89387
PlayStation3
  • magyar ember 2
    ""Az a baj hogy a ps2 is mindentverőnek lett kikiáltva és még sem lett belőle semmi."

miért most melyik konzol a legnépszerűbb szerinted?"
    A nepszeru es a jo nem ugyanaz!! Ezt keveritek ti konzolosok allandoan. A trabant is nepszerubb (volt) a ferrarinal, hiszen tobben vettek, de attol meg nem lesz jobb nala.

Mellesleg te az uj PC eladasokat veted ossze az uj konzol eladasokkal, ami "enyhen" torzit. Amig a konzolt kidobod a kukaba, es veszel 1 ujat, addig a PCt nem dobod ki, csak veszl bele 1-2 ujdonsagot neha, tehat annak is korszeru gepe lesz, aki nem 1 teljesen ujat vesz, csak a regit fejleszti. Ezt is beleszamolva, a PS akarhany sehol sincs.
  • magyar ember 2
    Vagy inkabb azon rohog. :)
  • magyar ember 2
    Van is neki miert fosnia, hiszen nem 1 sulycsoportba tartoznak. Akire az MS raszall, az elobb-utobb feladja. Most a sony fog kimenni a kispadra a netscape melle. :)
  • magyar ember 2
    Version mindig is a viccfelelos volt, szokas szerint most is csak minket akart jokedvre deriteni az ujabb sony PR mesejevel. :)
  • magyar ember 2
    "én is akkor hiszem, ha látom - addig viszont olvasok róla, ha érdekesnek találom, akkor megdumálom másokkal is. Mi ebben a baj?"
    Eddig semmi, csak itt egyesek a fantaziat kesz tenykent probaljak feltuntetni, es felrevezetni a hiszekenyeket. Ezzel a PS akarhannyal mindig az a baj, hogy allandoan csak fogadkoznak, hogy a kovetkezo majd aztan jol megmutatja... Mindig csak a kovetkezo...
  • magyar ember 2
    "keményen elkezdtek áramlani az infók a ps3-ról"
    Ezek a PR mesek, amivel az elvakult fanokat etti be a sony. Hogy vasarlas utan nagyot fox csalodni, az mar nem erdekli oket.
  • magyar ember 2
    "majd kiderül ,szart nem csinálhatnak mer akkor a m$ lemossa öket"
    Elobb-utobb le fogja, ezt a Netscape is megerositheti neked. :)
  • magyar ember 2
    En meg azt mondom hogy lapozz vissza akar ebben a topicban is, es nezd meg kinek nem sikerult megtalalni kedvencedet, a setup.exet. :) A hw topicokban akik kerdeznek, azok azert komolyabb dolgokat nem tudnak mint duplat klikkelni egy felinstallalt jatekprogram ikonjan.
  • Cvd
    Akárhány helyről beszúrhatjátok ezeket a cikkeket, attól még a helyzet változatlan. Kiadott pár adatot a Sony, ami vagy igaz vagy nem, és most mindenhol ezekre alapoznak. Ráadásul mindenképpen rosszul csinálja a cég, vagy hazudnak, és nem a valós adatokat adják ki, vagy igazat mondanak, akkor meg segítenek a Microsoftnak, mert az már most tudja, hogy minél kell jobbal előrukkolnia 2 év múlva. Egyébként ezek a hihetetlen számok SZVSZ inkább az MS-nek szólnak, hogy még csak bele se merjenek vágni az XBOX NEXT-be, vagy bármi is lesz a neve.
  • Cvd
    Az az igazság, hogy az inquirer elég megbízhatatlan infosite, és ezt most nem direkt a PS3 miatt mondom, hanem általában. Nem árt bevárni mellé más forrásokat, mert nem egyszer jöttek már ki hülyeségekkel.
  • Adi
    Rambus technológiák az új PlayStation konzolokban

A Sony és a Toshiba megszerezte a Rambus-tól két olyan technológia licencjogait, mely technológiákkal nagy valószínűséggel a Sony következő generációs PlayStation játékkonzoljai esetében találkozhatunk majd.

