89387
PlayStation3
  • NEXUS6
    Lassú voltam!;(
  • DarkSector
    Én ezekre összességében annyit tudok mondani, hogy a PS3 teljesítményben (vagyis számszerűen) 2x-esét tudja az x360-nak, ez tény...
    Azt ne várja el senki hogy a tucatjátékokból, ami minden platformra megjelenik, le lehet vonni következtetéseket, mert ez hülyeség...ha majd jönnek a minőségi "ONLY PS3 Vs. ONLY X360" játékok, akkor lehet beszélni különbségről.....ne hogy egyes emberkék ebből a mostani "mindengépre gyors megjelenek, hogy minnéltöbb lóvét szedjenek be" játékokból kezdjék kitalálni hogy itt a vég és ez nem lesz soha jobb.
    Itt engem legalábbis olyan apróságok nem érdekelnek mint a melegedő gép, mikor a Pc-m néha 70-80 fokot fújat ki magából és eszi az áramot, mint a tetű.....
    Melegedési gondok meg X360-nál is jócskán voltak a megjelenés idején....
    Meg az is hidegen hagy hogy mi a rákot fog elérni a BlueRay vagy a HD-DVD ha egyszer engem személy szerint a játékok érdekelnek.....
    Meg én a SONY márkát amúgyis előnyben részesítem....
    Szép napot mindenkinek.....
  • mila69en
    ezt egy másik totyikban találtam
    erre jött a kontra:)
  • NEXUS6
    Ahol lehet kapni ps3-at ott 2:1!;))) Vagy még jobb, Japánban a piac 96%-a Blu-Ray.
    Európában kb egál. Legalább is március 23-ig;)

Ezek január februári adatok.
  • Jimanszky
    ezaaaaz!!!
    persze,csak óvatosan az örömködéssel:)
    köszi az infót!az amcsik mit írnak a PS3ról?
  • mila69en
    EU-ban vezet egyenlőre a HDDVD de csak azért mert még nem jelent meg a ps3 usaban is vezetett a HD de már hogy van PS3 fölényesen vezet a blu-ray:)

szerk: lehet hülyeséget írtam mert lehet hogy már EU-ban sem vezet a HD:DD
  • Jimanszky
    emberek!!!
    hogyan áll a Blu-ray a HD-DVD-vel szemben?
    van valami hír?
  • Afe
    ha MÁR MOST játszani akarsz sokfélével nextgen gameval sokat, és mondjuk semmiféleképpen nem akarsz újjabb konzolt vásárolni 1-2 éven belűl, akkor 1értelmű hogy X360 a jó választás, de ha hosszabb távlatokban gondolkozol, akkor inkább a PS3-at ajánlanám...pár tatlanúl
  • DarkSector
    Ilyen nem létezik.....ne várj csodát....
  • jaszy
    Igazadvan,elnéztem !
  • Jimanszky
    még...szvsz
  • Ewergo
    Teljesen pártatlanul.: Ha van elég zsozsód, PS3. Ha nincs, X360.
    Amit produkálnak, egy és ugyan az.
  • guardian hero
    Teljesen pártatlan? Kizárt :D
  • athlon7
    Hali!

Nem tudna valaki belinkelni egy TELJESEN PÁRTATLAN(!) cikket arról, hogy PS3 vagy Xbox360?? Köszi.
  • scorpeeon
    165k...
  • Jimanszky
    én is 165ért veszem:)
  • Jimanszky
    ne b.ssz fel agyilag!!!mindig jön vki vmi rémhírrel??most ebből mi igaz??tényleket közöljetek!!köszi
  • Ewergo
    A Gamestore-nál 165000 rupó!
  • guardian hero
    Szerintem felesleges emiatt várni, lassan fél éve piacon van a gép, és nem hallani meghibásodásokról, és állítólag teljesen korrekt a hűtése.

