89387
PlayStation3
  • FoToS
    Minél többet eladok belőle annál jobb nekem mondta a SOny!!
  • FoToS
    Bocs,de mielőtt lehuzd az embert akkor olvassál utána a x-box esetében van az,hogy a gép lett volna az amin legtöbbet keresi a microsoft azért volt neki veszteséges erről ennyit okos tojás!!
  • UNREG
    "a sonyinak nem a jaátékoból van a pénze,hanem az eladott gépekből"

Ismered a mondást: jobban tetted volna, ha meg sem szólaltál volna, akkora butaságot mondtál.
  • rrroka
    Tök igazatok van a PCbe van perspektíva, ami a munkát meg a többi dolgot illeti. A címet talán ugy kéne módosítani, hogy "PS3 - ami a megjelenésekor überelni fogja bármelyik PC konfigot, játékok grafikája szempontjából nézve persze, hiszen weblapot pl nem fog rajta senkise fejleszteni". ;)
  • Angyisz
    YES OK. 100%-ban osztom a véleményed, kb. ezt mondtam én is.
    De tudjuk, hogy a grafika nem minden pl. Én valahogy PS1-en "jobbakat" játszottam mint most PS2-n.
  • FoToS
    Ha megfigyelted volt időszak amikor felkapottak voltak a konzolok lasd ps1 N64 stb,de ezek szépen mind elmaradtak ahogy,jön a változás szele.Persze mert a konzol játékokkal nem kalózkodnak annyian mint a cds jétékokkal mivel (pl:a sonyinak nem a jaátékoból van a pénze,hanem az eladott gépekből nem úgy mint az x-boxnál),hogy még meg sem jelent,de mar a sorozatgyártsból már kint is van a gama.Azért be kell látni,hogy ps2 van eleg sok hulladék játék ami pc-n kicsit kezd elmaradni és inkabb kevesebb játék,de jobbak minőségiebbek a kozolonak pedig van egy hátrányuk, addig lehet fejleszteni ameddig a "takaró ér" lehet fejlődni a pcmbe meg megyek veszek egy uj hangkártyát vagy egy uj gyorsabb videókártyát.Mig a kozolok megjelenekk jobb esetben 3-4 évente addig megjeleni 8 uj videókártya!Nincs bajom a ps2-vel azért vetem mert a játékok hangulata jobb mint pcn,de vannak játékok amelyek pedig Pcn álvezetesebb éppen a grafika adta lehetőségek miatt.
  • Angyisz
    "Ja meg hogy nem értesz a PChez ... de a PS2höz se nagyon" nem kell itt a dátumokkal dobálózni ???

