89387
PlayStation3
  • narumon
    Az a baj hogy a ps2 is mindentverőnek lett kikiáltva és még sem lett belőle semmi.
  • narumon
    Bazze és erről beszélünk...
  • Csacsi
    Nem gondolod, hogy egy kicsit veszélyes ilyen dlgokat kijelenteni? Mi van akkor, ha ugynezt az intel, vagy az amd már rég kifejlesztette, csak nem akarta piacra dobni, mert hasznot akar húzni még egyenlőre a jelenlegi szériákból? Honnan tudod Te ezt, hogy nekik mi van a tarsolyukban. Ja és állítani Én is tudok, majd hiszem ha látom...
  • mohus
    "emiatt gyenge a PS2 is"

még szerencse ,hogy tele van olyan gammákkal, amiért bőven érdemes volt megvenni...és bizonyos gammákban bőven ráver a PC-re, mint már valahol kifejtettem

mert jó az ára, van warez és van rá játék is...ennyi elég a sikerhez
  • versio
    amugy nézd meg a képet ott látahtod hogy a prociban 32 APU van, a gpu-ban 16 darab
    összesen 48 , az igaz hogy nem biztos hogy ugyanakkora frekin mennek, de valoszinü

mindegyik APU-ban van egy LS(local storage) memoria kb 128 kbyte
    aztán van a DRAM ami a chipre integrált ez kb 64 MB

de van externál memoria is , ez lesz a tegnap bejelentett RDRAM, ez lesz kb 512 MB-1 GB
  • versio
    amugy nézd meg a képet ott látahtod hogy a prociban 32 APU van, a gpu-ban 16 darab
    összesen 48 , az igaz hogy nem biztos hogy ugyanakkora frekin mennek, de valoszinü

mindegyik APU-ban van egy LS(local storage) memoria kb 128 kbyte
    aztán van a DRAM ami a chipre integrált ez kb 64 MB

de van externál memoria is , ez lesz a tegnap bejelentett RDRAM, ez lesz kb 512 MB-1 GB
  • versio
    "van benne integer és floating müveletvégzö egység
    és 128 kb beintegrált ram" - Prociba nem integrálnak ramot, azt cache-nek hívják. Nem ugyanaz."

nézz bele a ps2 felépitésébe , tele van apro meoriákkal, ás nem cache-nek hivják

"Ráadásul ennyiből máris kiviláglik a buktató:
    "a ps3 maximuma olyan 1 milliárd polygon/sec lesz
    egy framre jut kb 20 millio polygon" - Ez szép, nincs is gond vele. Csak a sok poligon még nem jelent szép grafikát, azt le is kell rendesen textúrázni, memóriával meg egyenlőre úgy tűnik, nem lesz negaon elengedve, hisz akkor túlságosan drága lenne (vagy nagyot bukna rajta a sony, mert ugye veszteséggel kell adnia, mint minden konzolt). Egyszer már bebizonyította a Sony, hogy a magas műveleti sebesség önmagában még kevés, emiatt gyenge a PS2 is. De gondolom csak nem szaladnak bele ebbe megint.:)"

majd kiderül ,szart nem csinálhatnak mer akkor a m$ lemossa öket

• Gábor
    Sztem nézz körül ezen a fórumon, és látsz majd "egy-két" nyavajgós topicot,hogy ez nem megy vagy az, úgyhogy a pcsek részéről a nyavajgást többet hallom! És azt kértem,hogy nevezz meg vki/vkiket,akik bevallották magukról,hogy azért nem használják a pct,mert nekik az túl bonyolult! Nem azt kértem,hogy írd le megint a setup.exe-s elméletedet (hogy nem tud rá az egyszerei konzolos entert nyomni)!
  • Cvd
    Na akkor én már most megmondom, mit csesznek el a PS3-omnál:
    "4 darab ilyen PU alkotja az ugynevezett processzort, ezen van egy fömemoria szerüség kb 64 mb-nyi és 32 darab APU" - Na ez a 32 db APU majd folyton áll körülötted és csesztetni fog hogy menjél már aludni/havat lapátolni/vidd le a szemetet/kapcsold ki azt a szutykot, tönkretéve a játékélményt.:)))

