89387
PlayStation3
  • magyar ember 2
    Most? Mar vagy 2-3 eve, mikor eloszor meglattam version "szakerto" reklamszoveget.
  • magyar ember 2
    "a GS-nek van 48 GB/sec memelérése, a geffx-nek meg 16"
    A PS2nek van 4 MB videomemoriaja, a GF FXnek meg 256MB.
    Ez alapjan szamolva, egy Geforce FX 64 PS2t tud egyszerre leemulalni. Ez sokkal jobban hangzik. :)))
  • Unknow
    Te erre most jöttél rá?:))öregem látszik,hogy nem olvastad a PC-s játékoknak leáldozott topicot:)Majd nézd vissza mik voltak ott amikor version megjelent:)
  • magyar ember 2
    Aha... csak epp letexturazni nem tudja. Mihez kezdenel az ures poligonjaiddal? Texturazva pedig meg egy gagyi PS2 fele maszattal is baromira lelassul. Ha mind a 65 milliot le akarna dtexturazni ilyen hulladekkal, meg jovore is az 1. framet szamolna a konzolod.

Szal abba lehetne mar fejezni ezt a suket rizsalast a poligonokrol. Jol hangzik, csak epp a valosaghoz semmi koze. Eleg megnezni egy Primalt, vagy hasonlo kakit, maris meglaccik mit tud a PS2. Ma ez a teljesitmeny inkabb csak megmosolyogtato.
  • magyar ember 2
    Almaidban, maximum.

Mellesleg nem tunt meg fel neked, hogy egy PCben nemcsak a CPU talalhato?
  • magyar ember 2
    Jaja, version itt a mokamester. :)
  • magyar ember 2
    "Hmm... Ha én most ide leírom, hogy minden kutyatulajdonos seggfej, akkor a kutyatulajdonosok joggal kezdhetnének rám fújni. Pedig én arra gondoltam, hogy az olyan kutyatulajdonosok akik seggfejek."
    Elemezzunk mondatot? El tudod donteni mi a kulonbseg a "minden qtyatulaj segfej" es a "minden qtyatulaj seggfejet lenezek" mondatok kozt? Alany, allitmany, ilyesmi megy?

"Az a baj, hogy szóban lehet, hogy kijött volna a mondandód lényege, (hiszen akkor egyből meg tudod magyararázni, hogy hogyan is értetted) de így leírva (mondatelemzés ide vagy oda) más a helyzet."
    Nem! Ahogy en irtam, annak 1 ertelme volt, amit nem is lehetett felreerteni, csak aki direkt azt akarta. Te azt akartad. A felremagyarazasodnak persze total semmi koze ahhoz amit en leirtam.

"Szerintem kevesen vannak olyanok, akik a hozzászólásokat mondattanilag kezdik el nagy hirtelen elemezni."
    Mar ne is haragudj, de nem kell 3 diploma 1 egyszeru mondta ertelmezesehez. Nem volt rajta mit elemezgetni, 1szeruen fel kell fogni. Erre meg egy 3 eves kisgyerek is kepes. Aki nem, az forduljon orvoshoz, gyoccereszhez!

"Ezt légyszíves fejtsd már ki bővebben. Hol magyaráztam én a bizonyítványomat?"
    Ez volt az idezet:
    ""nem próbálom addig magyarázni a dolgokat, amíg az jön ki belőle, hogy tulajdonképpen én tévedtem."
    A fentiek tukreben ez nem tul hiheto."
    Ezen mit kell magyarazni? Megprobaltal egy total mas ertelmu szokapcsolatot a szamba adni, olyat amit en nem mondtam, es meg mindig nem erted miert nem hiszem hogy nem probalod felremagyarazni a dolgot?

"Próbáltál már a konzol-tulajokra olyan szemmel tekinteni, hogy tulajdonképpen ők is emberek?"
    Ja. Mindaddig ezt is feltetelezem roluk, amig be nem bizonyitjak az ellenkezojet. Itt a forumon eleg sokan "bizonyitottak".

"Asszem te írtad régebben, hogy 'amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten', nosza! Mi lenne, ha Te kezdenéd el a normális hangnemre váltást? Szerintem biztosan nem anyázna senki emiatt"
    Alapbol igy alltam a dolgokhoz, amig el nem kezdtek a "vitapartnerek" anyazni. Utana meg mar ne csodalkozzanak ha ugyanolyan valaszt kapnak.

