89387
PlayStation3
  • Jimanszky
    elég meggyőző:)hát gyerekek...alázás lesz majd,aaaz biztos:)
  • NEXUS6
    Áprilistól indul a Home zártkörű tesztüzeme 15 000 felhasználóval, augusztustól októberig nyilt bétateszt 50 000 felhasználóval.

Tartok tőle sokkal többen szeretnének részt venni benne!;)))
  • Richard90
    lol ezt a láma gyereket, nem hogy örülne, hogy pl a kontoller tartalmaz aksit (ami pedig nagyon jó dolog), erre ezt írja:
    a kontroller akkumulátorral van ellátva ergo ismét elestek egy kiegészítő forgalmazásátó pfff :/ szánalom... biztos pénzes kiscsávó lehet

azé az sem szabad elfelejteni, hogy a sony 1 éves hártámyban volt ...
    a gyerek nem veszi figylelembe, pedig a xbox-nak is voltak hibái kezdetleg... majd egy év múlva kíváncis vok mi lesz a ps-sel :)
  • kriszkrisz
    http://www.youtube.com/watch?v=vEBo2erts7I
  • scorpeeon
    az xbox live-ot azért nem tenném bele, inkább Sony Home-t... Kell a f@sznak fizetős havidíjas szar... Ami még sokkal szarabb is a Home-nál..
  • peat666
    Micsoda viták mennek itt, miközben a 3 konzolvezér szerintem Bill Gates nyaralójában röhög a fogyasztókon :) A tökéletes konzolt nagyon könnyű összerakni: ps3 hardwer(szerintem blue vacak nélkül, original dvd hogy a játékot le is lehessen tölteni :=) ), xbox live és wii kontroller. Érdekes hogy mindegyik a másik fajtában van :) Én wii mellett döntöttem, mert a játékok olcsóak lesznek rá a chipelési lehetőség által. Ps3-ra sajnos nem telik, hiszen blue ray szerintem a warezt ellehetetleníti még jó ideig, annyi pénzkiadást meg átlagember nem tud megengedni magának itthon, (de sok országban van ez így), de xboxot remélem lenyomja ps3, mert az szerintem csak egy bika pc, jó szolgáltatásokkal.
  • Jimanszky
    megmondom őszintén kezdek izgulni:S
  • NEXUS6
    Hát van egy hozzáállása a csákónak, szerinte az X máris lenyomta a PS3-at, ami monnyuk még féléve sem jelent meg.
    Szerintem, mint írtam a SONY tényleg késésben van, de:

Blu-ray: miért xben talán van valami köv. formátumú meghajtó?
    A HAMA típusú kábelét meg jó drágán vette a SONY ennél olcsóbb lesz!
    Sixaxis: ez sincs x-ben.
    Online: Dashboard nélkül ez a M$ live. Tökös mi?;))) Akkor már inkább egy hagyományos internet portál. Amit persze x-en nem tudsz alapból megnyitni, mivelhogy nincs beépített böngésző.
    Home: na ez az ami x-en nem lesz, csak Wii-n hasonló, leszámítva a 3D-t;) Ez gyak egy új közösségi 3D online találkahely, ahol lehet játszani, beszélgetni, vásárolni és közben az olyan okosoknak, mint ez a Handras jókat beszóni;))) De nem az eredeti online szolgáltatás egy az egybe történő kiváltására van kitalálva! Akinek ez az ingerenciája használja, a többiek meg fikázzák, ahogy az minden mással is lenni szokott.
    Játékok: nem jobbak nem rosszabak mint pl az x360 nyitó címei.
    A nagy durranások MGS, Killzone, FF köv részei, még odébb vannak. Ja a GT is, amivel játszott az egy demo.

Úgy hogy nyugi!;)))
  • UNREG
    Attól függ milyen hibára gondolsz, egy elcseszett hűtést nem lehet frissíteni, de sok egyebet igen.
    PS3-ra eddig kijött 4-5 frissítés, ami egy rakás dolgot javított: online, PS2 kompatibilitás, kezelőfelület, ilyesmik.
  • Jimanszky
    a hibáit az első konzoloknak ki lehet majd frissítéssel javítani vagy ehhez az újabb gépet kell megvenni?!ezt nem vágom:S
  • Jimanszky
    köszi,de a következő inkább legyen tessék 2:)
  • UNREG
    Ne izgulj már, kapásból egy tucat teszet tudnék belinkelni, ami sokkal pozitívabb.