"a beégyazott memoria nem jo mert 512 mb-1Gb-ot képtelenség a chipre integrálni" - Persze. Meg ugye fél-egy giga ebből az akkori talán leggyorsabb, így méregdrága memóriából többe kerülne, mint az összes többi alkatrész. Nem véletlenül spórolnak a memórián minden konzolnál, mert mindegyik gyors és sok memóriát akar (mint minden), csak az árát meg lent kell tartani.

"tehát maga a ps3 48 darab sejtet tartalmaz összesen ami egyenként 32 gigaflopsos
    ez összesen 1.5 teraflops ami nagyon durva " - Itt megint elragadott a fantáziád. Hosszas számolgatás után se jöttem rá, hogy hogyan jött ki neked a 48 db. sejt.:) Mert ugye a "CPU" (nevezzük így) valószínűleg 4 db. sejtből épül majd fel. Aztán azt írod: "hanem hasonloan épül fel mint a proci rész csak nincs rajt annyi sejt". Ha nincs rajta annyi sejt, akkor ez ugye maximum 3 lehet, akkor meg a végösszeg 7, ami nem 48. Ráadásul mindkét típusú sejt 32 gigaflops teljesítményű? A "CPU" meg a grafikus rész sejtjei is? Nem bűzlik ez egy kicsit?
    Ráadásul tele van pontatlan meg logikátlan dumával az idézeted, pl:
    "van benne integer és floating müveletvégzö egység
    és 128 kb beintegrált ram" - Prociba nem integrálnak ramot, azt cache-nek hívják. Nem ugyanaz.
    "ez azért jo mert mig a pc-ben a proci és vertexshader más nyelven programozhato" - Más nyelven? Mindkettőt nyugodtan lehet programozni DirectX alól. Az utasításkészletük meg természetesen különböző, hisz a két egység is különböző, viszont a 2 együtt is csak pár utasítással rendelkezik, egyáltalán nem nagy munka bevágni.
    Ráadásul ennyiből máris kiviláglik a buktató:
    "a ps3 maximuma olyan 1 milliárd polygon/sec lesz
    egy framre jut kb 20 millio polygon" - Ez szép, nincs is gond vele. Csak a sok poligon még nem jelent szép grafikát, azt le is kell rendesen textúrázni, memóriával meg egyenlőre úgy tűnik, nem lesz negaon elengedve, hisz akkor túlságosan drága lenne (vagy nagyot bukna rajta a sony, mert ugye veszteséggel kell adnia, mint minden konzolt). Egyszer már bebizonyította a Sony, hogy a magas műveleti sebesség önmagában még kevés, emiatt gyenge a PS2 is. De gondolom csak nem szaladnak bele ebbe megint.:)
  • magyar ember 2
    Hat az ANYU hol marad az APU mellol? :)
  • magyar ember 2
    "Akkor nevezzél meg a konzolos vitapartnereid közül egyet ebből a topicból v bármelyik másikból,aki leírta ide azt,hogy nem képes kezelni a pcjét! Persze,hogy van olyan,akinek a pc kezelése kihívás, senki nem úgy születik,hogy van érzéke ill"
    Mindenki aki itt nyavajog hogy ez nem megy, gondot okoz neki entert nyomni a setup.exen az installhoz. Erdekes mod a PCseknek ilyesmi sosem okoz problemat. Ha komolyabban akarod hasznalni a gepet, vagy magad barkacsolod ossze, persze hogy hozzaertes kell. Az autovezeteshez is hozzaertes kell, megsem nyavajog senki hogy miert nem kormanykerekkel a kezeben szuletett, hanem elsajatitja az ismereteket. Ha autot akarsz venni, nem alkatreszekbol barkacsolod ossze, hanem megveszed egeszben, akkor egy PCnel ezt miert nem tudod megtenni? Ne akarjon mar mindenki ugy tenni mintha ert hozza, ha nem ert, akkor kerjen segitseget 1 hozzaertohoz, mint minden mas eszkoz eseteben teszi. De jatszani meg 1 titkarno is tud rajta, klikkelgeteshez nem kell sok esz, akkor 1 konzolosnak ez miert okoz lekuzdhetetlen problemat (nem mindnek, de eleg sokan ezzel magyarazzak hogy nem hasznalnak PCt)?
  • versio
    az eredeti doksibol van
  • ember
    paintbrush?
  • Laza
    hu, ezt gyorsan megrajzoltad.. :D
  • versio
    igy talán jobban érthetö:

