!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dookie
hali bootnál ezt az üzit kapom:
cpu is unworkable or has been changed. Please recheck CPU SOFT MENU. nem volt cpu húzás mielõtt írnátok és semmi ötlet 😊 CMOS clean nem segítene? kösszi üdv.

Falconer
Hogy koltsee meg tobb manit! En sem tudom miert nem fert volna el ugyanugy a ket normalis ide dugasz.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

#23662 köszi a segitséget mindenkinek, már megoldódott

kirol
Mittudom én. A kutyapóráz végét.

Francba, pedig már tök jól belepakoltam mindent.

A régi lapomon ott volt a 2 dugó, arra olyan 4 eszköz raktam, amit akartam.
Akkor most minek kell szopatni a népet ezzel az "újítással"?

Ha azt se lehetne, akkor mégis mit?

Azért a Depo-s árakat nem kell készpénznek venni, sokan direkt kamu árakat adnak meg.

Atti12
Atti12
igen de azon az oldalon amit saviola linkelt (#23644) ott xpertvision AGP8x 7600gt ddr3 as kártya volt 36000 ft-ért! ennyire sok árkülönbség volna a két város között? :S

kirol
Tehát a legjobb, ha kiszedem az egyiket?

A vinyót se lehet ide rárakni?

Sosem tudni ilyenkor mi történik. Egyes régebbi RAID vezérlõk ilyen esetben instabillá tették a gépet, volt amelyik csak simán nem látta...

Falconer
Driverguide.net - van egy rakas mindenfele driver, en hasznaltam mar sokszor regi cuccokhoz, amikhez mar sehonnan nem tudtam drivert szerezni. Regisztralni kell.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

#23662: <#help>

kirol
Hát elõször volt cd íróm, így ugye megmaradt.
Aztán lett egy dvd olvasóm, ami ugye jóé jön, ha cd-t közvetlenül akarsz írni.
Aztán lett dvd íróm, amihez meg megint jó, ha van dvd olvasó, közvetlen írás esetén.

Persze így a 3 esetén már a cd író kiiktatható, de nem akartam.

Akkor ha a Jmicron -ra rákötöm simán nem lát majd semmit?
(Csak holnap lesz meg a VGA-m, így még nem tudtam bekapcsolni!)

Neked is köszönöm.

Most figyelj! Van egy ilyen szekció a lapod gyártójának oldalán.

Nagyon szépen köcce.

Ezt toom, csak annyan sok mást írnak, hogy már elbizonytalamodtam...
SRY.
Na de kösz...

ÉS ánálfábéjtá vok....<#hehe><#idiota><#idiota>
Ámúgyé kicsit több türelemmel.

mycso
Igen menni fog a lapodban!

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

mycso
És kissadamvikt-nek is üzenem: NE LEGYETEK MÁR ENNYIRE ANALFABÉTÁK!!!!

1, megnézed a lapod márkáját/tipusát
2, fel a honlapra és megkeresed
3, elolvasod az ott leírtakat

Tehát: 775Dual-VSTA:
LGA 775 for Intel® Core™ 2 Duo/ Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D processors LINK

kissadamvikt: bár látom már megoldódott
P4i45D:
Slots
- AGP 1, AGP 4X, V1.5
- PCI 5 slots, PCI 2.2 LINK

Na xal az van, hogy most ugye van egy 775 dual vsta m .
És most van benne egy 3,2 es pentiun 3,4 en járatva.
Mert azt irja hogy celeron max 2,8 ghz pentium max 3,2 ghz.
(LGA 775 Intel Dual Core Pentium XE és Pentium D / Pentium 4 / Celeron D)eztet támogatja.
És ott támadt aggályom, hogy ma néztem egy sima dual ost és itt azt írja hogy minimum 945 ös chipset köll neki.(- Dupla magos technológia
- 800FSB, 2Mb L2 cache
- Követelmény min. i945 chipset)
Akkor most hogy van???
ert ez van írva(P4 LGA775, Cel. 2.8+GHz-ig, Pentium 4 3,2+GHz-ig Hyperthreading, Prescott, Pentium EE, Dual Core, EM64T támogatás VISTA Premium Ready )
Na akkor ez mit jelent???
De könnyebbitve .
Xal:ez
belemegy ebbe???!És mükszik majd rendesen?

És mégis minek ennyi?

Met
minek a cd író?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lehet, hogy off, de légyszi segitsetek:
Viewsonic VX924es monitorom van. még garanciás. elég látható helyen beragadt egy pixel. pirosan világít. lehet vele vmit kezdeni? úgy értem, hogy a szabvány szerint vonatkozik erre garanciális csere?

SP2 nem lehet gond, mivel már alapból fenn van (win-be integrált) tehát itt vmi másról lehet szó. Nem lehet máshonnan letölteni usb2.0-s drivert? Vagy csak kimondottan eme alaplaphoz kéne nézni? Csak azért kérdem mert a gyártó honlapján nincs fenn xp-hez usb2.0-s driver. Csak egyéb más oprendszerekhez van. Illetve úgyan így jártam az ethernet driverel kapcsoaltosan is. Sajna nincs hozzávaló (vagy lehet csak én nem találtam) driver, és emiatt egy kicsit gáz a dolog.