Nesze 1 :)
  • Jimanszky
    tudtok esetleg valami objektív irományt?aminek legalább vmi valóságalapja van.csak azt nem értem,h a flow-t h tudta nyomni mozgásérzékelősen 2 órán keresztül,ha nem jött neki be:D
  • Jimanszky
    mondjuk látszik rajta az elfogultság,de mi van ha tényleg igaz,mert ő már látta...de elképzelhetetlennek tartom,hogy ennyire szar legyen!!!!!
  • UNREG
    Ez egy 360 fanboy irománya: Láthatóan szándékosan fikáz, szubjektív, a pozitívumokat is próbálja negatívumnak beállítani.

A GTHD-re, aminek az autómodelljei keresztbe lenyelik az összes X360-as autómodellt, arra azt írja, hogy semmi extra, ez egy full elfogult írás, nem is érdemes több szót rá vesztegetni.
  • Jimanszky
    kérlek NEXUS6 olvasd el az alábbi linken található leírást és véleményezd majd.de basszus ennyire szar nem lehet ez a k..va gép!!!!
  • Jimanszky
    http://handras.hu/?p=459
    ezt olvassa el minden PS-fan!!!ennyire szar lenne a PS3??!!
    most ledöbbentem picit
  • NEXUS6
    Hidd el én is megtenném, ha meg merném engedni magamnak!;)))

Ha nem a Blu-ray nyeri a versenyt akkor "csak" azt az 1-2 száz filmet nézheted, amihez a Sony kiadó vállalatának köze van (pl A davincsikódot, a legújabb Rocky, Bond filmet, meg a Ghost Ridert, ami jó szar volt, de példának megteszi) és nem az összeset.;)))

• Jimanszky
    és mi van akkor ha nem a Blu-ray nyeri a formátum-versenyt?
  • Jimanszky
    mert én az elsők között veszek ps3at.VAGY HÜLYE VAGYOK?:)
  • NEXUS6
    A PS3 fejlesztésével, gyártásával, marketingelésével mindennel 1 kerek évet elcsúsztak (minimum), ez tény.

A PC kezd felzárkózni, ez tény. De az X360 már nem lesz jobb.

Az utóbbi pár hónapban rengeteg kritika érte mind a hardvert, mint a szoftvereket.

Mindezek ellenére szerintem a PS3-ban megvan az a potenciál, amit a SONY ígért, ami sokkal nagyobb mint ami az X360-ban van. A hw megvan. A Game3.0 koncepcióval most már látni olyan szolgáltatást, sw-t is ami egy minőségi lépés lehet.

Hozzátenném, a potenciál nem azonos a teljesítménnyel. Kb még egy félév mire naggyából világosan lehet látni a PS3 ügyében.
  • NEXUS6
    Hoppá, ez nem igazán jött le nálam, hogy is mit akarsz most itten lekommunikálni!;)

A midi is a directX része, ha jól tudom directmusic megnevezés alatt.

A számítógépen levő telepített directx-et nem nevezhetjük SDK-nak, mert marha macerás lenne leírás, és minden egyéb segéd progi nélkül használni. Egy SDK ennél azért jóval több.

"Hidd el nekem, ilyen alacsony szinten nem lehet nagy csodákat művelni. A hardver határolja be a lehetőségeket, nem az API."
    Csakhogy senki nem programoz alacsony szinten, mindenki az API-t használja!

Hozzátenném jelenleg.
    A PS1-nél a végefelé és ha jól tudom ma már a PS2-nél is nekiálltak kiba alacsony szintű kódolást csinálni, hogy az utolsó pixeleket is kisajtolják a hw-ből.
    Az eredetileg kiadott fejlesztői eszközökkel, a programozók akkori tudásával ezt nem lehetett volna megcsinálni.

Ha az RSX-nek a PC-s megfelelőjét nézzük (Pl GF7800), marhára nem vagyok biztos benne, hogy az átlag, vagy a csúcs progik mindent kihoztak belőle, pedig már az sem mai gyerek, és PC-n amúgy sem igazán illik alacsony szinten programozni.

Szal visszatérve az eredeti kérdéshez: lehet-e látni hogy mire képes ez a hw?
    Nem hiszem, ha tudnánk, hogy milyen gámák lesznek 5 év múlva, mi lesz a követelmény még akkor sem.
  • Jimanszky
    akkor most megéri PS3at venni?:Slesz jövője?na ki a jövendőmondó?:D
  • Sephi
    /benez
    /megijed
    /elrohan
  • NEXUS6
    GFX ide GFX oda, a X360 kb fele (negyed?) olyan teljesítményre képes mint a PS3!!!

Tegyük fel van egy roppant igényes alkalmazásunk, ami a CPU-tól és a GPU-tól is max teljesítményt követel, úgy értem mindekettő max sávszélességgel kommunikálna a RAM felé, pl mert olyan sok objektum van a játéktéren. Ezeknek mind a számolása (fizika, AI), mind a megjelenítése sok adat mozgatását igényli.