A két japán óriáscég egyrészt a memóriák és mikroprocesszorok közötti nagysebességű, Yellowstone nevezetű interfész, másrészt pedig a különböző chipek közötti kapcsolatért felelős Redwood technológia licencjogait vásárolta meg a Rambus-tól. Különböző források tudni vélik, hogy mindkét technológia fontos szerephez fog jutni az újgenerációs Sony játékkonzolokban helyet kapó rendkívül összetett mikroprocesszor, a Cell esetében.

Az eddigi híradások alapján elmondható, hogy a várhatóan 2004 végén, vagy 2005 elején bemutatkozó Cell processzor számos tekintetben különbözni fog a jelenleg forgalomban lévő processzoroktól. Az IBM, a Sony, valamint a Toshiba mérnökei által fejlesztett processzor-újdonság érdekessége, hogy belsejében számos olyan részegység kap majd helyet, melyek mindeddig általában külön tokozású chipekben voltak fellelhetők. A kiváló grafikus és video teljesítménnyel rendelkező Cell processzor a fejlesztők becslése szerint másodpercenként mintegy 1 billió matematikai számítás végrehajtására lesz képes, vagyis körülbelül százszor gyorsabb lesz, mint egy jelenleg forgalomban lévő, 2,5 GHz-es működési frekvenciájú Intel Pentium 4 processzor.

Egy a Cellhez hasonlóan óriási teljesítményű processzor esetében értelemszerűen gondoskodni kell arról is, hogy az egyes részegységek és komponensek közötti adatátviteli sebesség megfelelő legyen. Laura Stark, a Rambus cég memóriainterfészek fejlesztésével foglalkozó részlegének az alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Sony, illetve a Toshiba választása éppen ezért esett a Yellowstone és Redwood technológiákra, melyek tökéletesen megfelelnek a Cell chipben történő alkalmazásra. Stark utalt arra, hogy a Yellowstone technológia révén akár 100 Gb/s-os adatátviteli sebesség is elérhető, mely mintegy háromszorosa a jelenleg használatos nagysebességű memóriák adatátvitelnek. A licencjogok eladásából a Rambus egyébként mintegy 28 millió dolláros bevételre számíthat az elkövetkezendő másfél esztendőben.
  • teran
    http://hlcradio.etowns.org halgasd a radiot és szavazz dj teranra ha szereted a jo zenét
  • CHEAPBOY
    :DDD
  • Krinyo
    ps3 olyan még nem létezik szal még egy tégla is drágább nála.
    Te beszélsz itt olyan dolgokról amik még megsem történtek.
  • versio
    áhhh, te egy született pc-s vagy, nem lehet veled mit kezdeni...
  • Krinyo
    A téglát többre becsülöm..és még játékra is jobban használható.. :D
  • versio
    inkább vegyél egy téglát az olcsobb :)
  • Krinyo
    Veszek egy ps3at és kitámasztom vele az ajtómat..
  • versio
    "Playstation3 architecture revealed

The devil is in the details

By Adamson Rust: kedd 07 január 2003, 11:51

SOURCES SAID that the architecture of the Sony Playstation3 is patently clear when you've found the US patent that it filed September 26th last year.
    A reliable source close to Sony's plans explained the way the Playstation3 works to the INQUIRER.

He said that the computers are made of cells, each one containing a CPU, which will probably be a PowerPC, and eight APUs (vectorial processors) each with 128K of memory.

It will run at 4GHz, producing a not inconsiderable 256Gflops, with the cells connected to the central 64MB memory through a switched 1024 bit bus.

It's still not clear how many of these "cells" will be used in the Playstation3, but Sony reckoned some time ago it could be as many as one teraflops, probably making it a four cell architecture.

Optical links – perhaps even FireWire optical links – could be used to share computing power.

The Playstation3 architecture is similar to the Playstation 2 but with some improvements, such as a larger number of VPUs, each with more memory. The operating system, too, is much improved.