• ember
    ja, kopnak az f,l,o,p billentyűk, mi? :D
  • Laza
    "Lementem akkor bejututom vmi gépház mühelybe és ott pedig egy video, hogy a csávo vmit megcsinált.. Akkor én ha elöre megyek vagy van egy nagy ajto amit ilyen robbanos érzékelös okoságok veszik körül de ha másik ajtot választom akkor megujra császkálok!! Azzé kösz!! Meg majd késöbb kipihenve láttok neki akkor jobban rátudok koncentrálni!!"

bazzeg, hat akkor mi a kerdes... a robbanoanyagos ajton kell tovabbmenni...
    az a feladat, hogy elpaterold a lezereket... :)
    lodd szet a kis pittyego dobozokat.. :)
  • versio
    "ez 1500 megaaflops !!!

a 3ghz-es pentium4 kb 10 megaflops
    a gef FX kb 50 megaflopsos"

ez 1500 gigaflops !!!

a 3ghz-es pentium4 kb 10 gigaflops
    a gef FX kb 50 gigaflopsos

már fáradok:)

• ember
    'a gef FX kb 50 megaflopsos'

még mindig GIGAFLOPS :))
  • versio
    a ps3-rol pár szo:

megnéztem a docsikat amik a neten fellelhetök,

a ps3 sejtekböl áll , ez hasonlit egy procira
    van benne integer és floating müveletvégzö egység
    és 128 kb beintegrált ram
    ezeket hivják APU-nak
    a sebessége 32 gigaflops(=5 ps2) és 32 gigaips

8 darab ilyen apu egy egységet alkot ennek a neve PU, ez az egység 1024 biten kommunikál a memoriával és a többi egységgel

4 darab ilyen PU alkotja az ugynevezett processzort, ezen van egy fömemoria szerüség kb 64 mb-nyi és 32 darab APU

ez csatlakozik egy input/output egységhez
    és a grafikus részhez ami nem hasonlit a ps2-ben levö GS-hez
    hanem hasonloan épül fel mint a proci rész
    csak nincs rajt annyi sejt
    ez is 4 részre oszthato , csak részenként nem 8 hanem 4 APU-t tartalmaz
    tehát összesen 16 -ot ezen is van kb 64 mega ram, gondolom a texturáknak, és ezen van még 4 darab pixelezö egység , meg 4 framebuffer memoria

ez azért jo mert mig a pc-ben a proci és vertexshader más nyelven programozhato addig a ps3-ban ugyanabbol az elemekböl épül fel
    (a ps2-ben is ez a probléma)

tehát maga a ps3 48 darab sejtet tartalmaz összesen ami egyenként 32 gigaflopsos
    ez összesen 1.5 teraflops ami nagyon durva

ez 1500 megaflops !!!