Az X360 esetében a CPU a GPU-n kersztül az abban levő memcsi vezérlőn keresztül tud az egyesített 512MB nagyságú RAM-mal kommunikálni. A ~20GB/s sávszélesség ezért megoszlik a két egység között azok csak egymás kárára tudnak hozzáférni a RAM-hoz.

Ellenben PS3 cell-je és az RSX-e is rendelkezik saját RAM-mal ezek egyenként szintén ~20GB/s sebességgel férnek hozzá. Csak annyiban csökken a max sebesség, hogy a CPU által kiszámolt adatokat a GPU rendelkezésére kell bocsájtani. Viszont a kiszámolt adatok átvitele már nagyságrendekkel kisebb sávszélességet igényel.

Szal miközben a PS3 annak architektúrájából adódóan a memcsi sávszélesség jó közelítéssel akár összeadódhat kb40GB/s, eközben az X-nél a rendelkezésre álló sávszélesség mindíg kevesebb lesz mint 20GB/s (egy bonyolult sok objektes levelnél akár mondjuk feleződhet, ami a GFX kárára is megy!!!).

És hogy ezt belássuk még Ken Kutaraginak vagy J. Allardnak sem kell lenni.
  • Jimanszky
    akkor oké;)
    amúgy egy időben én is gondolkodtam egy Xbox360-on de amikor megtudtam h el lett baszarintva a hűtése,na akkor mondtam,hogy akkor már inkább PS3!!!meg szerintem a jövő is ez.szvsz pont ezért fog nyerni a Blu-ray:)
  • Ioles
    Hát igen, de mégis tele van sok szarral, meg ugye a fejlesztés...nekem már elegem lett és lemondtam a pc-s játékokról. Már 3 hete nem is játszom, csa netezgetek.
  • guardian hero
    Azért itt nem midi keyboardokkal jöttem, hanem kifejezetten játékokhoz fejlesztett multiplayer, sound és input API-val... Vagyis egy full game SDK a DirectX.

Hidd el nekem, ilyen alacsony szinten nem lehet nagy csodákat művelni. A hardver határolja be a lehetőségeket, nem az API.
    Amikor a DX verziót vált, az általában valami új hardver feature megjelenése miatt van, mint most a DX10-nél a unified shader architektúra. Na, itt pl. lehet játszani a load balancinggal egy kicsit, de mire a DX10 SDK kijut a fejlesztőkhöz, ez már olyan szinten be van lőve, amihez képest gyakorlati szituációkban nem igazán lehet jobb megoldást találni.
  • DarkSector
    Jah nem azért írtam...ha jáccó majd akkor amúgyis 16:9-ben fognak menni a játékok.
  • DarkSector
    Én nem unnám a pc-s játékokat, ha nem lenne tele FPS-Stratégia-RPG-vel, mivel engem jobbára az FPS-ek érdekelnek, ezért nemsok marad....
    Néha jól jönnek az olyan játékok mint az Infernal......de már nem sok van ezekből....
    Annak meg nincs értelme, mint ami a RE4-el is műveltek, mert akkor inkább hagyják a francba és akkor vegyen egy konzolt az ember ha akar vele játszani....
  • NEXUS6
    A DX télleg nem csak grafikus könyvtár, de általában ezt értjük ugye alatta. Az hogy pl. a midi keyboardok milyen új funkcóit integrálták a legújabb verzióba, csak keveset érdekel.

"Nem látom, hogy hol mond mindez ellent annak, amit én is írtam...

Tökmindegy, hogy Edge vagy DirectX vagy XNA a neve, mindegyik egy hardverközeli absztrakciós réteg, aminek az alkalmazása elkerülhetetlen, így a sebességet sem befolyásolja."

De befolyásolja! Kód és kód közöttt van sebeség beli különbség és az API is csak kód, de abban igazad van, hogy a progik összetettsége miatt szükség van ezekre az API-kra. És ha használod őket akkor csak azt tudod belerakni a progiba, amit ezek tudnak, pl ha valami DX6 DX7 szintű valamit használnának, akkor shaderek sem lennének ugye.
  • Jimanszky
    persze h vágom.de nekem csak 4:3as van:(
  • DarkSector
    Úgy lehet hogy amit Kaz mondott annak van alapja de a többinek nem sok.......Egyenlőre mindakettő max a gép technikai paramétereire támaszkodhat és nekem a PS3 adatai többet mutatnak....Nagyjából így lehet ez....
  • DarkSector
    Jah ez igaz, csak drága a "drága pc".
    És nem mindegy hogy milyen játékokkal játszhatsz az adott gépen...
    Nekem csak a fejlesztés került most nemrég annyiba mint egy PS3.
  • guardian hero
    Húha, ilyet mondott a SCEI elnöke? Akkor biztos igaz!