But Playstations will still be very complex to program well, although its just as well that Sony doesn't want to take the Microsoft DirectX route.

This is a diagram of the system which is filed in the US Patents and Trademarks Office, and snapped from there, with acknowledgements:

"

itt a link:

http://www.theinquirer.net/?article=7078

szoval ennyit erröl
  • versio
    ugy gondoltam 1 chippel , nem 1 szobányi kacattal
  • versio
    tudja valaki mi ennek a site-nak a cime? "Inquirer"

innen vannak az infok
  • Cvd
    "amugy várom az okos ötleteket hogy a mai technikával hogyan is lehet elöállitani 1 teraflopsot ha nem igy" - Például fürtözéssel, ahogy meglehetősen régen csinálják.

• Csacsi
    Vigyázz, mert most jön a gt3....LOL :)
    Gp4 sokkal szebb, a dinamikus időjárás be van kapcsolva.. :)
  • Krinyo
    "...csak a mellüket verik ..."
    Nemtom most éppen ki veri a mellét..
    Másrészt most mutass egy ps2es gamét ami szebb egy pc snél..
  • versio
    bocsi a memoria meg pár dolgot a Hardwired-röl szedtem, állitolag valaki kikotyogta hogy milyen lesz a ps3
    nem tudom honnan vették az infokat, de majd rákérdezek, én is tévedhetek , még csak most olvsgatom a docsikat
  • versio
    gondolod hogy érdekel milyen géped van?
    a pc-sek nagy részének van ilyen elavult gépe, csak a mellüket verik hogy milyen hardverek vannak a pc-hez, de pénzük nincs megvenni

bár lehet nekik van igazuk az 1800-as athlonommal is akad minden meg a cerkával is , ugyhogy lehet én vagyok egy jo nagy hülye:)
  • Krinyo
    Hát sztem pct használnak de te biztos jobban tudod...
    Atombombát is biztos kör,négyzet,háromszög combóval indítanak...
  • ember
    így lehet előállítani.
    de ez csak egy módszer, elméleti felépítés, és te ez alapján a doksi alapján jöttél mindenféle adattal, meg hogy mennyi memória lesz összesen, meg hogy te kiszámoltad hogy az igazából 1.5teraflops, meg 1.5 teraips, na EZ a kamu...
  • Csacsi
    Milyen okokból vonsz le következtetéseket megalapozatlan tudásodra? Honnan tudod Te, hogy nekem milyen gépem van itthon, meg hogy milyen ember vagyok.

Ne haragudj, de ha ilyen hamar ki tudsz jelenteni oltári baromságokat, akkor pláne, hogy megkérdőjelezem azok helyességét, amiket itt felsoroltál, mert könnyen lehet, hogy ezt is nem létező következtetésekből vontad le, mint az én gépem összeállítását. Mellesleg elég nagyot tévedtél, szóval akár bármi másban is tévedhetsz az Én szememben, ah ilyen könnyelműek, és megalapozatlanok a kijelentéseid....
  • versio
    "lehet hogy a ps3 lesz az első sejtes felépítésű (otthoni)gép, de attól még a teljesítményre és a konkrét feléptésére vonatkozóan semmit sem leszűrni ebből a dokumentációból. (lásd szerveres cucc, aminek alapból semmi köze nincs egy játékkonzolhoz)"

mi van a szerveres cuccal ?

"magáról a ps3-ról annyi adat van, amennyit a sony kihirdetett, ezen túlmenő spekulálgatásoknak nem sok alapja van."

igen 1 teraflops lesz, ezt hirdeti,ha nem lesz az akkor bebukja
    az hogy ezzel az architecturával oldják e meg ami a docsiban van az bizonytalan, de nagyon jol meg van tervezve, nem ugy tünik mint egy tanulmány
    de végülis szinte mindegy hogy oldja meg mert itt a forumon jo ha 5 ember érti hogy miket is linkeltem be

amugy várom az okos ötleteket hogy a mai technikával hogyan is lehet elöállitani 1 teraflopsot ha nem igy