"Szerintem azzal lepnéd meg legjobban a 'primitív konzolosokat', ha egy esetleges neked címzett hozzászólást nem rögtön leugatnál/káromkodnál"
    Amelyik hozzaszolasban nincs anyazas, arra en se ugy valaszolok. Ez mar feltunhetett volna.

"és nem fújna rád senki."
    Na ez speciel nemigazan izgat engem, nem vagyok az a "lelkemreveszemadologkat" fajta. Aki tolem anayzast kapott, azt megerdemelten kapta, inkabb gondolkodjon el azon hogy miert is! (Nem nehez, a sajat anyazasara valaszul.)

"Rendben, néhány konzolos lehúzta az NWN-t. Olyanok is, akik kipróbálták, játszottak vele."
    1. Nem nehany, hanem szinte az osszes.
    2. Olyan nem igazan volt kozte aki latta is eloben, vagy kepen addig amig be nem raktam rola screenshotot.
  • Zsoltee_a_bator
    plasztikai mutettel kell lemuteni majd a rohogest a fejemrol :)
  • Zsoltee_a_bator
    uuuuuuuuristen :))))))))))))))
  • magyar ember 2
    Ennyi erovel egy P4-et is ki lehetne reszletezni CPU, FPU, MMX es KNI reszegysegekre, attol jobban hangzik?
  • magyar ember 2
    Ne akarj mar itt mindenkit behulyiteni! A PCben is szamos egyseg kepes parhuzamosan dolgozni. CPU, FPU, GPU, stb. Arrol nem is beszelve, hogy egy PCben lehet tobb proci is, pl. a dualprocis megoldas nem egy hudenagy extra.

Egyedul ami lassitja az emulaciot, az az eltero utasitaskeszlet, a PS2 utasitasok atforditasa x86 (es GPU) utasitasokra.
  • versio
    "Érdekes, a Sony hivatalos adatai szerint közel se áll ennyi részegségből.."

dehogynem:

• versio
    de én nem is várok geffx emulatort ps2-n :D
  • versio
    "ez érdekes lenne , minek gyártanának rdramot amikor utána kötöttek csak szerzödést a rambussal" - Igaz, elírtam. Nem rdramot csináltak, csak a beágyazott dramot. A lényeg ugyanaz, nincs létező processzor"

tudod mi az a beágyazott ram ???
    azt jelenti hogy egy processzor mellé integrálnak ramot is
    ha csak memoria van egy chipen az nem beágyazott ram :LOL

• Cvd
    " ma 13:15 | Válasz erre | #4883

a ps2-ben a következö részegységek dolgoznak párhuzamosan:

cpu
    fpu
    vu0_fpu..." - Ja... Ezzel a logikával a Geforce FX kismillió részegységből áll, ha külön számoljuk pl. a 8 pipeline-t, meg minden vackot.. Érdekes, a Sony hivatalos adatai szerint közel se áll ennyi részegségből..
  • Cvd
    "ez érdekes lenne , minek gyártanának rdramot amikor utána kötöttek csak szerzödést a rambussal" - Igaz, elírtam. Nem rdramot csináltak, csak a beágyazott dramot. A lényeg ugyanaz, nincs létező processzor.

"a lényeg hogy a ps3-ban ez lesz" - Az hogy licenszelte a Sony, nem jelenti azt hogy más nem licenszelheti, vagyis nem jelenhet meg majd az akkori PC-kben.

"nem hal ki, mivel a sony vesz töle ramot és sokan mások is" - Ne haragudj, de a PS3 lóf*sz piac lesz. Ha nagyon fogy majd, akkor eladnak mondjuk 20 milliót évente. Ez még mindig semmi piac a kieső PC-shez képest. Ráadásul LICENSZELTÉK a technikát, és nem a gyártókapacitását vették igénybe a cégnek. Vagyis az annyi hasznot lát ösz-visz a dologból, amennyit a licenszért kaptak, ami valami 28 millió dolcsi.
  • versio
    még nincs minden beállitva
    ez pc-n fut , a ps2-es engine kicsit le van maradva, de ps2-n is igy néz ki egy kocsi csak nincs rajt cubemap
    kb 50-100 kocsi meg a pálya elképzelhetö
  • ember
    nem, rossz, de miért van ugyanolyan reflection az üvegen meg a festésen? így elég furcsa.

