89387
PlayStation3
  • DarkSector
    Most mutattak be pl.: egy 108"-os (durván 270cm képátló) FullHd-s Plazma TV-t.....loool
    Meddig mennek még el.....
    Ezen már sirály lehet jáccani....
  • sector512
    Ja meg van 480p is :)
  • sector512
    360-ra a Splinter Cell is támogatja az 1080p-t.
  • Super DANTE
    "HD Ready feliratot mert az nem igazi HDTV" Ki terjesz ilyen hülyeséget, kétféle HD felbontás van jelenleg: 720p HD Ready és 1080(i)p Full HD. Normál tv-n itt Európában a Pal szabvány van érvényben, ennek megfelelően a felbontás 576 soros. Full HDTV-ket már lehet kapni itthon is kb. 1-1,5 éve, a VF5 pedig nem az első Full HD-t támogató játék, de én úgy tudom ez csak 720p-t támogat.
  • DarkSector
    Srácok én annyit mondanék nektek hogy ami biztos.....
    1. PS3-hoz az ég-világon semmire nincs szükséged, mert lesz hozzá sima képcsöves, monitor (nem 100%) és HD kábel!!!!
    2. A legfontossabb pedig hogy:
    Sima tv-ken kicsit gyengébb a kép, mert asszem 800x600-asba megy a kép....
    Monitoron éppen ahogy állítod.
    És itt jön a képbe a HDTV.....
    Tudni illik, hogy a HDTV-kre (720p) eddig azért biggyeztették a HD Ready feliratot mert az nem igazi HDTV.......
    De nincs gáz, mert ezeken 13??x768-as felbontásba mennek a dolgok....
    DE....
    Valszeg sokaknak még nem ismerős a dolog, de az igazi úgynevezett FULL HDTV-k (1080p) még csak most jönnek forgalomba (és persze a hozzá nélkülözhetetlen BlueRay Disc lejátszókat)....Én láttam egy Sony Fullos TV-t és egy Fullos BR lejátszót összekapcsolva működni)...lool
    Ez azt takarja, hogy 1920x1080-as felbontásba tólják a cuccost....
    És nemsokára elsők között bemutatják a Virtua Fighter V (PS3 és BR Disc) és Sonic the Hedgehog (X360 és HD-DVD) című FullHD-s játékokat, amit Full HD-s TV-ken 1920x1080-as felbontásban lehet játszani.....
    Én egy ilyen felbontású Batman:Kezdődik BR Disc-et néztem meg egy 165cm-es Full HD-s TV-n és döbbenetessen király volt......
    Ezt nehéz szavakkal leírni, mert már a HD Ready TV-k is királyak, de ezeknek a Fullos TV-knek még durván számolva 3x élessebb a képük amit leadnak!!!!!!!!!!!!!!!!.....
    Persze ehhez úgy hallottam hogy NextGen adathordozó szükséges....Ami ugye az X360 esetében külön kell beszerválni....
  • Jimanszky
    igazad van.majd lesz vmi.de sztem CRT-n se lesz szörnyű
    de mire jó a VGAbox?viszont,ha jól tudom lehet venni DVI-VGA átalakítót pár ezerért.havernak is van
  • NEXUS6
    Most biztos hogy a 100Hz-es tv-vel érdemes használni, aztán esetleg érdemes egy ilyen VGA-boxot beszerezni köztes megoldásként. Az LCD-den valszeg egy 720p felbontást tudsz azért majd produkálni.

De valami HD/HD-ready tv, vagy DVI csatlakozós LCD moncsi lesz a végleges megoldás. Ami azért nagyobb beruházást igényel majd.