Viszont a Sony elkeseredett harcot vív most a gyártási költségek leszorításáért, így lehet, hogy alábbadnak a gyártási minőségből is. A hardveres PS2 kompatibilitást már kivették, ki tudja, mit fognak még kispórolni a jövőben.
  • Csacsi
    Én alapban várok a vásárlással legalább 1 évet... Türelem...rózsát terem. Most úgysem lenne időm se.
  • D0C
    nem túlmelegedett, hanem melegedett, de ez természetes.
    a 65nm-es cellel a hőtermelés alaposan csökkenhet, jó lenne tudni, mikor jön ezzel a ps3, mert aki most akar venni gépet, annak lehet, hogy érdemes várnia egy kicsit
  • Csacsi
    Miért, eddig melegedett nagyon a PS3?
  • jaszy
    A Média marktos ujságban már reklámozzák a Ps3 at 169990 ért.
  • D0C
    megkezdődött a 65nm-es cell gyártása
    szerintem nem kell sokat várni, hogy megjelenenek a kevésbé melegedő ps3-ak
  • guardian hero
    A sávszélesség kérdése már az Xboxnál is úgy volt megoldva, hogy két párhuzamosan, maximum sávszélességen hozzáférhető bankra volt osztva a memória. Nyilván a CPU-nak nincs szüksége a textúrákra, ami legnagyobb sávszélességet igényli a GPU felé, erre írtam, hogy kevés az az adat, amit a GPU és a CPU egyaránt igényel (a geometria lehet ilyen, ami egyaránt kell a renderhez és a fizikához is, de mivel ez viszonylag kis adatmennyiség, simán lehet duplázva is a memóriában).

Az SDK-s kérdéshez: én nem csúsztattam, Te néztél hülyének. Ha absztrakciós rétegről, meg SDK-ról beszélek, akkor nyilván fejlesztői oldalról nézem a dolgot, nem is értem, hogy miért keverted bele ezt a Runtime dolgot.
  • FFX
    ööö kicsit sok már a flood, beszélhetnénk inkább hétköznapi témákról pl: home, nekem nagyon bejött én így képzelem el a nextgen korszakot.
  • NEXUS6
    Ja nem!;)
  • NEXUS6
    Írjál még ilyeneket neki és többet biztos nem kérdez;)))

(A végéát kifelejtetted!;))))
  • NEXUS6
    "Én úgy tudom, hogy a 360-ban az osztott memóriához a GPU és a CPU egyszerre fér hozzá, legfeljebb olyankor lehet gond, ha egy adatot akarnak elérni, ez azonban nagyon ritka. Szóval nem feleződik le a sávszélesség."

Őöö, mi is az technikailag hogy egyszerre, meg hogy ritka? Meg gondolom a sávszélesség az egy dolog, az elérés meg egy másik.

Az X360-nak 1 db memória vezérlője van az 1 db egyesített memóriájához, ami (a vezérlő) fizikailag a GPU-ban tanyázik.
    A vezérlő full duplex eléréseket tud biztosítani a grafikus maghoz, és a CPU-hoz de csodára gondolom az sem képes.
    Ha van egy db 25GB/s sávszéleségű busza a RAM felé abből nem fog hirtelen 50GB/s-eset csinálni, ha ne adj isten, mind a grafikus rendszer, mind a CPU teljesen ki akarná használni, mer baromi sok textúrát, meg rengeteg objektet, meg fizikát meg AI-t akar minden egység hamar hamar feldolgozni.
    Ráadásul ez az architektúra a CPU felé elég nagy latenciát jelenthet, amit elvileg az Ati szakemberei jelentősen csökkentettek, de ezt csak ők tudják hogy így is van-e. (Meg majd a fejlesztők rájönnek, ha a rendszert csúcsra járatják).

"Csatlakozik viszont egy marha nagy (256GB/s) sávszélességű eDRAM is a GPU-hoz, ami gyakorlatilag sebességvesztés nélküli post-effectezést tesz lehetővé, ami a PS3-ból hiányzik."
    Igen ez a beágyazott 10MB-nyi RAM kb arra jó, amit írtál és nem többre. Jó lenne ha az összes RAM ennynit tudna, de nem ez a helyzet. Mindenesetre azon kívül, hogy a rendszer egyéb elemeinek megterhelése nélkül lehet FSAA-zni, meg még a marketingban is jól jön ez a paraméter, más szerepe nem igen van.

"Amit a DirectX SDK kérdésről jön, jól mutatja, hogy még sosem programoztál komolyabban. A DirectX SDK dokumentációja példértékű, ajánlom figyelmedbe az msdn.com tanulmányozásást. Te kevered a szezont a fazonnal, vagyis a játékok futtatásához szükséges DirectX Runtime-ot az ingyenesen letölthető SDK-val."