• versio
    mér pc-re bizzák ezeket ??? na az lenne csak a LOL

• ember
    abban igaza van cvd-nek hogy ez egy elméleti tanulmány

lehet hogy a ps3 lesz az első sejtes felépítésű (otthoni)gép, de attól még a teljesítményre és a konkrét feléptésére vonatkozóan semmit sem leszűrni ebből a dokumentációból. (lásd szerveres cucc, aminek alapból semmi köze nincs egy játékkonzolhoz)
    magáról a ps3-ról annyi adat van, amennyit a sony kihirdetett, ezen túlmenő spekulálgatásoknak nem sok alapja van.
  • Krinyo
    Sőt,2005ben már a repülőkben is ps3 lesz és nem pc!
    a NASA is ps3at használ majd az űrrepülők kilövésénél...
    Ugyan már... :)))) LOL vagy öreg
  • Adi
    Ja és lefototzom jobbról baltól elölröl aztán??
  • Adi
    Vki help!!Metal gear solid 2-be!! Azt a nagy gecit kell asszem megsemmisíteni Hold no.3 ba vagyok!!! Vannak kamerás emberek azokat én altatozom de mikor felmegyek a baloldali lépcsön (mind a két kamerás alszik meg a lépcső melleti öris) az aki beszél a jobb oldalon van én elkezdek felfutni a lépcsön erre meg lelepleznek!!
    Aztán már csk: Sneak, you okay?! SNEEEAAKKKKK

• versio
    "Soha nem mondtam hogy csak 2-szer lesz gyorsabb, te viszont állítottál olyat hogy 1000-szer..:)"

ha a sony álithat ilyet én mér nem ? :)

""megcsinálták elöször a 65 -ös csikszélességet" - újabb "szakértő" kifejezés.:))) Nem kell azt megcsinálni, van az az idők kezdete óta, csak eddig nem használták.:))"

hát magyarbol sose voltam jo, de matekbol ölre mehetünk :)

"Azonkívül már megcsinálták? Minek? Már kezdik gyártani a PS3-at, hogy legyen belőle elég nyitáskor? :))) 2005-re egyáltalán nem lesz nagy dolog ez a csíkszélesség."

2 honapja volt hir hogy elkészült az elsö ps3 chip a 65 csikszélességen
    a devkiteket már ebben az évben ki kell szállitaniuk hogy nyitásra legyen játék !

"Azonkívül megismétlem: SEMMI KÖZE A TANULMÁNYNAK A PS3-HOZ!!!! Tljesen felesleges hivatkoznod rá a PS3-mal kapcsolatban, mert nincs kapcsolat a kettő között kivéve a sejtfelépítés elvet, de semmi konkrétabb.."

na persze mert annyi sejtprocesszor készül , hogy nem lehet beazonositani, mintha a doksi tele lenne a "sony" szoval:)
  • versio
    ez meg viccnek is rossz:)))))
  • Cvd
    Nyugi tudom mi az, de mi köze van egy levédetett elméletben felépített architektúrának a PS3 harvderhez?:)))
  • Cvd
    Soha nem mondtam hogy csak 2-szer lesz gyorsabb, te viszont állítottál olyat hogy 1000-szer..:)
    "megcsinálták elöször a 65 -ös csikszélességet" - újabb "szakértő" kifejezés.:))) Nem kell azt megcsinálni, van az az idők kezdete óta, csak eddig nem használták.:)) Azonkívül már megcsinálták? Minek? Már kezdik gyártani a PS3-at, hogy legyen belőle elég nyitáskor? :))) 2005-re egyáltalán nem lesz nagy dolog ez a csíkszélesség.
    Azonkívül megismétlem: SEMMI KÖZE A TANULMÁNYNAK A PS3-HOZ!!!! Tljesen felesleges hivatkoznod rá a PS3-mal kapcsolatban, mert nincs kapcsolat a kettő között kivéve a sejtfelépítés elvet, de semmi konkrétabb..
  • [Walaki]D`Lair
    te még élsz?