Jómagam is hasonló cipőben járok;(
  • Jimanszky
    szóval akkor van PS/2-USB átalakító?na,akkor az állat!!!az egerem meg úgyis wireless:)
  • NEXUS6
    Létezik ps/2-USB átalakító, elég sok billhez adnak is, de már 4-5 ezerért nagyon profi bilentyűket lehet venni.
  • NEXUS6
    Hát gyak erről van szó.
    Frappánsan, tömören megfogalmazva;)))
  • Jimanszky
    úgy értem PS/2est
  • Marko001
    az usb-s is vezetékes :)
  • Jimanszky
    lehet majd a PS3-ra kötni vezetékes billentyűzetet?mert én csak USB-sről olvastam,nekem viszont vezetékes van:S
  • athlon7
    Vagyis azt akarod mondani, hogy a multiplatform játékok majdnem ugyanúgy fognak kinézni mind a két konzolon, csak az exclusive játékok fognak 2x jobban kinézni PS3-on, a Cell procija végett? És pont ez miatt hosszú távon a PS3 lesz a nyerő?
  • Jimanszky
    azt nem mondtam,hogy HD-ready-s,de gondolom szebb lesz a felbontás mint egy 50Hz-es CRT-n.
  • Jimanszky
    másfajta Scalar van benne.a külseje olyan,de a belseje egy 32PW9520.bocsi,ezt nem írtam
  • NEXUS6
    Hmm. ez érdekes, mert erre a típusra én nem találtam olyan infót, hogy Pixel plus-os, és vagy HD-ready lenne!
  • Jimanszky
    32PW6618/05 a Philips tv típusa
  • NEXUS6
    Jelenleg még igaz, amit írtál.

A PS3-ban viszont van BD meghajtó, amit sokan elhibázott ötletnek tartottak, de az eladási eredményeket nézve nem biztos hogy az. Szal aki valami HD videót akar nézegetni az a PS3-mal jobban jár. Egy HD-DVD meghajtós X ugyan ott van árban, miközben a BD-re valszeg több film fog megjelenni.

Grafikailag kb egyforma a két gép hardvere, amit jelenleg a multiplatform fejlesztők, úgy tűnik az x360-nál leheletnyivel jobban tudnak használni.

De van egy jó kis cikk az ign.com-on a játékok fizikájáról és a játékokban megjelenő alakok mozgásáról.
    Jelenleg egy nextgen szerű látvány mellett a játékok mozgása igen csak még az előző generációt tükrözi: előre felvett mozgásszekvenciák bejátszása, elhalálozáskor esetleg egy kis ronygybaba effektussal.
    De ezek a rendszerek sokkal többre képesek, erre jó példa ajár a LittleBigPlanet, illetve a köv StarWars cím.

Ezen a téren viszont a PS3 valszeg télleg képes arra a 2X erőfölényre az x-el szemben, amit a Sony annyit szajkózott.
    Több objektum, látványosabb fizikával.
    Ehhez viszont télleg exluzív címek kellenek. A játszhatóságot (és a fejlesztési időt) viszont sokkal jobban befolyásolja, hogy az adott pályán 10 német/arab/orosz katona támad rád vagy 50. Akkor inkább nem rakják bele az 50-et, csak hogy ne kelljen tesztelni a pályát, az AI-t stb. lényegesen más/bonyolultabb körülmények között.
    Kit érdekel hogy az izgisebb játékmenet miatt esetleg 50 órával többet tudsz a játékkal játszani.

A játékot megvetted, alapvetően a szkrínsottok alapján, azon meg nem látszik a gémpléj. Megvetted és a kiadót csak ez izgatja.
  • NEXUS6
    Valszeg a Philips lesz a nyerő, az valszeg tud olyan nagyobb felbontást, amit a PS3 támogat. Szerintem a Pixel Plus mellett HD-ready is. A típusát meg tudod adni?

A VGA BOX meg monnyuk EZ.