a 3ghz-es pentium4 kb 10 megaflops
    a gef FX kb 50 megaflopsos

ebböl a teljesitményböl kiszámithato mekkora frekvencián fog üzemelni, valoszinüleg 4 ghz-en megy majd a ps3

a docsi elég pontos és korrekt nem hiszem hogy fake lenne,valoszinüleg ilyen lesz a ps3
    és nagyon durva lesz !!!

a ps2 a 6.4 gigaflopsával 75 millio polygont tud kirakni, ennél a ps3 kb 200-szor gyorsabb lesz
    a ps3 maximuma olyan 1 milliárd polygon/sec lesz
    egy framre jut kb 20 millio polygon
    ez elég egy final fantasy film szerü játék futtatásához !!!
    de a starwars meteoros jelenete se lehetetlen a ps3-al
  • Adi
    Lementem akkor bejututom vmi gépház mühelybe és ott pedig egy video, hogy a csávo vmit megcsinált.. Akkor én ha elöre megyek vagy van egy nagy ajto amit ilyen robbanos érzékelös okoságok veszik körül de ha másik ajtot választom akkor megujra császkálok!! Azzé kösz!! Meg majd késöbb kipihenve láttok neki akkor jobban rátudok koncentrálni!!
  • Laza
    persze ez Digitalis TVre vonatkozik, mert csak ezen lehet zoomolni.. :D
  • Laza
    Hali mindenki...

hatha volt mar valakinek hasonlo problemaja 16:9-es DiviX, 16:9-es TV-re valo kikotessevel TV outon keresztul...

tessek, itt egy kep rola.. :)

a problema az 1. eset volt (a filmek elnyultak, es csak egy kis csikban latszottak, persze az amugy is szelesvasznu filmekrol van szo:)

a megoldas a 2. eset...

aki tud jobbat, szoljon.. :)
  • Laza
    bazze, le kell menni a gephazba...
    menj abba a helysegbe, ahol az 'uvegfal', es a barpult van, majd a barpult feloli oldalon menj le a lepcson, es voala, arra kell menni.. :))))
  • Adi
    navigational deck, wing-nél vagyok!! És lealtatoztam a csajt!! Aztán?! Mert már össze viszza járkálok!!
  • Adi
    Vki mondja meg mit kell csinálni az mgs2nél 1.missio:) mert nem jövök rá
  • ember
    nem 1 Tflops-ot mondtak?

vagy már lélekben overclockolod? :D
  • CSOCSO
    azért mert a sony így dobálozik közel sem biztos hogy az N és az MS nem csinál ennél jobbat éppen..csak ők nem dobáloznak az adatokkal..aztán ugy is az lesz hogy a fele sem igaz...ps2 vel is ez volt
  • versio
    összesen 48 integer+floating cpu lesz a ps3-ban, 1.5 teraflops és 1.5 teraips

ez nagyon DURVA !!!!
  • Laza
    csak akkor mar reg nem eleunk, de a PS3-mat meg megeljuk... :DDDD
  • Laza
    ""
    "na a RAM már megvan , méghogy a pc-s alkatrészek kerülnek bele a konzolokba"

Mér a Rambus nemaz? De mégis...nohát nohát.
    ""

bazze, ez egy 'technologia'...
  • Laza
    egyebkent pedig az en TVmen eleg csekely a pixel elmosas, mivel 100Hz-es digitalis masinam van...
    ezen jobban kijon pl a konzolos jatekok 'kissebb' felbontasanak hatasa, a reces elek...

viszont a DVD filmeknek is olyan kepe van, hogy megszolal.. :DDD
  • Laza
    "A fokuszalas es a pixelmeret atol nem valtozik, ha esetleg kek helyett mondjuk zoldeskek keppontot rak ki a videokartya a zavarjeles kabel miatt, ezt nem tudtad?"