Vki járt hasonló cipõben? Milyen megoldás létezik eme problémára??

Elõre is thx!

\" örökké nem eshet.... \"

Na most jó lenne ha érthetõen írnád le mindezt. Egyébként a processzorok támogatása alapvetõen nem chipsetfüggõ, hanem alaplap. Ha azon megfelelõ a VRM, akkor támogatja a C2D-t is.

kirol
Komoly?
Szoppantyú, akkor most dobhatom ki az egyik meghajtómat, mert 3 van.
egy cd író, egy dvd olvasó, meg egy dvd író. 😞

Az ATAPI az ATA kiterjesztése, hogy optikai meghajtókat is tudja kezelni.

ÉS igen, azt jelenti. De vehetsz SATA-s ODD-ket is, mostanában már aránylag sokféle kapható.

kirol
Mi az az ATAPI device?
A sima DVD írók?
Mert ha igen, akkor ASUS P5W DH Deluxe -ra nem lehet, cska 2 dvd olvasót/írót rakni?

Mert 2 csati van rajta, amibõl az egyik JMicron IDE, es azt írja, This connector dose not support ATAPI devices.

Én ebbõl a kis táblázatból azt veszem ki, hogy az a 880ultra az egy jó chipset.
Akkor ez támogatja a soma core 2 t????mert a dual core 2t igen..

Na mostan nekem az a kérdésem, hogy ugye van a sima dual os intel és annál az van , hogy minimum 945 öscsipszet.
De az intel.
És a VIA PT880 Pro/Ultra az támogatja a dualost????
Meg nállam az van írva, hogy p4 max proci az 3,2 amit beletehetek.
Ez mér van???
Ebben kicsit lamee vok.

kissadamvikt
olyan nincs csak pci oks köcce csak ennyit akartam tudni

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

AGP-be minden drágább, mint PCI-E-be.

Nem, nam mind1.
PCI E t keress.

kissadamvikt
te azt írtad h pcie ezt keressem??? erre céloztam h nem mind1csak annyi van írva h pci

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

kissadamvikt
pcie vagy pci???? nem mind 1

Ottan van a lap, nézd meg ode van e írva, hogy pcie.

kissadamvikt
hi all!van egy ASRock P4i45D -ös alaplapom és azt szeretném megkérdezni h van e rajta PCI VGA t lehet e beletenni mert eltüntettem a kézikönyvet amit adtak hozzá meg a dobozát is...<#wow3>akinek van ilyen alaplapja lécci írjon már egy pm et!!! köcce elõre is

Atti12
AGP Gainward 7600GT 256MB egyedül ilyet találtam de ez is 44352 Ft ba kerül :/

Atti12
és Debrecenbe hol találok ilyen kártyát? eddig egy boltba se láttam. A rendelés meg megbízható? :/

Falconer
Eloszor rakd fel az SP2-t. Gyanitom az a baj. Ha fentvan, es ezt csinalja, akkor nincs otletem.

saviola
Szia inkább vegyél ennyiért 7600 gt ddr3-as rádásul itt vannak tessék ezekkel jobban jársz hidd el 36000-ért ne vegyél gs-t

Hali skacok!

Csak egy kis segítségre volna szükségem alaplapi "driver" ügyben. Adott egy Gigabyte GA-7NNXP alaplap melyhez (mivel újraraktam a win-t) leszedtem a legújabb alaplapi drivereket (mivel az eredti cd-t már nem találtam hozzá) és fel is installáltam mind. Azaz csak akartam mert vmiért a 2.0-s USB-t az istennek sem akatta felraki, továbbá az ethernet drivert sem. Srácok szerintetek miért?
Amúgy a hivatalos honlapról szedtem le a drivereket. Tudnátok nekem segíteni, hogy honnan tudnám megszerezni eme két alaplapi drivert?

Segítségeteket elõre is nagyon köszönöm!!

Dem

\" örökké nem eshet.... \"

Falconer
Na bazz, nekem lett volna ennyi manim tizennegy evesen egy gepre....

Jó keked...
Nekem apró kis delfin uszonyra égett...Olyan kis csavartra.

jaa kormos volt 😄 nagyon gááz de még gond nélkül mûködött mert idõben észrevettem és pillanatragasztóval nyomtam rá egy hûtõventit😄

mycso
LoL, a gyári passzív hûtéses vga nem fog szétégni venti nélkül.
Ha mégis, akkor ott valami gyári hiba van és cseréltetni kell gariban.

killecske
Igen

Feketére???
Höm...
Nekem gef 4 elolvedt alaplappal eggyütt...
Csapágyas lett a venti 3 részre tört, és márnap reggel arra kapcsotam be, hogy a bootnál tiszta csík a képernyõ.

inkább ventilátorosat vegyél az biztosabb😉 nem hiányzik hogy megsüljön a kártya! nekem volt már olyan hogy feketére égett egy része

mycso
De hogy ront, a kártya teljesítménye ugyan olyan, csak így nincsen hangja a hûtésnek, viszont valamivel jobban melegszik.