• Ewergo
    Az, hogy a Box már 1 éve kint van, az csak öket csidéri !! Ne vegyük szerencsének!!
    Hamarabb megcsinálták kisebb hiányossággal, de használhato és megálja a helyét. Plusz a DL lemezek alkalmazása is beletrafált. (warez szempontbol) :)
    Mi lesz a helyzet a BR lemezekkel ilyen esetben?!
  • athlon7
    Ha kijön a javított XBox360, akkor a PS3 és az XBox360 között hardwer-esen jóformán csak a procijuk lesz eltérő, nem? Vagyis mindkettő egy szinten lesz és csak a kiadott exclusive játékok döntik el, hogy melyik a jobb vétel(!), ugyebár.
    Ha tévednék javítsatok ki nyugodtan, de én jelenleg így látom a helyzetet. Na meg a x360 azért grafikailag lehet, hogy jobb egy kicsit, mert azért abban még is csak ATI Videó kari dobog! :D
    Ha viszont így áll a helyzet, akkor játékok alapján egyértelmű, hogy XBox360!!!!! :) ( csak az új Dragon Ball játék miatt vérzik egy picit a szívem, nem hinném, hogy kijön 360-ra )
    Röviden csak ennyit akartam, lehet cáfolni a véleményem, de a PS3 fanoknak még annyit, hogy nekem is van PS2-öm és az előtt le a kalappal!!! ;)
  • Jimanszky
    van egy 100hz-es pixel plusos,digi képstabilizátoros/szvsz jobb képe van mint az LCD-k többségének/Philips tv-nk a nagyszobában,a szobámban meg egy Sony 50Hz-es tv,meg egy Samsung SyncMaster 913v 19"-os LCD monitor,hogy egész pontos legyek:)
  • Jimanszky
    mi az a VGAbox?erről írnál egy picit?látom te vágod ezeket a dolgokat.köszi
  • NEXUS6
    Öööö. Nem igazán látom jól, hogy mid van.

Amúgy a felbontás ami igazán számít. Ha a tv-d tud valami HDready szerű felbontást, akkor annál a VGA monitor se jobb, csak macerásabb! Pl be kell hozzá szerezned egy VGAboxot 10 ezresért.
  • Jimanszky
    nem monitor,hanem gép között:DD
  • Jimanszky
    na de most komolyan mennyi különbség van a CRT-re kötött meg a HDTV-re kötött monitor között?azért CRT-n is lehet vele elfogadható minőségben tolni?sajna nekem sima VGa-s analóg monitorom van és a világon nincs olyan kábel,hogy HDMI-VGA:(persze egy HDMI-DVI kábelhez van valami átalakító,de az kb annyi mint egy jófajta DVI bemenetes monitor:Súgyhogy sajnos én a tv-mre fogom kötni,ami szintén Sony,de katódsugárcsöves:((
  • Jimanszky
    nem baj.én még mindig a PS3-ban hiszek!
  • deep
    Teljesen igaz. HDMI, 120gigás vinyó, a 2 kontrollerről, meg az ajándék játékról nem tudok nyilatkozni.
  • Jimanszky
    szóval még mindig jobban megéri PS3at venni,mint Xbox360at?most olvastam h áprilisban jön az Xbox360 Black Edition,amiben lesz egy HDMI csatlakozó,2 vezetéknélküli kontroller+egy ajándék játék/rainbow six:vegas/hát h ez mennyire igaz,nem tudom...
  • NEXUS6
    Itt olvasgatom a régi híreket, meg hogy az utóbbi fél évben azért a PS3 sajna elég sok exkluzív címet vesztett (bár azért még van bőven). Sajna valahogy úgy tűnik, hogy sok esetben a Sony bénázta el a dolgot, a fejlesztők/kiadók megkeresték őket, ők meg nem reagáltak rá.