De várjál, Peter Moore szerint meg az X360 a legerősebb! Hát ez meg hogy lehet??

• guardian hero
    Nem látom, hogy hol mond mindez ellent annak, amit én is írtam.

Nem azt írom, hogy már most kihozták a maximumot a hardverből, hanem azt, hogy lehet látni nagyjából, hogy mi a maximum, ami kihozható.

Tudom, mit jelent az SDK. A DirectX sem csak egy grafikus könyvtár, hiszen tartalmazza a DirectSoundot, DirectPlay-t, DirectInputot, vagyis gyakorlatilag minden API-t, ami a játékfejlesztéshez kell. Tökmindegy, hogy Edge vagy DirectX vagy XNA a neve, mindegyik egy hardverközeli absztrakciós réteg, aminek az alkalmazása elkerülhetetlen, így a sebességet sem befolyásolja.
  • Ioles
    Na én is pont azért fogok PS3-at venni mert már unom azokat a játékokat amik PC-re vannak, mert nem mutatnak semmi újat. Általában X-re is olyan gémek jönnek ami PC-re, de azért ott is van változatosság, de nekem valahogy a PS3 jobban bejön:) Ott lesz a Heavenly Sword ami nagyon jó lesz sztem, izgalmas, jól néz ki stb.
  • DarkSector
    Jah kb ugy lehet behatárolva mint a tudásod....
    Ebből találd ki hogy mekkora határai vannak a gépnek:
    "Számtalan embertől hallottam, hogy a versenytársaink gépe legalább annyira erős, mint a PS3. Ez, nos, egyáltalán nem igaz. Egyetlen következő generációs gép sem tolja ki annyira a technológia határait, mint a PS3."- mondta KAZ HIRAI
  • NEXUS6
    "Lehet, hogy az egyszerű játékosoknak meglepő, hogy mit ki nem hoznak a hardverből, de ki kell ábrándítsalak: a fejlesztők már most be tudják határolni, hogy mit lehet kihozni a hardverből, és mit nem."

Melyik fejlesztő tudja? ;)))
    Az EA-s fakezű prgizója, aki csak arra megy, hogy kb ua kód, menjen a PC-n, az X-en, a PS-en, meg még a Wii-n is, és magasívben tesz a speciális tulajdonságokra, mert a főnökei ott csapkodják az asztalt a szoros határidő miatt? Vagy pl a Factor5, vagy Insomniac, vagy a saját Sony fejlesztőcssapatok progizói?

Ez utóbbiak összedobták azokat az eszközöket aminek segítségével JELENLEG a legjobban ki tudják használni a HW lehetőségeit. Nem önálló engine, hanem technológiák összessége, amivel mindenki önálló enginet fejleszthet, úgy hívják EDGE.

"Az X360 sem használ DirectX-et.

De nehogy azt hidd, hogy a DirectX olyan sokat befolyásol... Az csak egy absztrakciós réteg, ami ugyanúgy megvan PS3-nál és X360-nál is, csak ott SDK-nak vagy akárminek hívják."
    1. SDK Software Development Kit
    így nevezik azt a fejlesztői progi csomagot + esetleg hw-t, amivel a gyártó a fejlesztők munkáját segíti, és általában nem csak egy grafikus könyvtár összesség.
    2. Az M$ szeret ködösíteni. Pl soha nem mondják meg milyen OS fut az X360-on. De azt azért ki lehet szedni belőlük, hogy ez is a W2000-en alapul, mint az előző X-é. Innetől lehet álmodozni, hogy milyen API-t használ. Az X-box valami DX8,1++ API-t használt, az X-360 meg valami DX9.0c++ API-t.

Elég jó az X360 grafikus HW-e, de nem teljesen kompatibilis a sztenderd DX10-el. Az ATI azt mondja, a funkciók nagyrésze igen illetve a többi helyettesíthető. Csak ugy e valakinek (Pl M$-nek meg kéne írnia, cak ha megírja ki vesz vistát, PC-t meg köv generációs X-boxot?????).
    Az egész tehát nem a GFX minőségéről szól, mióta a shadereket (komplex matematikai textúra) a DX8 körül bevezették nem igazán találtak ki újdonságot. A DX10 viszont hasonló kóddal jelentősen nagyobb sebességet produkál az új hw-eken.

Asszem röviden ennyit akartam írni...;)))
  • edios
    Össze lehet vetni az alapján, hogy melyik tud szebb grafikát mutatni.
    Ez alapján sorrend:
    1.Drága PC
    2.Nextgen konzol
    3.Átlagpc
    4.Prevgen konzol
    5.wii