pont arrol beszelek, hogy a pixelmeret nem valtozik... attol meg ha 1024*768-as kepet loksz ki TV outon egy 640*480-as feluletre, ne csodalkozz, ha elvesznek az 'elek' :)
    pl en ra tudom kotni a TVmet PCre, mint 'monitort'... joval jobb a kepe, mint a TV outnak... (nem is beszelve arrol, hogy az az S-video jel, ami a TV outbol jon, elmegy kompositnak is:)

remelem erted, hogy mit akarok mondani... :)
  • Laza
    nem azt mondtam, hogy messzirol jobban latod a kis feliratokat, hanem azt, hogy TV tekinteteben a feliratok nem olyan nagyok, mint ahogy te azt itt 'kivetited'...

pl jatsz Xen a Morrowindel, es nezd meg a szoveges reszeket... a TV felbontasahoz merten fajan meg vannak 'formazva', es 2-3m-rrol is tokeletesen lathatoeak, es olvashatoak...
  • Petyus_
    Nem hiszem, a Microdsoft oldaláról elég nagy a jólfelfogott nyomás. :)
  • Petyus_
    Nem csak konzolon IRCes flém után nem lehet az ASE-ból belőni a BF1942-őt és nem lehet agyonhentelni a másikat bill-ről, egérrel! :)

Játékélmény: igazán jó játék minden platformon jó játék... pl. GTA3, Splinter Cell, vagy jön az Enclave, Halo...

Na mindegy, a PS3 biztos bikaerős lesz, de addigra a PC-k is erősek lesznek. Én majd akkor veszek konzolt, ha lesz millió pénzem, hogy PC mellett konzolom is legyen.
  • Gábor
    "Amit itt konzolostársaim -igen, KONZOLKÖCSÖGMAJOMLÁMA,STB VAGYOK!!- próbálnak felvázolni, az az,hogy belefáradtak/tunk a folytonos állítgatásba, amit el kell végezni,ahhoz hogy játszhassunk! Nem tudom a konzolosok hogy vannak vele,de én személy szerint MEGUNTAM és BELEFÁRADTAM, SŐT KIÁBRÁNDULTAM a pcs játékiparból! "
    #1280as hozzászólásomat idéztem, akkor sem érdekelt senkit ez a lehetőség, most sem tudják elfogadni,hogy igenis van aki kiábrándultságot érez. Csak azt látják,hogy hátat fordítunk az istenített gépnek, és nem képesek megérteni ennek az okát,ami igencsak egyszerű: játékélménynek hívják. De ez sem érv az 1600*1240es felbontással szemben, nem is beszélve a xszeres textúrázásokról. Egyszerűen nem értem,hogy miért mindig az az érv,hogy alcsony felbontáson nem lehet játszani,ill nem lehet excel táblázatot készíteni konzolon. Bár már ezt is hosszasan ecseteltük...belefáradtam a pcbe, és már belefáradtam a vitába...ennek semmi értelme...
  • Alien!
    Az má itt egyiknek eszébe sem jut,hogy esetleg ráuntunk erre az egészre..Volt idő amikor még bibelődtem a játékokkal,most amikor napi fél orám jó ha van játékra,nincs kedvem pöcsölni....És mivel kellő pénzmagot nem fordítok a vasra(rengeteg hobbi okán),így azon sincs kedvem anyázni,hogy esetleg nem tudok kellő minőségben jáccani...
  • CSOCSO
    hát ha ez így lesz nehéz lesz elképzelni mit fog tudni....RE0 real time:)))pfff zoral lesz...
  • Gábor
    Akkor nevezzél meg a konzolos vitapartnereid közül egyet ebből a topicból v bármelyik másikból,aki leírta ide azt,hogy nem képes kezelni a pcjét! Persze,hogy van olyan,akinek a pc kezelése kihívás, senki nem úgy születik,hogy van érzéke ill érdeklődése a pchez, de a lényege a mondandómnak az,hogy ez durva általánosítás. Én sem általánosítom a (csak)pcseket az itt megnyilvánuló flémerek beszólásai alapján,habár néhány helyen kísérteties a stílusbeli hasonlóság!