Miért a hozzáértés megkérdőjelezésével lehet ?
    Én igazából nem értem ,hogy a PC tulajok illentve fun-ok miért nem hajlandók beismerni, hogy a konzolos gamek igenis utolérték a PC-s stuffokat mind minőségben illetve ha az üzleti oldalát nézzük eladásokban is (vagy csak a fejlesztők látják így ?).
    Szerinted a nagy nevű cégek miért a konzolokra adják ki először a game-ket. MERT MÁR ŐK IS FELISMERTÉK, HOGY NAGYOBB PIAC A KONZOL (pl.GTA:SA PC-n majd 2005.09)
    Én nem a PC széles használhatóságát akarom megkérdőjelezni, persze hogy sokkal több dologra használhatod mint a konzolt, ez így is lesz.
    Nem veszek ez esetben mást figyelembe CSAK A JÁTÉKOT ebben pedig vezetnek a konzolok. (mert a 4-5 éves kis hülye gyerek is be tudja tenni a lemezt és már nyomja is, ültesd le egy PC elé aztán nézd meg mit csinál SEMMIT és erre is gondolni kell mert nem csak a tizen meg a huszon évesek szeretnek illetve szeretnének játszani)
  • FoToS
    kicsit fiatal ez a pályafutás zippoval +4 keztük aztán c64,cd32,amiga és sorolhatnám. nem kell itt dátumokkal dobálózni!
  • barret
    Wow az nem semmi!
  • Angyisz
    kisgyerek ha visszaolvasol rájössz hogy én is HDD-ről nyomom a PS game-t, hogy ki mihez ért arról meg ne beszéljünk szerintem kb 1986 óta foglalkozom a dologgal.
  • zippofcy
    PCre és PS2re is megvan az összes game, és PCn nem láttam még EGY olyan új játékot se ami a másfél éves konfigomon ne futott volna.
    A PS2es cuccokat IS HDDről nyomom, na erről mi a véleményed? Egyszerűbb és gyorsabb, nem kell kiírni a 100 FTos DVDre.
    Szóval akkor mi újat tudtál mondani nekem a hozzászólásoddal?
    Talán csak annyit hogy szerinted is abszolút marhaság ennek a topicnak a címe, mert a PC ma már ugyanúgy hozzátartozik minden háztartáshoz mint a hűtőszekrény. Ja meg hogy nem értesz a PChez ... de a PS2höz se nagyon.
  • Angyisz
    Általában akinek van konzolja és itt irkálgat napi szinten a konzolosok fórumába annak nagy valószínűséggel PC-je is van, és amiket felsoroltál szintén műveli de ezen kívül JÁTSZIK is !!!
    Mégpedig kényelmesen játszik lemez be vagy még az sem winyórol betölt és már nyomja is, nem pedig install aztán kiderül, hogy a vidikártya már "két" hónapos aztán bassza vinni az új gamét vagy ha viszi is akad mint az állat, vidikártya ki elszalad vesz egy másikat aztán berak és ha mákod van működik is. Na a konzol pont ezért van ,hogy a JÁTÉKON kívül ne foglalkozz semmivel. Ja és hátrébb a bemutogatós szmájlival !!!
  • zippofcy
    Kép, a betűgyilkos.
  • Zsoldos
    Lehetne nyitni egy "Eger, a billentyuzetgyilkos" topicot is ;)
  • Zsoldos
    Mi koze van egy konzolnak a pc-hez, es hogy tudna meggyilkolni? :)
  • zippofcy
    JÁJJ, A PS3 A PC GYILKOS, RETTEGJETEK PCk !!!
    Jaja, ha kijön a PS3 rögtön eladom a PCm és az árából veszek egyet. Aztán majd azon netezek, olvasom a híreket, fórumozok, IRCelek, töltöm le a warezt meg a filmeket, nézem meg őket, CounterStrike Sourcézek meg MMORPGzek majd. Meg azon írom majd meg a DVDket, veszem fel a TVből azt a kevés msort ami megtekintésre érdemes.
    VAGY: leszarom a PS3at 3 évig, és mikor már 4. éve a piacon lesz megveszem 40-50 ezer FTért chippelve, amikor már jó sok olyan játék jelent már meg ami ki is használja a PS3 képességeit, és mikor a játékokat nem kell többé DVDre letörni, mert a PCs írók tudják majd írni az új formátumú lemezeket.
    Szerintetek melyiket fogom választani?
    Mer hülye azér nem vagyok.
    Hát TE?
  • REAL_CIÁN
    Nagyon durván hangzik!
  • REAL_CIÁN
    Details trickle out on Cell processor

november 28, 2004

SAN FRANCISCO — The eagerly anticipated Cell processor from IBM, Toshiba and Sony leverages a multicore 64-bit Power architecture with an embedded streaming processor, high-speed I/O, SRAM and dynamic multiplier in an effort, the partners hope, to revolutionize distributed computing architectures.

Although the technical aspects of the design, which has been in the works for nearly four years, are tightly held, details are emerging in excerpts from papers to be released today for the 2005 International Solid-State Circuits Conference(see story, page 94), as well as in patent filings.

The highly integrated Cell device has been billed as a beefy engine for Sony's Playstation 3, due to be demonstrated in May. But the architecture also addresses many other applications, including set-top boxes and mobile communications. Workstations fitted with the Cell architecture — a $2 billion endeavor — are already in the hands of game developers.

Five ISSCC papers from members of the 400-strong Cell processor team (see related story, "Best Development Teams," page 64) open peepholes onto a highly modular and hierarchical first-generation device implemented in 90-nanometer silicon-on-insulator (SOI) technology.

At root, the Cell architecture rests on two concepts: the "apulet," a bundle comprising a data object and the code necessary to perform an action upon it; and the "processing element," a hierarchical bundle of control and streaming processor resources that can execute any apulet at any time.

The apulets appear to be completely portable among the processing elements in a system, so that tasks can be doled out dynamically by assigning a waiting apulet to an available processing element. Scalability can be achieved by adding processing elements.

These ideas are not easily achieved. According to data from Paul Zimmons, a PhD graduate in computer science from the University of North Carolina at Chapel Hill, they require a highly intelligent way of dividing memory into protected regions called "bricks," careful attention to memory bandwidth and local storage, and massive bandwidth between processing elements — even those lying on separate chips.

At the top level, the architecture appears to be a pool of "cells," or clusters of perhaps four identical processing elements. All of the cells in a system — or for that matter, a network of systems — are apparently peers. According to one of the ISSCC papers on the Cell design, a single chip implements a single processing element. The initial chips are being built in 90-nm SOI technology, with 65-nm devices reportedly sampling.