egyébként jó, de a véglegesben lesz a képen egy pálya (plusz 3-4x annyi textúra mint most, alapból ugrik a 48G/s, lesz belőle 5-6...), még pár kocsi, árnyékok, gameplay, fizika, hangok. ha ezek nélkül, egy kocsit instance-olva van 5 millió poli/sec, akkor mi lesz a véglegesben?
  • ember
    a diffuse textúrára értettem nyilván
  • versio
    miota 16 szinü egy auto?

van 16 szin amivel texturázom, ez tény
    de a végsö modellen rengeteg szin van a reflection meg a különbözö fényefektek miatt

ezen meg nincs is textura még

• ember
    ja és ha már techdemókat mutogatsz, tudnál olyat mutatni ami ki is néz valahogy? mert jó hogy van specular meg env, de én csak 30 színes pixelt látok

(ez nem azt jelenti hogy nem hiszem el, csak kíváncsi lennék, hogy ki is fog-e nézni valahogy a játék...)
  • ember
    ja, hogy mi most arról beszélünk, hogy melyik gép tudd több autót kirajzolni? abban biztos király a ps2... (főleg a 16 színű autóknál, HEHEHE)
  • versio
    ez 9 millio poly/sec: 5500 poly egy kocsi

• versio
    a gs-nek nem számit annyira hogy mekkora egy polygon
    az 1 pixelest ugyanannyi ideig tart kirakni mint a 32 pixelest
    csak igy fér ki a képre 100 kocsi

egy kocsi texturája meg nem sok 4 bites textura böven elég, csak a lámpák , ajtovonalak stb kell

mer ugye a valoságos kocsikon nem képek vannak hanem van egy szinük aztán hali
  • ember
    ja és hány pixelesek a poligonok? 0.1?
    ehhez aztán kell fillrate... erre jó az a 48 gb/sec
  • ember
    jaja, és ugyanaz a textúra minden objecten... a pályán is ez a fehér-kék-piros festés lesz? :DDD
  • ember
    hasonlítsd össze a játékokat...

ja meg: a GS-nek van ahhoz a 48gb/sec-hez 4 megája (frame bufferrel együtt... LOL), a gef4-nek meg mondjuk 128 mega. így is lehet ám gondolkodni...

az a 4 mega legfeljebb cachelésre jó, ha normális mennyiségű textúrát akarsz használni, akkor úgyis a főmemből kell töltögetni, ami meg lassú mint a tetű

de ezt te is nagyon jól tudod, csak a ps2vel kapcsolatban valamiért mindig elfelejtesz néhány fontos tényt... hahaha
  • versio
    ez 5 millio poly/sec ps2-n,
    és ez még csak a proci, a vu-k joval gyorsabbak ennél
    a végén 15-20 millio poly simán lesz
    és ezek nem sima texrurázott polyk, hanem reflection, spexcular van rajtuk

• versio
    "ennek legalább a 10szeresét tudja bármilyen mostani GPU, ami már elég lehet az emuláláshoz."

a GS-nek van 48 GB/sec memelérése, a geffx-nek meg 16

szal komolyan azt állitod hogy egy mostani gpu 10-szer gyorsabb?? hát LOL vagy te is

• ember
    egyébként teljesen fölösleges ez a vita, mert úgysem lesz belátható időn belül ps2 emulátor.
    nem azért mert lehetetlen, hanem mert eszméletlen nehéz feladat, komoly cégek viszont nem próbálkoznak vele, mert a sony elharapná a torkukat. kizárólag otthoni hobbi felhasználók fantáziáját mozgatja meg a dolog, ők meg inkább írnak egy trojan vírust és elnevezik ps2emu-nak, mert az sokkal viccesebb (és könnyebb).
  • ember
    és az emulálásnál nem az a lényeg hogy 100%-ig megegyezzen az elméleti teljesítményük, hanem hogy a játékokat ugyanolyan (vagy jobb) minőségben futtassuk.

