nem billy kesziti, akkor ugye nem biztos hogy tolonganak majd a fejlesztok hasznalni - vajon miert). Arrol nem is beszelve ha nincs egyseges driver felulet, akkor meg minden hardverre kulon meg kell irni az oprencert. Masreszt az ember kenyelmes, hamar megszokja a jot (multitasking), es nem szivesen mondana le rola 1-2 fps-ert. Pl. amig jaccom, addig nyugodtan mehet a letoltes a hatterben, vagy film kozben loghatok az ircn, cseten, varva az ismerosoket, tehat jo az ha van. 1 jatekra lebutitott oprencerrel ilyet nem lehet, ott vagy ezt csinalom, vagy azt, kozte rebootolni kell, az is ido (nem sok, de aprosagok miatt allandoan bootolgatni azert az).
"és az az éktelen bumfordi doboz amiben 3 ventillátor és két winchester adja az alaphangot"
Ez vele jar, ahogy egy Cray II sem karora meretu (igaz nem is annyit tud csak). Ezert cserebe ugy allitod ossze a gepedet ahogy akarod, nem vagy koteles lemondani valamirol csak azert mert a sony szerint arra neked nincs szukseged. O tudja jobban vagy te? Ha akarom dvd lejatszot, cd irot, kiveheto keretes vinyot, stb. rakok bele, annyit amennyit akarok.
(A tobbire asszem volt mar valasz.) -
#2187 Ez igy van a masina gazdaja tehet arrol hogy milyen allapotu a gep.... lattam en mar olyan boxot... hogy huuu... viszont teny a ps2 a legpormegszivosabb masina...
-
#2186 Hehe, narumon beállt a pc-sek ellen védeni a konzolt! :))) -
#2185 azt a kiprobalast hagyjukk...:PPPPP
Nalam egy gep valasztasanal mindig 10-15 game dont... (ami egy even belul vagy inkabb fel even belul varhato...de inkabb mar legyen kinn... s a tob gepre is kinn levoket figyelembe se veszem...
GCre megvan a 15 PS2re is...(arra boven)
GBAra is megvan.... XBox 3on all.....:)
S egy even belul ez a szam nem novekedik...:(
persze ez csak en vagyok... en igy szoktam next gen konzolt venni. -
Jinchuu #2184 "Most nem azért de szerelő ismerősöm szerint boxot nem nagyon visznek javitani ellenben a ps2vel ami mindig teleszívja magát porral és lehet tisztitani ameddig lehet."
Azért nézzük meg azt is hogy hova volt rakva a gép, ok? Mert pl. nállam 1 év alatt nem szedett be szinte semmi port, míg havernak odaadtam 3-4 napra és mikor hoztam el csak akkor láttam hogy csak úgy csüngenek róla a koszdarabok. -
#2183 "Helyesbítenék. Aki XBox-ot vesz, az sem hibáztatható, mert valószínűleg átverte a boltos, vagy a reklámkampány."
Én pl kipróbáltam a többi konzollal együtt. -
#2182 Persze a legtobb konzolos game neha be beszaggat... latvanyosabban az emlitettek...
az NFS PS2 aze neha lassul szepen. -
#2181 "Persze akinek XBox-ja van, az élete legnagyobb baklövését követte el.. :)"
No itt is egy ember aki nem látott még xboxot.
"Mert az egy (ma már elég gyengus) PC-t vásárolt, amire a játékoknak még a kódján se kell nagyon változtani, hogy kiadják PC-re is."
Hát jaja, mégis van rá több tucat játék ami tervbe sincs véve hogy valaha is kijöjjön Pcre.
"Bár szerintem aki XBox-ot vesz, az úgy sem meri leszedni a szellőzőrácsot sem, mert lehet hogy elromlik a gép..."
Most nem azért de szerelő ismerősöm szerint boxot nem nagyon visznek javitani ellenben a ps2vel ami mindig teleszívja magát porral és lehet tisztitani ameddig lehet. -
#2180 értem hogy miért szar az emu..csak n64 ből kiindulva.. aminek egy gef3 és 1000es ép kell akkor mi kellhet egy GC nek...vagy ps2... -
Cvd #2179 Annyi igaz, hogy ha PC-t akarsz venni vagy tartani, akkor rendszeresen kell figyelni/olvasni/stb, különben könnyedén jönnek elő olyan problémák, amiket tudás hiányában nem tudsz megoldani, pedig egyszerűek. Csak egy példa: mintha írtad volna, hogy vett valaki a környezetedből egy ATI 9000-es kártyát, aztán nem indult vele semmi. Ezzel 2 elég komoly hibát is vétett, egyrészt egy nagyon új kártyát vett, amivel kapcsolatban még nem nagyon vannak tapasztalatok, lehet hogy totál szutyok. Másrészt az ATI kártyák nem rosszak ugyan, de elég nagy odafigyelést igényelnek, mert sokkal több a gond velük, mint egy nVidiával. Aki ért hozzá, az megoldja simán egy kis piszkálással, de aki nem guru, csak játszani akar, az szívni fog vele. Ettől nem lesz kevesebb, nem fikázni akarom, de sajnos így van. -
#2178 Elárulok egy titkot: mivel a reverse engineering (forráskód visszafejtés) törvényileg tiltva van, ezért aki emulátort akar írni egy dokumentálatlan hardverre, annak igen nehéz dolga van.
Mivel MÁS ARCHITEKTÚRA, ezért a CPU utasítások is különböznek, vannak olyanok, amelyek helyettesíthetőek, vannak, amiket meg kell kerülni. A regszterek száma/típusa eltérő lehet, memória-szervezésbeli különbségekről nem is beszélve. Egyszóval olyan, mintha lenne egy rakat orosz szabvány szerinti alkatrészed, és egy amerikai összeszerelési útmutatód - hogy hogyan oldod meg a különbséget, az egyéni szociális probléma...
Ennyit az emulátorokról.