Each processing element comprises a Power-architecture 64-bit RISC CPU, a highly sophisticated direct-memory access controller and up to eight identical streaming processors. The Power CPU, DMA engine and streaming processors all reside on a very fast local bus. And each processing element is connected to its neighbors in the cell by high-speed "highways." Designed by Rambus Inc. with a team from Stanford University, these highways — or parallel bundles of serial I/O links — operate at 6.4 GHz per link. One of the ISSCC papers describes the link characteristics, as well as the difficulties of developing high-speed analog transceiver circuits in SOI technology.

The streaming processors, described in another paper, are self-contained SIMD units that operate autonomously once they are launched.

They include a 128-kbyte local pipe-lined SRAM that goes between the stream processor and the local bus, a bank of one hundred twenty-eight 128-bit registers and a bank of four floating-point and four integer execution units, which appear to operate in single-instruction, multiple-data mode from one instruction stream. Software controls data and instruction flow through the processor.

Another ISSCC paper describes a dynamic Booth double-precision multiplier designed in 90-nm SOI technology.

Performance estimates

The processing element's DMA controller is so designed, it appears, that any chip in a system can access any bank of DRAM in the cell through a band-switching arrangement. This would make all the processing resources appear to be a single pool under control of the system software.

Giving scale to the performance targets for the project, one of the ISSCC papers puts the performance of the streaming-processor SRAM at 4.8 GHz. This suggests the data transfer rate for 128-bit words across the local bus within the processing element. When the Cell alliance was announced in 2001, Sony Computer Entertainment CEO Ken Kutagari estimated the performance of each Cell processor — a collection of apparently four processing elements in the first implementation — at 1 teraflops.

But UNC's Zimmons has his doubts. "I believe that while theoretically having a large number of transistors enables teraflops-class performance, the PS3 [Playstation 3] will not be able to deliver this kind of power to the consumer," he wrote in response to an e-mail query from EE Times. "The PS3 memory is rumored to be able to transfer around 100 Gbytes/second, which would mean it could process new data at roughly 25 Gflops (at 32 bits) — far from the 1-Tflops number."
  • aabyssx
    Ha már fennt van a topik:

http://www.gamespot.com/news/2004/09/14/news_6107377.html
  • Gábor
    Okosan sikerült előásni fél év után a topicot....
  • Fosamax
    2012-es szinten.
  • Banyapapa
    Hol lesz akkor már PC-re játék? :D
  • exHumano
    2006???
    Hol lesz már addigra a PC-s grafix!!!
  • REAL_CIÁN
    "hát ez nem jött össze"

Az egy kicsit se zavarjon, hogy a PS3 2005-2006-ban jön.
  • exHumano
    Hol van ez a PC gyilkos gép?

Csak nem a fejüket vakargatják Sonynál, hogy hát ez nem jött össze...
  • CHEAPBOY
    Olyan nincs.
    S ki az a chipboy???

• Gator889
    RE!!!!!!!!!!!Akkor most ha chipboy-jal hozatok csipet akkor o pesten be is rakja nem?
    Na most?!:
    Akkor melyik az a chip ami psx1-es csip elven mukodik vagyis cd-be aztan GAME?!!!!
    Koszike
  • d.t.f!
    Ugyérted 1-gépben 8-darab !: )
    Dante......
  • Sephi
    Jaja! 2006 nyarara... addig meg tonna gama megjelenik a Ps2-re es majd akkor lesz mar penzunk venni egy Ps3-mat szal ez nekem csak jo hir :)
  • aabyssx
    Olyan pletykákat lehet találni (az új Sony hír után), hogy 8 db CELL tud majd működni párhuzamosan a PS3-ban. Érdekes... /:|

BTW 2006-ra... :DDD
  • aabyssx

• mohus
    Árpád biztosan jó munkásember
  • magyar ember 2
    Akarcsak a FF "jomunkasok". :D
  • Krinyo
    LOOOOOOOOL :DDD
  • Ramza
    Nézd, attól, hogy kiírják a Kőbányai Sörgyárra, hogy "Jobb mint a Coronita", attól még könnyen lehet, hogy a saját dolgozók sem fogják elhinni
  • magyar ember 2
    Dehogynem, mindenki. Foleg ok. :)
  • Ramza
    Az igaz, hogy a világon rajtad kívül senki nem ért ezzel egyet :)
    (még a Blizzard grafikusai sem :)
  • magyar ember 2
    Viszont igaz. :)
  • aabyssx

• aabyssx
    "Mongyuk sztem a WC3 animjai utik a FF filmet. Foleg hangulatban."

Hangulatban elég sok minden üti a FF filmet, de mint CG-t...
    ...azér' vicces ez a kijelentés. :)