és ha a GS annyira visszafogja a szerencsétlen ps2-t, hogy a játékokban minimális texelszámnál is baromi kevés poligont mozgatnak, akkor teljesen mindegy, hogy az emulátorom ki tud-e rakni 65 millió 1pixeles poligont árnyékolás nélkül, mert nincs rá szükség. annyit kell tudnia amennyit a játékokban használnak, ez pedig a fostalicska GS miatt nagyon-nagyon kevés (és nagyon messze van az EE elméleti teljesítményétől)
  • ember
    a ps2 soha nem rak 65millió poligont, ha esetleg textúra is kéne rá...
    abban meg a pc kicsit jobban teljesít.

szal egy ps2 játékban jó, ha van 4-5 millió poligon/sec, ráadásul 8bites palettázott textúrákkal, egy rétegben, ennek legalább a 10szeresét tudja bármilyen mostani GPU, ami már elég lehet az emuláláshoz.
    nem mondom hogy most lesz emu ami működik, de ezek a 65M poligon meg 20 GHz számolgatások nevetségesek.
    kicsit bonyolultabb ez a dolog, mint hogy adjuk össze meg szorozzuk be az órajeleket....

pedig állítólag te értesz hozzá...
  • [Jakuza]
    "de a ps2 65 milliora képes !!!"

Huha most akkor fejrekene allnom?

Na akkor a Geforce FXnel 4szer lassabb XSabre400 adatait ide irom neked osszehasonlitasi alapul.

Xabre400
    3D PERFORMANCE
    Supports up to 4 pixels with 2 textures within single cycle
    Peak polygon rate: 25M polygon/sec @ 1 pixel/polygon with gouraud

Na es akkor itt van a Geforce2 GTS

3D Graphics:

Geometric engine GeForce2 GTS: hardware Transformation and Lighting, clipping (deletion of all the scene details beyond the end frame)
    HW T&L capacity (peak): 25 million textured polygons per second

• [Jakuza]
    N3m en vagyok a lol hanem te, ha ilyen alapokat nelkulozo szamitasi elveket hasznalsz.
    Tobb feltetelezes van benne, mint a tyuk es a tojas keletkezesenek elmeleteben. :)
  • versio
    "Thus you'd need a 8ghz spec machine to run this full speed."

és ez csak egy ocska dreamcast
  • [Jakuza]
    Mi is volt a kerdes ?
    Az hogy nincsen ?
    Szal ne terelj itt.
  • Dzsini
    #4882 - icarus:
    3) What are the system requirements for playing dc games on a pc with?
    As with any emulator it'll vary from game to game. Currently with an interpreter core Crazy Taxi is running at 4-5 frames per second in-game on my Pentium III 850mhz machine. Thus you'd need a 8ghz spec machine to run this full speed.
    On the other hand a game such as Headhunter in training mode seems to be running at a relatively smooth 15fps, implying only the need for a 3ghz machine.
    In essence until a strong dynamic recompiler is written for the CPU then you won't be playing these games at full speed, and even then you'll need 2ghz+.

ezekután a ps2 emuláció... háááát messze jár mondjuk.
  • versio
    a ps1 300 ezer poly/secet birt kirakni+leszámolni 30 mhz-en
    ez 300 mhz-en 3 millio

de a ps2 65 milliora képes !!!

szal szerinted mindegy hogy egy 300mhz-es ps1-et emulalunk vagy egy 300 mhz-es ps2-t??
    hát LOL vagy

• [Jakuza]
    Ha igy szamolunk akkor erdekes ugyanis a 30MHzes PS1 Emulacioja 400PIIn voodoo2vel 70Frame kornyeken volt. :)
    Ami legyen 13xorosa durvan orajelben.
    Na ha en most azt a debil szamolast vegzem el aminek SZVSZ semmi koze nincsen az egesz dologhoz, mert nem igy mukodnek realisan a dolgok, akkor ha a 300MHzet megszorzom 13al akkor megkapok egy 4GHzes PCt.
    De ennek mi koze van az egesz dologhoz ? :D
    Ez egy tok idiota megkozelites.
  • versio
    a 30 mhz-es ps1-nek kellett 400-500 mhz-es pc

egy 300mhz-en futo PS1! -hez kéne 4-5 GHZ
    és ez a 300mhz-en futo ps1 csak 10-szer gyorsabb a sima ps1-nél
    a ps2 viszont 70-szer gyorsabb a 30 mhz-s ps1-nél

tehát a 300mhz-es ps1-nél 7-szer gyorsabb a ps2
    akkor igy is kijön a 4-5 ghz*7= 30 ghz-es pc

akár honnan számolod a 20 ghz -es pc mindenképpen alapnak tekinthetö