A multiplatform gámékkal meg ugye az a baj, mint már kiveséztük, hogy a kiadó nem igazán ösztönzi a fejlesztőt a mű polírozására, a platform kihazsnálására.
    Életem első nagy csalódása a Need for Speed első PS-re megjelent verziója volt (vagy 10 éve volt, jézusom!!!;))). Eccerűen látszott, hogy a fejlesztők szinte teljesen lexarják a gép hw-ét. És mivel a 3D spec gyorsítók nem voltak annyira akkor még PC-n elterjedve, nem is nagyon vesződtek, hogy a PS-ét használják. Valszeg mindent a CPU-val csináltak, mint ahogy az az origi platformon akkoriban divat volt.
    Szal össze is hoztak egy ronda és tetű lassú játékot.

Lényeg a lényeg, még az is jobb lenne, hogy a PS3 exkluzív címek Xbox ekluzívvá válnának, mert akkor legalább a minőségükkel ösztönöznék a versenyt. De a többség csak simán multiplatformos lesz;(((
  • NEXUS6
    Hát persze, elvileg én is a világbéke híve vagyok, písz, láv meg ilyenek.;)))

De a "harmónia" azért nem zárja ki a versenyt. A verseny nem háború, és a kettő között az a különbség, hogy a háborúban akár az ellenfél totális megsemmisítésére törekszel. A versenyben max elé akarsz kerülni, de a másik létét nem fenyegeted.

Szal amikor itt, pláne hogy a topik elvileg erről szól, azt mondjuk, hogy a PS3 mennyivel jobb, ez az én olvasatomban nem jelenti, hogy mágjára minden egyéb gépezettel és természetesen a tulajokkal is.
  • Tiger1111
    Igen ebben igazad van nekemis azért van boxom mert relative olcsó és a gameseket könyen meglehet szerezni (warez) .De az előbi írasomal csak arra akartam utalni hogy a két gép közöt nincsen nagy eltérés tudásban vagy minőségben legfejebb játékokban de nefelejtsük el a boxnak van 1 év előnye. Visza térve a pénzhez nekem sem lesz ps3-am amíg az ára nem lesz jóval olcsóbb mert sajnos a mai Magyarországon csak ez számít.
  • Jimanszky
    ja,oké,köszi.ezt nem tudtam.
  • Jimanszky
    persze szvsz lesz jobb is a PS3,míg az Xbox már szvsz nem fog annyit fejlődni mint a PS3.nem értek hozzá,csak én így gondolom.nem kell lehurrogni,cak leírtam a saját véleményem.szerintetek nem így van?
  • Ewergo
    Ez nem mindenkinél igy van....
    Ha most a Sony PS3 kerülne 100 rugóba, és ehez árulnának warez kb. 2500 ft-os gamákat vagy net letöltés lenne hozzá, ugyan ugy megvenném a box helyett. Nem a név számit, hanem a tudás és az ár. (nálam!!!)
  • Tiger1111
    Hello olvasgatom itt a kis regényeket hogy milyen szar az Xbox a másik tábor szerint pedig a Ps3 a roszabb. Nos nekem 1 éve van boxom rengeteg gamét le játszotam és nagyon megvagyok elégedve.Szerencsémre két hónapos tovább képzésen voltam Japánban és a családnál ahol laktam rengeteget játszhatam ps3-al.Így azt kell mongyam egyik gép sem roszabb.Csak mind két gép hívei elfogultak és nem tugyák elfogadni hogy a másik masina is ugyan olyan jó.Valakinek ez tetszik valakinek pedig az és ......
  • sztomy69
    Te magadnál vagy? Offerekkel kell crediteket szerezni, az pedig az, hogy beregelsz a hülyeségeikre, pokerezel stb.
  • Dave0092
    iyen nekem is volt, és 5 ember regizet az én id mel, meg énis csináltam mellé még 10 et, és maradt 0 kredit....
  • testerlnx
    Öööö, ez mindegyik gépben benne van már, sőt a bekapcsolást is el tudod vele intézni, ahogy a Wiimote-al, és a 360-as gamepad-al is... No offense, csak a tisztánlátás kedvéért írtam!