Na álljon meg a menet, én ezzel a mondatoddal vitatkoztam:

"Tudom, mit jelent az SDK. A DirectX sem csak egy grafikus könyvtár, hiszen tartalmazza a DirectSoundot, DirectPlay-t, DirectInputot, vagyis gyakorlatilag minden API-t, ami a játékfejlesztéshez kell."
    Ebből gondoltam, hogy szerinted a DirectX (runtime) önmagában egy SDK, főleg hogy elötte még ezt irtad:

"De nehogy azt hidd, hogy a DirectX olyan sokat befolyásol... Az csak egy absztrakciós réteg, ami ugyanúgy megvan PS3-nál és X360-nál is, csak ott SDK-nak vagy akárminek hívják."

Ne akarj már csúsztatni plíz. Öreg vagyok, de a szenilitásom még megvan ám!!!;)))))
  • Ioles
    CPU: Cell:

* PowerPC-base Core @3.2GHz
    * 1 VMX vector unit per core
    * 512KB L2 cache
    * 7 x SPE @3.2GHz
    * 7 x 128b 128 SIMD GPRs
    * 7 x 256KB SRAM for SPE
    * * 1 of 8 SPEs reserved for redundancy total floating point performance: 218 GFLOPS

GPU: NVIDIA RSX, ami 550Mhz-s
  • Evogordon
    Azt tudom hogy Cell processzpr de hány magos meg milyen VGA..
  • Evogordon
    hi
    Valahonnan meglehet tudni milyen hardware elemek vannak ebbe a fosban xD?
  • Ewergo
    Grafikai összehasonlitásban szemmel láthatóan, nincs nagy különbség.: Ps3 - X360. Aki nem ilyen "szakmai" technikai ismeretek mellett vásárol, hanem csak azt amit lát, végeredményt, biztos a kedvezöbb ár mellett dönt.
    Minimum kétszer olyan jobb grafikáju progikat kéne mutatnia mint a Box-é, akkor én is váltanék rá. Hát nem tom hogy 1 év mulva mennyit fejlödik!?
    Ez csak akkor lehetséges ha tényleg telenyomják csurig a BR lemezt gaméval.
  • guardian hero
    Én úgy tudom, hogy a 360-ban az osztott memóriához a GPU és a CPU egyszerre fér hozzá, legfeljebb olyankor lehet gond, ha egy adatot akarnak elérni, ez azonban nagyon ritka. Szóval nem feleződik le a sávszélesség. Csatlakozik viszont egy marha nagy (256GB/s) sávszélességű eDRAM is a GPU-hoz, ami gyakorlatilag sebességvesztés nélküli post-effectezést tesz lehetővé, ami a PS3-ból hiányzik. Ráadásul a PS3 GPU architektúrája elavultabb is, mint a 360-é. Egy dolog van, amiben a PS3 jobb lehet, ez pedig a CPU - itt vannak a legnagyobb kérdőjelek, hogy mennyire lehet majd a játékokat a streamprocesszorokra optimalizálni. Véleményem szerint a legtöbb kód képtelen lesz kihasználni ezt az architektúrát, ami viszont nagyon feküdni fog a CELL-nek, az a fizika számítása. Ebben lehet, hogy jobb lesz, mint a 360.

Amit a DirectX SDK kérdésről jön, jól mutatja, hogy még sosem programoztál komolyabban. A DirectX SDK dokumentációja példértékű, ajánlom figyelmedbe az msdn.com tanulmányozásást. Te kevered a szezont a fazonnal, vagyis a játékok futtatásához szükséges DirectX Runtime-ot az ingyenesen letölthető SDK-val.
  • Ioles
    Mert sztem jövője lesz, és valszeg én is veszek majd nyár felé. Nincs semmi baj vele, nem hangos stb.
  • Jimanszky
    helló!
    miért is:)?
    hát legyen igazad!!!!ámen
  • Ioles
    Jimanszky!
    Én azt mondom nagyon jól tetted hogy megrendelted a PS3-at!
  • mila69en
    hát én majd a WRC-k re leszek kiváncs ps2-n imádtam
  • Jimanszky
    van benne vmi:)csak sajnos én vehetem meg hozzá külön a joy-t:@mér nem tudtak előbb megegyezni...úgyis tudta mki h meg fognak egyezni.csak kérdés volt h mikor
  • NEXUS6
    Ha a rezgést sikerül visszacsempészni, amire megvan az esély mert az Immersonnal megegyeztek, akkor valszeg szinte tökéletes forszfídbekkes kormány érzést kelt.